Rejser til Indonesien

Indonesien er en demokratiske republik og her er der rig mulighed for at finde et uopdaget paradis blandet landets 18.000 øer. Mange af øerne er ubeboede og i øriget ligger mindst 167 vulkaner, hvoraf de fleste er aktive. Indonesien har fire centrale øer : Java, Sumatra, Bali og Lombok. På Java ligger Jakarta, der er landets hovedstad, mens Bali og Lombok er de mest populære blandt turister. Der er gode flyforbindelser til landet og man kommer til Bali med kun et enkelt stop under vejs. Da Indonesien ligger lige ved Ækvator har landet en stabil temperatur på mellem 28 og 32 grader året rundt. Den tørre periode ligger mellem april og oktober, men de enkelte øer kan have særlige vejrforhold man skal være opmærksom på. I Indonesien kan man snorkle, dykke, surfe, cykle og vandre. Skal man på en ferie med et stramt budget er Indonesien et godt valg da man let kan få frokost for to for kun 30 kroner.

Eksotiske Indonesien, et uopdaget paradis

Indonesien er en demokratisk republik, der med sine over 18.000 øer er et af verdens mest folkerige lande. Til trods for landets store befolkning er store dele af øriget ubeboet og her er 167 opdagede vulkaner hvoraf størstedelen er aktive. Grundet de aktive vulkaner er jorden fuld af mineraler og med til at skabe et meget varieret dyre- og planteliv, hvilket gør Indonesien til et mekka for natur- og dyreelskere.

Indonesien har fire store centrale øer; Java, Sumatra, Bali og Lombok, hvoraf de to sidstnævnte er dem med flest turister. Begge øer har deres egen internationale lufthavn og især Bali har gode flyforbindelser. Fra Skandinavien kan du flyve til Bali med bare et stop undervejs.

Indonesien ligger på Ækvator og har et tropisk klima med stabile temperaturer på 28-32 grader hele året. Den tørreste sæson er fra april til oktober, men de forskellige øer kan have lokale variationer i vejret.

Populære aktiviteter i Indonesien er dykning, snorkling, surfing, cykling og vandring.

I forhold til priser har landet stadig nogle af de mest rimelige i Sydøst-Asien, og man kan både spise og leve godt på et stramt budget. Frokost for to behøver ikke koste mere end 30 kr.

En billig ferie i Indonesien med Solfaktor

Indonesien ligger midt mellem Australien og det asiatiske fastland. Der bor cirka 240 millioner mennesker i landet, hvilket set efter folketal gør det til verdens fjerdestørste land (efter Kina, Indien og USA). Ligesom Indonesien er rig på unik flora og fauna, har Indonesien også en stor etnisk variation. Her finder man både moderne bymennesker i storbyer, og isolerede stammefolk på små øer. Der er i Indonesien mere end 300 forskellige etniske grupper, og har verdens største muslimske befolkning.

Hvordan bestiller jeg en ferie i Indonesien?

Du kan både tage på vinterferie og sommerferie i Indonesien. De fleste rejser til Bali for at nyde godt af det stabile klima med varmt og behageligt vejr året rundt. Hos Solfaktor kan du booke din ferie i Indonesien som en samlet pakke, hvor vi sammensætter et hotel med en flybillet med rutefly fra Danmark. Klik herunder for at læse mere om din ferie i Indonesien.

Indonesien består af næsten 18.000 øer, hvoraf det anslås at omkring 6000 er beboet. Der er seks større øer: Sumatra, Java, Sulawesi, Bali, Kalimantan og Irian Jaya, som udgør størstedelen af landet arealmæssigt. To øer deles med andre lande, således er Kalimantan nok bedre kendt under navnet Borneo, og deles med Malaysia og Brunei. Øen Ny Guinea er delt i den indonesiske del af øen, Papua, og den selvstændige del Papua Ny Guinea.

Højdepunkter i Indonesien

På en ferie i Indonesien kan du opleve flere aktive vulkaner end i noget andet land, og nogle af disse er forholdsvist let tilgængelige for turister. Man kan f.eks. relativt let bestige den 1700 meter høje Mount Batur på Bali, for at se solopgangen i fantastiske omgivelser.

Udover regnskov og vulkaner er Indonesien også kendt for sine smukke strande og nogle af verdens bedste forhold for dykning. For ikke at forglemme de mange kulturelle seværdigheder og gastronomiske oplevelser der venter i dette kæmpe ørige.

Seværdigheder

Borobudur

Borobudur-templet, beliggende i Magelang, er verdens største buddhistiske tempel og en af Indonesiens mest berømte seværdigheder. Templet består af ni platforme - hvoraf seks er firkantede og tre er cirkulære - som øverst bærer en kuppel. Det er dekoreret med 2.672 relief-paneler og 504 Buddha-statuer. Kuplen øverst på templet er desuden omgivet af 72 Buddha-statuer, der hver sidder inde i en såkaldt stupa. 

Templet er bygget i det 9. århundrede under Sailendra-dynastiet i en typisk javanesisk-buddhistisk arkitektur-stil fra den tid, som blander det buddhistiske koncept om at opnå Nirvana med den antikke indonesiske tilbedelse af forfædrene. Derudover rummer templet elementer af Gupta-kunst, der afspejler Indiens indflydelse på regionen.

Da templet blandt andet er tilegnet Buddha, er det et sted, der er meget populært blandt buddhistiske pilgrimsrejsende. Pilgrimsturen begynder ved templets bund og følger en sti omkring det, hvorefter man stiger til toppen gennem tre niveauer, der afspejler og symboliserer buddhistisk kosmologi: Kamadhatu (verden af begær), Rupadhatu (verden af former) og Arupadhatu (verden af formløshed).

Komodo nationalpark

Komodo National Park, beliggende i grænseregionen mellem provinserneØst Nusa Tenggara og Vest Nusa Tenggara, omfatter de tre større øer Komodo, Padar og Rinca, og 26 mindre øer. Tilsammen har nationalparken et areal på 1.733 km2. I 1991 blev nationalparken erklæret verdensarv af UNESCO og parken er også blevet valgt som et af verdens natur-vidundere af fonden New7Wonders of Nature.

Nationalparken blev grundlagt i 1980 og havde oprindeligt som formål at beskytte Komodo-varaner, som er verdens største firben. Senere blev parken dedikeret til at beskytte også andre dyrearter, herunder en lang række marine-arter. Farvandet omkring Komodo-øen er et af de steder på jorden, der indeholder den rigeste marine-biodiversitet. Her findes blandt andet hvaler, hajer, søheste, blæksprutter, koraldyr og nøgensnegle.

Størstedelen af befolkningen i og omkring parken er fiskere. Efterkommere af Komodos oprindelige folk, Ata Modo, lever stadig i Komodo, men deres kultur og sprog bliver langsomt opslugt af den moderne kultur i området.

Pura Tanah Lot

Et af de mest populære templer i Indonesien, ud af de mange spektakulære af slagsen, er nok det gamle hinduiske tempel Pura Tanah Lot, der ligger på klippen Tanah Lot ud for den balinesiske kyst, ca. 20 km fra Denpasar.  

Tanah Lot hævdes at være opstået i forbindelse med den hinduisiske (shaivistiske) rejsende Dang Hyang Nirarthas besøg på øen i det 16. århundrede. Under hans færd langs øens sydkyst så han klippens smukke omgivelser og besluttede sig til at foretage et hvil der. Nogle lokale fiskere lagde mærke til ham og købte ham gaver, så han kunne klare sig til natten. Nirartha tilbragte derefter natten på den lille klippe-ø. Efter at have overnattet på øen, bad Nirartha fiskerne om at bygge en helligdom på klippen, eftersom han mente, at det var et helligt sted at tilbede de balinesiske havguder. 

Senere blev der bygget et tempel på øen, som udgør ét ud af syv templer ved den sydvestlige del af den balinesiske kyst og som var bygget sådan, at de - som perler på en snor - skulle være inden for synsvidde af hinanden. 

Batur-bjerget/vulkanen

Én af de mest populære natur-seværdigheder i Indonesien er Batur-bjerget, der ligger nordvest for Agung på øen Bali. Hver dag - i den tidlige morgen før solopgang - begynder hundredvis af besøgende på turen op til bjergets top, beliggende i 1700 meters højde, for at se solen stige op over den frodige mosaik af tågeindhyllede bjergkæder, calderaen og Batur-søen, som leverer størstedelen af vandet til øens vandingssystem.

Batur-bjerget er dog ikke helt så idyllisk, som det ser ud. Det er en aktiv vulkan, som havde det første dokumenterede udbrud i året 1804, og det seneste i år 2000. For de fleste er dog ikke nogen grund til at holde sig væk fra at opleve vulkanens spektakulære udsigt.

En vandretur langs de afmærkede stier er forholdsvis let og tager normalt omkring to til tre timer. Guidede vandreture, som kan anbefales for din sikkerheds skyld, omfatter typisk en picnic med æg kogt af dampen fra den aktive vulkan. 

Monto-bjerget

Bromo-bjerget er endnu en af Indonesiens aktive vulkaner og en del af Tengger-massivet på den østlige del af øen Java.

Med sine 2.329 meter er det ikke den højeste bjergtop i bjergmassivet, men den er den mest kendte og en af de mest besøgte turistattraktioner på Java. Vulkanen - der er opkaldt efter den javanesiske udtale af den hinduistiske skabergud Brahma - tilhører Bromo Tengger Semeru National Park, der har været et beskyttet naturreservat siden 1919.

Den typiske måde at besøge Mount Bromo på er fra den nærliggende bjerglandsby Cemoro Lawang. Derfra er det muligt at gå til vulkanen på cirka 45 minutter, men det er også muligt at tage på en organiseret jeeptur, der omfatter et stop ved udsigtspunktet på Penanjakan-bjerget i 2.770 meters højde.

En ferie i Indonesien er en færd ud i kulturer, natur og klima som ligger så fjernt fra vore hjemlige breddegrader som overhovedet muligt. Nyd gæstfriheden, det attraktive prisniveau, den spændende mad og de flotte scenerier, mens din sjæl slapper af og bliver ladet op.

>> Læs også om ferie på Sri Lanka
>> Læs også om ferie på Bali

Indonesien er verdens største øgruppe bestående af mere end 17.000 øer, som strækker sig over næsten 5.000 km langs ækvator mellem Det Indiske Ocean og Stillehavet. Målt fra vest til øst kan Indonesien således måle sig i størrelse med USA, omend den enorme øgruppe naturligvis består mest af hav.

Rejser du rundt i Indonesien, kan du opleve en fantastisk landskabsmæssig variation, som ikke blot inkluderer strande i tusindvis af kilometer. Det store ørige er også det land i Asien, som har mest tropisk regnskov. Trods en fortsat trussel fra skovrydning til fordel for tømmer og palmeolieplantager rummer Indonesiens regnskove stadig et enestående plante- og dyreliv. Det inkluderer blandt andet nogle af de sidste vilde orangutanger i verden.

Indonesien ligger hvor de australske og den eurasiske kontinentalplader støder sammen. Det er grunden til, at der findes næsten 170 aktive vulkaner i landet, hvilket er flere end i noget andet land. Det er dog ikke noget, som du behøver bekymre dig synderligt om, da de fleste er i hvile. Faktisk rejser friluftsentusiaster hertil fra hele verden for at tage på guidet vulkanvandring.

For de fleste, som rejser til Indonesien på ferie, er det dog især de vidunderlige strande, som trækker. Strandene på Bali og Lombok er berømte, men der er utallige andre paradisiske badestrande at vælge mellem. Vil du ikke nøjes med at dase på det bløde sand, indbyder det krystalklare hav også til snorkling og dykning. Indonesien er kendt for at byde på nogle af de bedste dykkeroplevelser i verden takket være de farverige koralrev omkring øerne.

Mangfoldig kultur

Lige så varieret landskaberne og naturen er i Indonesien, lige så mangfoldig er øgruppens kultur. Indonesien hører med omkring 267 milioner indbyggere til blandt verdens mest folkerige lande. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at befolkningen rummer omkring 300 forskellige etniske grupper.

En rejse til Indonesien er derfor en chance for at opleve mange nye spændende traditioner og skikke. Selv på nærtliggende øer kan du ofte møde meget forskellige kulturer. Til trods for at hovedparten af befolkningen er muslimer, er Indonesien for eksempel også kendt for sine mange gamle buddhistiske og hinduistiske templer. På Java kan du for eksempel besøge to af verdens største templer, det buddhistiske Borobudur og det hinduistiske Prambanan.

Som rejsemål er der med andre ord ikke mange, der kan overgå Indonesien, når det gælder natur- og kulturoplevelser.

Rejsemål i Indonesien

 • Bali
  50 hoteller
  Bali er et ægte ferieparadis med fantastiske palmestrande, tropisk varme og spændende kulturelle oplevelser. Denne lille, indonesiske ø har noget for alle, hvad enten du vil bruge ferien på surfing og natteliv eller drømmer om en afslappende ... livsnyderferie med spændende sightseeing og kulinariske eventyr. Læs mere

Populære hoteller i Indonesien

Indonesien, Bali, Sanur
8,9
Meget godt
809 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Ubud
9,0
Fabelagtigt
1454 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 38 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Sanur
9,4
Fabelagtigt
289 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi