Rejser til Veneto

Veneto byder på unikke naturoplevelser med de smukke, bløde bakker omkring Verona, den berømte flod Adige, som løber gennem landskabet, de skønne bjerge mod nord, de brede sandstrande i kystområderne, Italiens største sø, Gardasøen, og den høje bjergkæde Dolomitterne, der byder på nogle af de mest spektakulære landskaber i Italien.

Regionen er også berømt for sin fantastiske gastronomi og sine fine vine, såsom Amarone, Valpolicella og Bardolino, som først og fremmest produceres i området omkring Verona, og den hvide mousserende vin Prosecco, som også primært produceres i Veneto.

Spændende historie

Veneto har en rig og spændende historie som del af det romerske rige indtil det 5. århundrede e.Kr. Senere efter en feudal periode var regionen en del af Republikken Venedig indtil 1797, hvor byen var en af de største og rigeste maritime republikker og handelsimperier i verden.

Efter Napoleonskrigen og Wienerkongressen blev Republikken annekteret af Kejserriget Østrig, indtil den blev fusioneret med Kongeriget Italien i 1866 som følge af den tredje italienske uafhængighedskrig.

Største oplevelser og seværdigheder

Verona

Verona, der er en af de syv provinshovedstæder i Veneto, er et af de vigtigste og mest populære rejsemål i det nordøstlige Italien takket være sin unikke kunstneriske arv, sine store årlige messer og sine berømte opera-forestillinger, hvoraf de mest kendte finder sted i Arenaen; det antikke amfiteater bygget af romerne.

Venedig

Marco Polos by, der også er hovedstaden i Veneto-regionen, er bygget på 118 små øer, der er adskilt af kanaler og forbundet via mere end 400 broer i den lavvandede venetianske lagune ved udmundingen af Po og Piave-floderne. Byen er kendt for sin mageløse arkitektoniske skønhed, sine mange unikke kunstværker og sin rige historie, som har fået Unesco til at erklære dele af byen, sammen med lagunen, til verdensarv.

Dolomitterne

Hvis du holder af smukke naturoplevelser, så er Veneto et ideelt rejsemål for dig! For der er ikke mange steder i Europa, du kan opleve så smukke bjerglandskaber, som dem, du kan opleve i bjergkæden Dolomitterne, der blev erklæret for verdensarv af Unesco i 2009 og som er en del af Veneto-regionen.

Bjergene består for størstedelen af hævede koralrev, som blev dannet i Tethyshavet i løbet af Trias-perioden og som kaldes for dolomit (heraf navnet på bjergkæden). Det højeste punkt i bjergkæden er Marmolada på 2982 meter, efterfulgt af Antelao på 2981 meter og Tofano di mezzo på 2941 meter. I alt er der 22 bjerge på mere end 2000 meters højde i bjergkæden og hele 9 store naturparker, hvoraf Dolomiti Bellunesi National Park er den største med et areal på 315.11 km2.

Gardasøen

En rejse til Veneto er også en mulighed for at opleve Italiens største sø, Gardasøen. Søen, der ligger på kanten af Dolomitterne, har et overfladeareal på hele 369 kvadratkilometer, en længde på 51,6 kilometer og en bredde på 16,7 kilometer; i den nordlige del, der ligger i Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol er søen dog smallere på grund af bjergene.

Søen byder ikke bare på nogle af Italiens smukkeste sø-landskaber, men også på små, charmerende byer langs bredden, såsom Sirmione, Malcesine og Garda, og et mildt klima, som er berømt for dets helbredende virkning

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Veneto

Populære hoteller i Veneto

Italien, Veneto, Castelnuovo del Garda
9,0
Fabelagtigt
2401 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Veneto, Porto Santa Margherita
9,0
Fabelagtigt
741 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 51 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Veneto, Lido di Jesolo
8,8
Meget godt
448 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Veneto?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 94 anmeldelser