Rejser til Albena

Badebyen Albena ligger på Bulgariens Sortehavskyst omkring 15 kilometer nord for Golden Sands. Sammenlignet med den mere kendte badeby længere nede ad kysten har Albena en mere fredelig atmosfære. Det gør Albena til en favorit blandt børnefamilier, men også et ideelt rejsemål for dig, som drømmer om en ferie med sol og strand i en tilbagelænet atmosfære.

Næsten alt liv i Albena er koncentreret nede på stranden. Her finder du nemt en liggestol med parasol eller ledig plads på sandet. Oppe promenade, som løber langs med stranden, finder du talrige butikker og mini-markeder. Her er der også et rigt udvalg af restauranter, tavernaer og caféer, som byder på både autentisk bulgarsk gastronomi og mere velkendte internationale favoritter. Så selv hvis du ikke bor med All Inclusive, er det nemt at finde steder at spise.

Der er også nogle barer og diskoteker i Albena, men nattelivet er generelt forholdsvis afdæmpet her. De fleste som rejser hertil, ønsker ikke at feste til langt ud på de sene nattetimer, men runder hellere dagen af med et hyggeligt måltid og en slentretur langs stranden.

Aktiviteter og udflugter

Både børn og voksne, som rejser til Albena, kan få lang tid til at gå med blot at nyde det afslappende strandliv. Sandet på den kilometerlange strand er fint og velegnet til at bygge slotte i vandkanten. Når I trænger til en dukkert bliver vandet kun langsomt dybere. Her tilbydes også forskellige sjove aktiviter som paragliding, vandcykler og vandski.

Særligt hvis du har børn med på rejsen, vil det nok også være populært at besøge byens vandland, Aquapark Aquamania. Her er der nok vandrutsjebaner og pools nok til adskillige timers underholdning. Her er der dog også mulighed for at trække ind i skyggen, hvis du ikke er en lige så stor vandhund som dine børn. Rejser du uden børn er det måske mere oplagt, at besøge det spa- og wellnesscenter, som også ligger i Albena.

Lige syd for Albena før landsbyen Kranevo ligger Baltata naturreservat, som er et oplagt mål for en vandre- eller cykeltur. Det er et af de smukkeste i Bulgarien og rummer på sine 203 hektar snesevis af plante, dyre- og fuglearter. Her kan du lægge lidt afstand til det mest turistede område og nyde uspoleret natur.

Til de lidt længere udflugter er for eksempel Bulgariens største havneby, Varna, inden for din rækkevidde. I modsat retning har nabobyen Balchik også flere interesssante seværdigheder, som er et besøg værd.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Albena

Populære hoteller i Albena

Bulgarien, Albena
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Albena
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Albena
  • Nærmeste lufthavn: 38 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)