Rejser til Rom

Italiens utrolige hovedstad Rom er evig, fordi den har stået langt over 2000 år, men for den besøgende er den også en evig kilde til glæde og gensyn. Book en billig rejse til Rom med Solfaktor i dag!

Når man rejser til Rom er det som at vandre igennem historien. Byen er som stort et museum i sig selv og her får du arkitektur, gastronomi, ægte italiensk livsglæde, mode, gode shoppingmuligheder og en masse andet i en af verdens mest fascinerende byer.

I Rom føles det, som om du er i historiens vugge. Her kan du besøge Colosseum, Forum Romanum, Den Spanske Trappe og Fontana di Trevi, som blot er et af byens over 280 springvand. En anden kendt seværdighed er Vatikanet og den imponerende Peterskirke, hvor du  finder det Sixtinske Kapel og hvor du kan gabe over beundre Michelangelos loftsmalerier.

Når du har fået nok af historiske seværdigheder kan du tage på shoppetur i trendy tøjbutikker, smykkeforretninger og skobutikker i byens kendte shoppegade Via Niazionale. Du kan også tage turen til Porta Portese, hvor du kan finde alt mellem himmel og jord på byens kendte loppemarked.

>> Find tilbud på afbudsrejser og restpladser til Rom her
>> Find tilbud på afbudsrejser og restpladser til Italien generelt her

Et stort udbud af spisesteder

Når sulten melder sig har Rom tusindvis af fristelser uanset om man er på jagt efter italienske eller internationale retter og byen har en cafe på stort set hver eneste gadehjørne.  Spis saltimbocca ala romana, frisklavet gnocchi og skyl efter med frisk frascativin på en af de mange restauranter i sidegaderne.

En stor fornøjelse er at bare slå sig ned på en café på Piazza Navona og betragte byens liv, med hidsige knallerter, elegante damer og stressede forretningsmænd i habitter med mobilen limet fast til øret, mens man nyder en bid italiensk mad.

Der er to større lufthavne i Rom, Leonardo Da Vinci-Fiumicino (FCO), som ligger ca. 36 km udenfor byen og Ciampino (CIA) lufthavn som ligger ca. 17 km uden for Rom. Fra lufthavnen Fiumicino kan man nemt tage toget ind til centrum - med expresstoget Leonardo Express tager det ca. 30 min. Fra Ciampino går der busser både til nærmeste station og helt ind til det centrale Rom. Vær opmærksom på at det kan være dyrt at køre med taxa i Rom.

Hvem vil kunne lide en rejse til Rom?

Den italienske hovedstad Rom er byen for dig som elsker Italien og landets historie, kultur, mode, gastronomi og livsstil. Det er en by du bedst opdager til fods, så små børn synes nok afstandene er lange og byen lidt larmende. Perfekt for en forlænget weekend eller 4-5 dages miniferie. De billigste hoteller finder du ved hovedbanen (Termini) og generelt kan siges, at du får ganske lidt hotel for pengene i Rom. Regn ikke med den helt store morgenmad på dit hotel, men hvis du vil opleve Rom gælder det også om at komme ud på en fortovscafé i stedet for at sidde i hotellets restaurant.

Hvornår skal man rejse til Rom?

Du kan rejse til Rom hele året, men vær klar over, at her er mange turister i sommerperioden, til påske og op til jul. Hvis du skal have byen lidt mere for dig selv, er det bedste tidspunkt at rejse hertil i marts-april eller i september-november. Rom byder på berømte seværdigheder som kan besøges året rundt, både ude som Den Spanske Trappe og Fontana di Trevi (Trevi-springvandet), og inde, som Peterskirken og Pantheon.

>> Læs mere om storbyferie med Solfaktor her

Hoteller i Rom

Populære hoteller i Rom

Italien, Lazio, Rom
8,8
Meget godt
1519 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Italien, Lazio, Rom
8,9
Meget godt
1337 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Lazio, Rom
9,5
Fabelagtigt
997 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Sådan booker du en billig rejse til Rom

I søgemaskinen her på siden kan du først og fremmest vælge om du vil booke en billig rejse til Rom som en samlet pakkerejse, eller som 'Kun hotel'. Hvis du booker hele pakken - dvs. flybillet og hotelovernatning - hos Solfaktor, bliver du automatisk omfattet af rejsegaranti. Vælger du 'Kun hotel' er du på egen hånd, hvilket fx. er oplagt i forbindelse med en kør selv-ferie.

Vi finder de billigste flybilletter til dig til den italienske hovedstad, hvilket inkluderer afgange med lavprisflyselskaber, ligesom vi søger priser på hoteller i Rom i alle de største portaler, så du kan regne med at prisen altid er den bedste. Indtast antal rejsende i søgemaskinen og vælg om du vil flyve fra København, Aarhus, Aalborg, Billund eller Hamburg lufthavn - så finder vi de bedste tilbud på pakkerejser til Rom.

Verdens største landsby

Der findes ingen anden italiensk by, som kan konkurrere med Rom, når det gælder trofaste bejlere. Man besøger det kulturelle Firenze, det synkende Venezia, Sicilianernes Palermo osv., men man vender tilbage til Rom gang på gang. Det skyldes ikke kun byens enestående store kulturarv, men også dens charme og folkelighed, som på besynderlig vis lever side om side med hovedstadens fornemhed og luksus. Du kan rejse til Rom året rundt, men ligegyldigt hvor mange gange det sker, vil du hver gang kunne opdage nye sider af byen ... og genopleve de gamle kendte sider.

Rom har været Italiens hovedstad 1871 men de største seværdigheder i byen stammer fra dengang Rom var centrum for det evigt ekspanderende romerske kejserrige. Tilnavnet "Den evige stad" henviser til den langvarige position som magtmetropol, og den da i dag er de fleste af de mest populære seværdigheder i byen fra den tid, herunder naturligvis Colosseum, Forum Romanum og flere andre. Der er kort afstand mellem seværdighederne og man kan nemt gå rundt mellem dem, - fx. er der kun ca. 650m fra Trevi-fontænen til Pantheon og herfra yderligere 350m til den berømte Piazza Navona.

Feriebolig i Rom

Hos Solfaktor kan du vælge mellem et bredt udvalg af ferieboliger i Rom. Uanset om du vælger hotel eller lejlighed, har vi et udvalg af boliger i alle de centrale dele af Rom, så du kan få præcis den base, du ønsker dig. Vi hjælper dig gerne med råd og vejledning omkring de forskellige kvarterer i Rom, som alle har hver deres særpræg og kvaliteter.

På langt de fleste ferieboliger i Rom tilbyder vi gratis annullering - læs mere om betingelser for gratis afbestilling under de enkelte ferieboliger i søgemaskinen. Hos Solfaktor finder du mange populære hoteller og lejligheder i Rom, og du kan ved at benytte søgemaskinen søge aktuelle priser, men naturligvis også læse personlige beskrivelser af alle ferieboliger, se fotos, læse hotelanmeldelser fra vores gæster og meget mere.

Hvor skal man bo på en ferie i Rom?

De fleste af vores ferieboliger i Rom ligger placeret helt centralt i det historiske centrum, tæt på pladser som Campo de’ Fiori og Piazza Navona, samt Trevifontænen og Den Spanske Trappe. Bor du her, kan du slentre rundt til det meste til fods. Har man lyst til at opleve det folkelige kvarter i bydelen Trastevere, det ”uturistede” universitetskvarter San Lorenzo eller kvarteret omkring Peterskirken og Vatikanet, så er der også flere muligheder her. Alle disse kvarterer er i øvrigt godt forbundet med det historiske centrum med offentlig trafik.

Hotel i Rom

Ønsker du at bo på hotel i Rom er udvalget enormt, hvilket også betyder at man skal se sig godt for når man vælger hvor man vil bo på sin ferie i Rom. Du finder alt fra 1-stjernede hoteller som giver dig tag over hovedet, til 5-stjernede hoteller med alle tænkelige faciliteter. Men selv om der f.eks står 4 stjerner over døren, er det ikke altid, at vi hos Solfaktor er enige. Når du rejser med Solfaktor kan du være sikker på at få en ærlig beskrivelse af hotellet, og i søgemaskinen kan du naturligvis også udvælge hoteller ved brug af filter, f.eks kan du vælge at du kun vil bo på et hotel i centrum, eller at der skal være balkon på dit værelse.

Langt de fleste hoteller har morgenmad inkluderet i prisen, men du finder også specialtilbud hvor morgenmad skal tilkøbes. Vi anbefaler aldrig at du bestiller halvpension når du er på storby-ferie i Rom, det ville nærmest være en "forbrydelse" ikke at spise middag ude og opleve den gode mad og stemning på de mange fantastiske restauranter som findes i byen. Når det er sagt, så skal man naturligvis altid undgå de værste turistfælder, det gælder i Rom som i alle andre storbyer i Italien og for den sags skyld resten af Europa.

>> Læs meget mere om Solfaktors hoteller her

Ferielejlighed i Rom

Hos Solfaktor er vi specialister i rejser til Rom. Vi har blandt andet nogle af de bedste ferielejligheder i Rom. At vi skriver de bedste, betyder ikke nødvendigvis at det også er de dyreste lejligheder, men derimod at det er lejligheder der ligger de rigtige steder, at langt de fleste har balkon eller tagterrasse og at prisen er rigtig i forhold til kvaliteten.

Modsat hoteller i Rom, har ferielejligheder normalt ikke officielle stjerner, men du kan som vejledning bruge vores vurdering ud fra antal sole. Vær opmærksom på at mange af de mest efterspurgte ferielejligheder bliver booket lang tid i forvejen, og skal du rejse i en af højtiderne som Påske eller i Julen, så skal du bestille i god tid.

At bo i en ferielejlighed i Rom giver flere friheder og muligheder end et hotelværelse. Her har du mulighed for selv at trylle i køkkenet med lækkerier købt på det lokale marked, selv bestemme hvornår morgenmaden skal indtages og generelt have bedre plads og fx en sofa at slænge sig i efter en begivenhedsrig dag.

Når man rejser til Rom og bor i en ferielejlighed, skal man selvfølgelig være opmærksom på, at der her ikke er en reception at henvende sig i, men skulle man have brug for det, er der assistance at hente hos vores lokale samarbejdspartner eller direkte hos os. Og mange vil opleve det som et ekstra krydderi at man i de fleste tilfælde bor meget tæt på de lokale og inde i de der helt særlige sidegader, som gør Rom til noget helt specielt.

Ofte har ferielejlighederne i Rom også deres egen terrasse, som giver mulighed for at nyde solen mere uforstyrret, eller tage millionbyen i øjesyn fra en anderledes vinkel. Indtast dine foretrukne rejsedatoer i søgefeltet og lad os give dig et udvalg af lækre ferieboliger i Rom.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hvad siger gæsterne i Rom?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 65 anmeldelser