Rejser til San Felice del Benaco

San Felice del Benaco er en mindre kommune med knap 3000 indbyggere beliggende på den sydvestlige del af Gardasøen mellem Manerba mod syd og Saló mod nord. Området består af tre mindre dele; San Felice, Portese og Cisano.

Hvoraf navnet?

Man mener at navnet San Felice kommer af det latiske Sinux felix der betyder den lykkelige bugt eller fra de helgener (Felice, Adauto og Flavia) det var områdets skytshelgener. Portese ligger ca. 1 km fra centrum af San Felice og er en lille gammel fiskerby.

Angelo Zanellis fødeby

Cisano ligger oppe på et mindre forbjerg hvorfra man har en fantastisk udsigt ud over Saló-bugten. Værd at se i San Felice er bl.a. den parisiske barokkirke fra 1740-1781, der er dedikeret til helgenerne Felice, Adauto og Flavia. Besøg også Palazzo Roting fra det 18. århundrede som i dag er det fungerende rådhus i byen. San Felice er også den kendte skulptør Angelo Zanellis (1879) fødeby.

Endnu en parisisk kirke

Også i Portese finder man en seværdig parisisk kirke fra det 16. Århundrede, bygget til ære for San Giovanni Battista, samt byens slot fra den sene middelalder. I Cisano kan man se Palazzo Cominelli, der blev bygget i midten af 1600-taller af Cominelli-familien. Til kommunen hører også den smukke Isola del Garda, som er den største af øerne i Gardasøen.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i San Felice del Benaco