Rejser til Milano

Tag på storbyferie til modehovedstaden Milano! Her kan du opleve flotte seværdigheder, førsteklasses shopping og udsøgte madoplevelser. Book en billig ferie til Milano med Solfaktor!

Milano som rejsemål

Milano er en storby (Italiens næststørste by efter Rom) i den nordlige del af Italien. Den ligger i Lombardiet-regionen og  har over 1,3 millioner indbyggere. Byen er en populær helårsdestination, der tiltrækker turister fra hele verden. Milano er et eldorado for mode, design og innovation  - og det perfekte valg hvis du vil udforske moderne italiensk kultur og livsstil.

Attraktioner og aktiviteter i Milano

Milano byder på en unik blanding af mode, kultur, kunst og historie. Her finder du gode attraktioner og imponerende seværdigheder for enhver smag. Et af byens mest imponerende vartegn er Duomo di Milano - en majestætisk gotisk katedral med imponerende arkitektur og mulighed for at nyde panoramaudsigten fra taget. På samme plads ligger Galleria Vittorio Emanuele II, et galleri med en smuk glaskuppel og eksklusive butikker og caféer.

I Milanos verdensberømte operahus, Teatro alla Scala, kan du nyde opera- og balletforestillinger i verdensklasse. I det imponerende middelalderslot fra midten af 1300-tallet, Castello Sforzesco, findes både interessante museer og kunstgallerier, der giver dig indblik i Milanos historie og kultur. Kirken Santa Maria delle Grazie er berømt for at huse Leonardo da Vincis mesterværk, "Den sidste nadver", og tiltrækker kunstelskere fra hele verden til Milano.

Milano er også især kendt som en modehovedstad. Her er gode shoppingmuligheder og byen har ekstremt mange designerbutikker og luksusforretninger. Især i området omkring Via Montenapoleone. Verdens førende modehuse som Chanel, Versace, Hugo Boss og Fendi har deres oprindelse i Milano. Byen er også vært for flere store kulturbegivenheder og kunstudstillinger. Milano er virkelig en levende og meget moderne by.

Hvornår skal man rejse til Milano?

Du kan rejse til Milano hele året. Forår og efterår er gode tidspunkter med behagelige temperaturer, og her får du perfekte vejrforhold til sightseeing, shopping og udendørs aktiviteter. Om sommeren bliver Milano ret varm, men så er her også mange kulturelle begivenheder, som gør byen spændende at besøge. Selvom sommeren er de måneder, hvor byen er som mest fyldt op af turister, er sommeren også en magisk tid i byen, med lange, lune aftener og et behageligt "leben" i gader og stræder. Vinteren i Milano kan være kølig og regnfuld, men det er også et godt tidspunkt for at udforske seværdighederne lidt mere for dig selv  - og for at tage på shopping - måske endda med vinterudsalgsrabatter. I denne periode kan du få gode tilbud på fly og hotel. 

Mad, drikke og natteliv i Milano

Der er 100% garanti for store madoplevelser i Milano. Her kan du starte dagen med en espresso eller cappuccino på en af byens mange gode caféer og smage på italienske søde sager - mange af de lokale starter dagen med en espresso og en "cornetto" som ligner en fransk croissant.

Byen har et væld af restauranter og spisesteder, der serverer både italienske klassikere og retter fra alle verdenshjørner - men i Milano skal du spise milanesisk. Det italienske køkken er verdenskendt for sin lækre pasta, pizza og risotto, men forskellige dele af Italien har deres eget twist og specialiteter, som er værd at prøve. I Milano finder du klassiske retter som Risotto alla milanese (cremet risotto med safran) og Cotoletta alla milanese (en saftig schnitzel med sprød panering), som er lokale favoritter, der er værd at prøve. Milano er også kendt for sin osteproduktion - smag på gorgonzola, taleggio og mascarpone. Du kan også smage lokale vine fra Lombardiet, der passer perfekt til dine måltider. Spørg din tjener, om hvilken vin som passer til dit måltid.

Milanos natteliv er virkelig pulserende og byder på et stort udvalg af barer og natklubber. Det charmerende Navigli-kvarter er et populært område om natten med mange restauranter og barer langs kanalerne. Brera-kvarteret tiltrækker et mere sofistikeret publikum med smarte cocktailbarer og kunstgallerier. Natklubber som Just Cavalli og Hollywood er favoritter blandt dem, der ønsker at feste og danse til de tidlige morgentimer i Milano. Her skal du have penge med hjemmefra.

Fly til og hoteller i Milano

Det er nemt at rejse  fra danske lufthavne til Milano. Der er direkte fly fra Kastrup til Milano Malpensa Lufthavn (MXP) hver dag. Fra Billund og Aalborg skal du skifte fly undervejs. Flyrejsen er hurtig, kun ca. 2 timer fra Kastrup.

Fra lufthavnen er der flere måder at komme ind til centrum af Milano på. Den nemmeste og ofte hurtigste måde er via Malpensa Express-toget, som tager dig til Milanos hovedbanegård på 45 minutter. Der går også flere busser fra lufthavnen til Milanos centrum, men de kan tage lidt længere tid. Hvis du vil tage en taxa, finder du et stoppested uden for ankomsthallen, og turen til centrum tager ca. 45 minutter, men du skal ofte regne med længere tid på grund af køer. Hvis du har planer om at udforske området omkring Milano i dit eget tempo, kan du overveje at leje en bil. Hvis du kun skal opholde dig i Milano centrum, er billeje ikke en god idé - her er kamp om parkeringspladserne.

Der er masser af gode overnatningsmuligheder i Milano. Du kan vælge mellem kendte hotelkæder i centrum, hyggelige boutiquehoteller i trendy kvarterer, en række femstjernede hoteller og store all-inclusive-hoteller med mange faciliteter. Vælg, om du vil booke fly og hotel hver for sig, eller om du vil booke en pakkerejse med fly, hotel og eventuelt billeje. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din ferie til Milano og Italien!Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Milano

Populære hoteller i Milano

Italien, Lombardiet, Milano
7,1
Godt
786 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Afstand til centrum: ca. 800 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Milano
7,4
Godt
1463 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 10 km
  • Afstand til centrum: ca. 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Milano
8,7
Meget godt
1572 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 4 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant