Rejser til Tropea

På Calabriens vestkyst ligger rejsemålet Tropea. En af italienerne højt elsket perle af en badeby. Der kommer derfor om sommeren mange turister, som dels nyder den herlige sandstrand, byens store udbud af gode restauranter og ikke mindst den herlige stemning, der hersker på de små pladser og i de små gyder og stræder.

Syditaliensk stemning og enestående strande

Tropea har i dag ca. 8.000 indbyggere og ligger på et klippefremspring 70 meter over havet. Kysten omkring byen er præget af små bugter og fine strande afbrudt af sporadiske klippepartier. Vandet genspejler himlens nuancer på den lyse havbund, så havet viser hele farvespektret fra det krystalklare blå til den smaragdgrønne. Dykkere vil her finde mange muligheder for at fornøje sig! Der er derfor mange turister i byen i sommerperioden, men det betyder til gengæld, at der også er et bredt udbud af gode restauranter, og at der hersker en hyggelig atmosfære på torvet og i byens gågader ved aftenstid.

Historie

Efter Anden Verdenskrig begyndte byens indbyggere at satse på turisme, der siden har sat sit præg på byens liv. Landbruget er dog endnu meget udbredt på markerne bag ved byen og på højsletten over Capo Vaticano, hvor det højtagtede rødløg fra Tropea dyrkes i store mængder. Et andet produkt, som er grundlag for den velsmagende men stærkt krydrede mad, er den røde chili. Hvis du vil have en fornemmelse af, hvor stærk og velsmagende den kan være, så skal du prøve at sætte et par dråber af den røde bombe-sauce (den kaldes la bomba af de lokale) på en tallerken pasta eller smøre den gode 'nduja (en slags pølse med chili) på det lokale brød.

Stemningsfuldt

Hvis du holder af middelalderlige stemningsfulde byer, så er Tropea en drøm at gå rundt i. Den normanske domkirke er bare én af de mange og smukke seværdigheder, der præger byens centrum. Du vil her finde smalle gader med palæer fra 1700- og 1800-tallet og den flotte hovedgade, der ender højt over havet med udsigt over den smukke halvø med en flot kirke på toppen og - når vejret tillader det - Stromboli vulkanen i horisonten.

Festligheder med lokalbefolkningen

Byens mange lokale byfester finder sted især om foråret og sommeren indtil september.
- Langfredag ved solnedgang holdes et optog gennem byens gader for at markere Jesus' korsfæstelse
- d. 3 maj holdes en anden religiøs fest kaldet I tri da Croci. Engang var der et lille tempel ved via Umbero I med tre kors på. Efter livlige arrangementer og et sækkeløb blandt byens indbyggere sluttes aftenen af med fyrværkeri ledsaget af en dansende kamelfigur.
- i juni afholdes en litterær festival, som tiltrækker forfattere fra hele Italien. En pris gives af en jury bestående af alle borgmestrene fra Calabrien.
- i løbet af juli måned holdes en kulinarisk byfest med middelhavsfisk og rødløg fra Tropea.
- i august finder Tropea Filmfestival sted ved havnen, hvor Raf Vallone Pris udgives. Den berømte skuespiller stammede nemlig fra denne by og kom ofte tilbage under sit eventyrlige liv.
- i september kan du glæde dig til Tropea Blues Festival, der holdes i byens historiske centrum. Blues-musikken spilles af mere eller mindre kendte bands, der kommer fra hele verden.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Hoteller i Tropea