Rejser til Italien

Italien er en feriedestination, der aldrig går af mode. Oplev landets rige historie, den imponerende arkitektur, kunst og kultur, eksklusiv shopping og fantastiske madkultur  - og vine i verdensklasse. Derudover har Italien nogle af Europas smukkeste kyststrækninger med gode strande, storslået natur og i tillæg også alpine landskaber. Book en billig ferie til Italien med Solfaktor!

Italien som rejsemål

Italien er et land i Sydeuropa med grænser til både  Frankrig, Schweiz, Østrig og Slovenien. Der bor lidt over 60 millioner mennesker i Italien , og hovedstaden og den største by er Rom. De meget store øer Sicilien og Sardinien er en del af Italien sammen med en lang række andre mindre øer langs kysterne.

Landet har virkelig spillet en stor og afgørende rolle i store dele af Europas historie. Som centrum for det romerske imperium, som vugge for renæssancens og ikke mindst som centrum for den mægtige katolske kirke. Italien er det land i hele verden, der har flest steder på UNESCO's verdensarvsliste! Byer som Rom, Firenze og Venedig er blandt Europas mest besøgte byer. 

Der er mange fantastiske oplevelser og feriemuligheder for dig, når du rejser til Italien. Her kan du nyde sol og strand på din sommerferie, her er eventyrlig storbyferie, smuk natur, alpine landskaber, masser af historiske steder og monumenter - og her er shopping og kunst.

Italien er også kendt for sine mange forskellige slags naturtyper. Tag til de stejle skråninger og den vilde kyst ved Amalfikysten, de bølgende bakker i Toscana eller den dramatiske vulkanske natur på Sicilien

Kan man tage på en aktiv ferie i Italien? Absolut. Her kan du tage på skønne vandreture, cykle, opleve  alpint skiløb og  naturligvis forskellige former for vandsport.

Italien er ikke en udpræget billig feriedestination, men kvaliteten på det du oplever, spiser og drikker -  og den særlige italienske charme og livsstil -  får mange gæster til at vende tilbage år efter år. Italien er især populært blandt dem, der går op i på gastronomi og vine i verdensklasse.

Attraktioner og seværdigheder i Italien

Italien er en sand skattekiste af kulturelle og historiske muligheder. I Rom kan du rejse tilbage i tiden ved at besøge Pantheon (bygget i romersk beton i 120 e.kr og ser stadig næsten ny ud) og her er også verdenskendte kunstneriske mesterværker som Peterskirken og Det Sixtinske Kapel i Vatikanstaten.

Den majestætiske domkirke med gotisk arkitektur, Duomo di Milano, ligger i hjertet af Milano. Her finder du også monumenter som Castello Sforzesco og Leonardo da Vincis "Den sidste nadver".

I Firenze kan du fordybe dig i renæssancen ved at besøge Uffizi-galleriet og beundre arkitektoniske vartegn som katedralen Santa Maria del Fiore og broen Ponte Vecchio fra 1300-tallet. 

Et besøg i Venedig giver dig mulighed for at opleve Markuspladsen og de omkringliggende kunstværker som Markuskirken og Dogepaladset.

Napoli syd for Rom inviterer dig til at opdage arkæologiske skatte fra de udgravede byer Pompeji og Herculaneum. Napoli er også den by, hvor man først fandt ud af, at et stykke dej med tomat og ost på smagte fantastisk, hvis den blev udsat for høj varme i en ovn fyret med brænde. Det siger de i hvert de lokale.

Hvornår skal man rejse til Italien?

Italien kan du rejse til hele året - afhængig af, hvad din ferie og rejse skal indeholde. Generelt sagt, er sommeren det tidspunkt, hvor her er flest turister. Firenze eller Rom i juli måned betyder, at du besøger byen sammen med virkelig mange andre turister. Sommeren betyder ofte dyrere hoteller og store menneskemængder ved populære attraktioner. Forår og efterår er gode tidspunkter for dig, som vil opleve kulturen og historiske attraktioner i storbyer som Rom, Milano og Firenze. På disse årstider - måske i løbet af efterårsferien -  er vejret godt og temperaturerne perfekte.

 Sommeren er så til den anden side det bedste tidspunkt for en ferie langs Italiens smukke kyster, steder som Amalfikysten, langs Adriaterhavet eller på øer som Sicilien og Sardinien. Sommersæsonen varer lidt længere sydpå i Italien, og steder som Napoli og ved Puglias kyster byder på sol og strand i september, i hvert fald, og nogle gange et par uger ind i oktober.

Mad og gastronomi i Italien

Madkulturen og de mange fantastiske vine, er for mange en stor del af rejsen til Italien. Der er store forskelle på de retter og specialiteter du finder i dette aflange land fra nord til syd, vor Syditalien især er berømt for pasta og pizza. Norditalien er mest kendt for risotto, ost og vin. Men det er sådan set lige meget, hvor du rejser hen i Italien. I alle regioner  og dele af landet kommer du til at nyde gode, lokale råvarer - ofte tilberedt på en overraskende simpel måde, men af høj kvalitet og med eventyrlige smagskombinationer.

I storbyer som Rom, Milano, Firenze, Venedig og Napoli finder du også naturligvis også restauranter, der serverer retter fra alle verdenshjørner. Den "italienske" madkultur dominerer restaurantlivet de fleste steder, men ofte kan du også finde og smage på superlokale specialiteter på din destination, retter eller råvarer man kun dyrker på denne måde lige netop her. For eksempel vil der være flere variationer af lokale skaldyrsretter i kystområder som i regionen ved Venedig eller langs Siciliens kyster.

Det italienske køkken skal nydes sammen med Italiens verdensberømte vine. Du kender nok allerede navne som Chianti, Barolo og Prosecco. Du finder også en række andre lokale vine at vælge imellem, og på en visit til en af de mange vingårde kan du smage regionale specialiteter og lokale druesorter. Toscana er en af de mest populære regioner i Italien. Her kan du nyde det smukke landskab og de idylliske småbyer med nogle af Italiens absolut bedste vine. Kaffen i Italien er også en del af den italienske madkultur og kan nydes på de mange caféer over hele landet. En italiener går oftest ind på en café, bestiller en espresso ved skranken som serveres rygende varm sammen med en lille biscotti - en småkage. Man drikker kaffen hurtigt, lægger er par euro på skranken og er ude igen.

Italien for hele familien

Hvis du har børnene med på rejsen, rejser du sikkert på børnenes præmisser. I Italien er børn velkomne overalt. Det gælder selv på de fineste restauranter og de bedste teater- og operaforestillinger. Hvis du planlægger en familievenlig ferie, tænker vi at en god måde at gøre det på (afhængig af barnets/børnenes alder)  kunne være en kombination af et par dages storbyferie sammen med en uge ved en strand? Italien har mere end 7.450 kilometer kystlinje! Hvis du rejser med lidt større børn, kan du  måske forlænge storbydelen af ferien - hvor shopping og kulturoplevelser står i kø i bymidten og på livlige gademarkeder i de gamle bykerner. Et ophold i byer som Rom, Napoli, Venedig, Firenze eller Milano kan være lige fascinerende for både unge og gamle.

Populære rejsemål og storbyer i Italien

Italien har virkelig mange muligheder for spændende oplevelser nord til syd. Hver region og by har noget unikt at byde på, men fællesnævneren er den rige italienske kultur, der er i centrum, uanset hvad i Italien du vælger at besøge.

Rom

Italiens hovedstad Rom er en af de mest besøgte storbyer i verden. Du kan flyve direkte fra både Billund og Kastrup direkte hele året og fra f.eks Kastrup til Rom Fiumicino Lufthavn (FCO) tager det cirka 2 timer og 40 minutter. Byen har verdensberømte seværdigheder og monumenter som Colosseum og Trevi-fontænen. Du kan opleve byens lange historie (byen blev grundlagt i 753 f.kr) og imponerende arkitektur, når du vandrer gennem Roms gader. Her finder du kunstgallerier og kulturoplevelser, og autentiske italienske madoplevelser er aldrig langt væk. Nyd et lækkert måltid og nyd Italiens fantastiske madkultur på en af byens livlige piazzaer (torve).

Milano

Milano er en af Italiens mest pulserende og moderne byer. Året rundt er der direkte fly fra Kastrup til Milano Malpensa Airport (MXP), og flyveturen tager kun ca. 2 timer. Fra Billund og Aalborg skal du skifte fly undervejs. Milano er kendt som Europas modehovedstad og byder på meget gode muligheder for eksklusiv shopping. Det er også en by med innovativ kunst og teknologi, som giver dig et indblik i det moderne Italien. Milano byder på et livligt natteliv og kulinariske oplevelser i elegante restauranter, der ofte kombinerer det italienske køkken med en international smag. Her i byen spiser man meget risotto, og hvis du kigger forbi en bar eller en café om eftermiddagen for et glas vin eller en aperitif, vil du blive budt på dejlige snacks som små pizzastykker, peanuts eller grøntsager sammen med forskellige slags pesto og lignende. 

Firenze

Firenze ligger i hjertet af smukke regionen Toscana og er et klassisk rejsemål i Italien. Der er direkte fly fra Kastrup til Firenze Lufthavn (FLR), og flyveturen tager ca. 3,5 timer. Fra Aalborg og Billund skal du skifte fly undervejs. Firenze er renæssancens by, og et eldorado for kunst- og kulturelskere. Her kan du opleve store dele af Italiens kunst- og kulturhistorie. Men byen har også eksklusiv shopping og lækker mad at byde på. Gå på opdagelse i byens charmerende gader, og tag en pause på en af byens mange hyggelige caféer.

Venedig

Venedig er et af de mest berømte rejsemål i Italien og en af verdens mest kendte byer. Du kan nå denne unikke by ved at flyve fra både Aalborg, Billund og Kastrup (kun direkte fra Kastrup, ca. 2 timer i luften) til Venedig Lufthavn (VCE).  Venedig forbinder de fleste nok med de mange kanaler, der udgør byen og danner et netværk af vandveje og broer. Oplev Venedig på en romantisk gondoltur på kanalerne, som er byens hurtigste måde at komme frem på, og gør et stop på en af de hyggelige restauranter, der ligger langs kanalerne. Venedig ligner ikke nogen anden by.

Napoli

Napoli er en livlig og lettere kaotisk by i Syditalien, ca. 225 kilometer syd for Rom. Fra Danmark er der kun direkte fly fra Kastrup til Napoli Lufthavn (NAP), og flyveturen tager cirka 4 timer. Du kan også flyve til Rom, og tage toget videre til Napoli - en hyggelig rejse! Byen er kendt som stedet, hvor den klassiske napolitanske pizza blev født, og byen har en stor passion for mad og spændende ingredienser. Napoli er kendt for sit livlige natteliv med mange fortovscaféer, der serverer kaffe og søde sager, travle markeder, gadekunst, hektisk trafik og en mere sydlandsk tilgang til tingene end i f.eks Milano. Napoli er et godt udgangspunkt for at udforske populære destinationer i det sydlige Italien, som f.eks Amalfikysten. Hvis du vil til Sicilien, betyder en  biltur på lidt over 7 timer herfra. Måske en sjov mulighed?

Strande i Italien

Der er mange muligheder for sol og strand i dette store land med de lange kyster. Foruden selve fastlandet, er Sicilien og Sardinien to populære feriedestinationer i Italien. De er hhv. den største og næststørste ø i Middelhavet. Her kan du opleve fantastiske strande, historiske seværdigheder og spændende madoplevelser. På Sardinien er badebyerne Cagliari og Alghero populære og tilbyder et find udvalg af vandsportsaktiviteter, som f.eks dykning, windsurfing og sejlture.

Sicilien har nogle af Italiens smukkeste strande! Byerne Cefalu og Taormina er populære valg for familier, hvor historiske storbyer som Palermo og Catania byder på historie, shopping og spændende gastronomi..

Italiens fastland har en lang række populære feriedestinationer. Syd for Napoli ligger Amalfikysten, som er kendt som en af Europas smukkeste kyststrækninger. Her finder du smuk natur og flotte byer som Positano og Sorrento. Du kan tage en dagstur til den eksklusive ø Capri eller besøge den vulkanske by Pompeji - en af de bedst bevarede romerske ruiner i verden. Den østlige side af Italien, ved Adriaterhavets kyst, har også mange kendte feriebyer som Rimini, Cattolica, Lido di Jesolo, Caorle og Bibione.

Natteliv og forlystelser i Italien

Der er masser af natteliv i mange af Italiens større byer, især Rom, Firenze, Venedig og Milano. Her er alt fra mange barer og klubber at vælge imellem, samt et stort udvalg af koncerter og musikfestivaler. Sicilien og Sardinien har også et livligt natteliv med mange barer, og om sommeren arrangeres der flere store musikfestivaler her.

Fly til og hoteller i Italien

Det er nemt at komme fra Danmark til de fleste større byer i Italien. Direkte fly er der mest fra Kastrup, men du kan nemt skifte fly undervejs når du flyver fra Billund og Aalborg for at senere lande i f.eks Milano, Venedig, Napoli eller Firenze. Italien ligger ikke langt væk, og de de fleste byer kan du flyve til (selv med flyskifte) på 4-5 timer. Til Kastrup til Rom tager det kun lidt under 3 timer direkte.

Der er mange forskellige typer indkvartering i Italien, uanset om du vil have et hotel, en lejlighed eller et feriehus. Du finder overnatning i alle prisklasser, fra budgetvenlige muligheder til luksushoteller. Uanset hvad dine ønsker er, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie i Italien!

Rejsemål i Italien

 • Gæstebedømmelser 7,8
  Toscana
  591 hoteller
  Hos Solfaktor kan vi ikke få nok af Toscanas skønhed. Fra Firenze til Pisa, fra San Gimignano til Siena og alt der imellem. Toscana opleves bedst i bil, hvor oplevelserne kommer tæt på og naturens skønhed udmærker sig. Stop op og nyd.
 • Gæstebedømmelser 9,1
  Rom
  451 hoteller
  Få byer i Europa (og i verden) kan måle sig med Roms storhed. Som på en vandring gennem historien kommer du til at stifte kendskab med den ene historiske monument efter det andet. Slå vejen forbi Colosseum, Pantheon og glem ikke at vinke til ... paven på Peterspladsen. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sicilien
  399 hoteller
  Hos Solfaktor elsker vi Sicilien, og vores gæster deler vores kærlighed. Denne varierende, spændende og mystiske region har så meget at byde på, så du ikke kan nå det hele på en rejse. Derfor skal du opleve øen af flere omgange, for så har du ... altid en anledning til at komme tilbage. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,4
  Sardinien
  285 hoteller
  Sardinen er med sine kridhvide sandstrande og charmerende middelalderbyer et ægte ferieparadis. Slap af ved det krystalklare hav, spadser en tur i byernes smalle brostensbelagte gader eller udforsk de historiske seværdigheder på Middelhavets næststørste ø.
 • Gæstebedømmelser 10,0
  Venedig
  172 hoteller
  Venedig behøver nærmest ingen nærmere præsentation. Den myteomspundne by er bygget ude i vandet og den er et must at besøge mindst en gang i livet. Gå rundt mellem kanalerne, find de lokale restauranter og tag en sejltur for at gøre oplevelsen perfekt.
 • Milano
  169 hoteller
  Milano er Italiens økonomiske kraftcenter, som dog nok er mest kendt for at være Europas modecentrum. Kulturelt har Lombardiets hovedstad dog meget mere end smart tøj at byde på med alt fra det verdensberømte operahus La Scala til et pulserende natteliv.

Populære hoteller i Italien

Italien, Toscana, Montaione
9,2
Fabelagtigt
239 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 58 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Ligurien, Bocca di Magra
8,4
Meget godt
296 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 76 km
 • Nærmeste strand: ca. 160 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Toscana, Rignano sull' Arno
9,7
Fabelagtigt
119 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 41 km
 • Afstand til centrum: ca. 600 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Italien?

8,6
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 417 anmeldelser