Rejser til Modica

Den syd-sicilianske perle Modica byder på enestående barok-arkitektur i skønne omgivelser, et klima, der egner sig til ferie hele året rundt, fantastisk siciliansk mad, og et perfekt udgangspunkt for ture rundt til andre af Siciliens store seværdigheder.

Modica er en af de otte barokbyer i omegnen af Val di Noto, som UNESCO har udnævnt til verdensarvsted. Byen består af to dele: Modica Alta, som er den ældste og højestbeliggende del og som ligger på toppen af en bjergskråning, og Modica Bassa, som ligger ned langs bjergskråningen og i dalen nedenfor. 

Modica blev ligesom de andre byer i området ødelagt af et stort jordskælv i 1693 og herefter ombygget i barok stil, hvilket ironisk nok senere har sikret byen dens berømmelse. I den nederste del af byen, Modica Bassa, er det, der i dag udgør bydelens bredeste gade oprindeligt byens flod, der efter en katastrofal oversvømmelse i 1902 blev omledt og i dag er forvandlet til en smuk boulevard.

Oplev Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til området omkring Modica og andre rejsemål på Sicilien. Bestil en samlet pakkerejse inkl. hotelophold, flyrejse og transfer eller lejebil, eller book kun dit hotel igennem Solfaktor hvis du selv vil arrangere din rejse til modica.

Del af Monti Iblei-bjergkæden

Modica ligger i Monti Iblei-bjergkæden i Ragusa-provinsen på den sydøstlige del af Sicilien. Byen har omkring 55.000 indbyggere.

Monti Iblei-bjergkæden er karakteriseret ved blide bjerge og dybe dale. Der er også talrige skove, der veksler med de stengærder, der er så typiske for det sydøstlige Sicilien. De mere befolkede kystområder er præget af bakker med terrasser, hvor der dyrkes forskellig middelhavs-vegetation og plateauer med oliventræer, vinstokke, citrusfrugter og mandler.

Seværdigheder

Blandt byens største seværdigheder er Duomo di San Giorgio, beliggende i den øverste bydel, Modica Alta, der er byens store barokke katedral. Katedralen, der har rødder tilbage til middelalderen, er genopbygget efter jordskælvet i 1693 og dedikeret til helgenen Skt. George.

Andre af byens store seværdigheder tæller Castello dei Conti, der engang husede Modicas grever, det elegante barokpalads Palazzo Napolino-Tommasi Rosso, og Palazzo San Domenico, der i dag huser byens rådhus, men som tidligere var et dominikansk kloster og et sæde for den spanske inkvisition på Sicilien.

Udflugts-muligheder

Den historiske perle Ragusa, der også er blevet erklæret verdensarv af Unesco, er et oplagt udflugtsmål, når du er på ferie i Modica. Et andet oplagt udflugtsmål er Siracusa, der er kendt for sin enestående græske og romerske fortid, som du stadig kan se spor af i byen, blandt andet i skikkelse af byens verdensberømte græske amfiteater. Siracusa er i øvrigt, ligesom Ragusa og Modica, optaget på Unescos verdensarvsliste.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Modica

Populære hoteller i Modica

Italien, Sicilien, Modica
8,7
Meget godt
37 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 119 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sicilien, Modica
9,6
Fabelagtigt
171 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 113 km
  • Afstand til havet: ca. 4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sicilien, Modica
9,7
Fabelagtigt
39 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 115 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi