Rejser til Pafos

Pafos er en perle ved MiddelhavetCyperns vestkyst. Kombiner afslappende strandliv med historie, kultur og store naturoplevelser. Book en billig rejse til Pafos med Solfaktor!

Pafos som rejsemål

Pafos er en by ved Middelhavet på Cyperns sydvestkyst. Det er den eneste nævneværdige by på øens vestkyst, og byen ligger cirka 50 kilometer vest for den populære ferieby Limassol. Byen er på UNESCOs verdensarvsliste, og er en attraktiv destination for alle, der vil kombinere sol og badning med historiske seværdigheder og kulturelle seværdigheder.

Seværdigheder og aktiviteter i Pafos

Mange turister strømmer til Cypern for afslappende strandliv ved Middelhavet. Langs kysten af Pafos finder du en kombination af sandstrande og kalkstensklipper. Byen har en hyggelig strandpromenade med flere små badebugter med moderne faciliteter såsom liggestole og parasoller og nærhed til strandbarer og restauranter. Coral Bay er en af de mest populære strande og ligger en kort køretur nord for Pafos. Her kan du nyde det gyldne, bløde sand og turkisblå hav med gode muligheder for vandsport som vandski, windsurfing, jetski og dykning. Lidt længere nordpå ligger Lara Beach, som er kendt for sine naturskønne omgivelser, som er ideelle til snorkling, dykning og muligheden for at se skildpadder.

En sommerferie i Pafos giver dig mulighed for at kombinere strandliv med historie og kultur. Her kan du udforske Pafos arkæologiske Park, som er på UNESCOs verdensarvsliste og huser ruiner fra fortiden. Oplev det romerske amfiteater og Dionysos-huset med fantastiske mosaikker, der skildrer motiver fra græsk mytologi. Det er også værd at besøge Kongernes Grave med underjordiske stengrave fra det 3. århundrede fvt. Ved havnen i Pafos ligger det historiske vartegn Pafos Slot, et middelalderslot, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over Middelhavet. Leder du efter en aktiv ferie på Cypern, er der gode muligheder i Pafos.

Der er flere golfbaner i nærheden af Pafos samt vandrestier, der inviterer til vandreture i de omkringliggende områder. For golfelskere på ferie i Pafos er et besøg på Afrodite Hills Golf et "must". Golfbanen breder sig over to plateauer, der er omgivet af Johannesbrødtræer og har en storslået udsigt.

Cirka 1,5 time i bil nord for Pafos finder du Akamas-halvøen og Akamas Nationalpark. Hele foråret er halvøen et farverigt blomsterhav, og området har stor botanisk værdi med sine over hundrede plantesorter, der kun vokser her. Der er tilrettelagt vandreruter i naturen for både cyklister og vandrere. Du bør også unde dig selv en tur til Aphrodite's og Adonis Bath, som er to små naturperler i reservatet.

Hvornår er det bedst at rejse til Pafos?

Højsæsonen på Cypern er om sommeren, og de fleste turister besøger Pafos i denne periode. Fra juni til august kan temperaturen ofte komme op over 30 grader, og der er solrige forhold, der er ideelle til sol og strand for dem, der gerne vil på ferie i syden. Forår og efterår er gode tidspunkter at besøge Cypern på, hvis du vil undgå den intense sommervarme og opleve øen i en roligere atmosfære. Der er stadig en behagelig badetemperatur i Middelhavet, og vejret er perfekt til sightseeing og kulturelle oplevelser. Vinteren er lavsæson på Cypern med køligere temperatur, men du kan stadig nyde solrige dage i denne periode.

Spiseoplevelser og udeliv i Pafos

Cypern er kendt for sit varierede og velsmagende køkken. Beliggenheden ved Middelhavet giver god tilgang til frisk fisk og skaldyr, og du kan se frem til at nyde delikatesser fra havet i lokale taverner. En anden favorit på Cypern er meze, som består af en række småretter med forskellige salater, dips, grillet kød og fisk. Pafos tilbyder både traditionelle restauranter, der serverer cypriotiske retter, samt spisesteder med et internationalt præg. Du bør også smage lokale desserter såsom baklava og loukoumades (stegte honning-doughnuts) på caféer og bagerier i byen.

Nattelivet i Pafos byder på en livlig atmosfære, især i sommermånederne. Her finder du en god blanding af barer, pubber og natklubber med både livemusik, underholdning og dans til langt ud på natten.

Fly og hotel i Pafos

Det er nemt at komme fra Danmark til Pafos på Cypern. Der er ofte direkte ruter fra Københavns Lufthavn til Larnaca International Airport (LCA), som er hovedlufthavnen på Cypern, om sommeren. Resten af året må du regne med en mellemlanding på vej til Cypern. Turen til Cypern tager ca. 4 timer med fly fra Københavns Lufthavn.

Lufthavnen i Larnaca ligger cirka 130 km fra Pafos by, og der er en regelmæssig busforbindelse til Pafos, der stopper forskellige steder i byen. Det er den billigste mulighed, selvom det tager lidt længere tid end en taxa. Hvis du vil tage en taxa, finder du en taxa-holdeplads lige uden for ankomsthallen. Biludlejning er en god mulighed for dig, der ønsker fleksibiliteten til at udforske mere af Cypern på din ferie i Pafos.

Der er gode overnatningsmuligheder for enhver smag i Pafos, uanset om du rejser med børn, alene, som et par eller en vennegruppe. Her finder du større all inclusive hoteller med mange faciliteter, hyggelige boutiquehoteller og ferielejligheder og feriehuse til leje. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller bestille pakkerejse med flybilletter, hotel og eventuelt lejebil inkluderet. Uanset hvad dine præferencer er, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning for din ferie til Pafos og Cypern!

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Pafos

Populære hoteller i Pafos

Cypern, Pafos
9,2
Fabelagtigt
974 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Pafos
9,7
Fabelagtigt
4183 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Pafos
9,2
Fabelagtigt
19 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Pafos?

8,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 18 anmeldelser