Rejser til Lecce

Lecce, der ligger i regionen Apulien i det sydlige Italien, kaldes for sydens Firenze på grund af dens flotte arkitektur og mange monumenter. Lecce har haft to storhedstider, dels under den romerske æra, dels i tiden under Kongedømmet Napoli. Det var netop under disse perioder, at de mange monumenter og bygninger, der er i byen, blev opført. Arkitekturen er præget af store ornamenter, der på grund af deres unikke karakter er blevet kaldt "Barok fra Lecce" (Barocco Leccese), og bygningerne er opført i lokale sten, som er porøse og enkle at dekorere.

Seværdigheder og aktiviteter 

Dit besøg i Lecce kan begynde på Piazza Duomo, som engang blev brugt som en slags beskyttelsesfort for byen og i dag anses for at være den smukke "dagligstue" i Lecce. Her mødes turister og lokale beboere hver dag, og der er altid noget at se på.

Ikke langt fra byen kan du finde resterne af L'Anfiteatro de Lecce, den romerske teaterscene, som stadig i dag (især om sommeren) bliver brugt til koncerter og teaterstykker. Besøg også Basilica di Santa Croce, hvor du indenfor og udenfor kan se smukke eksempler på, hvorfor navnet "Barocco Leccese" bliver brugt. 

Lecce er omkring 15 kilometer inde i landet, men på kun 20 minutter i bil kan du tage til San Cataldo på østkysten. Mellem San Cataldo og helt ned til Otranto byder Adriaterhavskysten på ca. 40 kilometer ekstraordinært smukt landskab - klipper, der rækker ned i havet, nu og da brudt af sandstrande og bugter, der kun kan nås med båd fra havet. Hvis du er på vej helt til Otranto - som er en dagstur værd - kan du besøge byens historiske centrum, omgivet af gamle mure og domineret af slottet Il Castello bygget i 1400-tallet.

Hvad skal du spise på din ferie i Lecce? 

Grøntsager, olivenolie, brød og pasta - raffineret på deres egen, unikke måde - er de grundlæggende ingredienser i Lecces køkken. Orecchiette (bogstaveligt øreformet pasta), makaroni og tagliatelle er de mest anvendte pastasorter, og saucerne består ofte af soltørrede tomater og basilikum, af pecorino og ricotta eller af lam fra højderne eller fisk fra havet. Pizza og focaccia findes selvfølgelig også i det sydlige køkken, ofte toppet med olivenolie, hvilket er en fryd for retterne. Hvis du er en modig "foodie", bør du prøve Lecces trippa (indvolde) eller rå, friskfangede østers. Er du kun ude efter det sikre og lækre, bør du spise lam og kartofler eller grillet frisk - simpelthen så lækkert og så enkelt. Afslut måltidet med små tærter fyldt med fløde, pasticciotto ripieno di crema eller la cotognata leccese - en gelélignende budding.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Lecce