Rejser til Firenze

Firenze er en historisk perle i det nordlige Italien. Her kan du opleve verdensberømte kunstværker, smuk arkitektur og få unikke kulturoplevelser. Book en billig rejse til Firenze med Solfaktor!

Firenze som rejsemål

Firenze er en storby i den nordlige del af Italien - beliggenheden er i regionen Toscana. Byen ligger på begge sider af floden Arno og har bakker på begge sider. By er renæssancens vugge, og byens historiske centrum er med al ret på UNESCO's verdensarvsliste. Her finder du et imponerende antal verdenskendte museer, paladser og kirker. Firenze tiltrækker tusindvis af turister hvert år.

Attraktioner og aktiviteter i Firenze

Firenze venter dig med en unik kulturel og historisk arv og historie, og her finder du flere kulturelle oplevelser, end man næsten kan fordøje. Byen er noget helt for sig selv, når vi taler om at dykke ned i den europæiske kulturarv og Italiens historiske skatte.

Piazza della Signoria, byens hjerte, er omgivet af flotte bygninger og skulpturer og er et godt udgangspunkt for at udforske Firenzes historie og kultur. Et af byens højdepunkter er Uffizi-galleriet, et imponerende skatkammer af renæssancekunst, der omfatter mesterværker af kunstnere som Leonardo da Vinci og Sandro Botticelli. Du skal bestille billet i forvejen, for at ikke stå i lange køer i højsæsonen.

Ingen tur til Firenze er komplet uden at se Duomo di Firenze - katedralen, der præger byens skyline med sin skinnende kuppel. Det er også værd at besøge Palazzo Vecchio, et storslået gotisk palads, der symboliserer både den politiske og kulturelle magt, Firenze har haft igennem de sidste mange hundrede år.

For at krydse Arno-floden, som deler Firenze, kan du gå over Ponte Vecchio (den gamle bro, bygget i 1345), som i vore dage er en bro med eksklusive smykkebutikker. Besøg gerne Boboli-haverne, et idyllisk haveanlæg med smukke springvand og panoramaudsigt. Medici-kapellet er den største og mest berømte del af Basilica di San Lorenzo di Firenze og giver et indblik i byens historie. Museo dell'Opera del Duomo huser en imponerende samling af kunstværker og skulpturer, der oprindeligt blev skabt til Duomo og Campanile.

I Firenze finder du også Galleria dell'Accademia og Uffizi-galleriet. Begge er ikke bare Italiens vigtigste, men også verdens vigtigste kunstgallerier. På Galleria dell'Accademia kan du bl.a. opleve Michelangelos ikoniske statue af David, lavet af marmor i starten af 1500-tallet.

Hvornår skal man rejse til Firenze?

Højsæsonen i Firenze er om sommeren. Så er her mange turister og varmt - på en god dag tæt på de 30 grader. Der kan være lange køer ved populære attraktioner. Forår og efterår er måske bedre tidspunkter at besøge Firenze på? Her får du mere behagelige temperaturer og færre turister. Perfekt for italiensk storbyferie! Vinteren er kølig og ofte ganske fugtig, men hvis du ikke har noget imod lidt koldere vejr, kan du få en dejlig oplevelse i Firenze her.

Mad, drikke og natteliv i Firenze

Det du får på din tallerken i Firenze har ofte en autentisk toscansk karakter.  Firenze er et af Italiens spisekamre, og her kan du forvente en spændende madkultur, der lægger vægt på naturlige smage og sæsonens lokale råvarer. Atmosfæren på restauranterne i Firenze kan variere fra afslappede trattoriaer til mere elegante spisesteder. Fællesnævneren er det italienske køkken med pasta, pizza, grillet kød, frisk fisk og en række lækre desserter på menukortet. Toscana-regionen er også kendt for sin vinproduktion. På restauranterne i Firenze spiller den lokale vin en vigtig rolle. Spørg din tjener, hvilken vin som passer bedst til netop dit måltid.

Nattelivet i Firenze er godt. Her kan du slappe af med en aperitivo ved flodbredden, nyde udsigten på en af byens tagbarer, opleve en kulturel aften i teatret eller danse til ud på de sene timer på en af byens hippe natklubber.

Fly til og hoteller i Firenze

Fra Danmark er der kun direkte fly til Firenze fra Kastrup. Fra Billund og Aalborg skal du skifte fly. Flyveturen fra Kastrup  til Firenze Lufthavn (FLR) tager ca. 3 timer. Ellers er der fly, der lander i Pisa, hvorfra det er en halvlang køretur (ca. 80 km) i bil til Firenze. Pisa benyttes mest af lavprisselskaber, men kan være er alternativ. Fra lufthavnen i Firenze er det praktisk at tage lufthavnsbussen ind til byens centrum. Den har regelmæssige afgange, og busturen tager normalt 20-30 minutter. Du kan også tage en taxa, som du kan finde uden for ankomsthallen. Hvis du vil have mere fleksibilitet til at udforske områderne omkring Firenze i dit eget tempo, kan du overveje at leje en bil.

I Firenze er der mange gode hoteller og ferielejligheder for enhver smag. Du finder små, hyggelige boutiquehoteller og fantastiske femstjernede hoteller. Du vælger selv, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Firenze og Italien!

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Firenze

Populære hoteller i Firenze

Italien, Toscana, Firenze
8,2
Meget godt
1256 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Toscana, Firenze
8,9
Meget godt
1185 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Italien, Toscana, Firenze
9,1
Fabelagtigt
2008 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Hvad siger gæsterne i Firenze?

8,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 7 anmeldelser