Rejser til Golden Sands

Golden Sands ligger på Bulgariens Sortehavskyst lige nord for Varna. Som navnet antyder, er det største trækplaster i dette populære ferieområde den lange, gyldne sandstrand. Oppe i det grønne område langs med den tillokkende badestrand ligger talrige hoteller samt stribevis af restauranter, butikker, barer og diskoteker.

I Golden Sands, som på bulgarsk hedder Zlatni pyasatsi, er det aldrig svært at finde sig en plads nede på den finkornet sandstrand. Her er udlejning af komfortable liggestole, hvis du ikke blot vil brede et badehåndklæde ud på det fine sand. Trænger du til en forfriskning i løbet af dagen, er der ligeledes sjældent langt til nærmeste iskiosk eller café. Dem er der talrige af på strandpromenaden.

Der er også mange former for underholdning for hele familien såsom det populære vandland Aquapolis, go-karts, minigolf og sjove tivoli-forlystelser. Aktivitetsmulighederne ved Golden Sands inkluderer derudover naturligvis også vandsport af forskellig slags som bananbåde, vandski, parasailing og dykning.

Restaurant- og natteliv

Når du booker din rejse til Golden Sands, kan du eventuelt vælge et hotel med All Inclusive, hvis det skal være nemt. Det er dog også ligetil at finde gode spisesteder i resten af området. Her er der noget for alle smage. Rejser du med børn, som måske endnu ikke kulinarisk er eventyrlystne nok til at prøve traditionelle bulgarske retter, er der således masser af steder med internationale favoritter på menuen. Bulgarske klassikere som Kuyfte og Shish Kebab kan dog som regel friste både børn og voksne.

Med børnevenlige hoteller, en flot strand og talrige forlystelser er Golden Sands blevet et populært rejsemål blandt familier. Her er dog samtidig underholdning, som mest henvender sig til det voksne publikum. Det gælder ikke mindst det pulserende natteliv med kasino, diskoteker, natklubber og barer med musik, hvor unge (og unge sjæle) fester til langt ud på de små timer. Ønsker du nattero, bør du ikke bestille et hotel i eller tæt på bargaden!

Bedste tidspunkt at rejse til Golden Sands

I sommersæsonen og særligt i juli-august summer det af liv i Golden Sands. Til sammenligning er her noget mere stille resten af året. Er du ikke bundet af skoleferien, kan for eksempel tidlig juni eller sidst i august også være gode tidspunkter at rejse hertil. Da er de fleste steder åbne, men du skal dele dem med færre besøgende.

Om sommeren ligger lufttemperaturen typisk på 27-29 grader i solrige Golden Sands, men kan i de varmeste måneder godt kravle op over 30. Badevandstemperaturen er normalt på behagelige 22-24 grader. Ideelt til en afslappende badeferie. Vil du ikke kun bruge ferien nede på stranden i Golden Sands ved det blå hav - selvom det er meget fristende - er der adskillige interessante udflugtsmål i området.

Udflugter

Varna, Bulgariens tredjestørste by, ligger blot 19 km mod syd. Da dette er en "rigtig" by, der også om vinteren har et betydeligt, omend mindre, indbyggertal, byder Varna på mere varierede shoppingmuligheder og et rigt caféliv. Her er også adskillige interessante seværdigheder. Det kan for eksempel anbefales at lægge vejen forbi den smukke katedral og det arkæologiske museum, hvor samlingen blandt andet rummer verdens ældste guldskat (6.000 år). En god mulighed for at få lidt afveksling fra strandlivet i Golden Sands.

Lokale firmaer arrangerer også Jeep-safarier og bådture, hvis du vil udforske bjergene, de varme kilder og skovene i baglandet eller se landskabet fra vandsiden med badestop undervejs og måske nyde friskfangede fisk til frokost.

Transport

Der er gode forbindelser med minibus eller private taxa mellem Golden Sands og Varna. En af fordelene ved at rejse til Golden Sands er desuden, at det er tæt på Varnas internationale lufthavn, som der er gode forbindelser til året rundt. Ønsker du at leje en bil, bør du booke den hjemmefra, da der i højsæsonen ofte er rift om de billige lejebiler.

Tjek det aktuelle udvalg af rejser til Golden Sands i søgemaskinen her på siden. Her kan du nemt få et overblik over de bedste tilbud og vælge det hotel, som passer bedst til dine ønsker for rejsen.

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Golden Sands

Populære hoteller i Golden Sands

Bulgarien, Golden Sands
6,6
Rimeligt
904 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Golden Sands
8,7
Meget godt
1672 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Golden Sands
8,2
Meget godt
703 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internetadgang/Wi-Fi