Rejser til Paphos

Paphos by er en perle når det gælder kultur og byen står opført på UNESCO`s verdensarvsliste. Langs byens strandpromenaden ligger hyggelige restauranter og tavernaer, her er det muligt at spise internationale og lokale retter mens solen går ned. Særligt om foråret er det en fantastisk smuk oplevelse at besøge byen, da hele halvøen forvandles til et sandt blomsterhav af unikke plantearter. Det er mulig at bade ved skønne strande og man kan også tage på bådture til det omkringliggende område.

Paphos by er en kulturperle og byen står på UNESCO`s verdensarvsliste

På den sydvestlige delen af Cypern finder du Paphos distriktet og landsbyen med det samme navn. Paphos er et glimrende udgangspunkt for dem som vil bruge ferien på vandreture i Troodos-bjergene for at udforske den alsidige natur på Akamas-halvøen.

Paphos by består af en øvre og en nedre del. Den nedre del finder man ved strandpromenaden og her ligger Paphos-borgen. Oprindeligt blev der bygget to borge i byzantinsk tid her, de skulle udgøre det for fæstningsværk for havnen og byen. Lige inden for molen ligger her en arkæologisk park. Her kan du blandt andet besøge Dionysos hus og beundre de flotte og verdensberømte mosaik-billeder.

Langs strandpromenaden ligger der også livlige restauranter og tavernaer, hvor du kan nyde både international og lokal kokkekunst i solnedgangen.

En del af Akamas-halvøen er i dag et naturreservat og stedet byder på alt fra vildmark med dybe kløfter til vidunderlige små strand-bugter. Hele foråret er halvøen et sandt blomsterhav og her er et festfyrværkeri af farver. Området er unikt på grund af sin botaniske mangfoldighed og her findes over hundrede plantearter, som kun vokser i dette område. Der er tilrettelagte vandreruter og stier for cykelturister og turister der kommer for at vandre i naturen. Her bør man unde sig selv at gå turen til Afrodites og Adonis’ Bad, som er små naturperler i reservatet.

For golfelskere er et besøg på Afrodite Hills Golf et “must”. Golfbanen strækker sig udover to plateauer omgivet af Johannesbrødtræer og har en storslået udsigt.

Strandene i området varierer mellem små sten og langstrakte sandstrande. Nogle af strandene langs kysten kommer man lettest til med båd og man kan komme med både fra havnen i Paphos. Et af alternativerne går til Lara Bay. Her går havskildpadder i land i august og september og lægger æg i sandet.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Pafos

Populære hoteller i Pafos

Cypern, Pafos
9,7
Fabelagtigt
4165 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Pafos
7,3
Godt
374 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Pafos
9,1
Fabelagtigt
1025 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 180 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Pafos?

8,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 13 anmeldelser