Rejser til Lazio

Alle veje fører til Rom. Book rejser til Lazio online - inkl. fly, billeje og feriebolig.

Når du rejser til Lazio får du alt det bedste af mellemitalien på én gang, fra flotte strande, over betagende ruiner, til storbyens puls. Med gode flyforbindelser er Lazio en af de mest tilgængelige regioner i Italien, og den venter kun på at blive udforsket. Regionen Lazio er absolut et besøg værd. Her ligger Rom, Lazios største attraktion, som i årtusinder har præget regionens liv. Der er lange kyststrækninger og hvide sandstrande, der er frodige dale ved Appeninner-bjergene og man kan sejle til øerne Ponza, Zannone og Palmarola.

Rom kombineret med..

Lazio denne skønne region i det centrale Italien, Romernes højborg, har meget mere at byde på end Rom. Lazio byder på imponerende vidnesbyrd fra hele romeræraen, men også fra middelalderen, fra små byer til større byer.

Men regionen er også kendt for sine mange mindre og idylliske søer, de bløde bakker, sine smukke bjergrige egne og de gode sandstrande i den sydligere del af regionen eller i området omkring Anzio.

Hvis man ønsker at opleve de interessante levn fra det store romerske imperium kombineret med en god badeferie eller blot indtage Rom og nyde den fantastiske stemning, så er Lazio stedet man gerne vil besøge.

Det autentiske Italien findes også i Lazio

Leder du efter stemningsfulde byer uden anden trængsel end den fra de lokales gøremål, higer du efter den smule historisk forfald, der nødvendigvis må være i det autentiske Italien og sætter du pris på den hjertelige og familiære gæstfrihed frem for femstjernet moderne hotelkomfort, så finder du det i Lazio.

Der er måske ikke et opvarmet svømmebassin eller aircondition, måske tales der heller ikke flydende engelsk ved modtagelsen og på byens restaurant, har de ikke noget menukort – men hvis du har mod på dette eventyr, så gå på opdagelse i det, vi betragter som det autentiske Lazio, uden for de gængse turistruter.

Villa i regionen Lazio

I Lazio er der også mulighed for at udleve drømmen om at være herre i egen villa. Nok har vi kun et moderat udbud af private villaer i Lazio, dog har de det til fælles, at man ikke skal deles om hverken poolen eller haven. Nøgleordet er med andre ord selvstændighed!

Med egen villa vil man ofte have de bedste kort på hånden for at slappe af i omgivelser, som lover 100 % privatliv og stadig kunne nyde godt af Lazios overraskende udbud af oplevelser. At bo i egen villa giver også den fordel, at man – såfremt man rejser det rette antal personer, som svarer til villaens kapacitet – vil ende ud med en pris per person, der som hovedregel matcher et ophold i en ferielejlighed.

Mere information til din rejse til Lazio

Lazio ligger i den centrale del af Italien, omgivet af regionerne Toscana, Umbrien og Marche mod nord, Abruzzo og Molise mod øst og Campania og Det Tyrrhenske Hav mod vest. Regionen har knap 6 millioner indbyggere og er dermed dén region i Italien med næstflest indbyggere. 

Lazio består for det meste af fladt og bakket terræn med mindre bjergrige egne i den sydlige og østlige del af regionen, men byder også på masser af muligheder for sol, strand og badeferie, blandt andet omkring Anzio, hvor de mange sandstrande og den lave havdybde gør det ideelt for børnefamilier, og i badebyen Terracina, hvor der er en dejlig lang sandstrand. Og så bugner regionen af naturparker, for eksempel parkerne Parco Nazionale del Circeo, Riserva Naturale Lago di Vico, Parco Nazionale del Gran Sasso og Parco Naturale Regionale Monti Simbruini, der alle indbyder til vandreture (eller trekking) og store naturoplevelser. 

Men den helt store attraktion i Lazio er regionens mange historiske byer. Blandt de mest interessante er Tarquinia, som blandt andet byder på etruskiske freskoer, Terracina, som har flotte sandstrande, masser af stemning og en smuk plads, Ostia Antica, der bærer mange spor fra romertiden, og Sperlonga, der både er en glimrende badeby og en af Italiens smukkeste middelalderbyer, samt Gaeta, der imponerer med sit normannerslot og sin rige historie.

Men stjernen blandt dem alle er naturligvis hovedstaden Rom, der byder på en enestående kulturarv, men også på charme og folkelighed. Her kan du blandt andet opleve Vatikanstaten med Peterskirken og De Vatikanske Museer, Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Trevifontænen, Pantheon, Den Spanske Trappe, Piazza Navona, Engelsborg - og mange, mange flere enestående seværdigheder.Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Lazio

Populære hoteller i Lazio

Italien, Lazio, Gaeta
  • Nærmeste lufthavn: 139 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lazio, Sperlonga
  • Nærmeste lufthavn: 128 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lazio, Rom
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Rom

Listen over spændende byer i Lazio er meget lang. Hvis man fokuserer på den historiske rigdom fra romertiden kan naturligvis ikke undgå at nævne Rom. Men Rom er storslået på mange måder. Atmosfæren er unik. Piazzaer, cafeer, restauranter, spændende butikker og det historiske nærvær er med til at gøre Rom til en fantastisk by.

Tarquinia og Terracina

Af andre spændende og smukke byer bør nævnes Tarquinia som byder på etruskiske freskoer, paladser og dejlige landlige omgivelser. Terracina mod syd har flotte sandstrande, masser af stemning og en smuk plads.

Ostia Antica, Sperlonga, Gaeta, osv

Ostia Antica er også et besøg værd for den der vil opleve romertidens monumenter. Mindre byer som Sperlonga, Gaeta, Minturno med det romerske teater er også interessante fordi de kombinerer stemning, historie og hav på en dejlig måde. Viterbo i den nordligere og mere centrale del af regionen er også en god uflugtsmulighed. Frascati er også et besøg værd.

Hvad siger gæsterne i Lazio?

8,9
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 34 anmeldelser