Rejser til Cypern

Solfaktor elsker Cypern! Den tredje største ø i Middelhavet lokker med smuk natur, spændende historie, dejlige strande og en gæstfri lokalbefolkning. De mange solskinsdage, gode priser og den afslappede atmosfære får turisterne til at vende tilbage til Cypern på ferie år efter år. Populære feriesteder som Ayia Napa, Fig Tree Bay , Protaras og Limassol tilbyder noget for de fleste - og det er uanset om du er på udkig efter familieferie, fest og farver, romantisk parferie, en rejse sydpå eller store naturoplevelser. Book en ferie til Cypern med Solfaktor i dag!

Cypern som rejsemål

Cypern er den tredje største ø i Middelhavet og ligger øst for Grækenland, syd for Tyrkiet og vest for Syrien. Gennem historien har øen tilhørt Syrien, Egypten, Persien, Rom, Venedig, Det Osmanniske Rige og senest Storbritannien. Cypern er delt i to dele: en tyrkisk del i nord (som ikke har så mange turister fra Skandinavien) og en græsk del i syd. Den engelske indflydelse er meget tydelig på Cypern. For eksempel kører du i den venstre side af vejen, og den engelsk du møder i gaden, er ofte meget tydeligt britisk og ikke amerikansk engelsk.De mange invasioner af Cypern gennem de sidste 2-3.000 år betyder, at du kommer til at møde mange kulturer i løbet af din ferie - ikke mindst er det tydeligt når du skal spise. Øen byder på det bedste fra mange forskellige kulturer. Her får du lidt af Grækenland, lidt af Tyrkiet, lidt af det afrikanske kontinent og lidt af Italien samlet på ét sted. Det officielle sprog på øen er græsk, men de fleste cyprioter taler også engelsk. Alle vores feriedestinationer på Cypern ligger på den græske side af øen, som f.eks hovedstaden Nicosia og de to andre større byer Limassol og Larnaca.

>> Læs mere om ferie i Limassol 

>> Læs mere om ferie i Ayia Napa

>> Læs mere om ferie i Pafos

Strande og romantik på Cypern

Cypern er berømt for sine herlige strande, skønne  badebugter, lækre mad og hyggelige landsbyer. Lokalbefolkningen er åben og imødekommende, og øen har en rig kulturarv  - men samtidig det perfekte sted for shopping og forlystelser. Cypern har en smuk natur, der byder på storslåede naturoplevelser - især hvis du rejser til Cypern om foråret. De fleste tager til Cypern for at holde sol- og badeferie, og nogle af de mest klassiske feriesteder er Ayia Napa, Fig Tree Bay og Limassol. Aktiv ferie er også populært på øen, mange tager på vandreture i Troodos-bjergene. Ifølge legenden er Cypern den ø, hvor gudinden Afrodite blev født (Afrodite er den græske gudinde for kærlighed og skønhed) og øen er virkelig et godt sted for en romantisk parferie. Infrastrukturen er god, så det er nemt at komme rundt med bil. Tag bilen ud til en romantisk strand og lad kærligheden blomstre!

Feriebyer og områder på Cypern

Ayia Napa er den mest populære feriedestination på Cypern, og nogle kalder den for Cyperns svar på Ibiza. Byen er kendt for sine fester og ret hektiske atmosfære, og her er virkelig gang i den fra morgen til aften. Her er dog også nogle meget fine strande som Nissi og Landa Beach, og lige i nærheden ligger også stranden Makronissos Beach. Lad os få det helt på plads: vælg ikke Ayia Napa, hvis du vil have fred og ro på ferien.

Øst for Ayia Napa ligger Fig Tree Bay, også kendt på græsk som Protaras. Dette er en fin destination for familier, meget roligere end i Ayia Napa, og det blå og rene hav og de lavvandede strande er perfekte til vandaktiviteter, snorkling og dejlige dage i solen for både små og store gæster.

Limassol er den næststørste by på Cypern. Her er en smuk marina, flere gode strande og fantastiske shoppingmuligheder. Byen tiltrækker velhavende folk, og nogle synes at dette minder lidt om Marbella eller Saint-Tropez.

Pafos er en by på Cypern, som er forholdsvis ukendt for mange rejsende. Vi skal helt over vestpå for at komme til denne virkelig smukke by - og det gælder både for byen og de mange lange strande. Bymidten er et af de mest historisk og arkæologisk vigtige steder på Cypern og er blevet optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Larnaca blev grundlagt og bosat allerede omkring år 1200 f.Kr. og er et skønt rejsemål for en ferie, hvor du kan kombinere kultur, historie, storbyferie og strandliv. Fra kulturrejse til badferie - du kan få det hele i Larnaca.

Hvornår skal man rejse til Cypern

Cypern er en af de absolut mest solrige feriedestinationer i Middelhavet, perfekt til en sommerferie, men du kan i princippet rejse hertil hele året.  Der er kun få kolde dage om vinteren, selv om der kan falde lidt regn. Selv i en måned som december, kan der være op til 20 grader i skyggen i f.eks Limassol. Fra begyndelsen af marts til slutningen af oktober er det varmt på Cypern. og endda meget varmt fra juni til august. Forår og efterår er gode tidspunkter at rejse til Cypern på, også fordi priserne på fly og hoteller ofte er lavere end om sommeren.

>> Læs mere om ferie i Larnaca

>> Læs mere om ferie i Fig Tree Bay

>> Læs mere om ferie i Pafos

Den delte ø Cypern

Forholdet mellem den tyrkiske og den græske del af Cypern har været anspændt i de sidste snart 50 år, men det er som om noget er ved at ske i positiv retning. Der er stadig bitterhed at finde på begge sider, nok mest i syd, og det var jo også Tyrkiet som invaderede øen tilbage i 1974. Du kan som sådan krydse grænsen uden problemer, og det gælder fra begge sider. Hvis du skal medbringe en bil, kan det være mere besværligt, check de dagsaktuelle forhold før du kører mod grænsen. Du kan ikke lande på den sydlige del med fly, køre over grænsen og flyve videre fra den nordlige side. Vil du sejle til Cypern? Der er færger fra Athen, Rhodos og Kreta.

Fly til og hoteller på Cypern

Det tager cirka 4 timer at flyve til Cypern fra Kastrup direkte. I højsæsonen er der også direkte fly fra Billund. Øens største lufthavn er Larnaca International Airport. Der er relativt kort afstand fra lufthavnen i Larnaca til mange af destinationerne på Cypern, da de fleste ligger på den sydlige del af øen - f.eks tager den under en time fra lufthavnen til Fig Tree Bay. Danske statsborgere skal ikke have visum for at rejse til Cypern.

Solfaktor har arrangeret rejser til Cypern i mange år og har et bredt udvalg af gode hoteller, der passer til dine behov. Du finder 3-, 4- og 5-stjernede hoteller på Cypern, som alle er håndplukkede for at sikre god kvalitet i sin prisklasse. Alle Solfaktors feriedestinationer på Cypern ligger på den græske side af øen. Det inkluderer hovedstaden Nikosia og de to andre storbyer Limassol og Larnaca. Selvom Cypern ikke er lige så stor en ø som f.eks Kreta, er der altid noget nyt at opdage her, hvilket er en stor del af grunden til, at mange vender tilbage år efter år på ferie. Du kan udforske Cypern ved at leje en bil. Det anbefaler vi stærkt, så du kan opleve det bedste af øens historiske seværdigheder. Solfaktor hjælper dig med at finde den løsning, der passer bedst til din rejse til Cypern!

Rejsemål på Cypern

 • Gæstebedømmelser 8,5
  Ayia Napa
  80 hoteller
  Ayia Napa ligger ved det turkisblå hav i det sydøstlige Cypern. Her kan du nyde fantastiske strande, som måske er de bedste og mest børnevenlige på øen. Her er alt, hvad man kan ønske sig af restauranter og natteliv. Hvis du lejer en bil, har ... du et godt udgangspunkt for at tage på gode udflugter. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,3
  Pafos
  60 hoteller
  Pafos på Cypern er en ægte kulturperle og naturligvis optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Her finder du talrige spændende oldtidsruiner, men også en levende by med et rigt restaurantliv. Inden for kort afstand fra Pafos finder du talrige badeklipper ... og små strande. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,0
  Protaras
  42 hoteller
  Protaras er med sine børnevenlige sandstrande og fredelige atmosfære det perfekte rejsemål for familier og par, som ønsker sig en afslappende ferie på solrige Cypern. Samtidig er Protaras et godt udgangspunkt for udflugter til områdets spændende ... attraktioner og seværdigheder med udsigt over Middelhavet Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Larnaca
  29 hoteller
  Som Cyperns ældste by er Larnaca en spændende destination, der kan prale af en rig historie, storslåede strande langs Middelhavet og en bred vifte af butikker, restauranter og attraktioner. Og byens popularitet stiger år efter år.
 • Limassol
  22 hoteller
  Limassol er en ideel destination for både familier og par, der ønsker at opleve den ægte cypriotiske kultur ved siden af det fantastiske Middelhav. Området er også populært blandt dem, der søger en afslappende vinterferie, da temperaturerne ... forbliver høje i vintermånederne på Cypern Læs mere
 • Coral Bay
  3 hoteller
  Coral Bay har en af de bedste strande på hele Cypern. Sammen med feriestedets hyggelige restaurantliv er stranden hovedattraktionen i Coral Bay. Stedet har også mange af øens mest spændende udflugtsmål i nærområdet

Populære hoteller på Cypern

Cypern, Pafos
9,2
Fabelagtigt
710 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Larnaca
9,2
Fabelagtigt
2091 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 27 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Pafos
8,6
Meget godt
947 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Cypern?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 166 anmeldelser