Rejser til Bulgarien

Bulgarien er ikke en ny feriedestination, her har været turister i over 100 år, men det var først ved murens fald, at vi skandinaver begyndte at rejse hertil i den omfang vi gør nu. De fleste tager på solferie langs Sortehavet, hvor destinationer som Sunny Beach, Burgas, Varna og Sozopol lokker med fint badevand, gode strande, god og forholdsvis billig mad og drikke og gode muligheder for aktiv ferie. Men der er også en anden side af Bulgarien, som f.eks i Nessebar, hvor historien kommer tæt på,

Man plejer dele kysten ind i to dele – Varnakysten og Burgaskysten.  Ved Burgas (den sydlige del af  kysten) ligger bl.a. badestederne Sunny Beach, Sveti Vlas, Obzor, Elenite, Sozopol, Pomorie og Nessebar.  Lidt længere nordpå finder du Varnaområdet med bl.a feriebyerne Albena, Balchik, Golden Sands og St Konstantin. Der er ikke den helt store forskel på byerne – generelt får du gode forhold og fine bademuligheder.  Men nogle af byerne kan nævnes specielt. Sunny Beach er den by hvor der sker mest, her er en 8 km lang strand og pulsen er høj med mange unge folk i perioden fra juni til august.

Golden Sands er nok en af de smukkeste og mest grønne destinationer langs kysten.  Du skal vælge Obzor, hvis stemningen skal være lidt mere autentisk bulgarsk – byen er heller ikke ret stor. St. Konstantin er den ældste af feriebyerne, og her er også mineralske kilder og kurbade.  Nessebar er en af de byer, som har flest gamle huse, og det samme gælder for Pomorie, med blandt andet gamle hyggelige brostensgader.

Det er forholdsvis billigt at drikke og spise i Bulgarien, og der kan også shoppes til rimelige penge, alt fra billige T-shirts og solcreme til lokalt håndværk og kunst.  En god souvenir at tage med hjem er nogle flasker vin – kvaliteten er støt stigende. Husk at smage den fine yoghurt og gode honning.

 

Hvem vil kunne lide Bulgarien?

Man kan sige, at enten du er på jagt efter fest og farver, stille voksenferie eller børnefamilieferie med det hele inkluderet hjemmefra, vil du kunne finde det her. Du skal bare undersøge, hvor forholdene og stemningen er i den by du planlægger at rejse til. Der er generelt god plads på strandene.

Hvornår skal man rejse til Bulgarien ?

Foråret er mildt men det er først fra slutten av maj, at man kan tale om rigtige ferietemperaturer. Fra juni til august ligger dagtemperaturerne ved de 25 grader, men der falder faktisk noget regn om sommeren - det er vådere her end i Grækenland eller ved den tyrkiske middelhavskyst.

Rejsemål i Bulgarien

 • Gæstebedømmelser 8,0
  Sunny Beach
  131 hoteller
  I Sunny Beach er der hele sommeren masser af liv nede på stranden og oppe på de farverige barer. Med en flot, børnevenlig sandstrand og et livligt natteliv er dette et rejsemål, som tiltrækker både familier og festglade unge.
 • Golden Sands
  52 hoteller
  Golden Sands er en af Bulgariens største feriebyer ved Sortehavet. Her er der udover en kilometerlang sandstrand og et solrigt klima alt, hvad du kan ønske dig på en badeferie af aktiviteter og underholdning. Det lave prisniveau er en ekstra bonus.
 • Sofia
  35 hoteller
  I Sofia kan du stadig se sovjetiske monumenter, som vidner om tiden bag jerntæppet. Men Bulgariens hovedstad er samtidig en by, som er blomstret op. Her kombineres historiske seværdigheder på charmerende vis med et dynamisk kulturliv.
 • Nessebar
  25 hoteller
  Sortehavets perle, Nessebar, ligger omgivet af lange sandstrande. Her er der optimale betingelser for at nyde en ferie med masser af sol i vandkanten. Nessebar er dog især kendt for sin stemningsfulde gamle bydel, der ligger ude på en lille halvø.
 • Sveti Vlas
  21 hoteller
  I den lille kystby Sveti Vlas kan du nyde fine, gyldne strande i små badevige og en mere rolig, familievenlig atmosfære end i Sunny Beach, der ligger få kilometer nede ad kysten. Du kan nemt tage på spændende udflugter, hvis du ikke kun vil ... dase ved vandet. Læs mere
 • Varna
  17 hoteller
  Varna er Bulgariens sommerhovedstad ved Sortehavet. Her kan du slappe af på lange sandstrande, som ligger neden for en stor, smuk bypark. Længere oppe i byen finder du et væld af historiske seværdigheder, shoppingmuligheder samt masser af restauranter ... og barer. Læs mere

Populære hoteller i Bulgarien

Bulgarien, Sunny Beach
9,3
Fabelagtigt
1842 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Nærmeste strand: ca. 70 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Sofia
8,7
Meget godt
2987 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 9 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Sunny Beach
9,3
Fabelagtigt
117 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 30 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Bulgarien?

7,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 23 anmeldelser