Rejser til Catania

Catania ligger på Siciliens østkyst og er en historisk by med hyggelige torv og travle gader og mange monumenter fra romertiden. Denne by er oplagt base, hvis man drømmer om at rejse omkring på egen hånd på Sicilien. Nær byen ligger Italiens tredje største lufthavn Fontanarossa Airport.

Opdag den sicilianske by Catania

Catania ligger på østkysten af Sicilien og er en historisk by med travle gader og torv, og mange monumenter fra romertiden. Silhuetten af Etna, ligger rugende bag byen.

Ønsker du at rejse rundt på øen op egenhånd, er Catania et udmærket udgangspunkt for at tage på opdagelse på Sicilien.

Italiens tredje største lufthavn, Fontanarossa Airport (CTA), ligger omkring 6 kilometer sydvest for byen. Det går bus og taxi til og fra lufthavnen.

Går man en tur rundt i centrum, kan byen virke meget kaotisk og larmende med ivrige aktiviteter over det hele. Bycentrum strækker sig bagved den gamle havn og dens pulserende hjerte i Via Etnea, som går fra Villa Pacini til Villa Bellini. Centrum er blevet kraftigt renoveret i de seneste år, så monumenterne og de store palæer fremstår velholdte og indbydende. Under en kort udflugt er det værd at besøge domkirken, rådhuset og elefantspringvandet (elefanten er Catanias symbol), som står på torvet. Villa Bellini og den tilhørende have er et godt afslapningssted, efter at man har været igennem via Etnea med dens mange forretninger.

Berømt pastaret

Vælger man at opholde sig i byen anbefaler vi, at man oplever byens gader og prøver de mange små spisesteder. Etnas sorte lavasten præger mange af de gamle huse, hvor man ikke opsatte de mere pompøse facader, som ellers pryder palæerne. I Catania ligger desuden Teatro Massimo Bellini, tilegnet byens mest kendte komponist. Her opsættes der jævnligt operaer, ikke mindst Bellinis "Norma", hvis premiere her i byen også gav anledning til skabelsen af den berømte pastaret "Penne alla Norma" (bestående af auberginer, tomatsauce og bagt ricotta-ost), som man vil kunne få hos så godt som alle byens spisesteder.

Pakkerejser til Catania med rejsegaranti

Catania er Siciliens næststørste by, med en formidabel beliggenhed på kysten og i "skyggen" af den enorme vulkan Etna. Hos Solfaktor er det nu blevet muligt at booke din rejse til Catania helt fra Danmark, inklusive flybillet, feriebolig og lejebil, som står klar til dig i lufthavnen. Alt sammen omfattet af den danske rejsegaranti, så du får både nettets bedste priser - og den bedste sikkerhed for at få en god rejse til Catania.

Flyv til Catania fra Hamborg, Billund, København eller Aalborg

Med Solfaktors søgemaskine kan du finde flybilletter fra lufthavnene i København/Kastrup, Billund, Aalborg og Hamburg, enten direkte eller med en enkelt mellemlanding. Lufthavnen i Catania ligger i de sydlige forstæder, og du er dermed tæt på bykernen, allerede når du lander. Rejser til Catania er derfor meget afslappede, fordi du slipper for en lang transfer efter ankomsten. Vi anbefaler dog, at man lejer en bil som en del af rejsen, så man har friheden til at bevæge sig rundt i det skønne, Sicilianske landskab.

Andre destinationer når du rejser til Catania

Catania er det perfekte udgangspunkt for at besøge andre byer og seværdigheder på Sicilien. Når du rejser til Catania har du nemlig motorvej i 3 retninger, hhv. op og ned ad kysten, og så tværs over øen i retning af hovedstaden Palermo (ca. 2,5 timer i bil). Når du har valgt din feriebolig og flybilletter til Catania, får du mulighed for at booke en lejebil direkte i lufthavnen. Vores søgemaskine sammenligner priser på lejebiler fra alle biludlejningsfirmaer, så du er sikker på altid at få den billigste bil. Booker du bilen hos os, er den samtidig omfattet af rejsegaranti, da den bliver en del af en pakkerejse.

Mere information til din rejse til Catania

Catania, beliggende ved foden af vulkanen Etna på den østlige del af øen, er den næststørste by på den dejlige ferieø Sicilien. Byen er hovedstad i provinsen Catania og har 306.464 indbyggere - og mere end en million indbyggere i det bymæssige opland - hvilket gør den til én af de syv største byer i Italien. Byen blev grundlagt allerede i det ottende århundrede f.kr., og havde sit højdepunkt i det fjortende århundrede og et stykke ind i renæssance-perioden, hvor den var ét af Italiens kulturelle, politiske og kunstneriske centre. I dag er den - sammen med hovedstaden Palermo - ét af Siciliens to store økonomiske og kulturelle centre og har blandt andet Italiens tredjestørste lufthavn.

Byen er både velsignet og bebyrdet med sine nære beliggenhed i forhold til vulkanen Etna. Vulkanens aske har bidraget til at gøre jorden omkring byen frugtbar, hvilket blandt andet har kommet områdets vindyrkere, frugtavlere og landmænd til gode, men samtidig har voldsomme vulkanudbrud gennem historien flere gange ødelagt store dele af byen. For tilrejsende, der ankommer i fly til Catanias lufthavn, er det en fantastisk oplevelse som noget af det første at se den imponerende vulkan - der er Europas højeste aktive vulkan - fra luften.

Blandt byens største seværdigheder er byens barokke by-centrum, der er erklæret verdensarv af Unesco. Her kan du blandt andet opleve byens smukke katedral, som er bygget i perioden 1078-1093 på ordre fra den normanniske konge Roger den Første af Sicilien, hvis forfædre havde nordiske rødder. 

Andre seværdigheder, der kan anbefales, er byens græsk-romerske teater fra det andet århundrede, beliggende bag ved Sankt Frans af Assisi-kirken; Palazzo degli Elefanti (Elefant-paladset), der blev bygget i 1696 og som i dag rummer byens rådhus; Castello Ursino, der er et velholdt slot, bygget i det trettende århundrede til den kongelige familie, og som i dag er et offentligt museum; og Teatro Massimo Bellini, der er tilegnet byens mest kendte komponist, opera-komponisten Vincenzo Bellini, der blev døbt “Catanias Svane” på grund af hans værkers lange, melodiske strukturer. Her opsættes der jævnligt operaer, ikke mindst Bellinis kendte værk "Norma”.

Bestil rejser til Catania med flybillet og feriebolig

Nu har du mulighed for at købe hele pakkerejsen til Sicilien med Solfaktor. Book en rejse til Catania inkl. flyrejse fra Danmark, billeje i lufthavnen og overnatning i en eller flere af vore ferieboliger.

Catania er Siciliens andenstørste by og ligger syd for Etna, den venlige vulkan, som den kaldes, hvis profil er synlig fra hele byen. Catania er en gammel handelsby, som ligger langt fra den palermitanske formalitet. På byens marked, som endnu holdes hver formiddag undtagen helligdage, plejede bønderne fra det frodige bagland at mødes med de handlende der kom ind med deres skibe.

Lufthavn og handelsområder

Det meste af byen blev helt ødelagt i slutningen af 1600-tallet, så dens udseende er i dag præget af genopbygningen i 1700-tallet. Byen, der i dag har ca. 350.000 indbyggere, har også Italiens tredjestørste lufthavn og et stort handelsområde med enorme indkøbscentre, syd for centrum ved Misterbianco.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Catania

Populære hoteller i Catania

Italien, Sicilien, Catania
8,2
Meget godt
1095 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby
Italien, Sicilien, Catania
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 13 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Catania
8,8
Meget godt
456 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Catania?

6,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser