Rejser til Sardinien

Sardinien er Middelhavets næst største ø og har 1,7 millioner indbyggere. Her finder du nogle af Middelhavets smukkeste strande med hvidt sand, klart azurblåt badevand og duftende pinjeskove. Det meste af øen er bakket bjerglandskab, med nogle lavere plateauer langs kysten. Her er en rig kultur og øen har sit helt eget særpræg, som gør en ferie her til en unik oplevelse.

Cagliari er Sardiniens hovedstad, og her kan du opleve den hyggelige gamle bydel Castello som ligger på et højdedrag med den flotteste udsigt over bugten. Stranden ved Cagliari er 13 kilometer lang og grundet de lokale vindforhold populær blandt surfere og kitere.

En anden by på Sardinien er Olbia. Her er tempoet lidt højere med mange travle handelsgader i den historiske bymidte. Ved Olbia er både historiske monumenter og arkæologiske udgravninger, og ikke mindst gode strande både nord og syd for byen.

Ved Alghero finder du også en af Sardiniens bedre strande, og i området er det nemt, at finde sin egen lille strand ved at køre en tur på cykel langs kysten. Gå ikke glip af selve Alghero by. Byen har en af Italiens flotteste bykerner med den gamle ringmur. Vest for Alghero ligger store områder med olivenlunde, og hvis du kører videre vestpå kommer du til sidst til Capo Caccia, Sardiniens mest vestlige punkt, hvor de berømte Neptungrotter ligger.

Sardiniens nok mest berømte (og dyreste) område er ved Stintino, hvor du bader i det flotteste vand og hvor sandet er hvidt som i Caribien.

Besøg gerne Castelsardo, en charmerende gammel by med mangefarvede huse, som ligger tæt sammen under borgen fra 1100-tallet.

En af mange gode grunde til at tage til Sardinien er det gode køkken. Her bruger man næsten udelukkende lokale råvarer. Nyd af de flotteste oliven, god lokal vin, lækker spegepølse og frisk ost, friskfanget fisk og de lækreste pizzaer. Mange vingårde på Sardinien kan besøges, men check åbningstiderne før du tager af sted.

Du kan rejse til Sardinen med flere forskellige danske rejsearrangører om sommeren, og du kan naturligvis også selv arrangere din rejse hertil ved at bestille fly og hotel hver for sig. Du lander enten i Alghero eller Olbia. Fra begge lufthavne skal du regne med lidt under en halv time i bus eller bil for at komme ind til centrum af byen. Mange lejer bil direkte ved ankomst.

Sardinien er Middelhavets næste største ø, og har omkring 1,7 millioner indbyggere

Det meste af øen er bakket bjerglandskab, med nogle lavere plateauer langs kysten.

Sardiniens lokale skikke og kultur adskiller sig fra resten af Italien og her kan man blandt andet opleve unikke køkkentraditioner, som kan glæde selv de mest følsomme smagsløg.

Hvem vil kunne lide Sardinien?

Sardinien passer både for unge og gamle. Her kan du kombinere sol og strand med kultur, aktiviteter, arkitektur, flot natur, shopping og kulinariske oplevelser.

Hvornår skal man rejse til Sardinien?

Sommeren starter i maj og varer omtrent frem til sidst i september. Fra november til april har du Sardinien lidt mere for dig selv - sammen med de lokale, og her er tempoet en del lavere.

Billig ferie på Sardinien med Solfaktor

Sardinien minder mest af alt om ... Sardinien. Øen midt i Middelhavet er nemlig helt sin egen. Det betyder bl.a. at du får et lækkert, tropisk klima og masser af særpræg inden for mad, natur og folklore. Tag på ferie på Sardinien, hvis smukke strande og la dolce vita står øverst på din liste.

På Sardinien kan du holde den fuldendte ferie. Øen har smukke sandstrande med perfekt, hvidt sand. Vejret på Sardinien er dejligt lunt og solrigt - og maden simpelthen fantastisk. Sardinien er forkælelse af alle dine sanser.

Sardinien er populær blandt både dykkere og surfere. Så hvis aktiv ferie og vandsport er noget for dig, bliver det ikke meget bedre end på Sardinien. Sardiniens kyster byder på klart vand og en behagelig søbrise, så det på trods af sol-rigt vejr ikke bliver alt for hedt.

Ferie på Sardinien er for alle, der har smag for "la dolce vita" - det søde liv. Fra jet-settet på Smeralda-kysten, hvor de rige og berømte boltrer sig, og hvor du kan nyde synet af de kæmpemæssige lystyachter, til andre steder på øen, hvor lokale og feriegæster lever et roligt og lidt mere ydmygt liv, men altid med god mad og drikke, dejligt vejr og smuk natur.

Sardinien er et ferieparadis lige midt i Middelhavet

Sardinien er Italiens næststørste ø og den ligger lige midt i det dejlige Middelhav. Det er måske den ø i Europa, der minder mest om øerne i Caribien, pga. dens tropiske vegetation, det varme klima og det rene, turkisblå vand. Sardinien er absolut det bedste sted i Italien for en badeferie for naturelskere med gode dykkermuligheder blandt farverige fisk og gamle, romerske skibsvrag. Her er sandstrande så langt øjet rækker, varieret med interessante klippeformationer, formet af vind og vejr.

Ældgamle hyrdetraditioner

Sardiniens kyst er udelukkende bebygget med lave huse i mindre landsbyer, opført i nyere tid. Op til vores tid var øens civilisation beskæftiget med landbrug og kvægavl, især kendt for gede- og fåreavl. Minedrift udgjorde også en betydningsfuld indtægtskilde og gjorde øen attraktiv for datidens strateger. Nutiden er stadig præget af de ældgamle hyrdetraditioner, hvorfor vi anbefaler at smage de lokales specialiteter som hjemmelavet pølse og ost, samt den gode, stærke bordvin.

Det autentiske Italien findes også på Sardinien

Når du rejser til Italien, så er stemningen på Sardinien noget af det mest autentiske, man kan forestille sig. Her finder du lokalkolorit og en særlig stemning. Sardinien fortryller med sin uberørte natur, de mange traditioner og den typiske, sardinske gæstfrihed.

Et eksempel på autenticitet er den lille by Cabras, som ligger på Sardiniens vestkyst. Byen er præcis så autentisk og charmerende, som man kunne drømme om. Indbyggerne lever deres liv i ro og mag og ernærer sig ved fiskeri og med mindre vinproduktioner.

Ferie for to

Romantikken blomstrer bedst, når de helt rigtige omgivelser og betingelser er til stede. Hvis din indre dagdrømmer higer efter at mærke sandet mellem tæerne, gå lange ture langs Middelhavet og have fokus på selvforkælelse, så har du fundet stedet, hvor drømmen kan blive til virkelighed.

Sardinien er det perfekte sted for en romantisk rejse. Her findes de mest romantiske steder lige fra uberørte bugter med betagende solnedgange til stemningsfulde kystbyer med strandpromenader. Det er derfor et oplagt sted at holde jeres bryllupsrejse eller fejre en bryllupsdag. Kontakt Solfaktor for en snak om de bedste hoteller, feriehuse, ferielejligheder og ferieboliger på Sardinien.

Mere information om Sardinien

Sardinien, beliggende syd for Korsika, er Middelhavets næststørste ø og en selvstændig region i Italien. Øen har 1.637.639 indbyggere fordelt på 24.090 km² med Cagliari, beliggende på den sydlige del af øen, som dens største by og provinshovedstad.

Sardinien er ofte blevet kaldt den europæiske udgave af et tropisk bade-paradis. Sammenligningen er muligvis lidt overdrevet - vi befinder os trods alt stadig på det europæiske kontinent - men det milde mediterrane klima kombineret med tropiske planter og fremragende sandstrande gør, at øen i hvert fald som et minimum må siges at være et af de bedste steder at tage på en sol- og badeferie i Italien.

Sardinien har dog ikke bare nogle af Italiens smukkeste og bedste strande. Øen rummer også unikke muligheder for at dykke blandt grotter, farverige fisk og gamle, romerske skibsvrag. I det sydøstlige hjørne af øen er der f.eks. gode dykkermuligheder ved halvøen Capo Carbonara, samt småøerne Cavoli og Serpentara. Oppe nordpå er der gode dykkermuligheder ved Capo Testa, mens du på den østlige del af øen har mulighed for at opleve nogle af de mange skjulte grotter under havoverfladen, f.eks. i Bue Marino-grotterne ved Cala Gonone.

Men en rejse til Sardinien er meget mere end sol-, bade- og dykkerferie. Øen har en unik historie, der har været præget af fønikisk, græsk, romersk, arabisk og spansk kultur - og bærer desuden stadig spor af den sagnomspundne nuragherkultur; en enestående civilisationsform, som herskede på øen fra 1800-tallet f.Kr. til 200-tallet. Der findes i dag ikke nogen skriftlige vidnesbyrd om denne mystiske civilisation. Til gengæld findes der mere end 7000 såkaldte nuragher - en særlig type fæstningsværk bygget som et kegleformet tårn af sten - som kan opleves forskellige steder på øen. Du kan blandt andet opleve den i den lille landsby Barumini, hvor du kan se de arkæologiske rester af en hel nuragh-landsby kaldet Su Nuraxi di Barumin, der er blevet erklæret verdensarv af Unesco

Og så bør du ikke gå glip af øens charmerende byer. Alghero, der ofte kaldes for “Italiens Barcelona” på grund af dens catalanske præg og dens smukke beliggenhed ved havet på nordvestkysten, er manges favoritby, ikke bare på Sardinien, men i det hele taget. Og du bør naturligvis også opleve provinshovedstaden Cagliari, som lokker med dens skønne beliggenhed i en bugt på den sydligste del af øen. 

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål på Sardinien

Populære hoteller på Sardinien

Italien, Sardinien, Cala Gonone
8,6
Meget godt
171 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 106 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sardinien, Alghero
9,0
Fabelagtigt
249 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sardinien, Alghero
9,5
Fabelagtigt
121 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.6 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Sardinien?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 15 anmeldelser