Rejser til Lazio

Rejs til Lazio-regionen i Italien. Oplev denne unikke kombination af verdensberømte monumenter, arkæologiske skatte, flotte landskaber, fantastisk madkultur og ikke mindst Rom - byernes by. Book en billig rejse til Lazio med Solfaktor!

Lazio som rejsemål

Lazio er den region i Italien, der ligger mellem Det Tyrrhenske Hav og bjergkæden Appenninerne. Regionen er der, hvor Italiens hovedstad og største by, Rom ligger - som har over halvdelen af regionens befolkning. Regionen tiltrækker et meget stort antal turister fra hele verden hvert år, primært på grund af Rom, men Lazio-regionen har også mange andre skjulte perler, der er værd at besøge. Lazio som rejsemål er velegnet til både familier, der rejser med børn, par, venner og singlerejsende.

Attraktioner og aktiviteter i Lazio

Lazio byder på et enormt udvalg af attraktioner og aktiviteter. Hvis du vælger at starte din rejse i Rom, kan du opleve berømte steder som Colosseum, Forum Romanum og Trevi-fontænen. Byen har virkelig mange  verdensberømte arkæologiske skatte, der giver dig et indblik i det antikke Italien. Besøg gerne Vatikanet, der ligger som en del af Rom (men som er et land i sig selv) og oplev en af verdens mest imponerende kirkebygninger, Peterskirken, samt Vatikanmuseerne, hvor du kan se imponerende samlinger af kunstværker og historiske skatte. Lidt under en times kørsel vestpå mod kysten kan du besøge de velbevarede ruiner af Ostia Antica, en gammel romersk havneby, der giver dig et indblik i dagliglivet i det gamle Rom.

Den hyggelige landsby Tivoli, der ligger knap en time fra Rom, er også et besøg værd. Byen er kendt for sine mange smukke bygninger, som Villa d'Este. Her er en stor og smuk park med mange springvand, og ikke mindst kejser Hadrians  (117-138 e.kr) sommerpalads, Villa Adriana fra det 100. århundrede e.Kr. Begge er på UNESCO's verdensarvsliste.

Lidt under to timers tur med bil nord for Rom ligger den flotte Bolsena-sø, som er perfekt til både bådture og svømmeture. I nærheden ligger den lille landsby Civita di Bagnoregio. Den er berømt for sin beliggenhed på et plateau på skrøbelig vulkansk sten med udsigt over Tiber-dalen. Den omtales ofte som "den døende by" på grund af dens stigende fare for at blive ødelagt - den kan sagtens synke ned i jorden på et tidspunkt.

Hvis du vil have en aktiv ferie, kan du tage til Naturnationalparken Abruzzo i Appenninerne syd for Rom. Det er et godt sted til vandreture i smuk natur og med masser af dyreliv.

Hvornår skal man rejse til Lazio?

Sommeren er højsæson for turisme i Lazio. I denne periode er der lange, varme dage, og temperaturen kan ofte overstige 30 grader. Især i juli og august. Forår og efterår er et godt tidspunkt at besøge Lazio på, især hvis du vil undgå de mange turister og den intense sommervarme. Disse perioder er perfekte til sightseeing og naturoplevelser. Vinteren er lavsæson i Lazio med milde vintre langs kysten, men det kan blive ret køligt - og der kan komme sne i regionen. I denne periode kan du få gode tilbud på fly og hoteller, og det er et meget godt tidspunkt at udforske Roms historiske attraktioner uden menneskemængderne.

Mad, drikke og natteliv i Lazio-regionen

Italien er med rette verdenskendt for sin madkultur, og i Lazio kan du virkelig opleve autentiske italienske smagsoplevelser. Her kan du smage retter tilberedt med omhyggeligt udvalgte lokale ingredienser, årstidens friske grøntsager, krydderurter, lokale oste og ikke mindst førsteklasses olivenolie. Pasta spiller en vigtig rolle i Italien og i Lazios madkultur - fra den klassiske spaghetti carbonara til den tomatbaserede bucatini all'amatriciana. Lazio er også kendt for sine mejeriprodukter, især pecorino-ost, som er lavet af fåremælk og giver en karakteristisk smag til mange lokale retter. Naturligvis kan du også nyde autentisk italiensk pizza på din ferie i Lazio. 

Italien er kendt for sine lokale vine, og regionen Lazio er en stor producent af både hvid- og rødvin. Her kan du deltage i vinsmagninger på vingårde eller prøve lokale vine på restauranter, som ofte gør dit måltid endnu bedre. Typisk for Rom, er lette hvidvine fra Frascatiområdet. Fantastisk til en omgang saltimboccca a la Romana - kalvekød med salvie i en pande og med masser af smør.

Nattelivet i Lazio er centreret omkring hovedstaden Rom, hvor der er et meget levende natteliv. Her finder du et væld af barer, natklubber og kulturelle arrangementer - Roms natteliv har noget for alle retninger og smager.

Fly til og hoteller i Lazio

Det er nemt at rejse til Lazio fra Danmark. Der er direkte fly fra København hver dag - fra Billund og Aalborg skal du for det meste skifte fly undervejs til Rom Fiumicino Lufthavn (FCO), og flyveturen fra Kastrup direkte tager 2,5 timer. Når du ankommer til Rom og skal videre til din destination i Lazio, er der flere transportmuligheder, afhængigt af hvor du skal hen. Du kan tage et lokaltog - for eksempel Leonardo Express, der kører til Roma Termini centralstation. Eller regionaltog til andre steder i regionen. Der er også flere busforbindelser mellem lufthavnen og centrale steder i Lazio. Taxier er en praktisk mulighed for mange, og du finder et stoppested lige uden for ankomsthallen. Hvis du vil have fleksibilitet til at udforske Lazio på egen hånd, kan du overveje at leje en bil - dette anbefaler vi.

Der er en bred vifte af overnatningsmuligheder i Lazio. Uanset om du rejser til Rom, udforsker regionens bjergrige landskab eller besøger Italiens fantastiske kystlinje, kan du finde noget, der passer til både dine behov og dit budget. Her kan du vælge mellem store all-inclusive-hoteller, hyggelige pensionater, kendte hotelkæder og femstjernede hoteller. Du kan vælge, om du vil booke fly og hotel separat eller booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje inkluderet. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Lazio og Italien!Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Lazio

Populære hoteller i Lazio

Italien, Lazio, Rom
9,4
Fabelagtigt
4673 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 26 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lazio, Rom
9,1
Fabelagtigt
801 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Lazio, Rom
9,1
Fabelagtigt
582 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • I by eller landsby

Hvad siger gæsterne i Lazio?

9,1
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 112 anmeldelser