Rejser til Bali

Bali er en stor ø i Indonesien, og også landets mest kendte turistdestination. Bali er grønt og frodigt, og med en beliggenhed tæt på Ækvator får du her varmt og stabilt klima året rundt. Det er billigt at spise, drikke og bare generelt billigt at holde ferie her. Rejsen er lidt lang, men samlet set får du meget for pengene.

Bali er nok Indonesiens mest kendte turistdestination. Øen er frodig og med sin placering midt på ækvator er klimaet stabilt året rundt. Uanset om man vælger at rejse til øen om sommeren, hvor der er tørt, eller i vintermånederne hvor der er mere nedbør er her dejligt. På Bali er det oplagt at nyde massage og wellness-behandlinger og drømmer man om en aktiv ferie er der gode muligheder for at forbedre sin yogapraksis, flere instruktører tager deres uddannelse på netop Bali. Der er muligheder for alle på Bali Kuta Beach er et livligt område med mange backpackere og en ung atmosfære, mens Nusa Dua, Jimbaran og Seminyak er roligere områder med en afslappet atmosfære og mange luksuriøse hoteller. Prisniveauet på Bali er lavt og det er muligt at bo lækkert på budget.

Bali er en stor ø, og en af landets 34 provinser. Bali ligger kun 8 grader syd for Ækvator. Her får du frodig natur, flotte bjerge og store kontraster: vulkaner og jungle, de flotteste strande med hvidt sand og strande med sort lavasand. De mest populære ferieområder ligger på øens sydlige side. Kuta er den største og også mest hektiske, og her finder du mange forlystelser, shopping og talrige spisemuligheder. Området er populært blandt unge backpackerrejsende. Feriebyen Sanur er lidt mere rolig, og den er også populær hos de lokale. Hvis du vil have tilbagelænet luksus, skal du indstille feriesigtet på halvøen Nusa Dua, med mange fine hoteller langs de flotte strande.

Hvis du vil opleve Bali lidt udenfor se store turistområder, og øens nordlige side med blandt andet den hyggelige by Lovina en spændende udflugt. Junglebyen Ubud er også en mulighed, men du skal sætte en dag eller to af til udflugten. Ubud bliver ofte kaldt for «Balis vugge» og er også en perle af en by, som med sine grønne omgivelser, er nem at holde af.

Der er en hel del at opleve og se på Bali, men også på nærliggende øer som Lombok og Gili-øerne. Mange tager til Bali for at nyde de fine spa- og yogafaciliteter, som ofte tilbydes til yderst rimelige penge. Mange yogainstruktører fra Europa og USA uddanner sig her.

Det balinesiske køkken byder på retter med masser af smag og farve. Det er nemt, at finde god mad til lave priser på Bali. En af de mest populære og kendte retter er Babi guling, grillet svinekød med ris og lokale krydderurter. Forskellige versioner af grillet kylling i chilisovs (Ayam Pelalah) er også en populær ret. Men det hele er ikke kun kød: vegetarer og veganer har også gode muligheder for at finde lækker og vellavet mad.

Den internationale lufthavn på Bali hedder Ngurah Rai, og den ligger på den sydlige side af øen. Mange flyselskaber har afgang til Bali fra Danmark, og ofte kun med et skifte undervejs.

Økonomisk luksus på smukke Bali

Bali er en stor ø i Indonesien, og øen er landets mest kendte turistmål. Øen er meget frodig og med sin beliggenhed mere eller mindre midt på Ækvator, er klimaet stabilt hele året. Det er mindst om nedbør om sommeren og juli er derfor en fin måned at rejse til Bali, men selv i de mere regnfulde måneder, omkring december, er det dejligt at rejse hertil. På Bali er der meget se og opleve og rigtig mange udflugtsmuligheder både på øen og på de nærliggende øer, hvoraf de mest kendte er Lombok og Gioi. Uanset om du rejser til Bali med vennerne, på bryllupsrejse, med børn eller alene så er øen fortryllende.

Foruden oplevelser og udflugter er det populært at nyde spa og velvære-ophold på øens hoteller, som både er populære og billige. Det er oplagt at nyde en skøn massage eller wellness-behandlinger til få penge. En anden oplagt mulighed er yoga som er populært og mange instruktører tager deres uddannelse på netop på Bali.

Kuta Beach er et livligt område med mange backpackere og en ung atmosfære. Nusa Dua, Jimbaran og Seminyak er roligere områder med mange luksuriøse hoteller og en afslappet stemning.

Prisniveauet på Bali er lavt og selv de virkelig stor og flotte hoteller har ofte gode priser. Det er meget billigt at spise og bo her hvilket gør Bali til et skønt rejsemål.

Hvem vil kunne lide Bali?

Man kan rejse til Bali både med sine bedste venner, med familien, alene eller for at blive gift. Øen passer groft sagt for alle, som vil have eksotisk badeferie til en god pris. Men afhængig af hvem man er, kan det være en god idé, at undersøge den by eller det område man skal rejse til - der er forskelle. Priserne er i den lave ende, og ofte kan du bo på et hotel med 5 stjerner, uden at feriebudgettet helt rammer loftet. På Bali kan du opleve strand, flot natur, du kan shoppe og spise og drikke godt, og det hele i trygge rammer.

Hvornår skal man rejse til Bali?

Balis geografiske beliggenhed betyder, at vejret er nogenlunde stabilt hele året. Den mest tørre periode er fra marts til november, og specifikt i juni og juli er vejret ofte fantastisk med meget sol og stabile temperaturer. Perioden fra december til februar byder på en del regn, men solen holder ikke op med at skinne for det. Det er meget typisk for perioden, at det kan regne om formiddagen, og at eftermiddagen igen byder på sol fra en skyfri himmel. Husk solcreme!

En billig ferie på Bali med Solfaktor

Bali er en lille ø og det tager ikke mange timer at køre Bali rundt. Leder du efter ren idyl, er du kommet til det helt rette sted. Vandet omkring Bali er helt fantastisk og er du glad for at dykke, er der rig mulighed for dette. Bali er kåret til den mest besøgsvenlige ø i Indonesien - og det er noget du vil ligge mærke til, så snart du ankommer til øen. De lokale er meget venlige og er altid klar til at hjælpe.

Hvordan bestiller jeg en billig ferie på Bali?

Bali er et af flere nye destinationer i Asien du kan flyve til med Solfaktor. Ved at bruge vores søgemaskine kan du søge dig frem til både flybilletter og hoteller, og kombinere det hele i en samlet pakke. På Bali kan du både holde sommerferie og vinterferie, og da vi søger billetter på rutefly er der masser af afgange året rundt.

Bali - en vulkanø

Øen Bali er ca 153 km bred fra øst til vest, og omkring 112 km fra nord til syd. Bali er kendt for de koralrev, som omgiver øen. På den sydlige del af øen er der strande med hvidt sand, mens de mod nord og vest har sort vulkansk sand. Landskabet på Bali præges af en gruppe af både aktive og sovende vulkaner, som udgør øens centrale del. Den aktive vulkan Batur er en af Indonesiens lettest tilgængelig aktive vulkaner, og kan bestiges på omkring 2 timer.

Garanteret varme 

Placeringen ved ækvator giver Bali et varmt klima med temperaturer på knap 30 grader året rundt. Der er regntid fra oktober til marts.

Hinduistiske templer 

Bali's befolkning på knap 4 millioner udgør størstedelen af det hinduistiske mindretal i Indonesien. Overalt kan man se hinduistiske templer, det er en stor oplevelse at overvære cermonier og ofringer ved et tempel.

Shopping

Hvis man skulle have lyst (og tid) til andet end strandliv og sightseeing, er Bali også lidt af et shopper-paradis med gode tilbud på tøj og flotte håndværksprodukter.

Strande

Mange turister tager på ferie på Bali for at dykke, på grund af de vidunderlige forhold. Vandet er krystalklart og der er masser af flotte koralrev, samt overflod af flotte fisk. Bali har selvfølgelig også andet at byde på end dykning. Du kan f.eks. tage ud og se de smukke vulkaner eller slappe af på en af de mange lækre badestrande.

Seværdigheder

Uluwatu-templet

Uluwatu-templet - på balinesisk Pura Luhur Uluwatu - er en af Balis mest berømte templer, takket være dens storslåede beliggenhed på en 70 meter høj klippe, der rækker ud i havet. På balinesisk betyder "Pura" tempel, "Ulu" næs eller landets ende og "Watu" betyder klippe, hvilket er et passende navn, når man tager templets smukke beliggenhed i betragtning. Særligt smukt er templet ved solnedgang, når havet og himlen slår i lue. 

Templet menes at stamme fra det 11. århundrede, selv om der er tegn på, at der har eksisteret et mindre tempel før det tidspunkt. I lokale sagn siges templet at beskytte Bali mod onde ånder fra havet, mens aberne i området siges at beskytte templet imod dårlig indflydelse.

Aberne spiller dog en tvetydig rolle omkring templet, eftersom de er berømte - eller berygtede - for deres evne til at stjæle de besøgendes ejendele. Ejendommeligt nok kan aberne som regel overtales til at returnere den stjålne ejendel, hvis de som modydelse modtager en frugt. Denne taktik tilskynder dem dog efter sigende kun til at stjæle mere, ifølge eksperter i primatadfærd, der har foretaget undersøgelser af aberne i området og påvist, at aberne har lært sig byttehandel fra lokalbefolkningen; og endda har formået at lære det videre til deres afkom.

Batur-bjerget/vulkanen

Én af de mest populære natur-seværdigheder på Bali er Batur-bjerget, der ligger nordvest for Agung. Hver dag - i den tidlige morgen før solopgang - begynder hundredvis af besøgende på turen op til bjergets top, beliggende i 1700 meters højde, for at se solen stige op over den frodige mosaik af tågeindhyllede bjergkæder, calderaen og Batur-søen, som leverer størstedelen af vandet til øens vandingssystem.

Batur-bjerget er dog ikke helt så idyllisk, som det ser ud. Det er en aktiv vulkan, som havde det første dokumenterede udbrud i året 1804, og det seneste i år 2000. For de fleste er dog ikke nogen grund til at holde sig væk fra at opleve vulkanens spektakulære udsigt.

En vandretur langs de afmærkede stier er forholdsvis let og tager normalt omkring to til tre timer. Guidede vandreture, som kan anbefales for din sikkerheds skyld, omfatter typisk en picnic med æg kogt af dampen fra den aktive vulkan. 

Gunung Kawi

Gunung Kawi, beliggende nordøst for Ubud ved floden Pakerisan, er et andet af Balis berømte og populære templer fra det 11. århundrede. Foruden at rumme en række smukke templer består det monumentale kompleks af en begravelsesplads med 10 såkaldte "candi" (helligdomme), der er indlejret i nicher, som på deres side er skåret ind i de 7 meter høje klippeflader på stedet.

Disse unikke begravelsesmonumenter antages at være tilegnet kong Anak Wungsu fra Udayana-dynastiet og hans yndlingsdronninger. På østsiden er der fem templer, der ifølge en teori er dedikeret til kong Udayana, dronning Mahendradatta og deres sønner Airlanga, Anak Wungsu og Marakata. Templerne på vestsiden er - ifølge den samme teori - tilegnet kongens konkubiner.

Pura Tanah Lot

Det mest besøgte og ikoniske tempel på Bali, ud af de mange spektakulære af slagsen, er nok det gamle hinduiske tempel Pura Tanah Lot, der ligger på klippen Tanah Lot ud for den balinesiske kyst, ca. 20 km fra Denpasar.  

Tanah Lot hævdes at være opstået i forbindelse med den hinduisiske (shaivistiske) rejsende Dang Hyang Nirarthas besøg på øen i det 16. århundrede. Under hans tur langs øens sydkyst så han klippens smukke omgivelser og besluttede sig til at foretage et hvil der. Nogle lokale fiskere lagde mærke til ham og købte ham gaver, så han kunne klare sig til natten. Nirartha tilbragte derefter natten på den lille klippe-ø. Efter at have overnattet på øen, bad Nirartha fiskerne om at bygge en helligdom på klippen, eftersom han mente, at det var et helligt sted at tilbede de balinesiske havguder. 

Senere blev der bygget et tempel på øen, som udgør ét ud af syv templer ved den sydvestlige del af den balinesiske kyst og som var bygget sådan, at de - som perler på en snor - skulle være inden for synsvidde af hinanden. 

Bali er Indonesiens mest populære rejsemål, og når du står med tæerne begravet i det fine sand på en af øens mange idylliske palmestrande og skuer ud over det turkisblå hav, eller du snorkler blandt koralrevets farverige fisk, vil du nemt forstå hvorfor. Drømmer du om en tropisk badeferie, er Bali et noget nær perfekt rejsemål.

Til trods for at øen kun er godt halvt så stor som Cypern, kan du nemt finde en strand på Bali, som passer til dine ferieønsker. Det gælder, hvad enten du er på udkig efter en familieferie på et moderne resort med masser af aktivitetsmuligheder og restauranter inden for kort rækkevidde, eller du drømmer om at koble helt af og bare bade og nyde solen i fredelige omgivelser ved en lille fiskerlandsby.

Masser af oplevelser på Gudernes Ø

At Bali er blevet et af Sydøstasiens mest populære rejsemål skyldes dog ikke kun de fantastiske strande, hvor du nemt kan få det meste af ferien til at gå med solbadning, dykning og surfing, men at der også er meget andet at opleve på en rejse til Bali.

Du kan for eksempel tage ind i højlandet for at vandre i bjergene eller blandt de kunstfærdigt anlagte rismarker i det frodige landskab og opleve livet i små, uspolerede landsbyer. Bali, som er Indonesiens eneste hinduistiske ø, er også kendt for sine flotte templer. Selvom at Bali blot er en lille ø, som på forholdsvis få år har oplevet en stor vækst i turismen, har du ved templerne og andre steder stadig rig mulighed for at opleve den oprindelige kultur.

Noget af det man husker bedst fra en rejse til Bali, udover strandene, er da også den imødekommende og åbensindede lokalbefolkning, som udståler ægte livsglæde. Trods den vestlige indflydelse og turismen fornemmer man tydeligt, at balineserne formår at holde fast i deres traditioner og skikke. Det kommer blandt andet til udtryk ved de talrige ceremonier og religiøse højtider, som er en del af hverdagen på Bali.

Rejser du til Bali, kan du også se frem til mange lækre smagsoplevelser, hvis du begiver dig ud i det lokale køkken. I de populære ferieområder er der nu til dags ganske vist rig mulighed for at få retter tilpasset turisternes smagsløg, men det vil være en skam ikke også at udforske det balinesiske køkkens herligheder. I modsætning til for eksempel det thailandske eller indiske køkken er retterne på Bali normalt ikke stærkt krydret. Selvom der kan være et stejf af chili, er retterne, der laves på friske råvarer, typisk snarere kendetegnet ved en lidt sødlig undertone.

Rejser til Indonesien

Læs mere om Indonesien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Indonesien her

Rejsemål i Bali

 • Ubud
  11 hoteller
  Ubud er kendt som det kulturelle centrum på Bali. Men der er ikke kun kunsterværksteder og gallerier, du kan udforske på en rejse til denne charmerende bjergby på Indonesiens mest populære ferieø. Her venter dig også billedskønne rismarker anlagt ... i kunstfærdige terrasser, brusende floder og smukke templer. Læs mere
 • Sanur
  5 hoteller
  Sanur er med sin kilometerlange palmestrand og gode udvalg af hoteller, restauranter og indkøbsmuligheder ideel til en afslappe ferie på Bali for hele familien. Når du ikke slænger dig i det fine, bløde sand eller bader i det lune hav, er der ... desuden mange spændende udflugtsmål inden for rækkevidde. Læs mere

Populære hoteller i Bali

Indonesien, Bali, Seminyak
9,5
Fabelagtigt
813 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 11 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Ubud
9,5
Fabelagtigt
805 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 41 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Indonesien, Bali, Ubud
9,6
Fabelagtigt
1870 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 39 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi