Rejser til Cefalu

Cefalu er en middelalderby som er restaurert efter alle kunstens regler. Byen ligger spektakulært ved en stor klippe og samtidig går byens bebyggelse helt ned til stranden. Stranden er ikke særlig stor og man kan opleve det meste af den på en hyggelig lille spadseretur.

Det er ikke underligt, at Cefalù på Siciliens nordkyst er blevet et yderst populært feriemål. Den romantiske middelalderby ligger således ikke blot tæt ved en af øens bedste badestrande, men byder også på masser af stemningsfulde, brostensbelagte gader og torvepladser, der emmer af historie. Vil du ikke dase hele dagen på stranden, kan du få lang tid til at gå med at udforske byen med dens flotte katedral og mange gode restauranter.

Vil du have et godt overblik over byen, den smukke bugt og de bagvedliggende bjerge, bør du vandre en tur op på klippen bag byen, La Rocca. Det er en stejl tur derop, men dine anstrengelser belønnes med en fantastisk panoramaudsigt. De smukke omgivelser er prikken over i'et, som sammen med den familievenlige sandstrand og den charmerende gamle bymidte gør Cefalù til et perfekt rejsemål for både familier og par.

I Cefalu er atmosfæren af det oprindelige Sicilien

Cefalu har en fantastisk beliggenhed ved en spektakulær klippe med samme navn. Dette er en middelalderby som er restaurert og bevaret efter alle kunstens regler, og byens bebyggelsen går helt ned til strandkanten.

Landsbyen er ikke større end, at du oplever det meste på en spadsertur. Nede ved stranden kan du nyde et godt måltid på en af de mange restauranter i området. Byen har et hyggeligt centrum med flere små og hyggelige butikker.

Cefalu har sin egen bystrand og på begge sider af byen finder du flere skønne strande i små skjulte viger.

Vil du opleve mere af øen i ferien er der god offentlige transport til flere af øens seværdige steder.

Hoteller i Cefalù

Populære hoteller i Cefalù

Italien, Sicilien, Cefalù
  • Nærmeste lufthavn: 95 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sicilien, Cefalù
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Sicilien, Cefalù
  • Nærmeste lufthavn: 96 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Inspiration og fakta

Cefalù ligger omkring 70 kilometer fra Palermo omtrent midt på Siciliens nordkyst for foden af en 270 meter høj klippe. I dag kalder de lokale blot klippen for La Rocca og turister vandrer gladeligt hele vejen op til toppen for at nyde den formidable udsigt. På fønikernes tid lå her et lille tempel, Tempio di Diana, hvis rester du stadig kan se. Der er også rester af fæstningsværker fra de efterfølgende århundreder oppe på klippen samt ruiner af små kapeller. Det mest kendte bygningsværk i Cefalù ligger dog nede i byen: katedralen, Duomo, fra det 12. århundrede, som dominerer byens hjerte. Den blev i 2015 optaget på UNESCO's verdensarvsliste.

Katedralen og resten af den gamle by, som man ser den i dag, blev etableret da normanniske Roger 2. af Sicilien havde herredømmet. Byens oprindelse går dog formentlig mindst tilbage til grækernes tid på øen. Navnet Cefalù stammer således fra det græske ord for kap / forbjerg. I dag mærker man tydeligt byens lange historie, når man går en tur rundt i de stemningsfulde, smalle gader. Trods denlange historie og nutidens turisme er det tydeligt, at dette stadig er en by med masser af lokalt liv. Kig blot op og se vasketøjet, der hænger fra de flotte smedejernsbalkoner. 

Byens stemningsfulde gamle hjerte og den flotte badestrand er i sig selv grund nok til at rejse til Cefalù. Byen er dog også et godt udgangspunkt for at udforske de andre charmerende byer og seværdigheder på det nordlige Sicilien. Mod syd ligger for eksempel Parco delle Madonie med idylliske landsbyer som Castelbuono, og imponerende bjerge du kan udforske på vandreture. Parken er udover de høje bjerge kendt for sit rige planteliv med mange arter, der ikke findes andre steder. Det kan du fordybe dig i på de talrige vandrestier. Skal der lidt mere fart over feltet, er der også mulighed for at mountainbike i det store område. 

Får du en dag lyst til lidt storbyliv, er det nemt at tage toget fra Cefalù ind til Palermo. Det tager cirka en time før du står blandt byens mange butikker og museer.

Restauranter og butikker

I dag breder Cefalù, der har knap 15.000 indbyggere, sig ud langs stranden mod sydvest. Den højeste koncentration af spisesteder finder du dog i den gamle bys smalle gader. Hvad enten du har lyst til noget godt fra havet eller en autentisk italiensk pizza, finder du det her. Før eller efter måltidet, kan du tage en rolig spadsertur langs promenaden. Slå dig ned på en af bænkene og nyd byens lys, der spejler sig i havet. Om aftenen er der også masser af liv på hovedgaden Corso Ruggero II og i de mange små sidegaders med deres restauranter, små trattoriaer, pizzariaer og barer. 

Det er også i den gamle bydel, at du kan gå på opdagelse i stribevis af småbutikker med alt fra internationale mærkevarer til lokale kunsthåndværk. Har du en sød tand, kan du glæde dig over, at Cefalù ifølge kendere også har nogle af de bedste bagerforretninger på Sicilien. Til de daglige fornødenheder er der adskillige minimarkeder med et fornuftigt udvalg. Der ligger også et par lidt større supermarkeder i kvarteret bag stranden sydvest for den gamle bydel. 

Transport

Cefalù ligger omking 1 time og 20 minutters kørsel fra Palermo Lufthavn, som har forbindelser til adskillige byer i Italien og resten af Europa. Med en enkelt mellemlanding har du derfor mange muligheder for at flyve hertil fra Danmark. Der er motorvej det meste af vejen fra Palermo til Cefalù, og de to byer er også forbundet af tog. Der er afgange hver time. Flyver du i stedet til Catania lufthavn, som er øens mest benyttede lufthavn, har du knap 2 timers kørsel til Cefalù.

Du kan komme omkring i Cefalù med busser, ligesom der også er busforbindelse til flere af nabobyerne. Togstationen ligger i gåafstand af den gamle bydel. Ankommer du i bil, må det frarådes at begive sig ind i bykernen. De smalle gader her udforskes bedst til fods. Ligger dit hotel centralt, kan det anbefales at forhøre dig om parkeringsmuligheder før ankomst.

Den bedste årstid?

Cefalùs befolkning på knap 15.000 vokser i sommerhøjsæsonen (juli og august) til næsten 50.000. Med en gennemsnitlig dagstemperatur på knap 26 grader er dette månederne, hvor mange af byens besøgende og lokale søger mod stranden og dens forfriskende, azurblå vand. Vil du gerne undgå den værste ferietrængel, er for- og sensommeren også gode tidspunkter. Vejret er stadig behageligt med temperaturer, der ofte når over 20 grader. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her