Rejser til Varna

Varna er Bulgariens tredjestørste by (knap 350.000 indb.) og et af landets mest populære rejsemål. Særligt om sommeren har byens lange sandstrand ved Sortehavet en naturlig tiltrækningskraft på de fleste, som rejser til Varna. Byen kaldes af samme grund ofte for Bulgariens "sommerhovedstad". Afslappende strandliv er dog ikke det eneste, du kan bruge ferien på her.

Da Varna og dens lufthavn ligger midt på den bulgarske Sortehavskyst, er det nemt at fortsætte herfra videre til populære badebyer som Golden Sands (ca. 17 km) og Sunny Beach (ca. 90 km). Det er der da også mange, som gør. Men især hvis du ønsker at kombinere storbylivet kulturelle tilbud med afslapning på stranden, er det oplagt at blive i Varna.

En af de ældste byer i verden

Varna blev grundlagt allerede i 6. århundrede f.Kr. af grækerne, som kaldte byen for Odessos. Først som del af det første bulgarske rige fik den i år 681 sit nuværende navn. I middelalderen var Varna en vigtig handelsby med forbindelser til Genova, Venedig og Dubrovnik. Det er fortsat helt frem til i dag, hvor havnen stadig er vigtig for Bulgarien, når det gælder udskibning til europæiske og mellem- og fjernøstlige havne.

Varnas lange historie kan du tydeligt fornemme, når du bevæger dig rundt. Selvom det er en moderne by, kan du i centrum for eksempel se Bulgariens største romerske badekompleks fra det 2. århundrede og landets fineste arkæologiske museum. Her inkluderer samlingens mere end 100.000 genstande blandt andet verdens efter sigende ældste guldskat (6.000 år). Er du historisk interesseret, kan et besøg på søfartsmuseet også anbefales, ligesom du naturligvis skal lægge vejen omkring den smukke ortodoske katedral.

Et rigt kulturliv

Selvom Varna tydeligvis er en by med en lang historie, er det ikke en by, som kun hænger sig i fortiden. Byen er også kendt for sit kulturliv. I Primorski-parken er der for eksempel en friluftsscene, som om sommeren bliver brugt til ballet og koncerter med byens opera- og philharmoniske orkester. Det anerkendte orkester kan du resten af året opleve i byens smukke operahus.

Har du små børn med på rejsen til Varna, er den lille zoo og forlystelsesparken i byens største park et godt sted at fordrive en eftermiddag. I parken finder I også et akvarium, hvor I kan blive lidt klogere på fiskelivet i Sortehavet.

Strand ved Varna

Udover både gammel og nutidig kultur byder en rejse til Varna også på dejlige sandstrande, som hvor hele familien kan slappe af i vandkanten. Langs med Primorski-parken, der ligger ned til vandet, er fine sandstrande med lavt, børnevenligt vand. Der er gode faciliteter og mulighed for at leje solsenge og parasoller. 

Nede ved byens lange strand er der kun få meter op til den skyggefulde park og caféer, hvor du kan en kølig forfriskning i løbet af dagen. Stranden ved Varna indbyder mest til afslapning i solen og badning. På dagen med vind, er der dog ofte windsurfere på vandet. Inde på stranden er der blandt andet volleyball-baner og en vandrutsjebane for børn. 

Billigere ferie i Varna

På rejsen til Varna kan du nyde godt af det generelt lave prisniveau i Bulgarien. Særligt som rejsende fra Skandinavien vil du således bemærke, at restaurantbesøg og shopping er billigere. Som du kan se i søgemaskinen her på Solfaktor, er hotellerne i Varna desuden markant billigere end på sammenlignelige andre steder i Europa.

Har du et stramt feriebudget eller vil du bare gerne have mest mulig for pengene, er en rejse til Varna altså det oplagte valg. Det kunne for eksempel være en mulighed for at forkæle familien med en ferie på et lækkert hotel med All Inclusive, shoppe løs i de mange forretninger på butiksgaderne Praslav og Knayaz eller blot nyde en ferie med lidt ekstra forkælelse uden bekymringer om regningen.

Book en rejse til Varne med Solfaktor her!

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Varna

Populære hoteller i Varna

Bulgarien, Varna
8,5
Meget godt
748 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Varna
9,3
Fabelagtigt
1023 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Varna
8,3
Meget godt
699 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi