Rejser til Ragusa

Ragusa ligger en smule inde i landet i det sydøstlige hjørne af Sicilien. Byen kaldes for Broernes By på grund af de tre maleriske broer, som har en stor værdi for hele verdenen. Ragusa bliver også kaldt "øen på øen" eller "det andet Sicilien" af mange forfattere, kunstnere og økonomer på grund af sin lange historie og sin anden socioøkonomiske sammenhæng end resten af Sicilien. I 1693 blev Ragusa ramt af en frygtelig jordskælv, som ødelagde næsten hele byen og tog livet af 5.000 mennesker. Genopbyggelsen af byen, der fandt sted i 1800-tallet.

Byen blev opdelt i to dele; Ragusa Superiore er placeret på et plateau og Ragusa Ibla som blev bygget oven på ruinerne af den gamle by. Det arkitektoniske arbejde tog højde for, at bevare nogle af ruinerne. I 2002 blev byen, sammen med den omkringliggende dal Val di Noto, optaget på UNESCO's verdensarvsliste. I dag er Ragusa, grundet de mange kirker og pladser, en af de vigtigste arve fra barokken i Italien. 

Hvad skal du se og lave på din rejse til Ragusa

Il Duomo di San Giorgio er et symbol på Ragusas opstandelse efter jordskælvet og bør helt sikkert indgå i din liste over seværdigheder at besøge i byen. Kirkens søjler, friser og statuer gør facaden til en typisk bygning fra barokken. Andre kirker, der er interresante at besøge for deres barokke arkitektur, er Chiesa di Santa Maria delle Scale og katedralen i det nye Ragusa. 

For at opleve byen, behøver du blot at slentre rundt i den. Historien og indtrykkene vil komme til dig helt uden, at du gør noget. Når du går rundt i byen kan du sætte dig ned og tag en god drink i en af barer eller caféer og bare se folkene der går forbi. Vil du dog have mere end hvad Ragusa giver, kan du besøge nogle af nabobyerne, Modica og Sicli. Modica er fødebyen for nobelprisvinderen Salvatore Quasimodos og huset han boede i står stadig med minder og billeder som det gjorde da han levede. 

Når du er på Sicilien, er du aldrig langt væk fra kysten - og det gælder selvfølgelig også når du er i Ragusa. Den sydlige kyst på Sicilien byder ikke kun på den smukke natur, som også er at finde resten af Sicilien, men også en lang række andre spændene naturlige og historiske efterladenskaber fra fortiden. Du kan f.eks. udforske naturlige grotter, huler og grave som karakteriserer charmen, som denne del af øen byder på. I området kan du også finde vandrestier, og hvis du er interesseret i fugle, kan du være heldig at se arter som gallinula, bekkasiner, agerhøner og rødben. 

Mad og drikke i Ragusa

Ragusas gastronomi har sine rødder i gamle traditioner - uhøjtidelige retter af råvarer direkte fra gården er grundlaget for den enkelhed og ægthed, der kendetegner områdets madlavning. Smag på nogle tærter, der er fyldt med kødfars eller lam i kombination med ost og æg. Eller hvorfor ikke prøve fyldte ribben og kanin, hvilket er typiske komponenter i en hovedret i Ragusa. Når det kommer til ost, kan det være svært at vælge; Ragusano P.D.O., Caciocavallo Ibleo og Tumazzo er bare nogle af alle de fantastiske oste du kan smage. Og for at afslutte dit måltid med noget sødt skal du smage mustazzola, en kage lavet med honning og mandel, en kage, der i én bid smager af Sicilien. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Ragusa

Populære hoteller i Ragusa

Italien, Sicilien, Ragusa
  • Nærmeste lufthavn: 108 km
  • Afstand til havet: ca. 38 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Ragusa
  • Nærmeste lufthavn: 101 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Ragusa
  • Nærmeste lufthavn: 108 km
  • Afstand til havet: ca. 14 km
  • Pool (evt. sæsonåben)