Rejser til Amsterdam

Amsterdam er kanaler, broer, husbåde, cafeer og naturligvis mange cykler - det ultramoderne møder her det ældgamle i et skønt miks. Her er små hyggelige gader og torve, flotte shoppingstrøg og ikke mindst mange kanaler.

Amsterdam byder også på unik arkitektur, museumoplevelser i verdensklasse og masser af historie. Men her er også øl, en liberal holdning til det meste og en hel del spøjs shopping. Mange synes, at Amsterdam er en af Europas smukkeste storbyer.

Nogle af byens mest kendte museer er Rijksmuseum, Van Gogh-museum og Stedelijk museum. Men der er faktisk over halvtreds museer i byen, og ydermere seværdigheder som Rembrandt Huis, Anne Frank Huis og det kongelige slot.

I den helt anden ende af skalaen har vi byens Red light district. Man kan mene hvad man vil om det, men en stor turistmagnet, det er det under alle omstændigheder.

En tur forbi Bloemenmarkt (blomstermarkedet) i Amsterdam burde være en del af dit program. Disse flydende salgsteder har ligget i Singel-kanalen helt siden 1862. En god måde at opdage byen på, er ved at hoppe med på en kanaltur. De findes i alle mulige størrelser, med og uden forplejning. Her ser du byen og får dens historie fortalt fra vandsiden. Man får et helt andet forhold til de flotte huse, alle broer og forstår byens puls bedre.

I Amsterdam skal der være tid til at sidde lidt på en café. De brune caféer kan være lidt som en dansk bodega i stilen. Men der er masser af gastronomiske tilbud i denne kæmpe by, med alt fra lokale retter som f.eks Bitterballen til sushi, indonesisk og kinesisk madkultur.

Du kan flyve direkte til Amsterdam fra flere danske lufthavne. Fra lufthavnen Schiphol er der lige knap 15 kilometer ind til bymidten, og der kører tog hele vejen ind til hovedbanegården. Taxi er også en mulighed.

Hvem vil kunne lide Amsterdam?

I Amsterdam er der noget for alle. Sport, kultur, shopping, gastronomi, natteliv og meget mere. Der er hoteller i alle prisklasser. Byen fungerer nok bedst for voksne eller voksne som rejser sammen med ikke alt for små børn. 

Hvornår skal man rejse til Amsterdam?

Byen kan besøges hele året, vejret er ofte nogenlunde det samme som i Danmark. Det er flot med alle blomster og tulipaner om foråret. I juli er byen ofte fyldt op, så her kan det være svært, at få fat i et godt beliggende hotel til en rimelig pris. Efteråret er et godt tidspunkt at besøge byen,  her åbner mange nye udstillinger på muséerne. Vinteren er ofte en småkold og blæsende omgang, dog uden alt for meget sne.

En billig ferie i Amsterdam med Solfaktor

Amsterdam er et af Europas klassiske rejsemål, og flyturen fra København tager kun omkring halvanden time. På en ferie i Amsterdam har du masser af seværdigheder og aktiviteter at vælge imellem inden for kort afstand. Her venter dig en masse spændende museer, små charmerende caféer og spisesteder - og ikke mindst rigtig gode shopping-muligheder.

Amsterdam er fyldt med smukke bygninger fra det 17. århundrede, jointrygende turister og kanaler så langt øget kan række. Med andre ord finder du i Amsterdam en vidunderlig blanding af gammel historie og moderne, afslappet byliv. Byen er både ideel til en forlænget weekend med kæresten eller en tur med venner eller veninderne. Tag med Solfaktor til Amsterdam i Holland.

Storbyferie med Solfaktor

Amsterdam er en af flere nye destinationer hvor du kan rejse på en billig storbyferie med Solfaktor. Tilmeld dig nyhedsbrevet eller følg med på de sociale medier, og vær blandt de første til at få besked når har godt tilbud på storbyferie i Amsterdam og til andre europæiske storbyer som for eksempel Paris eller London. Vi tilbyder fuld valgfrihed, du vælger selv i hvor mange dage du vil holde ferie, og fra hvilken lufthavn du vil rejse fra.

Inspiration og fakta

Amsterdam har gennemgået en imponerende udvikling fra den i det 13. århundrede blot var en lille fiskerby ved Amstels bredder. I dag er den således en af Europas mest interessante storbyer, der bare i den indre by rummer ca. 835.000 indbyggere. 

Når du ankommer, er noget af det første du nok vil bemærke, udover de utroligt mange cykler, at Amsterdam har en meget mangfoldig beboersammensætning. Det multikuturelle islæt (der lever omkring 180 forskellige nationaliteter i byen) er ikke noget nyt fænomen i Amsterdam. Byen har en lang tradition for at modtage nye indbyggere fra nær og fjern. Allerede i 1500-tallet søgte mange spaniere og portugisere for eksempel hertil på flugt fra inkvisitionen og huguenotter kom fra Frankrig. Som centrum for det store hollandske kolonirige blev der i de følgende århundreder desuden knyttet tætte forbindelser til fjernere dele af verden, der ikke blot gjorde Amsterdam til Europas førende handelsby, men også til et mere mangfoldigt samfund end mange andre af datiden steder i Europa. Grundlaget for den multikulturelle og farverige atmosfære du møder i byen i dag blev således lagt for længe siden. I dag kan du for eksempel tage en tur på det store marked Dappermarkt i den østlige del af Amsterdam og opleve en sand smeltedigel af nationaliteter og en skøn blanding af sprog lige fra Indonesien til Polen. Generelt taler de fleste af byens indbyggere dog også et glimrende engelsk, så det er sjældent noget problem at gøre sig forståelig. 

Seværdigheder

Udover de mange nationaliteter og cyklister, er Amsterdam naturligvis kendetegnet ved sine mange kanaler. Officielt er der 165 af slagsen, der sammen med de 80 broer er med til at give byen dens helt unik stemning. Ikke mindst på grund af de utallige husbåde, som du kan se på nærmeste hold, hvis du tager på en kanalrundfart. Det er en ganske behagelig og lidt anderledes måde at se Amsterdam på. Det fleste ture tager omkring en time og følger kanalringen, der er optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Er du kommet til Amsterdam for kulturelle oplevelser, vil du bestemt heller ikke blive skuffet. Her er museer nok til mange ferier. Du må for eksempel ikke gå glip af Van Gogh museet, som huser verdens største samling af hans malerier, Rijksmuseum, der er det hollandske nationalmuseum, og Anne Franks hus på Prinsengracht 263. Dertil kommer byens levende musik- og teaterliv, hvor der med tusindvis af koncerter og forestillinger årligt altid er noget at se, mens du er i byen.

Restauranter og shopping

Ifølge den seneste optælling er der 1.325 restauranter i Amsterdam, så det er ikke nok for meget sagt, at du altid kan finde et godt sted at spise. Det gælder hvad enten du er på udkig efter gastronomi i Michelin-klasse eller et hipt, mere budgetvenligt gadekøkken. Vil du fordybe dig i de lokale specialiteter, er det ikke kun gode øl og oste, som Holland er kendt for. Der er således rig mulighed for at stille sulten med nogle bitterballen eller en portion stamppot (en slags kartoffelmos med grøntsager serveret med kød). Har du en sød tand, bør du som minimum prøve de hollandske vafler, stroopwafel, eller en tompouce (cremekage). Den internationale indflydelse på Amsterdam ses naturligvis også kulinarisk. Der er især gode muligheder for at nyde lækre indonesiske retter mange steder i byen. 

Der er omtrent lige så mange caféer, barer og klubber, som der er restauranter. Der er derfor som regel masser af liv i gaderne om aftenen (og ud på natten) i Amsterdam. Foretrækker du en stille øl fremfor en pulserende natteklub, kan det anbefales at finde en af de såkaldte brune caféer (bruin café). Her på det vi nok herhjemme ville kalde et værtshus, er der altid gode lokale øl i hanerne og masser af hygge. Er du ølentusiast, er der desuden talrige mikrobryggerier med tilhørende udskænkninger rundt om i byen. Trænger du til en god kop kaffe dagen derpå, eller blot for at samle lidt ny energi i løbet af dagen, bør du lægge vejen forbi en 'coffee shop'. Indtil fornylig var det en betegnelse, der hovedsageligt var knyttet til steder, primært i Red Light District, hvor man kunne købe og ryge hash. Men i dag er det i stigende grad en mere retvisende betegnelse for en af de mange nye kaffebarer, hvor der kæles for bønnerne for at byde kunderne på den perfekte kop kaffe.

En storbyferie i Amsterdam er naturligvis heller ikke komplet uden lidt shopping. Du kan gå shop-amok i alt fra kæmpe stormagasiner til små, unikke boutiques, udvalget er ganske enkelt enormt! Dertil kommer de mange markeder, hvoraf størstedelen afholdes året rundt. Selv hvis du ikke skal købe noget, er det her en oplevelse at gå rundt mellem boderne for at mærke stemning og nyde de mange nye intryk. Især det store Bloemenmarkt er et særsyn med sine utroligt mange, farverige blomster.

Udflugter

Er du blot på en forlænget weekend eller mindre i Amsterdam, vil du næppe have meget tid til også at udforske seværdighederne uden for byen. Men har du derimod god tid, er der talrige interessante udflugtsmål inden for rækkevidde.

Bare 20 kilometer nord for Amsterdam i Volendam kan du for eksempel få et glimt af, hvordan Holland så ud for år tilbage. Den lille by, som ligger ved indsøen IJsselmeer, har maleriske gamle træhuse og fiskerbåde, som stadig bringer friske forsyninger ind til de lokale fiskerestauranter. Det kan også varmt anbefales at kigge indenfor i bymuseet, hvor du får et indblik i livet på disse kanter i det 19. århundrede. Her er også udstillet kunstværker fra den tid. 

Er det et glimt af fortiden, du søger, er et andet godt udflugtsmål Kasteel de Haar, som ligger omkring 35 kilometer mod syd nær Utrecht. Det smukke middelalderslot har rødder tilbage til 1300-tallet, men blev dog restaureret og genopbygget i slutningen af det 19. århundrede. Ikke desto mindre emmer slottet ligesom den flotte omkringliggende park stadig af eventyr og en svunden tid. Slottet ejes i dag af en fond, men de forrige ejere, Van Zuylen van Nijevelt van de Haar familien, har biholdt retten til at bo der én måned årligt. Den ret har de gennem tiden jævnligt benyttet til at holde store fester med prominente gæster såsom Coco Chanel, Maria Callas, Roger Moore, Yves Saint Laurent og Brigitte Bardot.

En af de ting man forbinder mest med Holland er de farverige tulipanmarker. Dem har du særligt i foråret fra midt i marts til midt i maj gode muligheder for at se ved selvsyn, når du tager på ferie i Amsterdam - selvom du skal uden for byen. Det er for eksempel populært at leje en cykel og tage denne med toget til Leiden og cykle til Haarlem, hvorfra toget tages retur. Cykelturen på omkring 35 flade kilometer et godt skiltet og passerer tæt forbi de flotte blomstermarker.

Transport

Det er nemt at komme til Amsterdam. Byens lufthavn, Schiphol, der ligger omkring 20 kilometer mod sydvest, er således et af de vigtigste knudepunkter for flytrafikken i Europa med forbindelse til 260 destinationer rundt om i verden - heriblandt direkte til flere lufthavne i Danmark. Det sidste stykke fra lufthavnen ind til byen kan du tage med tog eller bus, som kører ind til centrum.

Du kan udforske det meste af den indre by til fods, men vil du hurtigt omkring eller ud til de ydre dele, har Amsterdam også et velfungerende netværk af bybusser, sporvogne og metro. Vær opmærksom på at man er ved at udfase brugen af kontanter helt i byens offentlige transportsystem. Billetter skal derfor betales med kreditkort. Du kan eventuelt købe det der svarer til et rejsekort (OV-chipkaart), som gælder til alle transportformer.

I Amsterdam, som konkurrerer med København om titlen som verdens bedste cykelby, er det naturligvis også oplagt at komme omkring på cykel. Der er adskillige steder, du kan leje en cykel. Ligeledes er der gode muligheder for at tage på en guidet byrundtur på cykel. Amsterdam er flad som en pandekage, så det er en fornøjelse at cruise rundt på cykel, omend du skal have øjnene med dig, da du har mange medcyklister.

>> Se alle rejser til Holland
>> Læs også om rejser til Belgien

Amsterdam er med sit store netværk af kanaler en af Europas mest ikoniske byer og er et perfekt rejsemål til både weekendture og længere ophold. Den fascinerende og multikulturelle by har masser at byde på og opleves bedst til fods rundt i de brostensbelagte gader, hvor man undervejs kan stoppe op og udforske den smukke arkitektur og de interessante seværdigheder samt byens markeder og små butikker.

De smalle stræder fører til åbne torve, der summer af liv fra de utallige caféer, hvor man kan sætte sig og lade benene få en pause, mens man studerer bylivet og de mange mennesker, der passerer forbi. Man kan selvfølgelig også vælge en sejltur rundt i de berømte kanaler i byen - der er både ture om dagen og om aftenen, hvor man bl.a. kan tage på en romantisk tur med middag og levende lys. 

En anden fantastisk måde at opleve byen på er ved at leje en cykel og cykle rundt på de mange cykelstier sammen med alle de lokale. Der er få steder i verden, hvor man ser så mange cyklister, som man vil opleve, når man begiver sig rundt i Amsterdam, så man kan lige så godt slutte sig til dem og opleve byen på to hjul. Efter en hel dag på jernhesten langs kanalerne og over byens mange broer kan man nyde et lækkert måltid på en af byens mange restauranter.

For de kulturinteresserede er Amsterdam absolut også et besøg værd. Byen har flere fantastiske gallerier og museer som f.eks. Rijksmuseum og Van Gogh Museum, og man kan også besøge huset, hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog. Når man får brug for en pause, kan man tage en tur i smukke Vondelpark og slappe af, og parken er også et dejligt sted for børn. 

Amsterdam ligger kun en kort flyvetur på omkring en time fra Danmark, hvilket gør det til et perfekt rejsemål til en spontan storbyferie. Når du rejser til Amsterdam får du både kultur, underholdning, fantastiske caféer og unik arkitektur som ingen andre steder i Europa, og byen har samtidig en tilbagelænet og imødekommende atmosfære. Her kan man lade hverdagen tilbage og komme ud og opleve noget nyt og spændende både som par eller som familie.

>> Læs også om rejser til Berlin her
>> Læs også om rejser til London her

Hoteller i Amsterdam

Populære hoteller i Amsterdam

Holland, Amsterdam
8,6
Meget godt
1406 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Holland, Amsterdam
9,4
Fabelagtigt
671 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 23 km
  • Afstand til centrum: ca. 1.5 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Holland, Amsterdam
9,4
Fabelagtigt
4368 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant


Rejseguide Amsterdam

Hvis du er på udkig efter en afslappende storbyferie, så behøver du ikke at lede længere. Med sine solfyldte kanaler og et livligt by- og caféliv er Amsterdam et af Europas mest populære rejsemål. Uanset om du gerne vil have din ferie pakket med sightseeing, eller du foretrækker at opleve en ny by i et mere afslappet tempo, vil du finde en utrolig række af seværdigheder i Amsterdam. Her finder du nogle af de bedste anbefalinger, der kan hjælpe dig med at planlægge din rejse til Amsterdam.

Oplevelser

Uanset om du cykler eller går langs kanalerne rundt i byen for at besøge de historiske museer og beundre den betagende arkitektur, så er der ikke mangel på seværdighederne i Amsterdam, så husk dit kamera og gør dig klar til at opleve den historiske og maleriske hollandske hovedstad.

Amsterdam er omkranset af hele 65 kanaler, som bliver krydset af 1281 broer, og hvis man gerne vil have en god fornemmelse af denne fantastiske by, så er noget af det bedste faktisk bare at slentre rundt og lade sig fare vild langs disse smukke kanaler. En af de flotteste kanaler er Prinsengrach med sine mange træer og husbåde hele vejen langs kanalen, og tæt på finder man desuden Anne Franks hus. 

Er du historie- eller kunstinteresseret har Amsterdam et stort udvalg af muséer, og du finder både Rijksmuseum, Stedelijk Museum of Modern Art og Van Gogh Museum på Museumplein. På Kalverstraat finder du det populære Amsterdam Museum, som viser byens historie over de sidste otte århundrede, og i det jødiske kvarter kan du besøge det fascinerende Jewish History Museum. 

For en bid af det autentiske Amsterdam er det værd at besøge en traditionel "brun" café, hvor man om dagen kan mænge sig med de lokale i en hjemlig og hyggelig atmosfære, og hvor det om aftenen summer af aktivitet. De fleste caféer har åbent fra tidlig morgen til efter midnat, og der er nok af dem.

Mad og drikke

Amsterdam er en travl by, der summer af kreativitet og med verdensklasse shopping, fantastiske gallerier og en lang række af store seværdigheder, løber man ikke sådan lige tør for oplevelser, men man skal heller ikke glemme de kulinariske oplevelser. Hvad enten du er ude efter en hurtig øl, kaffe og kage eller en afslappet middag, så kan Amsterdam byde på noget for enhver smag. 

Som hjemland for en af verdens bedste øl er man aldrig langt fra en bar i den hollandske hovedstad, men selvom barerne i Amsterdam er kendte for deres store udvalg af øl, så har byen også nogle små gemte perler. Prøv f.eks. den hollandske nationaldrik Jenever, der er en slags gin. 

Hollandsk mad er nærmest også designet til at nyde med en øl eller drink med deres friturestegte kødboller, muslinger og chips samt syltede sild, der er viklet omkring syltede agurker og skulle være kendte for at kunne kurere tømmermænd. Men der er også en anden og sødere side til det hollandske køkken i form af klistrede stroopvafler og andet godt bagværk, der bestemt er værd at udforske. 

Amsterdam er desuden kendt for sit natteliv, som kan byde på alt fra de traditionelle hyggelige caféer til sofistikerede cocktailbarer og store natklubber.

Vejret

Hvis du rejser til Amsterdam i foråret, har du muligheden for at opleve de spektakulære tulipaner i blomsterparken Keukenhof, men da vejret varierer en del, skal man være opmærksom på, at tulipansæsonen kan starte når som helst fra starten til midten af april og kun varer ca. tre uger.

Sommeren i Amsterdam er vanligvis lys og varm med mulighed for masser af udendørs aktiviteter, og det er også et godt tidspunkt at tage på udflugt ud af byen til vindmøllerne i Zaanse Schans. 

I efteråret bliver det både koldere og mere regnfuldt i Amsterdam, men det giver god mulighed for at besøge nogle af byens 75 museer. Udover Anne Franks hus, Rijksmuseum og Van Gogh Museum findes der f.eks. også et helt museum om ost. 

Om vinteren kan det være meget koldt, men der er også færre turister, og Amsterdams unikke arkitektur dækket af sne og med frosne kanaler gør sig godt sammen med besøg på hyggelige caféer og gratis adgang til flere muséer.

Med så mange forskellige seværdigheder og attraktioner er Amsterdam altså et attraktivt rejsemål for en storbyferie året rundt. 

Transport til/fra lufthavnen i Amsterdam

Amsterdam Schiphol Lufthavn ligger omkring 20 km sydvest for Amsterdam, og der er mange muligheder for at komme ind til byen. 

Den hurtigste og nemmeste måde at komme til Amsterdam fra lufthavnen er med tog. Stationen ligger nærmest lige midt i lufthavnen, og der kører tog ind til byen alle ugens dage - flere gange i timen i dagtiden og én gang i timen om natten mellem kl. 01.00-06.00. Turen tager ca. 15 minutter, og man kan købe billetter i billetautomaterne i ankomsthallen, men der kan være lang kø, så det nemmeste er at købe billetterne online hjemmefra. 

Hvis man foretrækker at blive kørt direkte fra lufthavnen til hotellet, kan man vælge at tage en taxi, men det er også en noget dyrere løsning, og der kan nogle gange være svært at få en taxi, da der er meget travlt i lufthavnen. Et alternativ kan være at booke en deluxe taxi transfer på forhånd. 

Der er også mulighed for billeje, hvis man har behov for dette, men dette er ikke nødvendigt, hvis man kun skal opholde sig i Amsterdam.

Du kan booke din transport til og fra Amsterdam Schiphol Lufthavn gennem Solfaktor som en del af din pakkerejse.  

Sådan booker du en rejse til Amsterdam med Solfaktor

Brug søgemaskinen i toppen af siden til at finde en rejse til Amsterdam, som passer til dig og dine planer. Vælg mellem afrejse fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - vi søger efter billige flybilletter fra alle flyselskaber og kombinerer med vores hoteller i Amsterdam. Tilføj transfer og du får en pakkerejse, som er sikret af Rejsegarantifonden, til nettets bedste pris.

God tur! / Goede reis!

Rejser til Holland

Læs mere om Holland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Holland her