Rejser til Ayia Napa

Rejs til en af de mest populære destinationer på Cypern! En ferie til Ayia Napa byder på både familievenlige strande og naturoplevelser samt feststemning og pulserende natteliv. Book en billig rejse til Ayia Napa med Solfaktor!

Ayia Napa som rejsemål

Ayia Napa er en populær ferieby beliggende ved kysten på det sydøstlige Cypern i Middelhavet. Det er en af de mest kendte og attraktive destinationer for ferie sydpå og på Cypern, og det er ikke uden grund. Ayia Napa byder på noget for enhver smag - her finder du både børnevenlige områder, hvor hele familien kan nyde afslappende strandliv på ferie, og steder for de festglade turister, der ønsker at opleve feriestedets omtalte livlige natteliv og atmosfære.

Attraktioner og aktiviteter i Ayia Napa

Du kan nyde en strandferie i Ayia Napa, uanset om du ønsker at slappe af i solen eller feste med sand mellem tæerne. Mange synes, at Ayia Napa har de bedste strande på Cypern, måske endda en af de bedste strande i hele Middelhavet. Den mest kendte strand er Grecian Bay, men også Kastarna og Pantachou er værd at opleve. Nissi Beach er også en af de mest kendte strande på Cypern med blødt sand og klart badevand. Det er et ideelt sted at nyde sol og bad med moderne faciliteter og kort afstand til serveringssteder og strandbarer. Her er der også gode muligheder for vandsportsaktiviteter som jetski og parasailing. Desuden har alle strande på kyststrækningen ved Ayia Napa EU's blå flag-mærke.

Hvis du ønsker at opleve mere afsidesliggende steder, kan du leje en bil og tage turen til Cape Greco, som ligger på spidsen på den sydøstlige del af Cypern, kun 15 minutters kørsel fra Ayia Napa. Ved foden af Cavo Greco er vandet så klart, at det har en sigt ned til 15 meters dybde. Dette er et naturskønt område med dramatiske klipper, grotter og fantastisk udsigt over Middelhavet.

Familier og venner kan også besøge WaterWorld Waterpark, en vandpark i nærheden af Ayia Napa med et udvalg af vandrutsjebaner, pools og underholdning for både store og små.

Udover strandlivet vil en rejse til Ayia Napa tilbyde et væld af aktiviteter og seværdigheder. Thalassa Museum giver dig indsigt i søfartshistorien på Cypern gennem fossiler og interaktive udstillinger med marineliv, og passer til både voksne og børn. Midt i centrum ligger Ayia Napa-klostret, en historisk perle fra 1500-tallet med en hyggelig gård og flotte malerier. Hvis du søger en aktiv ferie, er der gode muligheder i områderne omkring Ayia Napa. Oplev det naturskønne landskab på Cypern på vandreture eller deltag i guidede ture med mountainbike eller tag på ATV-safari.

Hvornår er det bedst at rejse til Ayia Napa?

Højsæsonen på Cypern er om sommeren, hvor turister rejser til Ayia Napa på sommerferie. I denne periode er der solrige forhold med temperaturer, der ofte når over 30 grader, og behagelige badetemperaturer i Middelhavet. Dette er den mest livlige og travle periode både på strandene og i byen. Hvis du ønsker at undgå den mest intense sommervarme og de største folkemængder på ferien sydpå, er foråret og efteråret gode tidspunkter at rejse til Ayia Napa på. Der er stadig behagelige temperaturer, der passer godt til udendørs aktiviteter og naturoplevelser. Vinteren er lavsæson på Cypern med køligere temperaturer og færre turister. Du kan opleve solrige dage i denne periode, men nogle attraktioner og restauranter kan være lukkede.

Gastronomi og natteliv i Ayia Napa

Madkulturen på Cypern er præget af delikatesser fra Middelhavet og en kombination af det græske, tyrkiske og arabiske køkken. Der er et stort udvalg af frisk fisk og skaldyr, og mange restauranter serverer dagens fangst tilberedt med lokale råvarer og velsmagende krydderier. På din ferie til Ayia Napa finder du hyggelige taverner, der serverer klassiske retter som souvlaki, kleftiko (lammegryde) og moussaka, samt mezze (småretter, der deles) med blandt andet fetaost, oliven, kalamataoliven og halloumi. Ayia Napa er også kendt for et stort udvalg af internationale restauranter, der serverer retter fra hele verden.

Nattelivet i Ayia Napa er velkendt for sin energiske og pulserende stemning, især i højsæsonen. Der findes to sider af Ayia Napa, både en familie- og børnevenlig del med mere rolig aftenstemning og en del, der passer til de festglade, der ønsker hektisk natteliv. Den del, der er kendt for natteliv, tilbyder et stort udvalg af barer, pubber og natklubber med underholdning, fest og sjov til de tidlige morgentimer. Du finder både små cocktailbarer med livemusik og store udendørssteder og strandbarer med internationale DJ's. I højsæsonen arrangeres der også mange koncerter og strandfester i byen.

Rejser du til Cypern med børn, kan børnevenlige Protaras eller Fig Tree Bay være gode steder at bo. 

Fly og hotel i Ayia Napa

Det er nemt at komme fra Danmark til Ayia Napa på Cypern. Der er som regel direkte fly fra flere danske lufthave til Larnaca Lufthavn (LCA) om sommeren. Flyveturen tager cirka 4 timer. Lufthavnen ligger cirka 55 km fra Ayia Napa, og mange vælger at tage en taxa, som du finder lige uden for ankomsthallen. Flere hoteller tilbyder også transport til og fra lufthavnen, så det er værd at tjekke ud, inden du booker din ferie på Cypern. Et billigere alternativ er at tage offentlige busser, men så skal du regne med at skifte bus på Larnaca centralstation. Billeje er et godt alternativ for dig, der ønsker frihed til at udforske mere af Cypern.

Du vil finde et bredt udvalg af hoteller og ferielejligheder på en ferie til Ayia Napa. Uanset om du rejser med børn, som par eller en større gruppe venner, vil du finde et alternativ, der passer til dig og din ferie. Her er der både All Inclusive-hoteller med mange faciliteter, boutiquehoteller og store feriehuse til leje. Du kan vælge at bestille fly og hotel separat eller bestille pakkerejser med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad dine præferencer er, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde det bedste alternativ til din ferie i Ayia Napa og på Cypern!

Rejser til Cypern

Læs mere om Cypern og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Cypern her

Hoteller i Ayia Napa

Populære hoteller i Ayia Napa

Cypern, Ayia Napa
8,1
Meget godt
1315 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 55 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Ayia Napa
9,0
Fabelagtigt
326 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Cypern, Ayia Napa
8,6
Meget godt
628 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Ayia Napa?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 87 anmeldelser