Rejser til Larnaca

Larnaca er en skøn by på Cypern med masser af ægte cypriotisk charme, en elegant by, hvor man virkelig føler, at man er ved Middelhavet. Her får du god shopping, og langs med strandpromenaden finder du et stort udvalg af caféer, barer og restauranter. Larnaca er et godt valg, hvis du vil kunne kombinere sol og strand med storbyferie.

Larnaca er Cyperns tredje største by. De to største er hovedstaden Nicosia og kystbyen Limassol. Beliggenheden er i sydøst, og her bor ca. 80.000 mennesker – dobbelt så mange, hvis man også tæller de voksende forstæder med. Larnaca er en meget vigtig by for Cypern, her ligger landets største og mest travle lufthavn og en af Cyperns største havne.

Larnacas historie er over 3500 år gammel. Man har bl.a fundet rester af beboelse fra kongeriget Kition, som stammer fra ca. 1500 år f.kr. Desværre har jordskælv og oversvømmelser gennem de sidste 2000 år udvisket store dele af byens og områdets tidligste historie.

I dag er Larnaca en moderne by med masser af muligheder for dig som turist. Her er god shopping, hyggelige caféer, lækre restauranter og en hel del natteliv. Men her er også ting at kigge på, som det tyrkiske fort fra 1600-tallet og kirken St Lazarus.

Larnaca har en ganske udmærket strand med en hyggelig strandpromenade. Foruden caféer og restauranter, ligger også her en del natklubber, hvor du kan feste til den lyse morgen. Stranden Mackenzie fungerer fint for familier, da den er lavvandet, kan være godt at vide. Larnaca er en af de byer, hvor de lokale gerne kommer for at nyde af sol og strand, så hvis du vil være sikker på at få en god plads en søndag, kan det være en god idé at stå tidligt op.

Hvis du vil opleve mere af Cypern, er Larnaca et godt udgangspunkt for at vandre, cykle, besøge vingårde eller dyrke aktiv ferie.

Hvem vil kunne lide Larnaca?

Larnaca er et godt alternativ for dig, som vil kombinere sol og strand med storbyferie. I Larnaca får du også en lidt mere genuin cypriotisk oplevelse, end i forhold til f.eks Ayia Napa. Byen fungerer fint for alle aldre.

Hvornår skal man rejse til Larnaca?

Cypern har 340 dage med sol, siger statistikken. Foråret kommer tidligt og efteråret er lunt helt ind i november. Sommeren er ofte meget varm og helt uden nedbør.

Fra kulturrejse til badeferie - når du rejser til Larnaca, kan du få det hele. Med sin status som den ældste by på Cypern har Larnaca ikke overraskende masser at byde på for de kultur- og historieinteresserede. Her kan man besøge en lang række museer og gamle historiske attraktioner som den berømte kirke Saint Lazarus og Larnaca Fort. Nutidens Larnaca blev bygget på ruinerne af den gamle by Kition og er Cyperns tredjestørste by, men alligevel ikke større end at man sagtens kan komme rundt til de mest populære steder til fods. 

Med sin beliggenhed på Cyperns sydøstlige kyststrækning ud til Larnaca Bay, kan Larnaca udover sin historie naturligvis også byde på et væld af smukke sandstrande, hvor de to mest berømte strande i området er Mackenzie Beach og Finikoudes Beach, som begge er meget børnevenlige og kan prale af deres status med Blå Flag. Finikoudes Beach ligger lige nord for byen og er det største turistområde i Larnaca omgivet af talrige palmetræer samt et stort udvalg af butikker, barer og restauranter. På Mackenzie Beach finder man masser af solsenge og parasoller, og de mindre børn kan lave fantastiske sandslotte i det bløde sand, mens de store børn kan prøve kræfter med nogle af de mange vandsportsaktiviteter. Hvis man bevæger sig længere væk fra Larnaca, vil man finde ikke færre end 14 strande med Blå Flag i området ved Ayia Napa, så der er masser af muligheder for at bade og slikke sol, så man kan vende hjem fra ferien med en god kulør.

Når du rejser til Larnaca, kan du desuden nyde godt af den lokale mad og drikke på byens store udvalg af restauranter, caféer og barer, og langs strandpromenaden kan man sidde og nyde en drink eller to, mens man betragter de forbipasserende. Hvis man gerne vil have lidt mere gang i gaden, er der også et fint udvalg af klubber og diskoteker. 

>> Læs også om rejser til Pafos
>> Læs også om rejser til Polis

Hoteller i Larnaca

Populære hoteller i Larnaca

Cypern, Larnaca
9,1
Fabelagtigt
1197 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Larnaca
7,8
Godt
72 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Larnaca
8,3
Meget godt
2052 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Rejseguide om Larnaca

Larnaca er det helt rigtige rejsemål, hvad enten man gerne vil opleve spændende historie og kultur eller ligge og solbade på stranden eller en kombination af begge dele, hvilket gør det til et ideelt rejsemål for både par og familier. Byen ligger på Cyperns sydøstlige kyst, og den omkringliggende kystlinje kan prale af nogle af landets bedste strande med gode muligheder for dykning. Hvis man godt kan lide historie, findes der flere arkæologiske steder, man kan udforske, og rejser man med børn, er der mange familievenlige attraktioner for både store og små. I Larnaca finder man desuden et bredt udvalg af restauranter, caféer og barer, der kan byde på alt fra lækre lokale vine samt cypriotiske specialiteter og klassiske middelhavsretter til fish'n'chips og pizza. 

Oplevelser og seværdigheder

Strandene i og omkring Larnaca er naturligt nok et af områdets helt store attraktioner, men Larnaca har meget andet at byde på for dem, der gerne vil mere end strandferie. Man kan f.eks. besøge middelalderfortet Castle of Larnaca, også kaldet Larnaca Fort, som ligger for enden af promenaden ved Finikoudes Beach med udsigt udover havet. Fortet blev oprindeligt bygget for at beskytte Cyperns sydlige kyst. I dag fungerer det som museum, hvor man bl.a. kan se en stor samling af kanoner fra 1500-tallet, og hvis man gerne vil have et indblik i en mere dyster del af Larnacas historie er der mulighed for at se galger og fangeceller, som blev brugt, da fortet blev brugt som fængsel under det britiske styre.  

I midten af byen finder man den byzantinske stenkirke Agios Lazaros eller Saint Lazarus. Kirken blev oprindeligt bygget i 800-tallet og blev restaureret i 1600-tallet, da de tre kupler og klokketårnet var blevet ødelagt under det osmanniske styre, men man kan se den originale guldbelagte billedvæg. Under kirken finder man Saint Lazarus' grav, og der afholdes stadig et årligt optog otte dage før påske til hans ære.

Hvis man gerne vil lidt ud af byen og suge noget af den lokale kultur til sig i smukke og fredelige omgivelser, skal man besøge den historiske moske Hala Sultan Tekke, som ligger lige ud til en af områdets store saltsøer omkring 3 km vest for Larnaca.  Her kan man søge skygge for solen under palmetræerne og nyde en picnic, mens man (hovedsageligt om vinteren) kan studere de mange forskellige arter af vand- og trækfugle inkl. lyserøde flamingoer, som benytter dette område som et pitstop på deres lange rejse. 

Har man mod på en større udflugt, kan man tage længere ind i landet og besøge Stavrovouni klosteret, der ligger ca. tre kvarters kørsel fra Larnaca. Det græsk- ortodokse kloster ligger på en bakke af samme navn, og det er et af verdens ældste klostre. Stavrovouni betyder frit oversat korsets bjerg, hvilket ikke er helt tilfældigt, for klosteret er et af de få steder i verden, hvor man kan se et stykke af Det Hellige Kors.

Med andre ord er der masser af muligheder for at dykke ned i Larnacas og Cyperns historie, og derudover kan man tage på alt fra vinsmagningsture og vandreture til fisketure og shoppingture alt efter smag og behag.

Mad og drikke

Maden på Cypern er et kapitel for sig og byder på kulinariske oplevelser indenfor middelhavskøkkenet med inspiration fra både det græske, tyrkiske og orientalske køkken. Hvis man gerne vil smage nogle af de lokale specialiteter, kan det anbefales at prøve meze, som fungerer ligesom spansk tapas med en masse forskellige små retter, som man kan sidde og dele, hvadenten man er to eller mange. Typisk kan man vælge mellem 15-30 forskellige retter, og det kan være alt fra brød, salat, oliven og diverse dips til grøntsager, grillet halloumi, fisk, skaldyr og forskellige kødretter. Prøv også nogle af de traditionelle retter som f.eks. gryderetten stifado og koupepia, der består af vinblade fyldt med hakket svinekød eller kalvekød, ris og krydderurter samt kleftiko, som består af bl.a. kartofler og lækkert mørt lammekød. Til den søde tand kan det anbefales at prøve baklava, som består af butterdej med nødder og sirup eller daktyla, som er Cyperns svar på ladyfingers.

Hvis man gerne vil prøve nogle af de lokale drikkevarer, finder man på Cypern verdens ældste eksisterende vinmærke Commandaria, som er en sød dessertvin, eller man kan prøve cypriotisk brandy, som også bliver brugt i Cyperns nationaldrink Brandy Sour. 

Vejret

Larnaca nyder med sin beliggenhed godt af det varme middelhavsklima, som er både behageligt og solrigt det meste af året, hvilket gør byen til et yndet rejsemål også udenfor højsæsonen.

Om sommeren ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 25°C, og på de varmeste dage kan det blive op til omkring 32°C. Med godt og vel 10 solskinstimer om dagen er der masser af mulighed for at slikke sol og nyde det lune havvand, der har en gennemsnitstemperatur på omkring 24°C. 

Hvis man ønsker at undgå de høje sommertemperaturer, kan det anbefales at rejse til Larnaca i foråret, hvor man stadig i april og maj har op til 10 solskinstimer om dagen og minimal risiko for regn samt en gennemsnitstemperatur på omkring 21°C i maj.  Alternativt kan man også rejse i efteråret, hvor gennemsnitstemperaturen i oktober stadig ligger omkring 22°C, men her er der som regel lidt større risiko for regn end i foråret.  

Vinteren er den vådeste tid på året i Larnaca, og her kan temperaturen komme ned omkring 12°C. 

Transport til/fra lufthavnen i Larnaca

Larnaca Airport ligger ca. 8 km fra byens centrum, og der er flere muligheder for at komme ind til byen.

Den billigste løsning er at tage en af de almindelige rutebusser, der kører fra lufthavnen og ind til byen. Turen tager mellem 15 og 30 minutter, og det koster omkring €1,50 for en enkeltbillet. Hvis man har brug for hjælp til at finde den rigtige busrute i forhold til indkvartering, kan man spørge ved informationsskranken i lufthavnen. Man skal dog være opmærksom på, at busserne ikke kører sent om aftenen og om natten.

Alternativt kan man vælge at tage en taxi eller booke en lufthavnstransfer. Dette er selvfølgelig en lidt dyrere løsning, men til gengæld også en mere komfortabel løsning, hvor man bliver kørt direkte fra lufthavnen til hotellet. Priserne for en tur fra lufthavnen og ind til Larnaca ligger fra omkring €15, og du kan booke din lufthavnstransfer som en del af din pakkerejse gennem Solfaktor.

Hvis du har planer om at skulle ud og opleve mere af Cypern på din rejse til Larnaca, kan billeje stærkt anbefales. Dette vil give en større frihed i forhold til at køre rundt og udforske de forskellige områder på egen hånd og i eget tempo. Du kan afhente din lejebil i lufthavnen ved ankomst og aflevere den igen ved afrejsen, og du kan selvfølgelig også booke din billeje igennem Solfaktor som en del af din pakkerejse, så bilen står klar til dig ved ankomsten.

Sådan booker du en billig rejse til Larnaca med Solfaktor

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores hoteller i Larnaca og på resten af Cypern. Kombinér med en flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg og tilføj evt. billeje til pakken for den bedste oplevelse, når du kommer frem. God tur!

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hvad siger gæsterne i Larnaca?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser