Rejser til Schweiz

Dette lille Alpeland er trods sin beskedne størrelse et af Europas mest interessante rejsemål - både når det gælder naturen og kultur. I Schweiz kan du tage på skiferie, vandreferie eller opleve storbylivet i Geneve og Zürich.

Schweiz er et af Europas mest multikulturelle lande, hvor næsten en fjerdedel af de omkring 8 millioner indbyggere er udenlandske statsborgere. Der er desuden hele fire officielle sprog her, som har historiske rødder i landets opdeling i regioner eller kantoner. Således tales der tysk, fransk og italiensk i de regioner, der grænser op til disse nabolande, mens rætoromansk - et romansk sprog af schweizisk oprindelse - tales af et mindretal i nogle af dalene i bjergområdet Graubünden.

Schweiz ligger midt i Europa uden egne kyster. Så du finder altså ingen strande her, men tilgengæld fantastiske bjerge og krystalklare søer. Alperne udgør således omkring 60 procent af landet. Det er da også først og fremmest den storslåede natur, de fleste rejser til Schweiz for at opleve.

Et paradis for naturelskeren

I generationer har Schweiz været et mekka for bjergbestigere med hang til udfordrende eventyr. Nogle bjerge såsom Matterhorn og Eiger har opnået legendarisk status langt uden for landets grænser, men de er bare et par af de utallige bjergtoppe, som du give dig i kast med på en rejse til Schweiz.

Decideret bjergklatring kræver naturligvis erfaring og grundig træning. Men alle har masser af muligheder for at udforske den spektakulære natur  på en rejse til Schweiz. Spredt ud over landet er der for eksempel mere end 65.000 kilometers afmærkede vandrestier, der spænder over alle sværhedsgrader og typer. 

Har du børn med på rejsen til Schweiz, er der for eksempel talrige steder, hvor I kan springe de mest anstrengende strækninger over ved blot at tage en svævebane. Man behøver ikke svede for at nyde smukke udsigter i Schweiz. Det kunne for eksempel være en tur op til Oeschinensee, der er kendt for sit turkisblå vand omgivet af høje bjerge. Efter turen med svævebane op ad i bjergene er det blot en let gåtur ad en bred, jævn grussti ned til søen. Det kan selv de mindste familiemedlemmer klare. Slut eventuelt af med en forfriskning på en af de flot beliggende restauranter, inden I tager svævebanen ned igen.

Der er altså næsten uendeligt mange muligheder for at bruge ferien på store naturoplevelser til fods. Men også hvis du rejser rundt i landet på cykel, i bil, bus eller med tog ad de alpine veje og jernbaner, forkæles du konstant med betagende udsigter.

De schweiziske panoramatog

Schweiz er ikke blot kendt for sine mange vandreruter, men også for at have nogle af de smukkeste togruter i verden. Med tog kan du helt uden anstrengelse rejse gennem landets mest majestætiske bjerglandskaber, idylliske dale og landsbyer og forbi krystalklare søer og isblå gletsjere. En tur med et almindeligt pendlertog her kan være en oplevelse for livet.

Ønsker du at læne dig tilbage, mens spektakulære naturscenerier passerer forbi store vinduer? Så er dog især de såkaldte panoramatog interessante. Tag for eksempel tage en tur med Gletsjer-ekspressen, det nok mest kendte af disse schweiziske panoramiske tog. På den otte timer lange togrejse fra outdoor-mekkaet Zermatt ved Matterhorns fod til St. Moritz i Graubünden passerer toget gennem 91 tunneller og over 291 broer. Det er dog bare én af mange smukke togture, du kan prøve i Schweiz. Du kan således sagtens bruge en hel ferie på at rejse på kryds og tværs af landet med i tog.

Der er i det hele taget yderst velfungerende offentlig transport med både bus og tog, som forbinder de fleste større byer i Schweiz med regelmæssige afgange.

De schweiziske byer

Som rejsemål associere de fleste især Schweiz med skiferie og vandreture i Alperne, men også når det gælder kulturoplevelser i byerne, er der masser at komme efter. Det gælder både i de mange hyggelige  landsbyer og i større byer som Zürich, Geneve og Basel.

I Bern, der trods sin status som forbundshovedstad faktisk kun er landets fjerdestørste by (130.000 indb.), kan du gå på opdagelse i en stemningsfuld og velholdt middelalderbykerne, Altstadt, som er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Også her er skøn natur ikke mange minutters kørsel væk, og om sommeren kan du sejle eller bade i Aare-floden, som løber gennem byen.

Vælger du at flyve til Schweiz, kan det meget vel være til lufthavnen ved Zurich. Det er landets største by med omkring 380.000 indbyggere og det vigtigste finanscentrum. Også her finder du en charmerende historisk bymidte, men også et væld af mondæne butikker, fine konditorier, anerkendte teatre og museer. Dertil kommer gourmetrestauranterne og de trendy barer, som danner grundlag for et af de bedste natteliv i Schweiz.

Når det gælder shopping og natteliv kan landets tredjestørste Basel ikke helt hamle op med Zurich. Til gengæld finder du her en endnu højere koncentration af spændende museer og teatre. Byen er desuden hvert år vært for en stor kunstmesse. Basel, som ligger ved bredden af Rhinen, er også blevet et populært udgangspunkt for krydstogter, der følger floden hele vejen til Amsterdam.

Uanset hvilken af de schweiziske byer, du rejser til, kan du glæde dig til en ferie fyldt med nye spændende indtryk. Landet er ikke større, end at du sagtens kan kombinere ophold i flere af byerne på en rundrejse, hvor der også bliver tid til tage på udflugter i de mange fantastiske naturområder.

Bestil en billig rejse til Schweiz online

Schweiz er et af verdens absolut rigeste lande, og sammenlignet med andre europæiske rejsemål ligger priserne i den høje ende. Men alligevel kan du sagtens rejse hertil uden at sprænge feriebudgettet.

Planlægger du at bruge det meste af ferien på shopping og restaurantbesøg, kan det naturligvis hurtigt løbe op i et land som Schweiz. Men hvis du først og fremmest rejser hertil for naturoplevelserne skyld, behøver det ikke blive en dyr ferie. Specielt ikke hvis du sørger for at sammenligne priser på fly og hotel.

Tjek udvalg af billige rejser til Schweiz her på Solfaktor, hvor du i vores søgemaskine nemt kan kombinere de bedste priser på fly og hoteller.

Hoteller i Schweiz

Populære hoteller i Schweiz

Schweiz, Zermatt
9,7
Fabelagtigt
517 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 126 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Schweiz, Zermatt
9,5
Fabelagtigt
515 anmeldelser
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • SPA/wellness
  • Hotelbar
Schweiz, Saas-Fee
9,8
Fabelagtigt
709 anmeldelser
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant