Rejser til Bari

Bari er beliggende på en frodig kyst med udsigt over Adriaterhavet, og er hovedstaden i regionen Apulien og er en vigtig turist- og handelshavn. Bagved byen breder landskabet sig ud over ”Altopiano delle Murge”, et smukt bakkelandskab hvor tiden står helt stille. Panoramaudsigten uden ende viser en horisont med klipper, træer og kløfter, der kun bliver afbrudt af himmelen langt ude i landskabet. I disse små landsbyer bor der få indbyggere, der lever af at dyrke alt hvad der kan dyrkes i området som f.eks. olivenolie og vin. Vinmarkerne er ofte omringet af mure, da bønderne tidligere har skullet prøve at beskytte sig mod angreb fra fjender. Bari er virkelig en by der må opleves. 

Hvad skal du se og tage dig til på din rejse til Bari?

Apulien som region er fuld af slotte, borge og katedraler som du kan bruge lang tid på at udforske på din ferie. Bari er ingen undtagelse hvad det angår – her kan du finde spor fra helt tidligt i antikken. Bari er mere eller mindre opdelt i to bydele; det gamle centrum, omgivet af en mur og fuld af smalle gader hvor man virkelig kan føle den historiske atmosfære. Sådan er det til dels også i den moderne bydel, hvor de første sten blev lagt i 800-tallet. Den moderne bydel har dog ændret sig meget siden, og er blevet markant mere moderniseret. 

Gå ikke glip af at besøge den store borg, Il Castello, der blev bygget efter ordre fra Frederico II af Svevia (Fredrik Hohenstaufen). Her er der en stor gårdhave hvor arrangementer og demonstrationer bliver afholdt. Et smukt eksempel på arkitekturen fra Apulien, er den store kirke, La Basilica di San Nicola, med to torne og en smuk oplyst facade. I den moderne del finder du større shopping gader som Corso Cavour og det berømte teater ”Teatro Petruzzelli” – et tempel for lyrik i Bari.

Du må endelig tage dig tid til et par dagsudflugter når du er i Bari. En af dem du ikke må gå glip af, er en tur til Alberobello, der ligger omkring en times kørsel fra Bari. Alberobello er, med sine unikt designede stenhuse, en by, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Der findes nemlig ingen steder i Italien (måske verden), der tilnærmelsesvis ligner dette sted. Det er helt sikkert et besøg værd og når du er på vej hjem igen, kan du slå et smut forbi nogle af de smukke gamle badebyer som f.eks. Monopoli eller Polignano a Mare. 

Mad og drikke i Bari

Apuliens køkken er kendt for sine højt elskede fiskeretter, produkterne der kommer fra jorden og de fantastiske traditioner lever heldigvis stadig i dag. 

Når det kommer til pastaretter, er formularen orecchiette (øreformet pasta). Det er den mest anvendte slags pasta i hele Apulien. Denne slags pasta har den rette form og konsistens så den passer bedst muligt til krydderier, saucer og smage fra regionen. Andre typiske retter fra regionen omfatter pizza, focaccia, taralli, olivenolie og masser af grøntsager.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Bari