Rejser til Limassol

I Limassol, og i området omkring byen, finder man historiske seværdigheder og smuk natur. I området ligger to arkæologiske udgravninger, hvor der tidligere lå to antikke kongedømmer. Tæt ved Limassol ligger også Kolossi-borgen hvor tempelridderne holdt til i 1100-tallet. Byen har også et slot og et kunst- og kulturmuseum. Øst for byens centrum ligger de fleste hoteller og det er også her man finder de fleste strande. Fra byens havn kan man tage på ture til smukke badesteder i området og i selve byen er der gode muligheder for shopping.

Limassol lever op til sit tilnavn “lille Paris”

I Limassol finder du et pulserende byliv, rigeligt med fornøjelser og aktiviteter og et godt bevaret historisk centrum. Limassol er den næststørste by på Cypern og har ca. 135.000 indbyggere. Her ligger øens vigtigste havn, som også gør byen til centrum for øens vinindustri, handel og turisme.

I handelsgaderne finder du alt fra ultramoderne design-butikker til lokale håndarbejdsforretninger, som sælger kunsthåndværk lavet ud fra stolte traditioner. Sko og tøj kan du laves på bestilling efter mål hos gode skomagere og skræddere.

Limassol har et væld af historiske seværdigheder og byen ligger mellem to store arkæologiske udgravninger. Amathus ligger øst for byen og Curium ligger mod vest, begge steder var antikke kongedømmer. Curium er kendt for sit godt restaurerede amfi-teater, hvor der i sommersæsonen både bliver holdt koncerter og teaterforestillinger. Lige ved Curium ligger Kolossi-borgen, som var tilholdssted for tempelridderne. Limassol slot, som ligger i den gamle bydel, er i dag et godt middelalder-museum, som er et besøg værd. Her holdt blandt andet Richard Løvehjerte til under korstogene i 1100-tallet. Byen har også et arkæologisk museum samt et kultur- og kunstmuseum.

Omkring 5 kilometer øst for centrum ligger de fleste hoteller med nærliggende små og store strande som har en noget varierende kvalitet. Går man lidt længere mod øst finder man en strækning på et par kilometer med super fine strande. Man kan også vælge at tage med turistbåde fra havnen og besøge fine badesteder i området omkring byen.

Fra Limassol er det nemt at komme omkring til de mange steder som man har lyst til at udforske mere grundigt. I området finder man kontrastfyldt natur, historiske seværdigheder og ægte cypriotisk hverdagsliv.

Hoteller i Limassol

Populære hoteller i Limassol

Cypern, Limassol
7,6
Godt
454 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 64 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Limassol
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Limassol
9,6
Fabelagtigt
709 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Inspiration og fakta

Besøg Limassol og se de fantastiske ruiner ved Amathus, eller dem ved Kourion. Besøg Kolossi slot, det beundrede slot fra det 15. århundrede, eller besøg det arkæologiske museum i Limassol, som indeholder et utal af fund fra antikken. Limassol Zoo kan tilbyde et væld af eksotiske dyr, bl.a. 300 forskellige slags fugle, zebraer, tiger, løver, bjørne pantere, aber, strudse og meget mere. Limassols strande byder ligeledes på fint hvidt sandt og lavt, klart vand.

Arkæologiske seværdigheder 

Limassol ligger mellem de to antikke bystater Amathus og Kourion, som er måske Cypern mest spektakulære arkæologiske seværdigheder. Effekter udgravet fra disse områder har fundet vej til nogle af verdens mest kendte museer.

Aktiviteter og oplevelser

Turismen er veludviklet i Limassol, og nattelivet er ligeledes varieret med et stort udvalg af tavernaer, diskotekter og klubber. I løbet af året er er arrangementer af forskellig karakter i Limassol, nyd f.eks. en sommerkoncert i græsk-romerske teater Kourion, eller lær om og smag på vin ved vinfestivalen i september. Limassols gamle bydel med smalle gader og den gamle havn, er også et besøg værd. Det lokale marked som bruges af lokale fra nær og fjern, er også en oplagt mulighed for at opleve atmosfæren i byen.

Sol og sommer

Limassols 14 blåflag-strande indbyder til mere end blot at nyde solen og badning, her findes gode muligheder for at give sig i kast med vandsport i alle afskygninger inklusiv dykning, snorkling, windsurfing, vandski og fiskeri.

Landlig idyl ved Limassol

Får man nok af aktiviteterne i Limassol, skal man ikke langt væk før man ved foden af Troodos-bjergene befinder sig i en helt anden udgave af Cypern. Her findes det traditionelle landlige Cypern, hvor det smukke landskab med vinmarker og gårde kan nydes i fulde drag og ro.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her