Rejser til Rom

En rejse til Rom går aldrig af mode. Italiens smukke hovedstad kaldes ikke for ingenting "den evige stad" - ikke kun fordi den har eksisteret i over 2000 år, men også fordi den er en evig kilde til store oplevelser og en unik stemning, du kun finder her. Her er imponerende arkitektur, verdensberømte monumenter, pulserende kultur- og natteliv og spændende, lokal gastronomi. Book en billig rejse til Rom med Solfaktor!

Rom som rejsemål

Rom er hovedstad i regionen Lazio i Italien. Byen ligger på begge sider af floden Tevere (Tiberen). Rom har været Italiens hovedstad siden 1871, hvor landet blev til et samlet rige, men om vi skal være helt ærlige, er det det antikke Rom, som er det mest spændende ved byen. Byens største seværdigheder går tilbage til de dage,hvor Rom var centrum for det voksende Romerrige og dermed verdens centrum.

 Byen har en lang historie, der spænder over tusinder af år. Legenden siger, at byen blev grundlagt i år 753 f.kr. af tvillingerne Romulus og Remus. Bare ved at gå igennem byens gader, falder du over arkæologiske skatte og historiske monumenter. Rom tiltrækker millioner af besøgende fra hele verden, og kombinationen af byens historie, den særlige atmosfære, arkitekturen, shoppingen og det gode, lokale køkken er ganske unik.

Attraktioner og aktiviteter i Rom

Rom er virkelig en imponerende by.  Lad os bare nævne Colosseum, byens mest ikoniske vartegn. Det antikke amfiteater blev bygget til gladiatorkampe og andre offentlige forestillinger og er imponerende i både størrelse og historisk betydning. Man siger, at hele byggeriet tog 7-8 år at færdiggøre, og det blev bygget i perioden under kejser Vespasianus og hans søn kejser Titus ca. 75-85 e.kr.

I nærheden ligger Forum Romanum, som var hjertet i det gamle Rom og fungerede som et politisk, religiøst og ikke mindst kommercielt centrum. Her har været folk og leben, bevægelse og dufte. Nu er dette en fascinerende arkæologisk park med ruiner af gamle templer, basilikaer og triumfbuer. Du kan tage med på en guidet tur i Rom til både Colosseum og Forum Romanum for at få indblik i stedernes historiske betydning. Dette anbefales - historien bliver levende foran dine øjne.

I centrum af Rom ligger Vatikanstaten, verdens mindste uafhængige stat. Her bor kun under 800 mennesker, inklusive Paven, overhoved for den katolske kirke i hele verden. De mest berømte attraktioner i Vatikanet omfatter Peterskirken, Peterspladsen og Vatikanermuseerne. Her kan du opleve og imponeres af storslået arkitektur og kunstværker som Michelangelos loftsmaleri i Det Sixtinske Kapel.

Lige i centrum af Rom ligger Pantheon, en af de bedst bevarede bygninger fra den romerske oldtid. Dette imponerende tempel har en flot kuppel og en åben oculus (hul i taget), der giver naturligt lys. Pantheon er bygget af romersk cement (som skiller sig ad fra den fabrikslavede cement vi bruger i dag) og ser efter 2.000 år stadig ud som ny.

En kort gåtur væk ligger den ikoniske Trevi-fontæne, en af verdens mest berømte fontæner og en populær attraktion i Rom. Mange turister kaster en mønt ned i fontænen, med håb om at kunne vende tilbage til Rom en anden gang. Samlet på et år bliver dette til over 10 millioner danske kroner! Pengene fordeles af byens myndigheder til forskellige velgørende formål.

I nærheden kan du besøge Den Spanske Trappe, som består af 135 trin, der fører op til Trinità dei Monti-kirken. Dette er et populært sted for mange turister at holde pause på trappetrinene.

Rom er også kendt for sit enorme udvalg af museer og kunstgallerier samt kulturelle oplevelser som opera og teater.

Hvornår skal man rejse til Rom?

Du kan besøge både Rom og Italien hele året. Fra juni til august er højsæson med mange turister i byen. Her, er der mange lokale som søger væk fra byen og ud til kysten eller længere nordpå i Italien. I denne periode kan det være meget varmt, med temperaturer, der kan overstige 30 grader. I den traditionelle sommerferie kan der også være en del køer til de mest kendte attraktioner. Husk at drikke nok vand, når du oplever Rom under den varme sol. Heldigvis er der mange steder, hvor du kan få fyldt din vandflaske op helt gratis. Vandet kommer til dels fra de akvædukter, som dygtige romerske ingeniører konstruerede for 2.000 år siden - og som stadig fungerer!

Forår og efterår er gode tidspunkter at besøge Rom på. I disse perioder er det behageligt varmt med omkring de 20 grader, og der falder ikke så meget regn. Her er også færre turister - et godt tidspunkt for en storbyferie. Hvad med at tage på påskeferie hertil?

Vinteren i Rom er mild sammenlignet med i Danmark, men det kan være køligt og fugtigt i luften med en del nedbør og vind. I denne periode er der færre køer ved de berømte seværdigheder, men der vil alligevel være liv i denne by, som aldrig helt står stille.

Mad, drikke og forlystelser i Rom

Italien har et af verdens bedste køkkener, og i Rom kan du opleve italiensk madkultur, når den er som  allerbedst. Her er enormt mange restauranter og spisesteder, der serverer klassiske retter som spaghetti carbonara, cacio e pepe og amatriciana, eller autentisk italiensk pizza med tynd, sprød bund og enkle, smagfulde ingredienser. Typisk for Lazio-regionen er saltimbocca ala romana, som gerne skylles ned med elegante hvidvine, lavet i Frascatiområdet, lidt sydost for Rom.

Rom er kendt for sine mange trattoriaer, der byder på dejlige, hjemmelavede madoplevelser. Ofte er det hele familien, som driver restauranten, og stemningen er hyggelig  - og priserne absolut til at betale.

Du finder også elegante lidt dyrere restauranter med et mere internationalt præg. Det italienske køkken er også kendt for sin lækre gelato (is), slik og kager, som nydes sammen med en espresso eller cappuccino. Jo tættere du er på centrum af byen, desto højere er priserne på det du spiser og drikker, generelt.

Nattelivet i Rom er en vigtig del af byens kultur. Når du vandrer gennem Roms gader sen eftermiddag eller om aftenen, kan du fornemme, hvordan de lokale samles for at vende dagens begivenheder og arbejdssituationen over en aperitivo og nogle snacks. Senere flytter man videre til en restaurant sammen med familien. Caféer og restauranter fungerer ofte som en slags dagligstue for mange familier, og har en vigtig social dimension. Nogle går videre til trendy barer og livlige natklubber, hvor der er gang i den til de tidlige morgentimer, især i weekenden.

Fly til og hoteller i Rom

Det er nemt at rejse fra Danmark til Rom og Italien. Der er direkte fly fra Kastrup hver dag. Fra Billund og Aalborg kan du også rejse alle dage om året, med med et skifte undervejs i f.eks Amsterdam, Wien eller Paris. Tiden i luften fra Kastrup er kun 2,5 timer. Den hurtigste måde at komme fra lufthavnen til Roms centrum er at tage lufthavnstoget Leonardo Express. Togstationen ligger i terminalbygningen, og togene kører hvert 15. minut. Det koster 14 euro (prisen i 2023) fra lufthavnen til byens hovedbanegård Termini.

Fra Termini kan du nemt tage metroen eller en taxa til dit hotel. Du kan også tage en lufthavnsbus ind til centrum af Rom, bussen stopper ved flere knudepunkter i byen og tager mellem 45 minutter og 1 time afhængigt af trafikken. Du kan også tage en taxa fra lufthavnen, som du kan finde uden for ankomsthallen, men det er en dyrere løsning, og det kan ofte tage længere tid på grund af køer. Hvis du vil opdage steder udenfor selve byen, kan du overveje at leje bil. men hvis du skal blive inde i byen, anbefaler vi det ikke.

Rom tilbyder et bredt og varieret udvalg af overnatningsmuligheder for enhver smag. Du finder eksklusive hoteller med alle faciliteter, hyggelige boutiquehoteller og charmerende ferielejligheder, hvis du vil bo mere lokalt. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt en lejebil. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Rom og Italien!

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Andre links

Hoteller i Rom

Populære hoteller i Rom

Italien, Lazio, Rom
9,3
Fabelagtigt
742 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby
Italien, Lazio, Rom
8,6
Meget godt
3934 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Lazio, Rom
8,9
Meget godt
1383 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Afstand til centrum: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Rom?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 109 anmeldelser