Rejser til Lombardiet

Lombardiet er en perle, der desværre ofte bliver overset i planlægningen af sommerferien. I stedet hænger man fast i de klassiske, italienske regioner, såsom Toscana, Campania og Sardinien. Det er synd, at Lombardiet ikke har fået en reel chance, for regionen har meget at byde på. Derfor vil jeg prøve at ændre tendensen. Personligt har jeg en særlig forbindelse til Lombardiet. Milano er regionens hovedstad, og det er Milano, jeg har kunnet kalde min hjemby i de sidste seks år. I løbet af den tid har jeg haft fornøjelsen af at opleve meget af det, regionen har at byde på – jeg har dog langt fra oplevet det hele…

Lombardiet ligger i det nordlige Italien, der grænser op til Schweiz i nord, Trentino Alto-Adige og Veneto i øst, Emilia-Romagna i syd og Piemonte i vest. Lombardiet er en stor region, hvilket gør, at landskabet skifter. I nord præger Alperne udsigten, og i syd er det Po-sletten, der strækker sig i alle retninger.

Det er også i Lombardiet, at nogle af de smukkeste og mest anerkendte, italienske søer ligger. Fra Maggioresøen i vest (der grænser op til Piemonte) til Como- og Iseosøen til Gardasøen i øst (der grænser op til Veneto). Syd for Iseosøen ligger vindistriktet Franciacorta, der frem for alt er kendt for sin produktion af mousserende vine. En 80 km lang vinrute ”Strada del Franciacorta” ligger i området, og den kan man følge for at opdage områdets velsmagende dråber.  

Velkommen til Italien med Solfaktor. Du kan bestille rejsen som en samlet pakke inkl. flyrejsen, hotelophold og en lejebil, som holder klar i lufthavnen ved ankomst. Det er naturligvis også muligt at booke en transfer (transport fra lufthavnen tur/retur til dit hotel). Vil du hellere selv arrangere din rejse til Lombardiet, så kan du selvfølgelig også blot bestille dit hotel gennem Solfaktor. Foruden hoteller tilbyder vi også et udvalg af ferieboliger og ferielejligheder, og vil du have ekstra god plads, så vælg en ferie i en villa. Information og fakta

Skal du på ferie til Lombardiet, har jeg her samlet en lille rejseguide om regionen. Vil du have mere inspiration, så kig forbi vores blog. Her skriver vi om erfaringer fra egne rejser til Italien, og du kan bl.a. læse mere om vejret, når du rejser, om kulturen, naturen, om den lokale mad og vin, få tips til udflugter og meget mere.

Større og mindre byer 

Det er muligt, at du aldrig har besøgt Milano - men du har højst sandsynligt været på gennemrejse via en af byens lufthavne på din rejse til Italien eller verden. Milano er et stort knudepunkt i det europæiske flynetværk. Dog vil jeg foreslå, at du bliver i storbyen, næste gang du slår et smut forbi.

Milano ligner ikke andre, italienske storbyer – noget, der umiddelbart bliver associeret med noget negativt, for så kunne det betyde mangel på charme og historie. Intet kunne være mere forkert! At Milano er et økonomisk centrum for hele Italien, betyder, at byen tiltrækker et ungt publikum, store modehuse og avantgarde-virksomheder, som virkelig er vigtige for, at Italien fortsat kan udvikles som et land. Det er også takket være Milano, at Lombardiet er et af medlemmerne i ”The Four Motors of Europe”. Det er et samarbejde mellem de fire rigeste, europæiske regioner, som går ud på at skabe beskæftigelse og fremgang i Europa. De øvrige medlemmer er Catalonien i Spanien, Auvergne-Rhône-Alpes i Frankrig og Baden-Württemberg i Tyskland.

Lombardiet er selvfølgelig meget mere end bare Milano. Andre vigtige byer, der skal nævnes, er Bergamo, Como, Mantova og Pavia – alle med hver deres charme. Bergamo er opdelt i to dele, ”Città Alta” (den høje del) og ”Città Bassa” (den lave del). Den førstnævnte ligger på en forhøjning og byder på et historisk centrum samt et smukt udsyn over det lombardiske landskab. Den sidstnævnte ligger lavere og er en hyggelig by, der emmer af kultur og historie.

Como er en af de mest elskede byer i Italien, ikke mindst på grund af sin beliggenhed ved Comosøen, men også takket være det smukke centrum og det omgivende landskab. Mantova i det sydlige Lombardiet er en af de mest vidunderlige byer i regionen, der har en utrolig historisk og kulturel rigdom. Den bedste måde at opleve Mantova er at cykle rundt igennem de gamle gader, der præges af flot arkitektur. Pavia er en by fyldt med viden. Her finder du et af Europas ældste universiteter, hvor blandt andre Alessandre Volta – batteriets opfinder – har været lektor. Derudover boede Albert Einstein i Pavia i et stykke tid. Der er meget viden at komme efter i byen – det er helt sikkert!

Oplev Lombardiets elskede søer

Der er noget over vand, som har en beroligende effekt på os mennesker. Derfor er søerne utrolig vigtige i en region som Lombardiet, der ikke har nogen grænser ud til havet. Det er svært at vælge en sø frem for en anden. De har nemlig alle sammen noget at tilbyde. Det, der dog er fælles for dem alle, er, at Moder Natur virkelig overgik sig selv, da hun skabte søerne. Det forbløffende landskab omkring søerne har påvirket kulturen gennem tiden, og i dag kan du opleve smuk kunst, arkitektur, historie og lokale traditioner på en rejse hertil. 

Maggioresøen er det perfekte sted til at udøve vandsport og andre udendørsaktiviteter. Det milde vejr, vinden og områdets topografi giver dig muligheden for at teste dine evner med vandski, i sejlbåd eller i kano. Rundt om søens bredder kan du tage en vandretur, ridetur eller en tur på mountainbike. Lige netop cyklen giver dig en unik mulighed for at opleve søen, da der er mange cykelstier. 

Comosøen er en ubeskriveligt smuk by, der absolut må opleves. Byen, der lægger navn til søen, Como, er naturligvis et godt udgangspunkt for spændende udflugter. Rundt om søen har du gode muligheder for at opleve kultur og historie. Slå dig ned på caféer langs søbredden. Tag turen op i bjergene med toget, der fører til Brunate. Med båd fra Como har du mulighed for at opleve endnu flere byer, der ligger rundt om søen. En anden mulighed er at besøge Varenna, der ligger på søens østkyst. Det er en vældig malerisk by, der byder på små strande og smukke, farverige huse. Fra Varenna kan du komme videre til Bellagio med båd. Byen blev givetvis kendt, fordi George Clooney har et sommerhus der, men det er der nok en grund til. Bellagio er et lille paradis på jorden.  

Iseosøen er en mindre sø, der ligger noget ubemærket i forhold til sine mere kendte "storesøstre". Ikke desto mindre er dette en sø, som du må besøge, hvis du er på udkig efter rolige stunder i smukke omgivelser. Søens absolutte perle er Monte Isola, der både er et bjerg (monte) og en ø (isola). Højest oppe på bjergets top ligger klosteret Santuario of the Madonna della Ceriola, som du kan gå op til. Den tur tager omkring en time, og du begiver dig 450 meter op over havets overflade. Alternativt kan du tage en bus op til toppen. Hvis du ikke er interesseret i klosteret, bør det nævnes, at turen er det hele værd bare for at kunne nyde udsigten. 

Endelig har vi Gardasøen, som måske ikke behøver en nærmere præsentation, men jeg kunne alligevel ikke lade være – jeg ville kunne skrive uendelige historier om netop Gardasøen. Desenzano del Garda, Salò, Sirmione, Limone sul Garda, Bardolino, Malcesine, Riva del Garda… søen er fuld af fantastiske steder og byer, hvor du kan bruge mange, herlige stunder sammen med nære og kære. Her kan du nyde spektakulære udsigter, ture på søen, hvor der er fuld fart på, mere eller mindre anstrengende vandreture i bjergene, god mad, kultur og historie på museer, smuk arkitektur og meget, meget mere. Oplevelserne rundt om Gardasøen er uendelige. 

Vindistriktet Franciacorta i Lombardiet

Når ordene ”vin” og ”Italien” bliver sagt i forlængelse af hinanden, begynder mange at tænke på Toscana og dens Chianti-vine, Piemonte og dens Barolo og Barbaresco, eller måske til Sicilien og dens Nero d’Avola. Men hvad med Lombardiet, findes der ingen vinproducenter her? Jo, selvfølgelig! Dén lombardiske vin, der er mest kendt selv uden for landets grænser, er den mousserende vin, Franciacorta Spumante. Vinen har et DOCG-mærke (Denominazione di Origine Controllata e Garantita), som er det højeste kvalitetsmærke, en italiensk vin kan opnå, og den må kun produceres i regionen syd for Iseo i provinsen Brescia.

Vinene fra Franciacorta kan opleves langs den 80 kilometer lange rute ”Strada del Vino”. Af alle de gastronomiske ruter i Lombardiet er denne måske den mest interessante, da den adskiller sig fra mængden og ikke kun byder på gode vin- og madoplevelser, men også i et pittoresk og smukt landskab. Du kan komme langs ruten med bil, til fods, på cykel, og ja, selv på ryggen af en hest.

Mere information om rejser til Lombardiet

I den ovenstående tekst har jeg kun præsenteret en lille bid af, hvad du kan opleve i Lombardiet. Ønsker du yderligere information og hjælp til at planlægge en rejse til Lombardiet, er du naturligvis mere end velkommen til at kontakte mig og mine kollegaer – vi er blot en mail eller en opringning væk. 

Benvenuti in Lombardia!
Hilsen Louise

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Lombardiet

Populære hoteller i Lombardiet

Italien, Lombardiet, Bormio
  • Nærmeste lufthavn: 163 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Desenzano del Garda
  • Nærmeste strand: ca. 210 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Lombardiet, Sirmione
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Lombardiet?

7,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 8 anmeldelser