Rejser til Dubrovnikkysten

Dubrovnikkysten strækker sig fra øen Kolocep i nord og til byen Cavtat i syd. Selve byen Dubrovnik bliver ofte omtalt som "Adriaterhavets perle", og i middelalderen var byen længe en selvstændig stat. Man kommer ikke længere sydpå end dubrovnikkysten i Kroatien og klimaet her er varmt og godt. Langs kysten ligger flere vidunderlige badestrande. Siden omkring 300 f.kr. har der ligget græske kolonier langs kysten og områdets historie er tæt knyttet til Middelhavsområdet. I dag er Dubrovnikkysten nok bedst kendt fra serien Game of Thrones, hvor dens smukke landskaber er med til at skabe seriens fantastiske univers.

Dubrovnikkysten har et utal af små og store “ferie-perler”.

Kysten bliver ofte kaldt “paradis på jord” og den starter i nordøst ved øen Kolocep og strækker sig til byen Cavtat i syd.

Hele området har et typisk Middelhavsklima med milde vintre og varme somre. Her slår Adriaterhavets krystallklare vand mod et kystlandskab af forrevne klipper, med små skjulte badebugter i mellem. Dette er et sandt paradis for alle som kan lide at snorkle. Landskabet er præget af stedsegrønne træer og buske og ved kysten dyrkes tropiske frugter, vindruer og grønsager.

Historisk er Dubrovnikkysten forbundet med Middelhavsområdet, og allerede 300 f.Kr var der flere græske kolonier langs kyst. Siden den tid har vigtige hændelser efterladt mindesmærker som er vel værd et besøge.

Nu om dage er kysten nok bedst kendt for at være bjergtagende kulisse til den super populære serie Game of Thrones. Serien har medvirket til, at Kroatien, og særligt Dubrovnikkysten, er blevet en eftertragtet destination for badegæster.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Dubrovnikkysten

Populære hoteller i Dubrovnikkysten

Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
9,5
Fabelagtigt
1101 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
8,4
Meget godt
61 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Dubrovnikkysten?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 6 anmeldelser