Rejser til Venedig

Det er ikke længe siden, at jeg var i Venedig for første gang, og det der slog mig var, hvorfor jeg dog ikke tidligere havde fået øjnene op for denne helt vidunderlige perle? Byen tog mig med storm, og jeg forelskede mig hovedkulds. Book billige rejser til Venedig i dag!

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg lægger vejen forbi den betagende gamle by, der er så rig på historie og prægtige bygningsværker. Den er begunstiget med en helt speciel atmosfære, som dels skyldes de berømte kanaler, men også den behagelige mangel på biler og cykler. Velkommen til Venedig med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Venedig - 'Adriaterhavets dronning' - hvor du bor på charmerende hoteller i din ferie.

Vel ankommet til mit hotel i Venedig, der ligger i et meget hyggeligt område mindre end 10 minutters gang fra busterminalen, bliver bagagen sat på værelset, og så er det ellers bare med at komme ud og opdage Venedig. Så afsted går det gennem en snæver smøge, ned til en kanal, over en bro og zigzagge gennem hyggelige gader, snoede stræder, storslåede torve og hyggelige pladser og over en, to, tre, fire, fem……27, 28, 29 ,30 broer mere, hvorfra der er den dejligste udsigt til smukke, gamle huse, der jo som bekendt står med fødderne i vand. Hvordan de kan holde i så mange år, går over min forstand.

På de meget smalle kanaler kan jeg beundre gondolierernes elegante manøvrering af de lange, slanke gondoler, og på de lidt bredere kanaler er der travlt som på en ganske almindelig vej i en ganske almindelig by. Her er lastbiler, taxaer og busser bare skiftet ud med ”søfartøjer” af mange forskellige slags.

Lad romantikken blomstre

Venedig er nok verdens mest romantiske by. Her kan man sejle gennem trange kanaler i gondol og nyde byens fantastiske arkitektur. Byen ligger på 117 øer og dens hovedtransportveje er faktisk vandveje, hvoraf Canal Grande er den mest kendte. Markuspladsen - Piazza San Marco - er byens største turistattraktion, her er mange cafeer og restauranter og stedet må opleves. For at komme hertil tager man vand-taxi eller gondol, ligesom man gør til de fleste andre seværdigheder i byen.

De fantastiske bygninger, museerne og ikke mindst kanalene gør Venedig til en by, som er værd at besøge. Det, som gør Venedig speciel, er, at byen er fri for trafik, og man bevæger sig i de mange kanaler mellem byens mange seværdigheder med vand-taxi eller gondol. Byen er bygget på 117 øer og har over 40 km kanaler; Canal Grande er den mest kendte. Piazza San Marco (Markuspladsen) er et centralt punkt, og her er der mange hyggelige restauranter og caféer - og kort afstand til mange af Venedigs store seværdigheder.

En billig ferie i Venedig med Solfaktor

At besøge Venedig er noget, som enhver skal prøve mindst én gang i livet, og selvom mængden af turister er stor, så kan du sagtens finde din helt egen lomme af fred og fordragelighed. Book en ferie i Venedig med Solfaktor - eksperter i rejser til Italien siden 1999.

Venedig er en by, hvor man næsten ikke kan undgå at blive væk, og naturligvis sker det da også for mig. Jeg skal ikke nå noget bestemt mål, så det er jo blot et spørgsmål om, at jeg mister retningen og fornemmelsen af, hvor jeg er, og jeg ynder ellers at ”prale” lidt af min stedsans. Jeg går og går og ender ved lagunen, der føles stor som et hav. Troede der var en bro over den kanal, jeg havde gået langs, men blev snydt. Det er i virkeligheden indbegrebet af en ferie i Venedig: Gang i fødderne og nyd omgivelserne og erkend at du kommer til at gå forkert - igen og igen.

Så er det tilbage igen og efter lidt traven til højre og venstre dukker der en dejlig plads op, og naturligvis er der indtil flere vadesteder, hvor tørsten kan slukkes, og nu er det vist på tide at stifte bekendtskab med den lokale specialitet spritz, som jeg har fået rosende omtalt. Denne gudedrik består som oftest af Campari, hvidvin og danskvand garneret med en skrive appelsin og en stor, grøn oliven. Den er helt perfekt på en dejlig solskinsdag, og da jeg er heldig med vejret på min lille Venedig-ferie, bliver det ikke sidste gang, jeg bestiller sådan én.

>> Find tilbud på afbudsrejser og restpladser til Venedig her
>> Eller find andre afbudsrejser til Italien her

Ferie i en storby uden biler og cykler - hurra for vaporettoer!

Det er ret specielt at bevæge sig rundt i en storby helt uden biler og cykler – her skal du ikke springe for livet, når du krydser gader og veje, og her bliver du ikke dyttet af af travle bilister eller får sendt uvenskabelige hilsener med på vejen af cyklister, der skal hurtigt frem. Til gengæld skal du forberede dig på trængsel af gående, hvoraf de fleste nok er turister, for på de rigtig travle dage kommer der næsten 2½ gange så mange turister til byen, som der er indbyggere. Ikke altid helt til alle venezianeres tilfredshed.  

Inden jeg rejser til Venedig har jeg læst lidt på lektien om byen og fået et par gode tips af nogle mere Venedig-kyndige kolleger, så jeg er opmærksom på, at købe min billet lufthavn-Venedig t/r med bus INKLUSIV en 3-dages billet til  vaporettoerne (vandbusserne) allerede i lufthavnen. Der er en skranke lige ved bagagebåndet, så ventetiden på kufferten kan udnyttes optimalt.

Jeg nyder at stige ind i ”min” vaporetto (nr 1), der har rute på Canal Grande, hvor jeg i løbet af ca. 45 minutter transporteres fra den ene ende til den anden og undervejs kan beundre nogle af byens smukkeste paladser og kirker og naturligvis den berømte Rialtobro. Det er måske ikke den optimale sightseeingtur, men den giver et overblik over byen. Der er masser af stoppesteder undervejs, så det er nemt at hoppe af og på, når der er noget, der skal studeres nærmere. 

Masser af spændende ting at se!

Min ferie i Venedig er blot en miniferie på 2½ dag, så det er begrænset, hvor meget jeg kan nå at se, og jeg beslutter mig for, at jeg vil have Venedig ind under huden og bare nøjes med at gå rundt i gaderne og lade alle indtrykkene bundfælde sig. Så må al det indendørs i kirker, paladser og museer vente til næste gang – for jeg er helt sikker på, at der bliver en næste gang.

For en førstegangsbesøgende som mig, er det naturligvis alle de store attraktioner, der står øverst på besøgslisten, så jeg står af vaporettoen ved den imponerende Markusplads med den berømte kirke, det eventyrlig smukke Dogepalads og den berygtede Sukkenes Bro. Så slentrer jeg gennem gaderne og får vinduesshoppet i alverdens lækre, eksklusive butikker, inden jeg når frem til et af Venedigs mest berømte vartegn, nemlig Rialtobroen. Den stammer helt tilbage fra slutningen af 1500-tallet og var i mange, mange år den eneste bro over Canal Grande.

Jeg klemmer mig gennem menneskemængden, så jeg kan komme helt ud til rækværket og få et billede af det travle liv på den store kanal. Det er nok et motiv, som 90% af Venedigs turister har magen til. Så er jeg på den side af broen, hvor det berømte marked holder til – et marked, der ikke er til for turisternes skyld, men i høj grad for de fastboende, men jeg holder meget af markeder, så jeg skal helt sikkert slentre rundt og kigge på det hele.

Traghetto eller vaporetto

Nu var jeg lige kommet over Canal Grande, men så får jeg øje på et skilt med ordet ”traghetto” og er hurtigt inde i køen til dette transportmiddel. Det er i al sin enkelthed gondoler, der sejler på tværs af Canal Grande. Turen tager omkring 4 -5 minutter og koster € 2 pr. person (turist), venezianere slipper lidt billigere. Canal Grande er ca. 3,5 km lang og krydses af blot 4 broer, så vil du over kanalen et stykke vej fra en bro, har du 2 muligheder. Enten ved hjælp af en traghetto (der er 7 overfartssteder) eller ved at benytte vaporetto nr. 1, der zigzagger sig fra bred til bred. Men jeg må absolut prøve en tur i gondol, og da jeg er for nærig til at spendere de € 80 til € 100, som en "rigtig" tur med gondol koster, er traghettoen jo perfekt.

Jeg låner lige en berømt sætning fra Arnold Schwarzenegger alias Terminator – ikke at han har noget med Venedig at gøre, men meningen er helt rigtig – for naturligvis kommer jeg tilbage til Venedig!

>> Læs også om billige rejser til Firenze
>> Se også vores rejser til Pisa her

Hoteller i Venedig

Populære hoteller i Venedig

Italien, Veneto, Venedig
8,9
Meget godt
348 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Veneto, Venedig
8,8
Meget godt
3866 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Veneto, Venedig
8,6
Meget godt
1659 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Sådan booker du en billig ferie i Venedig med Solfaktor

Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt hoteller i Venedig. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, til fx. Treviso lufthavn, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er billige rejser til Venedig med Solfaktor.

Praktisk information til en ferie i Venedig

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om Venedig, såsom byens geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din ferie i Venedig. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse til Venedig, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål

God fornøjelse og god tur!

Geografi og befolkning

Venedig er hovedstad i regionen Veneto i den nordøstlige del af Italien. Venedig består af over 117 øer, adskilt af kanaler og forbundet via broer, ved en lukket lagune ved udmundingen af de to floder Po og Piave.

Byen, der har omkring 265.000 indbyggere fordelt på 640 km2, er opdelt i seks bydele, hvoraf den ene - den historiske bymidte - er inddelt i såkaldte sestieri. Hver sestiere blev tidligere administreret af en prokurator og hans personale, men i dag har de ingen selvstændige magtbeføjelser og udgør hovedsageligt en statistisk og historisk enhed. Hver sestiere er inddelt i sogne, hvoraf der i dag kun er 38 tilbage af de oprindeligt 70, som eksisterede i 1033.

Som et kuriosum har hver sestiere deres helt egen måde at tildele husnumre på, som ofte ikke er forståelig for en udenforstående, idet et husnumrene kan løbe fra et hjørne af bydelen til et andet hjørne - og nogle gange helt op til flere tusinde numre. En anden interessant detalje ved disse sestieri er, at du kan se dem repræsenteret på stævnen af de klassiske gondoler, der bringer turister og lokale rundt i byens kanaler (de seks takker anbragt på det yderste af stævnen).

Foruden de historiske sestieri er kommunen Venedig opdelt i seks administrative distrikter kaldet municipalità. Hver administrativ enhed er reguleret af et råd, kaldet consiglio, og en formand. Disse administrative bydele har - i modsætning til de såkaldte sestieri - beføjelse til at rådgive borgmesteren med ikke-bindende udtalelser om et bredt spektrum af emner (miljø, byggeri, folkesundhed, lokale markeder), og udøve de funktioner, der tillægges dem af byrådet.

>> Læs også om gode rejsemål i påskeferien her

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her