Rejser til Taormina

Taormina er Siciliens ældste turiststed og byen er kent for sine smalle middelaldergader med moderne modebutikker og utallige små caféer og restauranter. Her i byen kan man nyde den berømte sicilianske hjemmelavede is. Man kan også nyde en dag ved stranden. Skal man det må man enten gå ned gennem naturskønne omgivelser eller tage en svævebane. Det er også muligt at vandre op i højderne og besøge bjerglandsbyen Castelmola og bjergtoppen Monte Venere.

Taormina er Siciliens ældste turiststed

Byen er ikke særlig kendt blandt skandinaviske feriegæster, men her er virkelig gode muligheder for en skøn ferie. Taormina ligger højt oppe i områdets bakkede landskab og har udsigt til vulkanen Etna og Det Ioniske hav, hvilket giver et majestætisk indtryk.

Byen er kendt for sine trange middelaldergader med trendy modebutikker og utallige små caféer og restauranter. Hvad er bedre end at finde en af de berømte isbarer i byen og få sig en hjemmelavet is?

Skal du ned til stranden må du enten gå ad de kringlede vejene eller tage med svævebanen ned. Vælger man at gå ned er omgivelserne ved Taormina et sandt paradis. Fra byen kan du også gå ad stier op til den maleriske landsby Castelmola eller videre op til bjergtoppen Monte Venere.

Tryllebindende Taormina! Oplev historiens vingesus, det sicilianske køkken og det azurblå hav på en rejse til Taormina.

Taormina, som ligger på en bakketop i omkring 200 meters højde over havet på Siciliens østkyst, byder på fantastiske udsigter over det azurblå Middelhav. Rejs til Taormina med Solfaktor og book hele pakken samlet her på siden, inkl. flybillet, lejebil og hotel eller ferielejlighed.

Siden middelalderen har Taormina fascineret gæster fra alle lande. Byen ligger smukt på en skarp bjergskråning på Siciliens østkyst. Herfra kan du nyde udsigten over Messina strædet og vulkanen Etna.

Taormina er især kendt for sit antikke græske teater, der om sommeren danner ramme om forskellige forestillinger og musikalske begivenheder. Taormina er hyggelig med små charmerende og atmosfærefyldte gader, blomsterklædte balkoner og spændende restauranter og cafeer. Byens charme består især af beliggenheden og de skønne originale bygninger, der præger centrum. Taormina er dejligst om foråret eller efteråret, hvor temperaturerne er behagelige. Men på den anden side finder her mange interessante begivenheder sted om sommeren, og man bør heller ikke glemme, at man aldrig er langt fra havet under et ophold i Taormina.

En populær destination

Taormina er en smuk by, uden tvivl, og ønsker man et internationalt miljø og et højt serviceniveau, så er dette stedet hvor man skal holde ferie. Desværre må man sige, at her dog er lidt for mange souvenir- og smarte mærketøjsbutikker. Sommeren byder på et væld af turister fra nær og fjern, og her kan det være vanskeligt ikke at føle sig en smule "klemt". Hvis man opholder sig på et af hotellerne langs kysten, skal man være opmærksom på, at jernbanen nogle steder ligger meget tæt ved.

Det græske teater

Det mest betydningsfulde monument i Taormina er det antikke græske teater, ikke kun på grund af den kunstneriske og historiske værdi, men også for den enestående position. Det panorama, som herfra kan nydes, bliver kaldt panoramaet par excellence og er noget man må se, når man kommer til Sicilien. Det er det næststørste antikke teater på øen (109 meter i diameter) efter teateret i Siracusa, og blev bygget i den hellenistiske tidsalder i 3. - 2. århundrede f. Kr.. Det blev ombygget og forstørret 300 år efter og af romerne brugt til væddeløb og gladiatorkampe. Teateret har en fin akustik, og i vore dage bliver det om sommeren brugt til teaterforestillinger og koncerter. Romerne opførte endnu to bygningsværker: Odeon, som ligger bagved Sankt Cataldo kirken, og som er en mindre bygning, måske et mødested, og Naumachia, der sammen med teateret er ét af de vigtigste mindesmærker fra romersk tid på Sicilien. Det er et terrasseformet bygningsværk, som beskyttede en ikke længere eksisterende cisterne. Her menes at have været søslag, derefter navnet.

Teateret har en fin akustik, og i vore dage bliver det om sommeren brugt til teaterforestillinger og koncerter. Romerne opførte endnu to bygningsværker: Odeon, som ligger bagved Sankt Cataldo kirken, og er en mindre bygning, måske et mødested, og Naumachia der sammen med teateret er ét af de vigtigste mindesmærker fra romersk tid på Sicilien. Det er et terrasseformet bygningsværk, som beskyttede en ikke længere eksisterende cisterne. Her menes at have været søslag, derefter navnet.

Turister fra hele Europa har siden 1800-tallet rejst til Taormina for at opleve byens historiske monumenter, slentre i de snoede gader og stræder, nyde strandlivet under den sicilianske sol, og - ikke mindst - nyde det lokale køkken på de mange restauranter i det historiske centrum.

Rejs til Taormina med direkte fly fra Danmark

Hos Solfaktor er vi specialister i rejser til Sicilien, herunder rejser til Taormina, og hos os kan du booke en tur til den syditalienske ø som en samlet pakke, hvilket inkluderer flyrejser, feriebolig og eventuelt en lejebil. Det har aldrig været lettere at komme afsted! Det eneste du behøver at gøre er at vælge en afrejselufthavn, dine rejsedatoer og antal personer i søgemaskinen her på siden - så er rejser til Taormina næsten færdigbooket.

Hvilken lufthavn skal man flyve til for at komme til Taormina?

Når du skal bestille din rejse til Taormina, er det helt oplagt at flyve til lufthavnen ved Catania. Herfra er der kun en lille times kørsel til Taormina, hvor du kan få benene op efter rejsen - eller måske ned i vandkanten. Med Solfaktor kan du flyve til Taormina fra lufthavnene i Billund, Aalborg, Kastrup/København og Hamburg, enten direkte eller med hurtigt skift undervejs. De øvrige lufthavne på Sicilien ligger forholdvis langt fra Taormina med lang køretid pga den sicilianske geografi.

Mere information til din rejse til Taormina

Taormina er en italiensk kommune med ca. 11.000 indbyggere - et tal, der naturligvis vokser kraftigt i sommermånederne, når gæster fra hele verden besøger byen. Taormina ligger på et fremspring på bjerget Monte Tauro, med en fantastisk udsigt over Middelhavet (nærmere bestemt den del, som kaldes Det Ioniske Hav), og det er bl.a. denne unikke placering, som får så mange til at rejse til Taormina. Dertil kommer at butikker, restaturanter, caféer og historiske bygninger ligger side om side og danner smalle gader, som har en livlig atmosfære.

Byen Taormina er - ligesom de fleste andre byer på Sicilien - blevet kontrolleret af flere forskellige folkeslag gennem tiderne, herunder sicilianere, grækere og romere, hvilket har givet byen en række monumenter og seværdigheder, som som stammer fra forskellige kulturer. Det er først og fremmest Det Græske Teater, der tiltrækker rejsende til Taormina, både på grund af en enestående arkitektur og en utrolig beliggenhed på en isoleret klippe. Helt tilbage til romertiden er der blevet arrangeret gladiatorkampe her, og den dag i dag er der også gang i kulturlivet her - dog uden blodsudgydelse. Akutistkken i arenaen er fantastisk og det giver god mulighed for at opleve både koncerter og teaterforestillinger under åben himmel.

At rejse til Taormina betyder ikke at man går glip af sol og strand, selvom selve byen ligger et stykke fra vandet. Ca. 4km fra Taormina ligger Mazzaro-bugten, som du kan nå til fods, med bus eller med kabelbanen. Det er en smuk strand i en beskyttet bugt omkranset af Capo Sant'Andrea, hvor du også finder spændende grotter, som kan besøges med lokale turbåde. Det er også muligt at besøge andre, lækre strande som fx. i badebyen Giardini di Naxos eller ved Letojanni.

Bestil din rejse til Taormina online - og få den laveste pris

Hvis du ønsker at sikre dig den hurtigste og laveste pris på din rejse, kan du bestille den online her på siden med det samme, inklusive flyrejse fra Danmark (Billund, Aalborg, Kastrup) eller Hamborg. Du er også velkommen til at kontakte os for forslag til en rejseplan med hotel eller ferielejlighed - evt med flere forskellige boliger på samme tur. Vores søgemaskine sammenligner priser fra alle flyselskaber - også de billigste - så du altid er sikkre på at få den bedste pris.

Samtidig er du sikret af den stærke, danske Rejsegaranti, når du køber hele rejsen til Taormina ét sted.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Taormina

Populære hoteller i Taormina

Italien, Sicilien, Taormina
  • Nærmeste lufthavn: 65 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Taormina
  • Nærmeste lufthavn: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Taormina
  • Nærmeste lufthavn: 78 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Pool (evt. sæsonåben)