Rejser til Cypern

Middelhavets tredjestørste ø er berømt for sine fantastiske strande. Vil du ikke bruge hele ferien på at dase ved vandet, har Cypern også dog meget andet at byde på. Rundt om på øen finder du talrige spændende spor efter en rig historie og smuk natur. Book en ferie på Cypern med Solfaktor i dag!

Cypern er en af Middelhavets mest solsikre destinationer, og man kan i princippet rejse til Cypern året rundt. Vinteren er mild, foråret og efteråret fantastiske og sommeren til tider meget varm. Her får du genuin gæstefrihed, flotte strande, gastronomiske eventyr og mulighed for både forlystelser, natur, shopping og kultur. Cypern har faktisk det hele, lige fra charmerende landsbyer til storslåede naturoplevelser og fantastiske strande.

De fleste ankommer til Cypern for at rejse videre til en af de klassiske feriebyer som Ayia Napa, Fig Tree Bay, eller Limassol.  Ayia Napa er den mest populære, og her er gang i den om sommeren, nogle kalder byen for Grækenlands Ibiza. Men ved Ayia Napa ligger også nogle fine strande, som Nissi og Landa Beach. Lidt længere væk ligger også Makronissos Beach. Fig Tree Bay eller Protaras på græsk er familiernes favoritby på Cypern. Her sker ikke så meget som i Ayia Napa, men det gennemsigtige turkisblå vand indbyder til at bade, snorkle og suppe i vandkanten.  Limassol er Cyperns næststørste by med en fin marina, masser af skønne strande og god shopping.  Lidt som Nice, St Tropez eller Marbella – men på cypriotisk.

En by på Cypern ikke alle kender er Paphos på det sydvestlige Cypern. Byen er noget af det flotteste Cypern tilbyder med hensyn til strande og natur. Cypern byder også på fin natur, og mange tager til Cypern for at vandre i Trodosbjergene.

Den nordlige del af Cypern er siden 1974 en egen tyrkcypriotisk republik. Forholdet mellem de to dele har været meget anspændt, men i de senere år lader det til, at man er begyndt at kunne finde ud af det med hinanden. Man kan som turist sagtens bevæge sig over grænsen og tilbage igen.

>> Læs også om restpladser og afbudsrejser til Cypern her

Hvem vil kunne lide Cypern?

Cypern byder på sol og varme fra tidligt forår til sent efterår og er derfor et af vores mest populære rejsemål. Vandet og de lavvandede sandstrande holder høj kvalitet, her er shopping og alle tænkelige forlystelser - og overraskende meget smuk natur, specielt hvis du rejser hertil om foråret. Hvis du vil have fred og ro, vælg ikke Ayia Napa i løbet af sommeren. Børnefamilierne vil trives ved Fig Tree Bay.

Hvornår skal man rejse til Cypern?

Øen byder på 340 dage med solskin om året, siger tallene. Men perioden fra november til februar kan sagtens byde på småkolde dage. Fra marts er temperaturen støt stigende, og fra april til oktober falder meget sjældent regn. Juni, juli og august er meget varme måneder, hvor temperaturen kan ramme de 30 grader i skyggen. Forår og efterår er gode tidspunkter at rejse til Cypern - og her er priserne på fly og hotel ofte meget lavere end om sommeren.

Mange rejser til Cypern for at nyde de rolige omgivelser, de mange solskinsdage og de lave priser, kombineret med en yderst gæstfri befolkning.

Som de fleste af øerne i Middelhavet har også Cypern lidt under gentagne invasioner fra fremmede folkeslag, lige siden mennesket fandt ud af at transportere sig selv over vand i større stimer. Men hvad der tidligere var en plage er i dag en gave for Cypern, som tilbyder det bedste af mange forskellige kulturer, og et åbent og imødekommende folkefærd, som lever af og med turister på godt og ondt.

Hos Solfaktor er vi lidt vilde med Cypern, fordi vi her får lidt Grækenland, lidt Tyrkiet, lidt Afrika og lidt Italien på én gang. Derfor har vi også haft rejser til Cypern på programmet hos Solfaktor gennem mange sæsoner, og altid et fint udvalg af håndplukkede hoteller på Cypern med charme og plads til at føle sig unik.

Historisk har Cypern både hørt under Syrien, Egypten, Persien, Rom, Venedig, Det Osmanniske Rige og senest England, og er i dag delt i en tyrkisk og en græsk zone. Den engelske indflydelse er tydelig på Cypern - bl.a. kører bilerne i venstre side. Alle Solfaktor' feriedestinationer på Cypern ligger i den græske del på sydøen, som også inkluderer Cyperns hovedstad Nicosia, og de to andre storbyer Limassol og Larnaca. Øens største lufthavn er Larnaca International Airport, hvortil man kan flyve med mellemlanding fra både Billund, Aalborg, København og Hamburg. Lufthavnen er netop blevet renoveret og udbygget for et stort beløb, og modtager nu op mod 700.000 passagerer om måneden i sommerperioden.

Pga. Cyperns begrænsede størrelse og koncentrationen af rejsemål på den sydlige del, er der relativt kort afstand fra lufthavnen til de fleste destinationer, herunder naturligvis til destinationerne i Larnaka-bugten, hvorfra man kan se flyene lægge an til landing.

Selv hvis man har været på Cypern før, er der altid noget nyt at opdage. Cypern er så rig på natur og kultur oplevelser at turisterne vender tilbage år efter år. Udforsk cypern i en lejebil eller på en guidet tur - alle hoteller på Cypern kan hjælpe med at få dig booket ind på den rigtige tur, herunder til de bedste af øens historiske seværdigheder.

Det delte Cypern

Den nordlige del er en uafhængig stat udelukkende anerkendt af Tyrkiet. De fleste som tager på ferie på Cypern foretrækker den uafhængige republik mod syd, fordi den er lettere tilgængelig og er populær for charterrejsende.

Nicosia, også kaldet Lefkosia, er delt i to af ’den grønne linje’ med den tyrkiske del mod nord. Byen er den største på Cypern. Den gamle bydel, der gemmer sig bag venetianske mure fra det 16. århundrede, er den mest interessante. Leventis-museet er et fascinerende sted, Dragoman Hadzigeorgakis er et museum i et smukt palæ fra det 15. århundrede, det byzantinske museum er sprudlende, og Famagusta-porten er smukt bevaret.

Det kan være vanskeligt at krydse grænsen, i bedste fald kan du få et dagspas, inklusiv bil, hvis du krydser fra syd til nord, men det samme er ikke gældende den modsatte vej. Det er ikke muligt at ankomme til den ene del af øen og rejse hjem fra den modsatte. Trods optøning af forholdet mellem Tyrkiet og de ”græsk/cypriotiske” naboer i Det Ægæiske Hav, har de fleste cyprioter stadig en bitter smag i munden på grund af Tyrkiets invasion i 1974. Grænseformaliteter er besværlige og omkostningsrige. Der er bilfærger fra Lemesos primært til Athen, men af og til er der også forbindelser til Rhodos, Patmos, Kreta og Israel. Fra det nordlige Cypern er der færgeforbindelse til det sydlige Tyrkiet.

Cypern er et populært rejsemål året rundt, der lokker med en rig historie og en smuk natur, der både rummer gyldne strande, forrevne kyster, bølgende bakker og skovklædte bjerge. Kort sagt er Cypern den perfekte måde at opleve Middelhavets mange rigdomme på.

Cypern er den tredjestørste ø i Middelhavet og byder på fantastiske strande, klippefyldte bugter og traditionelle landsbyer. Lokalbefolkningen er venlig, og øen har en rig kulturarv. Og så er den ifølge legenden fødestedet for Afrodite, gudinden for kærlighed og skønhed, hvilket betyder, at den er ideel til en romantisk par-ferie eller en bryllupsrejse.

Det officielle sprog på øen er græsk, men mange cypriotere taler også engelsk. Med de nye investeringer i den cypriotiske infrastruktur er det relativt ukompliceret at komme rundt på øen, og det er bestemt værd at leje en bil for at udforske den indre del af øen.

Rejsemål på Cypern

 • Gæstebedømmelser 8,5
  Ayia Napa
  82 hoteller
  Ayia Napa ligger ud til det turkisblå hav på det sydøstlige Cypern. Her kan du nyde fantastiske strande, måske de bedste og mest børnevenlige på øen, og alt du kan ønske dig af restauranter. Lejer du en bil, har du et godt udgangspunkt for udflugter.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Pafos
  64 hoteller
  Pafos er en ægte kulturperle og naturligvis optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Her finder du talrige spændende oldtidsruiner, men også en levende by med et rigt restaurantliv. Inden for kort afstand er talrige badeklipper og små strande.
 • Gæstebedømmelser 7,7
  Protaras
  42 hoteller
  Protaras er med sine børnevenlige sandstrande og fredelige atmosfære det perfekte rejsemål for familier og par, som ønsker sig en afslappende ferie på solrige Cypern. Samtidig er Protaras et godt udgangspunkt for udflugter til områdets spændende ... attraktioner og seværdigheder. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,5
  Larnaca
  34 hoteller
  Som Cyperns ældste by er Larnaca et spændende rejsemål, der kan prale af en rig historie, storslåede strande og et stort udbud af butikker, restauranter og attraktioner, og den alsidige bys popularitet stiger år efter år.
 • Limassol
  27 hoteller
  Limassol et ideelt rejsemål for både familier og par, der er på udkig efter at opleve den ægte cypriotiske kultur sammen med det dejlige vejr, der er ved middelhavet. Området er også populært hos dem, der søger en afslappende vinterferie, da ... temperaturen forbliver høj i vinterhalvåret. Læs mere

Populære hoteller på Cypern

Cypern, Pafos
9,3
Fabelagtigt
791 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Larnaca
9,3
Fabelagtigt
534 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 4 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Kalavasos
8,7
Meget godt
289 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 43 km
 • Nærmeste strand: ca. 10 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Book din ferie på Cypern med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til Cypern, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder på denne smukke ferieø. Tag med os på en dejlig ferie til Cypern, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en billig pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Du kan finde billige rejser til Cypern i søgemaskinen på få sekunder. Indtast dine foretrukne rejsedatoer, og vi gennemsøger automatisk nettet for de bedste priser og forbindelser med rutefly, herunder med lavprisselskaber.

Seværdigheder og oplevelser

Begge dele af Cypern har deres helt egne unikke kultur og spændende attraktioner at byde på, så det er værd at overveje at leje en bil. Cypern har fået sit navn af det græske ord Kypros som betyder kobber. Øen har haft enorme mængder af kobber ressourcer og bragte en enormt velstand til øen i antikken da kobber var det foretrukne materiale til bl.a. våbenfremstilling. Øens geografiske beliggenhed har betydet som tidligere nævnt at øen har været underlagt mange lande, Egypten, Syrien, Grækenland, Persien, Romerske Imperium, Makedonien og England. Disse historier og mange flere kan du høre og muligvis også se bevis på, på den vidunderlige ø Cypern.

Det sydlige Cypern

Når man tager på ferie på Cypern, så er det i nærheden af Larnaca og Limmasol at man finder de bedste strande, mange ferieområder, de bedste hoteller samt små fiskerlandsbyer. Udenfor byen Lemesos finder man det restaurerede Kolossi-slot, som tårner sig op over et landskab af vinmarker. Videre langs kysten og lidt inde i landet, finder man Pafos, som nærmest har undsluppet turismens kommercielle udvikling, og midt imellem souvenirbutikkerne finder man Saranta Kolones-ruinerne. Bjergene i den sydlige del af Cypern, Troödos regionen, er uforglemmelige. Troödos er spækket med freskomalede klostre fra det 15. århundrede, specielt bemærkelsesværdigt er klosteret Kykkos. Akamas-halvøen på vestkysten er et af de sidste og mest uberørte steder langs Cyperns kyster, og her finder man Afrodites Bade samt mange fortrinlige vandreruter.

Det nordlige Cypern

Famagusta (Gazimagusa) på østkysten af den tyrkiske del af Cypern, var engang den rigeste by i verden, men er nu en gammel og forfalden by omgivet af venetianske bymure. Andre attraktioner inkluderer St. Nikolas-katedralen og Othello-tårnet.Nord for Famagusta finder man Salamis, som var Cyperns vigtigste by før kristendommen gjorde sit indtog. Her finder man nu landets bedste arkæologiske udgravning med et restaureret romersk amfiteater.Kyrenia er placeret midt på nordkysten, og er muligvis det mest behagelige ferieområde på øen med sit atmosfæriske gamle kvarter omkring Kyrenia-slottet, og den moderne havnefront som summer af liv i turistsæsonen.

Nicosia - historie og tyrkiske bade

Atatürk-pladsen markerer centrum af det nordlige Nicosia, og den velbevarede Kyrenia-port er kun et stenkast væk. Det tyrkiske museum er placeret inde i et kloster fra det 17. århundrede, og der findes en moske, Selimye, som dateres helt tilbage til det 13. århundrede. Byens største tyrkiske bad findes i Büyük Hammam.

Afslapning i Larnaca

Larnaca i den sydlige del af Cypern er et afslappende sted at holde ferie. Larnaca byder på en skøn strandpromenade med palmetræer og en fremragende infrastruktur for turister. På byens fort fra det 17. århundrede finder man Larnacas middelaldermuseum og tæt herved findes også de arkæologiske museer. Ved Angeloktisti-kirken i Kiti finder man sjældne byzantinske mosaikker fra det 6. århundrede.

Vinindustri

Limassol er en havneby, en populær turistdestination på Cypern samt centrum for vinindustrien. Udover rigtig mange hoteller, et væld af natklubber, taverner og restauranter, er byen også hjemsted for Curium, som er et af de mest interessante arkæologiske udgravninger på hele Cypern.

Vejret på din ferie på Cypern

Somrene på Cypern er med masser af sol og varme. Regn ser man næsten ikke noget til fra maj til september, hvor vejret er meget stabilt og skyfrit og gør øen til et meget attraktivt rejsemål. Cypern har et typisk middelhavsklima, som dog ofte er varmere end andre steder i området. Især kystområderne og centrale dele af Cypern kan blive meget varme i sommermånederne. Svalende briser fra havet gør dog ofte ophold ved havet mere behageligt. I de bjergrige områder af Cypern er klimaet generelt køligere og med mere nedbør. I disse egne findes også populære feriesteder, hvor gæsterne nyder det mere friske afkølende vejr fremfor heden ved kysten.

Masser af sol på Cypern
Der er mange solskinstimer på Cypern. Således er der om sommeren omkring 13 timers sol om dagen, og selv om vinteren skinner solen i gennemsnit 6 timer om dagen.

Den bedste årstid på Cypern?
Mange tager på ferie på Cypern for at nyde varmen ved kysten i sommermånederne. Men hvis man helst vil undgå den værste hede, er det bedst at holde ferie på Cypern i foråret, hvor man også kan nyde de mange farverige blomster og besøge de mange historiske seværdigheder uden at risikere hedeslag.

Lufthavne på Cypern

Der findes to lufthavne på øen, i Larnaka og Pafos, og her er der flyforbindelse til det meste af Europa samt til Mellemøsten. Herfra er taxaer mere end villige til at transportere turister videre rundt på øen, men de sædvanlige turist-gebyrer er gældende. De større hoteller har som regel deres egne lufthavnsbusser. Det nordlige Cypern, har en international lufthavn i Ercan, men kun tyrkiske flyselskaber flyver derfra. Alle rejsemål på Cypern hos Solfaktor ligger ved Cyperns sydlige kyst.

Turistinformation

Hvis du vil have yderligere inspiration til din ferie på Cypern, eller måske har brug for nogle praktiske informationer i forbindelse med din ferieplanlægning, kan du med fordel besøge Cyperns officielle turistbureaus hjemmeside. Her finder du blandt andet detaljerede kort over øen, og en guide til aktuelle begivenheder og events på Cypern.

Hvad siger gæsterne på Cypern?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 81 anmeldelser