Rejser til Piemonte

Tag på ferie i Piemonte og oplev den utrolige natur og de lokale råvarer. Med Alperne i baghaven og de store søer for dine fødder kan du her få en ferie i dit eget tempo - med nem adgang til det hele.

Der findes en region i Italien, som smager af lidt mere end alle andre, nemlig det majestætiske Piemonte. Regionen ligger i nordvest-Italien - i køreafstand fra Danmark - og byder på masser af oplevelser for ganen. Fx. raffinerede vine, smagfulde trøfler og lækre afgrøder - og så er Piemonte desuden den region i Italien med flest michelin-restauranter. Men Piemonte er meget mere end bare mad og vin.

Fra de høje alper i nord med seværdige søer som Maggioresøen og Ortasøen til regionshovedstaden Torino, og sidst men ikke mindst de enestående vindistrikter Langhe, Roero og Monferrato. Piemonte er virkelig en region, du får lyst til at smage på!

Aktiv ferie i Piemonte

Mulighederne for en aktiv ferie i Piemonte er mange, idet naturen i høj grad indbyder til at man indtager den; hvad enten det er ved at stå på ski i alperne eller paraglide ud over de bratte bjergsider, sejle i floderne og på søerne, trekke i skovene eller i naturen, der omkranser Maggioresøen eller udforske helt andre sportsgrene i de mange forskellige slags natur, som præger regionen.

Din aktive ferie i Piemonte kan nemt kombineres med afslappede dage ved poolen, med en stilfærdig trøffeljagt eller et besøg i en af regionens talrige, smukke middelalderbyer som vinbyen Neive, der er på listen over de smukkeste middelalderbyer i Italien. Nedenfor giver vi dig nogle tips til de bedste steder i smukke Piemonte, hvor du kan vandre, cykle eller holde andre former for aktiv ferie.

Vandreferie i Piemonte

Bjerg-regionen Piemonte har nogle af de mest imponerende landskaber, du kan forestille dig. At vandre i Piemontes natur er til tider ensbetydende med, at du føler dig hensat til et eventyr: Rå, dramatiske bjergtinder med sne på toppen, spejlblanke søer omkranset af bjergkæder, frodige sletter og tætte skove, vandfald og pittoreske landsbyer. Der er ingen måde at rejse på, hvor du kommer tættere på livet og naturen, end du gør på en vandreferie. Det er mest i sommermånederne, du kan vandre og cykle i Piemonte.

Vandreferier kan holdes på mange måder, alt afhængigt af dit ambitionsniveau, og hvor meget, vandringen skal fylde sammenlignet med andre aktiviteter på din ferie. Du kan vælge at vandre hele Piemonte tyndt – hvilket vil inkludere nogle udfordrende ruter i bjergene – og overnatte på forskellige hoteller undervejs, eller du kan vælge at udforske de vandreruter, der ligger i nærheden af det feriested, hvor du bor. Det er også oplagt at kombinere kør-selv-ferie med vandreferie eller cykelferie, hvilket giver dig maksimal fleksibilitet.

En let vandrerute er Campiglia Val Soana-ruten, som er meget naturskøn og blot tager lidt over 3 timer. De mere ambitiøse kan overveje den spændende rute fra Devero til Vannino, som er et trek, der tager 2 dage at fuldføre. Ruten vil føre dig forbi nogle af de smukkeste søer i Piemonte. Det er ikke nødvendigt at medbringe specielt udstyr, men et par solide vandrestøvler er et must.

Vi har flere ferieboliger i Valsesia-dalene, som ligeledes egner sig fortrinligt til vandre- og cykelture – naturligvis mest i sommermånederne.

Valsesia består af flere dale, som tilsammen går under navnet Valsesia. Dalene huser både øde naturområder, beboede områder med historiske småbyer med små livlige torvepladser, skisportssteder, rivende elve og floder – heriblandt floden Sesia, der har lagt navn til dalen.

Valsesia-dalen opleves i sommermånederne måske bedst til fods via kilometerlange vandrestier rundt i hele territoriet eller på cykel i smukke imponerende omgivelser, ellers i bil, på ski eller i kano i dalenes mange floder. Området er med andre ord et sandt mekka for sportsentusiasten og naturelskeren, men ikke kun.

Også de kulturinteresserede kan dykke ned i indtil flere kulturelt betonede festivaler og begivenheder året rundt. Nogle drejer sig specifikt om lokalkulturen Walser, som også indbyggerne her kaldes. Her iklæder indbyggerne sig deres karakteristiske egnsdragter og fejrer egnens gamle traditioner, der indholds- og udseendemæssigt adskiller sig markant fra dem, man ellers kan finde i resten af Italien.

Skiferie i Piemonte

Piemontes pister er vidt berømte, og mellem januar og april flokkes ski-entusiasterne om regionen. Her er udvalget så stort, at du kan stå på ski i dagevis, uden nogensinde at behøve at suse ned ad den samme skibakke to gange. Både langrend, snowboarding og almindeligt, alpint skiløb er der mange muligheder for at fornøje sig med.

Det er i Valsesia-dalene og Susa-dalen du finder nogle af de mest populære skissportssteder i Piemonte. Ud over at stå på ski eller snowboard, kan du prøve en tur på en hundeslæde eller at klatre i et frossent vandfald. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for den rige variation af aktiviteter, Piemonte byder på også i vintermånederne. Ønsker du at opleve helt uforstyrret natur og at stå på ski unikke steder, eksisterer muligheden for en såkaldt ”heliskiing ekskursion” også – en tur med helikopter, der fører dig op til stilheden på de højeste tinder. Det er naturligvis ikke helt billigt.

Ski-Dalene I Piemonte er forbundne I et imponerende system, som til tider kaldes “Den hvide galakse”. At stå på langrend mellem dalene er en sjov og uforglemmelig made at udforske de uendelige, hvide snelandskaber på. Måske ser du hist og pist en snehare, der skyndsomt farer af sted?

Du kan ikke bare glæde dig til dagene på de hvide pister. Aftenerne på eller i omegnen af dit feriested vil også være en herlig oplevelse, hvor du kan spise dig mæt i lokal mad på det høje niveau af smag og kvalitet, som Piemonte er berømt for. At drikke regionens gode vine til – her kan Barolo fremhæves som eksempel - fuldender oplevelsen. Skiferie i Piemonte er en skøn blanding af nydelse, afslapning, oplevelser og masser af motion.

Cykelferie i Piemonte

Piemonte, som det meste af resten af Italien, en fantastisk oplevelse på cykel. Dog er mange af ruterne forholdsvis svære, på grundet af regionens natur, der er domineret af bjerge.

Et eksempel på en let rute er cykelruten i den nedre del af den dejlige Tanaro-dal; en ring på ca. 40 kilometer langs med Tanaro-floden, som er en biflod til floden Po. Her er landskabet grønt og frodig, og smukke, gamle broer spejler sig i flodens vand.

Tanaro-dalen er i det hele taget et oplagt sted at holde cykelferie i Piemonte, også den mere bakkede, øvre del af dalen. Du kan overveje at cykle imellem de mange historiske småbyer, der ligger spredt mellem vinmarkerne i dette område. Naturligvis skal du tage dig god tid til at gøre ophold og beundre de gamle huse og kirker, og smage på de lokale vine og delikatesser.

Vil du udforske nogle af de gamle slotte, der pryder Piemontes bakker og bjerge, og er du ikke bange for en del udfordringer undervejs, kan ruten fra Ovada til Casale Monferrato anbefales. Du kan sagtens nøjes med at cykle en del af vejen. Hele ruten er 100 km. lang, og du gør bedst i at cykle den i perioden april – juni eller september – oktober, da det ellers er for varmt eller for ufremkommeligt på grund af sne.

Du passerer hurtigt det første slot på vejen: Molare, og resten af ruten gemmer på herligheder såsom slottet i Montaldeo og San Cristoforo. Vinmarker og skove omkranser dig på vejen.

Madlavningskursus i Piemonte

Piemonte er kendt som en gourmet-destination, og dig, der elsker god mad og velsmagende vine vil føle dig som en fisk i vandet her. Der er flere muligheder, for eksempel på restauranter og nogle af ded mere eksklusive resorter, for at lære madlavningens kunst i Piemonte af dygtige, engelsktalende kokke. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker mere information om madlavningskurser eller andre aktiviteter, du kunne tænke dig at krydre din ferie i Piemonte med.

Andre aktiviteter i Piemonte

For de eventyrlystne er Piemonte en sand legeplads af muligheder for vilde aktiviteter såsom paragliding. Du kan også dyrke vindsurfing, kitesurfing, stå på vandski eller prøve sejlads på Maggiore-søen. En kanotur på søens klare vand, mens du nyder synet af de imponerende, bjergrige omgivelser og smukke byer, du glider forbi, er heller ikke af vejen.

Du kan også deltage i trøffeljagt, specielt om efteråret, hvor det er sæson for de eksklusive, hvide trøfler. Det er især byen Alba, som er kendt for at være rig på trøfler. Den hvide trøffel kaldes blandt lokale somme tider ”Albas diamant”, og byen holder hvert efterår en trøffel-festival.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Piemonte

Populære hoteller i Piemonte

Italien, Piemonte, Castelletto d'Orba
8,8
Meget godt
175 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 107 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Piemonte, Guarene
8,7
Meget godt
448 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 91 km
  • Afstand til centrum: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Piemonte, Stresa
9,0
Fabelagtigt
2921 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 50 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)