Rejser til Olbia

I Olbia kan du opleve et aktivt byliv med hyggelige handelsgader i byens centrum. Både i byen og langs kysten til begge sider finder man mange fantastiske små strande. I og omkring byen kan man finde arkæologiske udgravninger og det er oplagt at tage på ture i området.

Olbia er den vigtigste havneby på Sardinien med omkring 50.000 indbyggere

Olbia har en fin gammel by med en rig historie, som i sin tid blev grundlagt af grækerne. Du kan besøge mange af de historiske monumenter og arkæologiske udgravninger både i og lige uden for byen.

Olbia ligger fint til inderst i en smal bugt. Byen og de nærliggende områder indbyder til bil- og vandreture i et vidunderligt landskab. Både i byen og langs kysten mod nord og syd finder du mange fantastiske fine små strande.

Oblia er regionshovedstad på Sardinien og her kan du opleve et travlt byliv med hyggelige handelsgader i centrum af byen.

Selv om byen ofte er mere berømt for dens nærhed til den berømte kyststrækning end for dens egne dyder, har den mere at byde på, end hvad der først lige møder øjet. I byens historiske centrum, der bugner af hyggelige butikker, vinbarer, restauranter og caféer, finder du et forfriskende og autentisk alternativ til de mere kendte ferieresorts, der strækker sig mod nord og syd.

Velkommen til Sardinien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Olbia og andre rejsemål på øen hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse.

Store oplevelser og seværdigheder

Byen, der har en befolkning på omkring 60.000 indbyggere (hvilket gør den til den fjerde-største by på Sardinien), byder også på en række interessante historiske og kulturelle seværdigheder, såsom det arkæologiske museum - Museo archeologico di Olbia - som giver et interessant indblik i den græske indflydelse på byen og de senere kampe mellem kartaginenserne og romerne, samt eksempler på 2000 år gamle skibsvrag.

Blandt byens andre store seværdigheder er basilikaen San Simplicio fra 1100-tallet, der bestemt er et besøg værd, resterne af et romersk forum; Fausto Noce-parken, som er den største på Sardinien; rester af kartagiske mure; middelalderkirken Skt. Paul; flodparken Padrongianus; og området omkring Arzachena, der ligger kun ca. 25 kilometer mod nordvest, hvor du kan opleve eksempler på øens berømte nuraghi-tårne.

Transport-centrum

En anden af byens dyder er, at den er så godt forbundet med omverdenen via fly, færge, tog og det sardiske vejnet. Der er fast rutefart med bilfærger fra byens havn til Genova, Livorno og Civitavecchia nord for Rom og byen har tilmed en international lufthavn, Aeroporto Olbia Costa Smeralda Geasar (OLB).

Der går også tog til blandt andet Porto Torres, Golfo Aranci og Cagliari fra Olbia jernbanestation og der er en motorvej til Nuoro og Cagliari (SS131) og landeveje til Sassari (SS199-E840), Tempio Pausania (SS127) og Palau (SS125).

Spændende historie

Selv om Olbia er berømt for dens græske fortid, som går tilbage til det syvende århundrede f.Kr. og som du - som nævnt - kan opleve på byens arkæologiske museum, så viser arkæologiske fund, at byen først blev grundlagt af fønikere. Byen spillede senere en rolle under den første puniske krig, hvor romerne kæmpede mod kartagerne og sardinerne nær Olbia.

I middelalderen var den hovedstaden i Giudicato di Gallura, som var en af de fire uafhængige stater på Sardinien; og fra 1113 udgjorde den bispedømmet  Cività (der senere blev omdøbt til bispedømmet Civita-Tempio og Tempio-Ampurias).

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Olbia

Populære hoteller i Olbia

Italien, Sardinien, Olbia
8,8
Meget godt
168 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Sardinien, Olbia
7,3
Godt
966 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 6 km
  • Nærmeste strand: ca. 5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Sardinien, Olbia
8,6
Meget godt
753 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)