Rejser til Coral Bay

Feriestedet Coral Bay ligger på Cyperns vestkyst. Det har taget navn efter bugten med Pafos-områdets bedste badestrand. Både mod nord og syd er kysten ellers mest præget af klippefremspring og ret stenede strækninger. Derfor fremstår selve Coral Bay som en lille ferieperle med dens cirka 400 meter lange, halvmåneformede strand af fint sand.

Ved hovedstranden er der udlejning af liggestol og parasoller, brusere, toiletter, strandbar og tavernaer. I sommersæsonen er der normalt livredder på vagt. Med andre ord alle de faciliteter, du behøver for at nyde en afslappende dag ved det azurblå hav. Både Coral Bay og stranden i nabobugten, Laourou, har fået tildelt Blå flag for deres kvalitet.

De indbydende sandstrande, hvor vandet kun langsomt bliver dybere, er populære blandt både rejsende med og uden børn med solrig afslapning øverst på ønskelisten for ferien. Hvis I ikke kun vil dase i solen eller bade, er der også udlejning af vandcykler og andet udstyr til vandsport. I højsæsonen midt på sommeren summer stranden af liv, men selv da kan du som regel blot søge lidt ud langs siderne, hvis du ønsker lidt mere fred.

Oppe i byen har Coral Bay et bredt udvalg af restauranter og barer. De er især koncentreret omkring hovedgaden, hvor der flere steder er mulighed for at nyde live musik i løbet af ugen. Du har derfor rig mulighed for at slutte dagen af med et godt måltid eller en drink på en billig rejse til Coral Bay. Der er både steder med traditionelle cypriotiske retter på menuen og mere internationale favoritter. Er det traditionelle græske tavernaer, du søger, kan det også anbefales at besøge den nærliggende landsby Peyia.

Udflugter

Den flotte strand samt det gode restaurant- og natteliv er hovedattraktionen i Coral Bay. Det kan dog også anbefales at udforske nogle af områdets andre attraktioner. Få kilometer mod nord langs kysten ligger for eksempel Akamas-halvøens nationalpark, der er oplagt til en naturskøn vandretur. Er du historisk interesseret, bør du også køre en tur ned til Pafos. Her kan du besøge oldtidsruinerne 'Kongernes grave' tæt ved havnen, som er optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Bagefter kan det også anbefales at gå på opdagelse i resten af byen.

Har du en lejebil til rådighed på rejsen, er det også oplagt at køre lidt ind på øen for at opleve stemningen i gamle landsbyer som for eksempel Kathikas. Her er ofte en noget mere tilbagelænet, uturistet atmosfære end ude i feriebyerne langs kysten.

Coral Bay ligger blot 25 kilometer fra den internationale lufthavn ved Pafos. Du kan dog godt vælge at flyve til Larnaca, hvis det er billigere. Der er motorvej det meste af vejen, så lejer du en bil til rejsen, tager det kun omkring 1½ time.

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Coral Bay