Rejser til Tallinn

Estlands charmerende hovedstad Tallinn er som rejsemål stadig lidt af en uopdaget perle blandt de fleste skandinaviske rejsende. Lige med undtagelse af finnerne, som blot har en kort sejltur fra Helsingfors over Den Finske Bugt til Tallinn. Det kan dog meget vel blot være et spørgsmål om kort tid, før resten af os også får øjnene op for de mange spændende oplevelser Tallinn byder på og rejser en tur østpå. Vil du udnytte, at det stadig er forholdsvist billigt at være turist her, bør du derfor nok ikke udskyde rejsen for længe!

Tallinns indbyggere, som nu til dags tæller omkring 445.000, er ikke ubekendt med besøg udefra. I tidens løb har de således måtte finde sig i at være skiftevis under dansk, svensk, polsk, tysk og sovjetisk styre. På en rejse til Tallinn kan du da heller ikke undgå at bemærke de kulturelle bånd, som binder os sammen.

På en billig rejse til Tallinn kan du glæde dig til at opleve en by, som er lykkedes med at kombinere de middelalderlige kvarterer med mere moderne indslag. Sæt god tid af til blot at gå på opdagelse i smalle brostensbelagte gader blandt historiske perler, som både rækker tilbage til middelalderen, men også de lange år under det sovjetiske styre.

Nyd stemningen blandt de maleriske huse fra middelalderen, som har noget umiskendeligt skandinavisk over sig. Følg de kringlede brostensbelagte stræder rundt til smukke torve med hyggelige restauranter og fortovscafeer, eller gå på opdagelse i de mange spændende butikker med alt fra modetøj til billige priser til lokalt kunsthåndværk. Dine euro rækker langt i Tallinn.

Danskerbyen

Det er ganske vist ret tvivlsomt om det vitterligt var ved Tallinn, at Dannebrog i 1219 dalede ned fra himlen under slaget, som gav Kong Valdemar Sejr det afgørende gennembrud for dansk herredømme i Estland. Stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen, er ganske vist markeret i Den danske konges have (Taani Kuninga Aed) i den gamle bydel nær Alexander Nevsky katedralen. Mere sikkert er det til gengæld, at byens navn på estisk betyder “Danskerbyen”.

Trods en til tider dramatisk historie, der er gået hårdt ud over både indbyggere og bygninger, er Tallinn i dag kendt for at have en af de bedst bevarede middelalderlige bykerner i Europa. Denne er ganske fortjent at finde på UNESCO's verdensarvsliste og en af de attraktioner, du bør tage dig god tid til på en rejse til Tallinn. Det er dog ikke kun for de historiske seværdigheder, at du skal bestille en billig rejse til Tallinn.

Kulturoplevelser for hele familien

Du vil tydeligt mærke historiens vingesus, når du går i de kringlede gader og stræder mellem de maleriske huse eller oppe på resterne af den middelalderlige bymur. Du vil dog også opleve, at Tallinn ikke er en by, som hænger fast i fortiden.

Estlands hovedstad er også blevet kendt for sit rige kulturliv, der spænder vidt. Udover spændende gallerier inkluderer det også talrige begivenheder i løbet af året, som ofte trækker mange besøgende til byen. Det sker for eksempel hvert år de fire dage i den første hele uge af juli. Da forvandles Rådhuspladsen og området omkring Sankt Nikolaj Kirken til en blomstrende hansestad i forbindelse med Middelalderdagene. Især hvis du har børn med på rejsen, er det værd at opleve. Her kan I prøve kræfter med forskellige middelalderværksteder under kyndig vejledning af mestre, ligesom der er forskellige konkurrencer i for eksempel bueskydning. 

Tallinn, der i 2011 var europæisk kulturhovedstad, er også jævnligt vært for musik- og madfestivaler, sportsbegivenheder, koncerter og traditionelle fejringer. De kan i sig selv være værd at rejse hertil efter eller blot være et ektra krydderi på ferien.

Pulserende natteliv

Udover de velbevarede, middelalderlige bygninger Tallinn især kendt for sit livlige natteliv, der nemt matcher det, du finder i meget større byer. Her er noget for alle med alt fra sofistikerede, prisvindende vin- og cocktailbarer til løsslupne klubber, hvor house-musikken dunker til langt ud på de små timer.

Det er især i den gamle by og i området Telliskivi, at folk går i byen. De mest populære steder ligger i komfortabel gåafstand af hinanden, så du kan nemt skræddersy den perfekte aften.

Strande nær Tallinn

Trænger du til at slappe af efter en lang nat på dansegulvet eller blot et lille afbræk fra bylivet? Du har en håndfuld strande inden for din rækkevidde at vælge mellem. En af de mest populære Pirita-stranden, som ligger 7 km mod øst. Du kan hoppe på en bus derud fra centrum, eller eventuelt leje en cykel for at følge kystpromenaden hele vejen. Ved den 2 km lange, fine sandstrand, som ligger lige neden for høje fyrretræer, er der omklædningshytter, strandbar, kiosker og legepladser.

For børnefamilier som rejser til Tallinn, er Kakumäe-stranden på modsatte side af byen, et andet godt valg. Den er ganske vist mindre, men også mere fredelige og med lavere vand. Også her er der legepladser.

Transport

Det er nemt at rejse til Tallinn. Du kan således flyve til hertil på blot halvanden time fra København eller Oslo. Hvis da ikke du hellere vil sejle dertil fra Stockholm eller Helsingfors.

Inde i Tallinn kan du udforske det meste af det gamle centrum til fods. Når du vil længere omkring til resten af byen eller f.eks. ud til en af strandene, er der et fornuftigt netværk af busser og sporveje. De kører fra om tidlig morgen til sent om aftenen. Vær opmærksom på, at byens indbyggere kører gratis i den indre by, mens besøgende skal købe billet. Der er også talrige billige taxier, men husk tjek priserne på forhånd.

Rejser til Estland

Læs mere om Estland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Estland her

Hoteller i Tallinn

Populære hoteller i Tallinn

Estland, Tallinn
8,7
Meget godt
2268 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Estland, Tallinn
8,0
Meget godt
767 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Estland, Tallinn
8,9
Meget godt
690 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi