Rejser til Pomorie

Pomorie ligger på en smal klippehalvø på den sydlige del af den bulgarske Sortehavskyst 20 kilometer fra Burgas og 18 kilometer fra badebyen Sunny Beach. Det er det ideelle sted at tilbringe en afslappende badeferie med familien. Nærheden til den internationale lufthavn og den tredjestørste by i Bulgarien, Burgas, er desuden meget praktisk.

Pomorie er ikke blot anlagt som en ferieby, men blev grundlagt allerede i det 4. århundrede f.Kr. som en græsk koloni. Når du ikke ligger på en af de fine sandstrande, kan du derfor udforske flere spændende, historiske seværdigheder. En stor del af byen blev ganske vist ødelagt af en voldsom brand i 1906, men der er stadig gamle dele med smukke kirker, hyggelige restauranter, caféer og et lille torv.

Strande

Du kan vælge mellem flere strande i Pomorie. Ved de fleste af dem er der gode faciliteter med både udlejning af liggestole og strandcaféer. Der er dog også stadig mulighed for at finde strande, som ligger lidt mere afsondret, hvis du søger lidt mere fredelige omgivelser.

Det er strande med fint sand med vand, der kun langsomt bliver dybt. Det passer godt til børnefamilier, som da også ynder at rejse hertil. Der er dog også mange, som benytter chancen for at tage et mudderbad her.

Mudderterapi og udflugter

Lige nord for halvøen med Pomorie, ligger lagunen af samme navn, som helt siden byens grundlæggelse har været brugt til saltudvinding. Lagunen, som kun adskilt fra havet af en smal sandtange og et dige, har desuden lige så længe været eftertragtet for det mineralrige mudder på bunden. Det bruges til hudbehandlinger og kosmetik. Pomorie er af samme grund ikke blot kendt for sine badestrande, men har også i årtusinder har været kendt for kurbade. I dag er der da også adskillige spa- og wellness-hoteller her.

Vil du lære mere om historien bag saltudvindingen, er det et interessant, lille museum. Til trods for udnyttelse af lagunens høje saltkoncentration og mudder er her også et rigt dyreliv. Lagunen og meget af det tilstødende areal er i dag da også underlagt forskellige internationale og nationale naturfredninger.

Det er fristende at bruge det meste af ferien på de nærmeste strande og seværdigheder, når du rejser til Pomorie. Det er dog også værd at afsætte tid til nogle udflugter. Det tager for eksempel kun omkring 20 minutter at køre nordpå op ad kysten til Nessebar, der er med på UNESCO's verdensarvsliste. Inde i baglandet til Pomerie er desuden flere vingårde, som gerne byder besøgende velkommen.

Book en billig rejse til Pomorie her!

På Solfaktor kan du selv vælge længde og rejsedatoer og nemt finde nettets bedste priser på fly og hotel. Booker du begge dele som en samlet pakkerejse, er du naturligvis sikret af rejsegarantifonden. Book en billig rejse til Pomorie med Solfaktor i dag!

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Pomorie

Populære hoteller i Pomorie

Bulgarien, Pomorie
6,9
Rimeligt
107 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Afstand til centrum: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Pomorie
8,9
Meget godt
1973 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Bulgarien, Pomorie
9,7
Fabelagtigt
2180 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Pool (evt. sæsonåben)