Rejser til Sydtyrol - Trentino-Alto Adige

Trentino-Alto Adige/Sydtyrol er en selvstyrende region i den nordligste del af Italien, som er opdelt i to provinser: provinsen Trento, der almindeligvis er kendt som Trentino, og provinsen Bolzano, der almindeligvis er kendt som Alto-Adige/Sydtyrol.

Regionen har en rig og dramatisk historie, der afspejler dens beliggenhed mellem det sydlige og det nordlige Europa og mellem latinske og germanske kulturer og folkeslag. Den har således både være underlagt romersk overherredømme - romerne koloniserede regionen i år 15 f.Kr. - og været delt mellem invaderende germanske stammer (alemannerne og langobarderne), inden regionen blev en del af det bayerske herturgdømme og Karl Den Stores Rigs-Italien (Kongeriget Italien).

Fra det 9. århundrede - og indtil den blev annekteret af Italien i 1919 - var regionenen desuden en del af Det Haburgske Monarki og dets forgængere; Det Østrigske Imperium og Det Hellige Romerske Imperium. I dag er regionen blandt de rigeste og mest udviklede i både Italien og hele EU, men står stadig i skyggen af andre mere populære italienske regioner som rejsemål, selv om det ikke skorter på store rejse-oplevelser i Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol.

Velkommen til Italien med Solfaktor.

Oplevelser og seværdigheder

Dolomitterne

Hvis du holder af smukke naturoplevelser, så er Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol et ideelt rejsemål for dig! For der er ikke mange steder i Europa, du kan opleve så smukke bjerglandskaber, som dem, du kan opleve i bjergkæden Dolomitterne, der blev erklæret for verdensarv af Unesco i 2009.

Bjergene består for størstedelen af hævede koralrev, som blev dannet i Tethyshavet i løbet af Trias-perioden og som kaldes for dolomit (heraf navnet på bjergkæden). Det højeste punkt i bjergkæden er Marmolada på 2982 meter, efterfulgt af Antelao på 2981 meter og Tofano di mezzo på 2941 meter. I alt er der 22 bjerge på mere end 2000 meters højde i bjergkæden og hele 9 store naturparker, hvoraf Dolomiti Bellunesi National Park er den største med et areal på 315.11 km2.

Gardasøen

En rejse til Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol er også en mulighed for at opleve Italiens største sø, Gardasøen.

Søen, der ligger på kanten af Dolomitterne mellem provinserne Verona (sydøst), Brescia (sydvest) og Trentino (nord), har et overfladeareal på hele 369 kvadratkilometer, en længde på 51,6 kilometer og en bredde på 16,7 kilometer; i den nordlige del, der ligger i Trentino-Alto-Adige/Sydtyrol er søen dog smallere på grund af bjergene.

Søen byder ikke bare på nogle af Italiens smukkeste sø-landskaber, men også på små, charmerende byer langs bredden, såsom Sirmione, Malcesine og Garda, og et mildt klima, som er berømt for dets helbredende virkning.

Trento

Kunstbyen Trento er hovedstaden i Trentino-Alto Adige/Sydtyrol og er bestemt et besøg værd! Byens fascinerende gamle renæssancebydel har for få år siden gennemgået et nænsomt facadeløft og fremstår nu yderst ren og præsentabel. Den er utrolig charmerende og har mange gode og hyggelige restauranter, samt et stort udvalg af butikker i alle afskygninger.

Byen har også nogle spændende historiske sevædigheder, såsom det imponerende slot Castello del Buonconsiglio i udkanten af den gamle bydel, hvorfra fyrsterne herskede over området i århundreder.

Rejser til Italien

Læs mere om Italien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Italien her

Rejsemål i Trentino-Sydtyrol

Populære hoteller i Trentino-Sydtyrol

Italien, Trentino-Sydtyrol, Madonna di Campiglio
9,0
Fabelagtigt
116 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 165 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Trentino-Sydtyrol, Nago
9,4
Fabelagtigt
1350 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 78 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
  • Internetadgang/Wi-Fi
Italien, Trentino-Sydtyrol, Canazei
8,7
Meget godt
1256 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 180 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant