Rejser til De Kanariske Øer

De Kanariske Øer er jo en del af Spanien, og ligger udenfor Nordafrikas vestkyst. Øgruppen består af otte øer, hvor der bor mennesker, og en række mindre vulkanøer. Her får du sommertemperaturer året rundt, du kan flyve direkte fra flere danske lufthavne og ikke mindst et stort udvalg af aktiviteter, oplevelser, strande og hoteller. Øerne er danskernes absolutte feriefavorit, når det er koldt herhjemme om vinteren.

De Kanariske Øer ligger i Atlanterhavet omtrent på højde med Marokko, og ca. 1.500 kilometer fra det spanske fastland. Rent geografisk er øgruppen en del af Afrika, men både politisk og kulturelt en del af Spanien. På grund af den geografiske beliggenhed, skal derfor også klokken stilles 1 time tilbahe i forhold til resten af Spanien (og Danmark). De fire største og mest populære øer er Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Her har turismen boomet i de sidste 60 år. De tre mindre øer som f.eks. La Gomera og La Palma er ikke lige så turistprægede, og naturen har fået lov at dominere mere.

De Kanariske Øer har god infrastruktur med gode veje, og det er nemt at bevæge sig omkring ved hjælp af lokalbusser, eller ved at leje bil. Man kan sagtens flyve eller tage en færge mellem øerne, men man skal huske, at øerne er ret store, så hvis man vil besøge to eller flere øer i løbet af ferien, skal man sætte et par dage af til hver ø.

De fleste rejser til De Kanariske Øer for at nyde sol og strand, så derfor ligger de mest populære feriesteder naturligvis langs kysten. Hvis man vil opleve noget andet end at bare slikke sol, finder du her et stort udvalg af aktiviteter, både i vandet eller på landejorden. Her er alt fra cykleture, vandrestier og snorkling til shopping, vingårde og masser af gode restauranter og tapasbarer.

Alle det fire største øer har egne lufthavne, og der er mange afgange stort sagt hele året fra mange danske lufthavne.

De fleste bestiller en pakkerejse med fly og hotel (eller lejlighed), og hvor transfer eller billeje er inkluderet hjemmefra. Men man kan sagtens selv bygge sin rejse til De Kanariske Øer, og på den måde måske også kombinere to eller flere øer i løbet af ferien. Hvis du skal rejse i højsæsonen, kan det være en god idé at få bestilt i god tid – de mest populære hoteller melder ofte udsolgt.

Hvem vil kunne lide de De Kanariske Øer?

De Kanariske Øer er mest for dig, som vil have sol og strand, afslapning og en pause fra den danske vinter - og det med en overskuelig flyvetid, og uden jetlag! Det enorme udvalg af både rolige eller mere livfulde feriesteder og hoteller, gør at du kan finde alt fra forholdsvis simple men billige lejlighedshoteller til luksushoteller med mange faciliteter. Alle, vil kunne finde noget som passer. Mange danskere "overvintrer" på De Kanariske Øer, og tager hjem til Danmark igen om foråret.

Hvornår skal man rejse til De Kanariske Øer?

De Kanariske Øer er kendte for at have verdens måske bedste vejr for turister, og du kan rejse hertil året rundt.  Vejret er godt hele året, men den mest populære periode at rejse hertil er fra november til april. Her er også priserne som højest, så om sommeren kan du ofte få et godt tilbud. Maj og oktober er også forholdsvis billige at rejse i, og specielt i maj er vejret ofte perfekt - hverken for varmt eller koldt.

Rejser til Spanien

Læs mere om Spanien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Spanien her

Rejsemål på De Kanariske Øer

 • Gran Canaria
  267 hoteller
  Gran Canaria kaldes ofte for et minikontinent. Det skyldes, at du på Gran Canaria kan opleve en enorm variation i både natur og kultur fra den ene ende af øen til den anden. Udover talrige strande venter der dig derfor masser af interessante ... oplevelser her. Læs mere
 • Tenerife
  226 hoteller
  Tenerife, den største af De Kanariske Øer, byder på et væld af muligheder. Nyd det solrige klima på de indbydende strande eller vandr i spektakulære, vulkanske landskaber, oplev livet i det krystalklare hav med snorkel og udforsk charmerende ... fiskerlandsbyer. Læs mere
 • Fuerteventura
  73 hoteller
  De Kanariske Øers næststørste ø er især kendt for sine lange, hvide sandstrande. Her indbyder det krystalklare hav til badeture, dykning, surfing og meget andet. Udover øgruppens bedste strande byder Fuerteventura også på flere interessante seværdigheder.

Populære hoteller på De Kanariske Øer

Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Puerto de Mogan
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool
 • Internetadgang/Wi-Fi
Spanien, De Kanariske Øer, Tenerife, Chayofa
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 5.2 km
 • Pool
Spanien, De Kanariske Øer, Gran Canaria, Maspalomas
 • Nærmeste lufthavn: 32 km
 • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
 • Pool