Rejser til Sicilien

Middelhavets største ø hedder Sicilien, og øen er lidt som et land i sig selv. En ferie til Sicilien kan både rumme kultur, historie og badeferie. Sicilien har store bjergområder særligt i nordvest, med vulkanen Etna som højeste punkt. De fleste turister holder til på østkysten ved Taormina og Naxos, men der er meget mere at opdage på denne store ø, som næsten er fire gange så stor som Sjælland.

Vulkanen Etna er et must på din rejse til Sicilien.  Vulkanen er stadig aktiv, og man kan ofte se røgskyer komme op fra forskellige kratere.  Øst for Etna ligger nogle af Italiens mest kendte feriebyer langs kysten: hyggelige Taormina med det antikke amfiteater, Giardini-Naxos med sine lidt forskellige dele (der er både en gammel og en lidt nyere bydel, begge fungerer fint at være turist i) og så er der jo også Letojanni, som er berømt for sine gode fiskerestauranter.

Helt oppe langs kysten, der hvor Sicilien næsten møder det italienske fastland ligger Messina, med en hyggelig gammel bydel og en domkirke fra 1100-tallet. Længere vestpå langs den nordlige kyst finder du Cefalu, en by hvor tiden ikke har bevæget sig meget i de sidste mange hundrede år. Et perfekt sted at spise en god frokost.

I Agrigento, omtrent 3 timer i bil fra østkysten, ligger Templernes Dal, med imponerende velbevarede templer og ruiner fra den græske periode på Sicilien – nogle af dem er over 2.500 år gamle.

De fleste tager nok til Sicilien for at slikke sol, og der er strande mere eller mindre over hele øen. Nogle af de bedste er Mondello (ved Palermo), Lungomare (ved Cefalu) og Isola Bella (ved Taormina).  På Sicilien spiser du godt, og hele det italienske køkken præsenteres sammen med lokale specialiteter som Arancini (risboller med forskelligt fyld), siciliansk pesto med mandler og tomat og Sfincione (tykbundet pizza uden tomat, men ofte med ansjoser og mozzarellaost).

Hvem vil kunne lide Sicilien?

Som så ofte i Italien, er det hele på italiensk, tilpasset italienske forhold og normer. Det er også det der gør Italien til noget særligt - her er ikke den samme slags charterturisme som i f.eks Grækenland.  Sicilien er nok mest for voksne, og gerne voksne som vil opleve mere end kun sol og strand. Her er meget at kigge på.

Hvornår skal man rejse til Sicilien?

Sicilien har typisk middelhavsklima med mild vinter og tør og varm sommer. Det regner en hel del fra november til februar, op til 20 dage om måneden. Fra maj er der sommer, og i juli og august er der ofte mellem 25 og 30 grader om dagen - og i princip ingen regn. Selv i oktober kan temperaturen ramme de 22-23 grader.

Billig ferie på Sicilien med Solfaktor

En ferie på Sicilien byder på et væld af oplevelser for enhver smag, hvad enten du er til øhop-eventyr, familieferie i trygge rammer eller har næse for øens mange Unesco-lokaliteter. Bestil din ferie på Sicilien og oplev øen som italienerne selv kender den.

En ferie på Sicilien byder helt automatisk på masser af helt overvældende oplevelser. Skøn, varieret natur, indbydende hav og strande, og byer som rummer fascinerende historiske vidnesbyrd fra de store, klassiske græske og romerske kulturer. De smukke normanniske kirker og slotte vidner om en tid hvor Sicilien var en afgørende magtfaktor i middelhavet.

Sicilien forener et imponerende udvalg af livsglæder som kommer til udtryk i en mangfoldighed af dufte, farver og lyde. Det dejlige vejr, de skønne, flere hundrede år gamle, olivenlunde, de blomstrende mandeltræer, duften af appelsin- og citronblomster i harmoni med de smukke nerier og jasminblomster er blandt de elementer, der skiller Sicilien markant fra resten af Italien.

Denne spændende ø med de fascinerende barokbyer, pulserende storbyer, høje bjerge med store skove, livlige markeder med et frodigt og enestående udvalg af råvarer, fremragende vine og mad samt det skønne blå hav er en uforglemmelig oplevelse.

En ferie på Sicilien inkluderer med andre ord stort set det hele: Sol, strand, natur, kultur, vin & gastronomi og ikke mindst en eventyrlig atmosfære.

Det autentiske Italien findes også på Sicilien

Sicilien er den drøm, når det handler om det autentiske og pittoreske Italien. Små charmerende fiskerlejer ligger side om side med stemningsfulde byer med små gader og pladser hvor lokalbefolkningen ofte samles om aftenen. Disse pladser elsker vi skandinaver, når vi besøger Sicilien ! Næsten hver en by på Sicilien giver os mulighed for som gæst at opleve det ægte Italien.

Noget som vi heller ikke må glemme, når vi taler om det autentiske Syditalien er den varme gæstfrihed, som vi mødes med ved ankomsten til ferieboligen eller på aftenens udvalgte resaturant. Overalt modtages man med åbne arme og det er måske nok det vi elsker allermest ved det autentiske Sicilien.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål på Sicilien

Populære hoteller på Sicilien

Italien, Sicilien, Menfi
9,2
Fabelagtigt
167 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 83 km
  • Nærmeste strand: ca. 9 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sicilien, Taormina
8,6
Meget godt
1979 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sicilien, Patti
9,3
Fabelagtigt
524 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 171 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Rejseformer til Sicilien

Hos Solfaktor kan du rejse til Sicilien "næsten" som du ønsker det. Her finder du informationer om de forskellige rejseformer vi tilbyder.

Flyrejser til Sicilien

Solfaktor samarbejder med alle anderkendte flyselskaber som flyver til Sicilien. I søgemaskinen vil du derfor opleve at få priser fra forskellige flyselskaber, på den måde kan du vælge de afgange som passer dig bedst, både hvad angår pris, flytider og om det er direkte fly eller med mellemlandning. Der findes tre lufthavne på Sicilien, Catania som ligger på østkysten, Palermo på den nord/vestlige del af Sicilien og Trapani på vestkysten.

Fly fra Københavns lufthavn

Fra København kan du flyve direkte til Sicilien med SAS, Norwegian og Atlantic Airways. Desuden finder du ofte gode forbindelser og billige priser fra København med flyselskaber som Ailitalia, Air Berlin Air One og Lufthansa.

Norwegian flyver direkte fra København til Catania lufthavn i perioden april til oktober. Der er afgange tirsdag og lørdag med Norwegian.

SAS flyver direkte fra København til Palermo i juli og august. Der er afgange med SAS til Palermo lufthavn hver fredag.

Atlantic Airways flyver direkte til Palermo i juni, juli og august. Ligesom SAS har Atlantic Airways afgang fra Kastrup hver fredag.

Fly fra Billund lufthavn

Der er i skrivende stund ikke en direkte rute fra Billund til Sicilien da Ryanair til sommeren 2015 har valgt at nedlægge deres flyvninger til Trapani lufthavn. Du finder dog gode forbindelser med bla. Lufthansa og KLM til Sicilien med en enkelt mellemlandning.

Fly til Sicilien fra andre lufthavne i Danmark

Fra lufthavnene i Aalborg, Aarhus, Sønderborg, Karup Odens og Rønne er der i skrivende stund desværre ikke direkte fly til Sicilien, men du kan finde afgange hvor du har en mellemlandning på rejsen.

Fly fra Hamborg og Malmø lufthavne

Mange vælger efterhånden at benytte lufthavnene i Hamborg og Malmø til deres rejse til Sicilien, og for den sags skyld til andre rejsemål i Italien. I Hamborg finder du et stort antal flyselskaber der har ruter til Sicilien og fra Malmø flyver Ryanair til Trapani lufthavn.

Pakkerejser

En pakkerejse hos Solfaktor indeholder som udgangspunkt flyrejse, ophold i feriebolig eller på hotel og billeje. Du finder pakkerejser i søgemaskinen på en eller to uger. Ønsker du en anden rejselængde så bestil et skræddersyet tilbud. Solfaktor er naturligvis medlem af Rejsegarantifonden, og bestiller du en pakkerejse til Sicilien hvor der indgår to ydelser (f.x. hotel og billeje) så er du dækket af Rejsegarantifonden. Læs mere under: Tryghed når du rejser

Skræddersyet rejse

Finder du ikke en rejse i søgemaskinen som opfylder dine ønsker, så er du altid velkommen til at kontakte os for et skræddersyet tilbud 100% efter dine behov. Du kan selv vælge rejselængde, hoteller osv. og vi fremsender et tilbud indenfor 24 timer. Du kan også læse om afbudsrejser til Italien generelt her.

Kun hotel eller feriebolig

Vil du selv arrangere transporten til Sicilien så kan du hos Solfaktor bestille kun hotel eller feriebolig. Du vælger blot "kun hotel" i søgemaskinen indtaster dato og antal personer og vil få en liste med alle ledige hoteller og ferieboliger uden fly og billeje. Klik på hotel eller feriebolig i menuen for mere information.

Rundrejser

En rundrejse er den helt rigtige måde at opleve Sicilien på hvis du spørg mig.... Bestil en bilrundrejse hvor vi har valgt hvilke hoteller du bor på undervejs, eller skræddersy din egen rundrejse i bil. Du kan se forslag på bilrundrejser i søgemaskinen eller kontakte os for inspiration og et skræddersyet tilbud.

Grupperejser

Vi har haft fornøjelsen af at arrangere flere grupperejser til Sicilien. Vælg selv om i vil rejse på egen hånd eller med dansk rejseleder. Er i mere end 10 personer som vil rejse sammen så kontakt os for et tilbud på en grupperejse.

Langtidsrejser

Det milde klima gør at Sicilien er værd at overveje som rejsemål til en langtidsferie. Vi vil dog ikke anbefale langtidsrejser til Sicilien i perioden fra december til marts.

Kør-selv ferie

Normalt når man taler om kør-selv ferie er det fordi man vil kører fra Danmark til sit rejsemål og vi har da også gæster som vælger et kører i egen bil til Sicilien, men så skal du have god tid og jeg vil anbefale at du stopper op undervejs og nyder nogle af de mange andre interssante rejsemål i Italien som. f.eks Toscana eller Amalfikysten.

Rejsetemaer

Har du et specielt formål med din rejse f.eks mad og vin eller vandreferie så kan du under hvert hotel og feriebolig se hvilke rejsetemaer vi anbefaler. Du er naturligvis også meget velkomme til at kontakte os hvis du har et rejsetema som ikke fremgå af listen.

Vi tager forbehold for ændringer i ovenstående informationer om flyselskaber og flyafgange. Vi henviser til søgemaskinen her på Solfaktor, hvor du altid vil se aktuelle flyafgange på vores rejser. Har du spørgsmål vedr. flyselskaber og flyrejser til Sicilien er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Hvad siger gæsterne på Sicilien?

8,4
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 38 anmeldelser