Rejser til Basilicata

Basilicata, der grænser op mod regionerne Campania mod vest, Apulien mod nord og øst og Calabrien mod syd, er en af de mest oversete regioner i Italien og er ofte blevet kaldt for "én af Italiens bedst bevarede hemmeligheder". 

Regionen emmer af historie, afsondrede, mystiske bjerglandsbyer, rige gastronomiske traditioner og et af de mest varierede landskaber i Italien. Der er således stor forskel på at opholde sig ved den Joniske kyst eller den vestlige kyststrækning, som er klipperig. Den nordlige del af Basilicata er af vulkansk oprindelse og jorden her er mere frugtbar og området er rigt på fæstninger og slotte fra middelalderen. Basilicata egner sig derfor i lige grad til en badeferie med familien, en aktiv naturferie, en kulturel og historisk Italiens-rejse, en romantisk parferie eller en rejse ind i det syditalienske køkken!

Velkommen til Italien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til regionen Basilicata.

Oplevelser og seværdigheder

Matera

Hvis du ikke vil gå glip af Basilicatas mest kendte sevædighed, bør du aflægge den labyrintiske og historiske by Matera - kendt for at lægge scene til Mel Gibsons film "The Passion of the Christ" - et besøg. Byen huser nogle af verdens ældste og bedst bevarede bosættelser og i den prehistoriske bydel "i Sassi" vil du sikkert føle dig hensat til en fjern tidsalder. Kvarteret, som siden 1993 har figureret på UNESCO’s prestigefyldte liste over bevaringsværdig kulturarv, husede indtil 1950’erne tusindvis af mennesker i grotter og bygninger, der var muret ind i tufsten. Beboelserne er forhistoriske og har været beboet af forskellige folkeslag, munke og bønder gennem tiderne, hvorfor du finder eksempler på forskellige stilarter.

Pollino naturreservat

Basilicata byder på mange forskellige naturoplevelser og en af de største er nationalparken Pollino (Il Parco Naturale del Pollino), som ligger mellem det sydlige Basilicata og det nordlige Calabrien og som er klassificeret som værende Italiens største naturpark. Parken munder både ud til Det Joniske og Det Tyrrenske Hav og byder på et enestående naturområde med utrolige klippeformationer og bjerge med Serra Dolcedorme-bjerget som det højeste med sine 2.267 meter.

Melfi-slottet

Melfi-slottet er et af de vigtigste middelalderlige slotte i det sydlige Italien med en forhistorie, der går helt tilbage til den normanniske epoke i området. Slottet blev bygget i slutningen af det 11. århundrede af normanerne på et strategisk sted, der havde til hensigt at tjene som en port mellem de to naboregioner Campanien og Apulien. Slottets beliggenhed var afgørende for normannernes evne til at forsvare sig mod angreb udefra og som tilflugtssted for normanniske allierede. Med tanke på, at normannerne oprindeligt - inden de fra deres nye land i Normandiet i Frankrig erobrede store dele af Syditalien (og nu blandt op med den lokale franske befolkning) - stammede fra Danmark og andre nordiske lande er slottet særligt interessant for os nordboere, der kan følge vores forfædres eventyrlige færd i den sydlige del af Europa.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Basilicata

 • Matera
  18 hoteller
  Det er ikke mere end et par generationer siden, at myndighederne tvangsflyttede beboerne af de nu så berømte Sassi-grottebyer ved Matera. I dag er de optaget på UNESCO’s prestigefyldte liste over bevaringsværdig kulturarv og et populært rejsemål ... i Syditalien. Læs mere
 • Maratea
  3 hoteller
  I Maratea venter der dig smukke naturscenarier, et charmerende bycentrum med godt udvalg af barer og restauranter, venlige indbyggere og ikke mindst chancen for at nyde ferien i en lille, hyggelige kystby uden ret meget turisme.

Populære hoteller i Basilicata

Italien, Basilicata, Maratea
8,4
Meget godt
928 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 214 km
 • Nærmeste strand: ca. 3 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Italien, Basilicata, Matera
9,3
Fabelagtigt
631 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 42.1 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Basilicata, Matera
9,4
Fabelagtigt
61 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 43.1 km
 • Internetadgang/Wi-Fi