Rejser til Larnaca

Nyd en lækker ferie i byen Larnaca på Cypern. Her får du en blanding af strandliv ved Middelhavet, spændende aktiviteter og livligt natteliv. Book en billig rejse til Larnaca med Solfaktor!

Larnaca som rejsemål

Larnaca er en havneby ved Middelhavet Cyperns sydøstlige kyst. Det er den tredjestørste by på øen efter hovedstaden Nicosia og feriebyen Limassol. Larnaca er populært blandt både par, vennegrupper og børnefamilier, der gerne vil kombinere lækkert strandliv med historiske seværdigheder og et travlt byliv. Charmerende og elegante Larnaca er en græsk-cypriotisk by med cirka 52.000 indbyggere. Her smelter den moderne storby ind i den velbevarede kulturhistorie. Legenden fortæller, at Larnaca blev grundlagt som en bosættelse allerede i 1200 f.Kr. Ifølge Bibelen bosatte Lazarus sig her, efter at Jesus genfødte ham fra de døde. Lazaruskirken i den gamle bydel blev opført til minde om ham. En anden stor mand fra Larnaca er den stoiske filosof Zeno.

Attraktioner og aktiviteter i Larnaca

Cypern byder på sol og badning i kombination med spændende aktiviteter og kulturelle attraktioner. I Larnaca kan du nyde det behagelige Middelhav på lange sandstrande med moderne faciliteter. Midt i byen ligger hovedstranden, som er 800 meter lang og strækker sig langs den hyggelige strandpromenade med restauranter, barer og butikker. Der er også mange strande at vælge imellem i den store Larnaca-bugt, som både byder på roligt strandliv i din sommerferie og en livlig atmosfære. I Larnaca er der en bred vifte af vandsportsaktiviteter, såsom kano, vandski og windsurfing. Dykning og snorkling for at udforske det rige undervandsliv i Middelhavet er også populært.

Når du vil have en pause fra strandlivet, kan du tage til den gamle bydel i Larnaca. Gå en tur rundt i de charmerende gader med historiske bygninger og fantastisk arkitektur. Her ligger blandt andet fortet i Larnaca, som blev bygget i 1600-tallet, og som i dag er et middelaldermuseum, der giver et indblik i Cyperns rige historie. Lige uden for centrum af Larnaca ligger et af byens vartegn, Hala Sultan Tekke, en historisk moské omgivet af en smuk have, der inviterer til afslappende spadsereture. Det ligger ved Larnaca-søen (Larnaca Salt Lake), som er et højdepunkt i sig selv. Udforsk det frodige naturområde med et mangfoldigt økosystem, som især er berømt for flamingoer, der besøger stedet om vinteren.

Også en tur til Troodosbjergene er en god mulighed, hvis du vil se nogle af de kontraster, naturen har at byde på. Larnaca har flere rigtig gode museer og en tur til det palæontologiske museum med fossiler er turen værd. Her er især afdelingen med dinosaurer populær blandt børn.

Hvornår er det bedst at rejse til Larnaca?

Sommeren er højsæson på Cypern, og de fleste turister besøger syden og Larnaca mellem juni og august. I denne periode kan du forvente temperaturer omkring 30 grader og solrige forhold, der indbyder til sol og badning. Forår og efterår er gode tidspunkter at besøge Cypern på, hvis du vil styre uden om den mest intense sommervarme og de største menneskemængder. Så er det stadig behageligt at bade i Middelhavet og på en efterårsferie er forholdene ideelle til sightseeing og udendørsaktiviteter i Larnaca. Lavsæsonen på Cypern er i vintermånederne med køligere temperaturer og mere regn.

Spiseoplevelser og udeliv i Larnaca

Du kan se frem til gode madoplevelser på ferien på Cypern. I Larnaca finder du en bred vifte af taverner og spisesteder, der tilbyder cypriotiske og traditionelle retter, samt moderne restauranter med et internationalt præg. Meze er en af de mest populære madoplevelser i Larnaca og består af små retter, som deles med andre. Du kan få serveret både grillet kød eller fisk, salater, dips og forskellige typer grøntsager. Med sin beliggenhed ved Middelhavet har byen også god adgang til frisk fisk og skaldyr og du kan nyde lækre fiske- og skaldyrsretter på hyggelige restauranter langs havnen og på strandpromenaden. Larnaca har også en travl cafékultur, hvor du kan nyde en kop kaffe sammen med lokale desserter såsom baklava.

Nattelivet i Larnaca er kendt for at være mangfoldigt og energisk, især i højsæsonen, hvor der er flest turister, der besøger byen. Her er der et bredt udvalg af barer og natklubber, der byder på livemusik, dansegulve og underholdning til langt ud på natten. Du vil også finde afslappende cocktailbarer, der inviterer dig til at nyde en drink med udsigt over Middelhavet.

Fly og hotel i Larnaca

Det er nemt at komme fra Danmark til Larnaca på Cypern. Der er direkte fly fra Københavns lufthavn til Larnaca International Airport (LCA), som er hovedlufthavnen på Cypern, og flyveturen tager cirka 4 timer. Uden for terminalbygningen i lufthavnen finder du taxaer, som er den nemmeste måde at tage ind til centrum af Larnaca på, hvilket tager cirka 15 minutter afhængig af trafikken. Et billigere alternativ er at tage bussen, som kører regelmæssigt fra lufthavnen og stopper flere centrale steder i byen. Hvis du vil have fleksibiliteten til at udforske mere af Cypern på egen hånd, så overvej at leje en bil.

I Larnaca er der overnatningsmuligheder for enhver smag. Her finder du større all inclusive hoteller med mange faciliteter, små boutiquehoteller i centrum og charmerende ferielejligheder og feriehuse til leje. Du vælger selv, om du vil booke fly og hoteller separat eller bestille pakkerejser med flybilletter, hoteller og eventuelt lejebil inkluderet. Uanset hvad dine præferencer er, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste mulighed for din ferie til Larnaca og Cypern!Hoteller i Larnaca

Populære hoteller i Larnaca

Cypern, Larnaca
8,8
Meget godt
1289 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Larnaca
8,3
Meget godt
2203 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Cypern, Larnaca
8,7
Meget godt
900 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hvad siger gæsterne i Larnaca?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 19 anmeldelser