Rejser til Sofia

Bulgariens hovedstad har som rejsemål længe stået lidt i skyggen af de klassiske charterdestinationer langs Sortehavskysten som Sunny Beach. Sofia, som også er landets største by med omkring 1,4 millioner indbyggere, har dog i sig selv masser at tilbyde.

Sofia har en tusindårig historie. Allerede i 700-t. f.Kr. lå her en trakisk bosættelse, som romerne erobrede i 29 f.Kr. og gav navnet Ulpia Serdica. Sofia blev i Middelalderen en del af det bulgarske rige, men erobret af osmannerne i 1382. Først i 1879 efter den russisk-tyrkiske krig blev Sofia hovedstad i Bulgarien. Efter Anden verdenskrig blev landet og dets hovedstad indlemmet i Sovjetunionen, som det var en del af helt frem til jerntæppets fald i 1989.

Charmerende miks af nyt og gammelt

Den lange og til tider dramatiske historie betyder, at der er adskillige spændende seværdigheder, du kan udforske på en rejse til Sofia. Det inkluderer Bojana-kirken fra det 10. århundrede, som er på UNESCO's verdensarvsliste, Alexander Nevsky-katedralen (en af verdens største ortodokse kirker) og den tidlige byzantiske kirke Sankt Sofiakirken fra det. 6. århundrede.

Sofia er dog ikke en by, som hænger fast i fortiden, men er i konstant udvikling. Her er en fascinerende blanding af nyt og gammelt. Går du på opdagelse i byen, vil du derfor aldrig vide, hvad der venter lige om hjørnet. Det er et charmerende uforudsigeligt sted.

Udover de store boulevarder og det interessante arkitektoniske miks finder du i Sofia mange af Bulgariens fineste museer og gallerier, hvor især nationalmuseet rummer et væld af interessante arkæologiske fund. Dertil kommer et væld af indbydende restauranter, hvor du kan nyde godt af det lave prisniveau. Her er alt fra anerkendte gourmetrestauranter til hyggelige fortovscaféer og mere traditionelle folkekøkkener med hovedvægt på grillet kød, lokale grøntsager og rødvin.

De lave priser i Sofia (og Bulgarien generelt) er naturligvis også en chance for at shoppe. Her er adskillige store indkøbscentre og outlets med internationale mærkevarer, men også rig mulighed for at udforske små butikker og farverige markeder, der har bevaret deres autentiske atmosfære. På Zhenski Pazar Women’s Market er der for eksempel god mulighed for at finde et unikt souvenir.

Udflugter

Du kan sagtens bruge en forlænget weekend på at udforske Sofia. Men har du god tid, er den bulgarske hovedstad også et fint udgangspunkt for udflugter eller rejser til andre dele af landet.

Det tager for eksempel blot en kort tur med bus, hvis du vil udforske det 2.290 meter høje Vitoshabjerg, der rejser sig lige uden for byen. Om vinteren kan du stå på ski her og om sommeren følge vandreruter, som byder på flotte panoramaudsigter. Til en lidt længere dagsudflugt kan en tur til Rilaklosteret, det største ortodokse kloster i Bulgarien, også varmt anbefales. Klosteret ligger i de nordvestlige Rilabjerge et par timers kørsel syd for Sofia.

Transport

Den internationale lufthavn ligger kun 12 kilometer fra Sofia, så det er en nem by at rejse til. Billigste transport fra lufthavnen er metro eller bus, som har regelmæssige afgange det meste af dagen. Du kan også praje en taxi, men vær opmærksom på, om den har en synlig prisliste og taxameter, som fungerer. Inde i byen er der velfungerende sporvogne og metro.

Book en billig rejse til Sofia

På Solfaktor kan du selv vælge længde og rejsedatoer og nemt finde nettets bedste priser på fly og hotel. Booker du begge dele som en samlet pakkerejse, er du naturligvis sikret af rejsegarantifonden. Book en billig rejse til Sofia med Solfaktor i dag!

Rejser til Bulgarien

Læs mere om Bulgarien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Bulgarien her

Hoteller i Sofia

Populære hoteller i Sofia

Bulgarien, Sofia
8,2
Meget godt
3139 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Sofia
9,3
Fabelagtigt
34 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Bulgarien, Sofia
9,0
Fabelagtigt
1323 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi