Rejser til Finland

Finland bliver år efter år kåret til Verdens lykkeligste land. De godt 5,5 millioner finner har da også al mulig grund til at være lykkelige i deres smukke land. Vinteren er ganske vist lang og mørk mod nord. Men til gengæld har du på en rejse til Finland i vinterhalvåret ualmindelig gode chancer for at se det fantastiske nordlys danse på himlen over et snedækket landskab.

Eller måske er hemmeligheden bag de lykkelige finner den lange tradition for at gå i sauna. Der findes efter sigende over 3 millioner saunaer i landet. Så på din rejse har du rig mulighed for selv at stifte bekendtskab med den berømte finske saunakultur, som er optaget på UNESCO's liste over levende kulturarv.

De finske saunaer ligger ofte ved en af landets utallige søer. Uanset hvor du rejser til i Finland, vil du da heller aldrig været ret langt fra storslået, uberørt natur. Selv fra centrum af Helsinki er der under en under en halv times kørsel til nærmeste nationalpark.

Midnatssol og nordlys i Lapland

Finland er et langstrakt land. I nord har du i det finske Lapland således Nordkap (i Norge) inden for din rækkevidde. Fra dette berømte nordlige punkt er der over 1.700 kilometer sydpå ned til Helsinki, der ligger i modsatte ende af landet.

Rejser du til det finske Lapland nord for polarcirklen først på sommeren, kan du opleve midnatssolen. Når solen aldrig går ned, har du hver dag masser af tid til at nyde de mange friluftsaktiviteter, det finske Lapland byder på. Det kunne for eksempel være sanketure, hvor I under kyndig vejledning plukker vilde bær og svampe i de enorme skove,  fredfyldte vandreture i en af Europas sidste ægte vildmarker eller en sjov tur i en vogn trukket af en livlig flok huskyer.

For friluftsfolket er der mindst lige så meget at rejse til Finland efter om vinteren - ikke mindst i Lapland. På denne årstid er dagene ganske vist korte, men til gengæld har du derfor gode chancer for at opleve Aurora borealis (Nordlys), når det er flottest. Du kan derudover udforske den enestående arktiske natur på snescooter, ski eller med snesko alt efter dit temperament. Det nordlige Finland er i det hele taget et perfekt valg, hvis du på din rejse ønsker at komme helt væk fra det travle storbyliv og blot nyde den uspolerede natur.

Verdens største skærgård

Tælles de ubeboede med, er der tusindvis af småøer i den finske skærgård. Det inkluderer adskillige oplagt ø-rejsemål, som er forbundet med bro eller færge til fastlandet. På øerne kan du nyde afslappende ø-liv, der inkluderer kulinariske oplevelser, hyggelige markeder og den årlige midsommerfejring.

Mens nogle af de mindste øer er uden ret mange faciliteter, er der også øer som for eksempel Pellinge-øgruppen, hvor du finder masser af caféer, restauranter og butikker samt gallerier, der sælger kunsthåndværk. Denne øgruppe havde en særlig plads i hjertet hos Tove Jansson, Finlands mest kendt forfatter, som skabte de populære mumitrolde.

Et andet populært ø-udflugtsmål er den grønne fæstningsø Suomenlinna, som ligger blot et kvarters sejlads fra Helsinki. Øen er optaget på UNESCO's Verdensarvsliste og en af hovedstadens vigtigste historiske seværdigheder. Det var svenskerne, som begyndte at bygge fæstningen her i 1748 for styrke forsvaret af dette strategisk vigtige punkt i Den Finske Bugt. Det var dog ikke nok til at holde russerne ude. I dag er Suomenlinna perfekt til en picnic i naturskønne og historiske omgivelser.

De tusinde søers land

Det er ikke en overdrivelse, når Finland kaldes for "De tusinde søers land". Ifølge det lokale turistbureau er der således op mod 188.000 af dem rundt om i landet. Søerne er der, hvor finnerne gerne selv kommer både sommer og vinter for at genoplade og nyde nærheden til naturen. Udover de allestedsværende saunaer kan du her bruge ferien på at bade, fiske, sejle, isbadning og skøjteløb. Hvor der er en sø, er der helt sikkert også en hytte.

Finnerne elsker deres hytter, mökki, som der er over en halv million af i landet. De finde i stort set alle udgaver lige fra helt primitive hytter uden rindende vand til moderne ferieboliger med alle tænkelige faciliteter. Mange af dem kan lejes, hvis du vil prøve at holde ferie som de lokale.

Helsinki

Den fredfyldte idyl i skærgården, ved en spejlblank sø eller ude i de vidtstrakte skove er en oplevelse, som alle burde være forundt. Der er dog også mange som bestiller en billig rejse til Finland med det ene formål at besøge hovedstanden Helsinki.

I Finlands hovedstad, som svenskerne kalder for Helsingfors, er naturen ganske vist heller ikke langt væk, men de kulturelle oplevelser er i sig selv rejsen værd. Uanset du kun har en forlænget weekend eller en hel uge udforske Helsinki, er den en af Europas mest interessante destinationer. Byen, der har omkring 660.000 indbyggere er ikke større, end at du nemt kan komme rundt til de interessante seværdigheder til fods, på cykel eller med effektiv offentlig transport.

Ud over et rigt restaurantliv og trendy natklubber er der i Helsinki talrige museer og gallerier, du kan fordybe dig i. På en byvandring kan du heller ikke undgå at bemærke den flotte arkitektur. Det inkluderer blandt meget andet Temppeliaukio-stenkirken, der er bygget ned i klippeundergrunden, det futuristiske Oodi-bibliotek og det smukke museum for moderne kunst, Art Kiasma.

Har du tiden til det på din rejse, kan det også varmt anbefales at brug hovedstaden som base for udflugter. Føromtalte sejltur ud til Suomenlinna er populær, men også kunstnerlandsbyen Fiskars omkring 90 minutters kørsel mod vest og Porvoo 50 mminutter mod øst er også spændende udflugtsmål for de kulturelle oplevelser, ikke mindst de kulinariske.

Sprog

De officielle sprog i Finland er finsk og svensk. Med mindre du har et usædvanligt godt sprogøre, vil du nok have svært ved at forstå finsk. Heldigvis taler de fleste finner nu til dags også et godt engelsk, ligesom ganske mange taler tysk. Du vil derfor næsten altid kunne kommunikere med de lokale.

Det bedste rejsetidspunkt

Du kan rejse til Finland hele året. Det er altid sauna-sæson. Om vinteren er der desuden masser af muligheder for at bruge ferien på udendørs aktiviteter som skiløb, skøjteløb og isbadning. Det bedste skiløb finder du normalt i den nordlige del af landet i det tidlige forår, hvor sneen er ved at være væk i syd.

Vil du se det smukke nordlys, er der bedst chance for det i foråret eller efteråret i det finske Lapland. Sensommeren og efteråret er det desuden utroligt flot med det farverige efterårsløv. Sommermånederne i hele Finland er kendt for deres lyse nætter. Nord for polarcirklen oppe i det finske Lapland kan du opleve midnatssolen i juni og juli.

Bestil din rejse til Finland her

Prisniveauet i Finland er set med danske øjne ganske fornuftigt. Det er dog ikke til at komme uden om, at Finland ikke kan regnes blandt Europas billige rejsemål. Alligevel kan du jævnligt finde billige rejser dertil, som inkluderer både fly og hotel.

Brug søgemaskinen her på Solfaktor, hvis du vil billigt til Finland. I den kan du på få sekunder sammenligne priser på både flybilletter og hotelværelser. Når du bestiller en pakkerejse, er den naturligvis dække af såvel pakkerejseloven samt rejsegaranti.

Hoteller i Finland

Populære hoteller i Finland

Finland, Helsinki
8,9
Meget godt
966 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Finland, Helsinki
8,7
Meget godt
3505 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Afstand til centrum: ca. 600 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Finland, Helsinki
8,8
Meget godt
4218 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Afstand til centrum: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi