Rejser til Bulgarien

Bulgarien byder på skønne sol- og badeferier ved Sortehavet. Her kan du nyde behagelige badetemperaturer, lange sandstrande med masser af plads og relativt billig mad og drikke på din ferie. Bulgarien er ikke en ny feriedestination. Turister er kommet hertil i over 100 år, men det var først efter Berlinmurens fald, at vi skandinaver begyndte at rejse til Bulgarien i det omfang, vi gør i dag. Book en billig ferie til Bulgarien med Solfaktor!

De mest populære destinationer langs Bulgariens kyst er Sunny Beach, Burgas, Varna og Sozopol. Uanset om du leder efter fest og sjov, en all-inclusive familieferie, en rolig oplevelse eller en aktiv ferie - Bulgarien har noget for enhver smag. Sørg for at smage den lækre yoghurt, honning og bulgarske vin, når du rejser til Bulgarien.

Man kan praktisk talt dele Bulgariens kyst op i to dele - Burgaskysten og Varna-kysten.

Rejser til Burgaskysten

Byen Burgas danner sammen med byerne Nessebar, Pomorie og Sozopol Sortehavsrivieraen, som er et populært sted at holde sommerferie i Bulgarien. Burgas' internationale lufthavn ligger kun 12 kilometer nordøst for byen. Byerne ved Burgas' kyst byder på meget af det samme - gode bademuligheder og relativt billig mad og drikke. Og billig mad og drikke kan man finde i hele Bulgarien. Nessebar - en by med hyggelige brostensbelagte gader og på UNESCO's verdensarvsliste, med masser af gammel kultur og historiske huse - har en særlig karakter.

Andre badebyer i Bulgarien og langs Burgas-kysten er Sunny Beach, Sveti Vlas og Obzor.  Førstnævnte, Sunny Beach, er den by, der er mest berømt, og hvor det meste af tingene sker. Her finder du en 8 kilometer lang sandstrand med masser af liv og aktiviteter. Stranden i Sunny Beach er bred, lavvandet og finkornet, og den bliver renset hver aften. I højsæsonen er den hektisk med masser af turister og høj festfaktor døgnet rundt. Sveti Vlas ligger kun fem kilometer fra Sunny Beach og er en roligere mulighed med færre turister. Du kan vælge Obzor, hvis du vil have en mere autentisk bulgarsk atmosfære på ferien, og byen er heller ikke så stor.

>> Læs mere om din ferie i Sunny Beach her

>> Læs mere om din ferie i Golden Sands her

>> Læs mere om din ferie i Obzor her

Rejser til Varnakysten

Varna er Bulgariens tredjestørste by og ligger ved Varna-bugten i Sortehavet. Den internationale lufthavn i Varna ligger ti kilometer fra byens centrum, og der er også togforbindelser fra Varna til Sofia, Bukarest i Rumænien og Istanbul i Tyrkiet. På Varna-kysten finder du feriesteder som Albena og Golden Sands. Badebyen Golden Sands er Bulgariens næststørste turistby efter Sunny Beach og anses for at være et af de smukkeste og mest frodige steder langs kysten. Med en 3,5 kilometer lang og 100 meter bred sandstrand er Golden Sands den perfekte destination for sol- og strandelskere. I Golden Sands finder du et bredt udvalg af aktiviteter og faciliteter som beachvolley, solsenge og barer. Albena blev bygget som et rent ferieresort og åbnede i 1969. Stranden er lavvandet, seks kilometer lang, og vandet er krystalklart. Der er en rolig atmosfære, og strandpromenaden er bilfri. Det betyder, at du kan nyde aftenerne i fred og ro.

Hvorfor skal man rejse til Bulgarien?

Uanset om du er på udkig efter sjov og ballade, en rolig voksenferie eller en familieferie med alt inklusive, så finder du det på din rejse til Bulgarien. Tænk over, hvad du leder efter, og vælg en passende feriedestination. Der er generelt masser af plads på strandene i Bulgarien.

Hvornår skal man rejse til Bulgarien?

Bulgarien har et middelhavsklima med milde vintre og forår i den sydlige del og ved Sortehavet. Koldere vintre i de indre og nordlige dele af landet. Højsæsonen i Bulgarien starter i slutningen af maj, og fra juni til august ligger dagtemperaturerne på omkring 25 grader. Der kan være lidt regn om sommeren i Bulgarien.

Fly til og hoteller i Bulgarien

I Bulgarien er der en bred vifte af indkvarteringsmuligheder at vælge imellem. Du kan finde noget, der passer til både familier, venner og par. Vælg mellem store all-inclusive-hoteller, små boutique-hoteller og ferielejligheder. Uanset hvad du foretrækker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Bulgarien. Book en billig ferie til Bulgarien med Solfaktor i dag!

Rejsemål i Bulgarien

 • Gæstebedømmelser 7,6
  Sunny Beach
  117 hoteller
  Sunny Beach summer af liv både på stranden og i de farverige barer hele sommeren. Med sin smukke, børnevenlige sandstrand og sit livlige natteliv tiltrækker Sunny Beach både familier og festglade unge. Bulgarien er også stadig en billig destination ... sammenlignet med andre lignende feriedestinationer. Læs mere
 • Golden Sands
  48 hoteller
  Golden Sands er en af Bulgariens største feriebyer ved Sortehavet. Her er der udover en kilometerlang sandstrand og et solrigt klima alt, hvad du kan ønske dig på en badeferie af aktiviteter og underholdning. Det lave prisniveau er en ekstra bonus.
 • Sofia
  34 hoteller
  I Sofia kan du stadig se sovjetiske monumenter, som vidner om tiden bag jerntæppet. Men Bulgariens hovedstad er samtidig en by, som er blomstret op. Her kombineres historiske seværdigheder på charmerende vis med et dynamisk kulturliv.
 • Nessebar
  22 hoteller
  Sortehavets perle, Nessebar, ligger omgivet af lange sandstrande. Her er der optimale betingelser for at nyde en ferie med masser af sol i vandkanten. Nessebar er dog især kendt for sin stemningsfulde gamle bydel, der ligger ude på en lille halvø.
 • Sveti Vlas
  17 hoteller
  I den lille kystby Sveti Vlas kan du nyde fine, gyldne strande i små badevige og en mere rolig, familievenlig atmosfære end i Sunny Beach, der ligger få kilometer nede ad kysten. Du kan nemt tage på spændende udflugter, hvis du ikke kun vil ... dase ved vandet. Læs mere
 • Varna
  17 hoteller
  Varna er Bulgariens sommerhovedstad ved Sortehavet. Her kan du slappe af på de lange sandstrande, der ligger nedenfor en stor og smuk bypark. Længere oppe i byen finder du en bred vifte af historiske seværdigheder, shoppingmuligheder og masser ... af restauranter og barer. Læs mere

Populære hoteller i Bulgarien

Bulgarien, Sozopol
8,9
Meget godt
51 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 44 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Sveti Konstantin
8,6
Meget godt
781 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 550 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Sveti Konstantin
9,4
Fabelagtigt
217 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Bulgarien?

7,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 26 anmeldelser