Rejser til Limassol

Den livlige by Limassol på Cypern byder på en vidunderlig blanding af strandliv ved Middelhavet, moderne underholdning, historiske attraktioner og et travlt natteliv. Book en billig rejse til Limassol med Solfaktor!

Limassol som rejsemål

Limassol, eller Lemesós, er en by ved Middelhavet, centralt beliggende på Cyperns sydkyst. Det er den næststørste by på øen efter hovedstaden Nicosia og kaldes Cyperns Dubai på grund af alle skyskraberne. Byen er en meget attraktiv destination, der giver dig mulighed for at kombinere solbadning og svømning med kultur, historie og oplevelser. Limassol bærer med rette sit kaldenavn "lille Paris". Her finder du et pulserende byliv, masser af oplevelser og aktiviteter og et velbevaret historisk centrum.

Attraktioner og aktiviteter med Limassol

Mange tager til Cypern for at nyde sol og badning i sommerferien, og i Limassol kan du kombinere strandliv med spændende aktiviteter og byliv. Byens lange kystlinje strækker sig langs Middelhavet og byder på mange sandstrande med klart badevand og moderne faciliteter som liggestole og parasoller. Nogle af de mest populære er Akti Olympion Beach og Dasoudi Beach hvor hele familien kan nyde lækkert strandliv og vandsportsaktiviteter såsom vandski, kajaksejlads, snorkling og dykning. Vil du nyde solen og bade i en mere rolig atmosfære, er Lady's Mile Beach, som ligger en kort køretur syd for byen, et godt alternativ.

Tag en tur til den gamle bydel i Limassol og gå en tur rundt i de smalle gader med lokale butikker, hyggelige torve og caféer. Besøg den gamle fæstning, der byder på panoramaudsigt over Middelhavet, eller det arkæologiske museum, der rummer imponerende fund og genstande fra Cypern. Det er også værd at besøge de historiske ruiner af Kourion, som var et vigtigt centrum i antikken. Området ligger lige uden for Limassols centrum, og her kan du blandt andet se ruinerne af et amfiteater og et romersk bad. Du finder moderne shoppingmuligheder ved Anexartisias Street, og ved Limassol Marina kan du beundre rækker og rækker af luksusyachter og nyde et livligt natteliv på barer og restauranter langs kajen.

Har du børn med, kan du besøge Limassol Zoo, som byder på et væld af eksotiske dyr. Herunder 300 forskellige typer fugle, zebraer, tigre, løver, bjørne, pantere, aber, strudser og meget mere.

Hvornår er det bedst at rejse til Limassol?

Cyperns højsæson er om sommeren, især mellem juni og august. Det er i denne periode med solrige dage og temperaturer på omkring 30 grader, at de fleste turister ønsker en tur til Syden og derfor besøger Limassol. Der kan blive meget travlt på strandene om sommeren, og der er masser af liv og begivenheder i byen. Vil du opleve Cypern i en roligere atmosfære og undgå den intense sommervarme, er forår og efterår gode tidspunkter at besøge Limassol på. Du kan stadig nyde behagelige badetemperaturer i Middelhavet, og der er ideelle forhold for kulturelle attraktioner og seværdigheder i Limassol. Om vinteren besøger færre turister Cypern, da vejret bliver køligere og mere udsat for nedbør.

Spiseoplevelser og udeliv i Limassol

Madkulturen på Cypern afspejler smagene fra Middelhavet. I Limassol er der et bredt udvalg af restauranter og spisesteder, der serverer både autentiske cypriotiske retter og internationale smagsoplevelser fra flere verdenshjørner. I mange taverner i byen kan du prøve meze, som er en af de mest klassiske retter på Cypern. Det er små retter, som deles med andre og består af forskellige dips som tzatziki, grillede grøntsager, lokale oste som halloumi, samt kød eller fisk. Limassol har et rigt udvalg af frisk fisk og skaldyr på grund af sin beliggenhed ved Middelhavet, og du kan nyde delikatesser som stegte blæksprutter og rejer på hyggelige fiskerestauranter langs byens lystbådehavn. Cypern er også kendt for sine søde fristelser som baklava og loukoumades (stegte honningdoughnuts), som kan nydes i byens caféer og bagerier.

Limassol er kendt for sit travle natteliv, der byder på noget for enhver smag. Det er især i sommermånederne, hvor der er flest turister på besøg i byen, at nattelivet er allermest energisk. Når solen går ned, kommer byen til live, og de mange barer, pubber og natklubber byder på fester og sjov natten lang.

Fly og hotel i Limassol

Det er nemt at rejse fra Danmark til Limassol på Cypern. Der er direkte ruter fra Københavns Lufthavn til Larnaca International Airport (LCA), som er hovedlufthavnen på Cypern, om sommeren. Resten af året må du regne med en mellemlanding på vej til Cypern. En tur til Cypern tager ca. 4 timer med fly fra Københavns lufthavn.

Larnaca International Airport ligger cirka 65 km fra centrum af Limassol, og der er en regelmæssig busforbindelse, som er den billigste transportmulighed. Vil du hurtigere frem, kan du tage en taxa, som du finder tilgængelig udenfor terminalbygningen. Turen tager normalt omkring 50 minutter afhængig af trafikken. Biludlejning er en god mulighed for dem, der ønsker friheden til at udforske Cypern i deres eget tempo.

Der er et stort udvalg af hoteller og ferielejligheder at vælge imellem i Limassol. Her finder du kendte hotelkæder, store all inclusive hoteller, små pensionater og charmerende feriehuse til udlejning. Du vælger selv, om du vil booke fly og hoteller separat eller bestille pakkerejser med flybilletter, hoteller og eventuelt lejebil inkluderet. Uanset dine præferencer, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning for din ferie til Limassol og Cypern!

 

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Limassol

Populære hoteller i Limassol

Cypern, Limassol
9,9
Fabelagtigt
22 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 850 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Limassol
7,2
Godt
1916 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 61 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Limassol
9,5
Fabelagtigt
1603 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)