Rejser til Kroatien

Kroatien ligger i den sydvestlige del af Europa og er mest kendt som en smuk og afslappet feriedestination, hvor man kan nyde sol, strand, gastronomi og stor gæstfrihed. Nogle af de mest kendte destinationer er  Split, Dubrovnik, Hvar, Makarska og Zadar. Book din rejse til Kroatien med Solfaktor i dag!

Naturskønne Kroatien er i det seneste år blevet en populær rejsedestination, og med god grund. Ved de fine strande finder man krystalklart vand, landets små landsbyer er smukke, naturen bjergtagende og kroaterne er et gæstfrit folkefærd med gode køkkentraditioner - og så er priserne endda lave. Uanset om man er til fest og farver, aktivferie eller en afslappet ferie tæt på naturen så har Kroatien noget at byde på. Her kan man besøge vingårde, tage på bådture i Adriaterhavet, dyrke vandsportsaktiviteter eller tage på vandreture, kort sagt landet har noget for en hver smag.

Kroatien som nation er en ung konstruktion, men har som område en lang og begivenhedsrig historie. Frem til 1991 var man en del af Jugoslavien, og den efterfølgende konflikt var både blodig og voldsom, noget som ødelagde landets turisme. Krigen er siden længe forbi, og Kroatien er mere populært end nogensinde.

Kroatien består af 21 amter, hvor 14 af dem ligger inde i landet, hvor også hovedstaden Zagreb ligger. De fleste turister besøger et af de 7 amter, hvor de populære kystbyer ligger.

Populære rejsemål i Kroatien

Helt oppe i nord ved grænsen til Slovenien og ikke langt fra Italien, ligger regionen Istrien med Pula som naturlig hovedstad. På halvøen finder du flere populære feriebyer som Porec og Rovinj, og ikke så langt herfra, finder du også byen Rijeka og den hyggelige ø med det for os danskere så umulige navn at sige – Krk.

Et stykke sydpå kommer du ind i Dalmatien. I den nordlige del af Dalmatien ligger Zadar, og endnu lidt længere sydpå den fantastiske by Split. Mange vælger, at starte sin rejse til Kroatien ved at flyve hertil. Kombinationen af den lille storby med den ældgamle bymidte og de flotte ferieøer Hvar, Brac, Vis og Korcula ude i skærgården er en god feriecocktail..

I Dalmatien er udvalget af feriemuligheder stort. Ved den Makarske Riviera syd for Split ligger feriebyerne på række, og lidt nord for Split ligger den flotte by Trogir.

Helt nede i det sydlige Kroatien, faktisk adskilt fra Kroatien som sådan, ligger storbyen Dubrovnik med den spændende historie og mange historiske bygninger. Byen er kendt for sin smukke gamle bydel, men her er også gode bademuligheder – og en skærgård. Mange vælger at sejle fra Split til Dubrovnik – en flot tur.

Rejsen hertil

Kroatien kan du rejse til med charterfly fra flere danske lufthavne, men mange vælger også at selv arrangere sin rejse, så man kan se flere ting, måske tage på øhopping eller tage en udflugt ind i landet for at besøge en af Kroatien mange nationalparker. Den korte flyvetid giver dig flere timer på rejsemålet.

Det er nemt, at komme rundt i Kroatien. Vejnettet er udmærket, offentlig transport kører til tiden og der er masser af færgeforbindelser mellem de forskellige øer og feriesteder langs kysten.

I løbet af de seneste år er Kroatien blevet et meget populært rejsemål, og det er let at forstå. Naturen er smuk, vandet krystalklart, de hyggelige byer er malerisk flotte, menneskene gæstfrie og maden god, og så er priserne endda lave. I Kroatien er der noget for enhver smag, uanset alder: Herlige turområder, hyggelige barer, vandsportsaktiviteter, vingårde og mange fine udflugter med båd i Adriaterhavet. Dette er blot noget af det Kroatien kan tilbyde dem, som vælger at rejse hertil. Efter den tragiske krig i det tidligere Jugoslavien blomstrer Kroatia nu igen, måske endnu smukkere end tidligere?!

>> Læs også om afbudsrejser og restpladser til Kroatien her

Hvem vil kunne lide Kroatien?

Kroatien er for de fleste et land, man besøger om sommeren, selvom de milde vintre helt sikkert kunne lokke til oplevelser året rundt. Her er over 1.800 kilometer kystlinje, et væld af store byer og små, hyggelige badebyer, hoteller og lejlighedshoteller i alle prisklasser, mad og drikke fra superbilligt til gastronomi i de højere luftlag... de fleste danskere vil føle sig godt tilpas i Kroatien og det er nemt at rejse rundt på egen hånd.

Hvornår skal man rejse til Kroatien?

Fra maj til september er her højsæson, og det er også her, du kan rejse hertil fra forskellige lufthavne i Danmark. Til Split og Dubrovnik kan du flyve hele året rundt med rutefly, og disse byer fungerer også ganske glimrende som storbyferiedestinationer forår og efterår.

Før Balkan brød ud i lys lue i 1990'erne, var Kroatien, som en del af det, der dengang hed Jugoslavien, i høj grad et yndet rejsemål for mange danskere, som nød de utrolige naturscenerier, et rigt dyreliv og ikke mindst de lave priser i området. Siden er der løbet meget vand i Adriaterhavet, men Kroatien er genopstået af asken som et moderne rejsemål med alle tænkelige bekvemmeligheder og med en lokalbefolkning, som byder turister velkommen til et område, som kun få endnu har udforsket, men som er på vej mod at blive en ny favorit for mange.

Billig ferie i Kroatien med Solfaktor

I ganske kort afstand fra Danmark finder man et dejligt ferieland med smukke strande, inspirerende byer og dusinvis af spændende øer omgivet af lunt badevand. En ferie i Kroatien er ikke bare sjov, spændende, varm og nem - den er også billig.

Når man rejser til Kroatien får man først og fremmest en helt utrolig kystlinje ud til Adriaterhavet, med kendte byer som Dubrovnik, Split og Zadar. Noget af det bedste Kroatien finder man på Pula-halvøen, som rækker ud i Adriaterhavet som en tunge fra den nordlige del af landet. I bunden af bugten bag halvøen finder man den spændende by Rijeka, hvorfra man kan krydse Slovenien og nå den italienske by Trieste på kun 1,5 time i bil eller et par timer i bus.

Længere mod syd finder man den pulserende havneby Split, gemt inde bag en række bombastiske øer, som har fungeret som en naturlig barriere mod havet. Hos Solfaktor kan du booke en ferie i centrum af Split, hvorfra du kan opleve denne historiske by, som synes omgivet af havet på alle sider. På en ferie i det sydligste Kroatien møder vi UNESCO-byen Dubrovnik, som tiltrækker millioner af turister hvert år - ikke mindst for at opleve de historiske mure og den smukke, naturlige havn. Man med fordel booke sin ferie på en af de omkringliggende øer, som tilbyder gode forhold, lave priser og hurtige forbindelser ind til Dubrovnik, så du kan opleve byen på en udflugt.

Du finder du altid et godt udvalg af hoteller og ferieboliger i Kroatien, og du kan booke din ferie i Kroatien inkl. rutefly fra Billund, Aalborg, København eller Hamburg, med lejebil i lufthaven - alt sammen i en pakkerejse, sikret af rejsegaranti. Vil du hellere booke dit hotel separat er det også muligt, med mulighed for helt fleksible afrejsedatoer. 

Rejsemål i Kroatien

 • Gæstebedømmelser 8,7
  Dalmatien
  508 hoteller
  Dalmatien bugner af fristelser for den ferierejsende, hvilket inkluderer alt fra idylliske småøer og strande med krystalklart vand til verdensberømte historiske seværdigheder og nationalparker med spektakulær natur. Et ekstra plus er det lave prisniveau.
 • Gæstebedømmelser 7,6
  Istrien
  125 hoteller
  Istrien er den største halvø i Adriaterhavet og bedst kendt som Pula-halvøen. Istrien er kendt for sit behagelige klima, rige historie, gode mad, smukke strande og sin gæstfrihed. Istrien i Kroatien vil passe for alle.
 • Split
  120 hoteller
  Dalmatiens romantiske hovedstad, Split, har det hele med shopping, hyggelige restauranter og masser af historie i den gamle bydel, der er udnævnt til verdensarv af UNESCO. En rejse til Spilt er desuden en oplagt chance for at udforske den kroatiske ... skærgård. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 9,6
  Dubrovnik
  71 hoteller
 • Rovinj
  24 hoteller
  Rovinj er en af Istriens mest idylliske kystbyer med en enestående, gammel bydel, der i sine smalle, brostensbelagte gader gemmer på talrige hyggelige restauranter og butikker. Samtidig finder du på en rejse til Rovinj mange aktivitetsmuligheder ... i nærområdet. Læs mere
 • Porec
  23 hoteller
  Med nogle af de bedste hoteller på den istriske riviera, et pulserende natteliv, en lækker gastronomi og en historie fyldt med antikke skatte er en ferie i Porec aldrig kedelig.

Populære hoteller i Kroatien

Kroatien, Dalmatien, Pucišca
9,5
Fabelagtigt
175 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Makarska
9,6
Fabelagtigt
439 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 98 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Det centrale Kroatien, Veli Losinj
9,4
Fabelagtigt
5928 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 105 km
 • Nærmeste strand: ca. 5 km
 • Pool (evt. sæsonåben)

Sådan booker du billige rejser til Kroatien med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser sydpå, og vi har været danskernes foretrukne feriepartner siden 2000 med et bredt udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i Sydeuropa. Tag med os på en dejlig ferie i Kroatien, så du kan koncentrere dig om at holde fri og slappe af. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Pakkerejser er omfattet af rejsegaranti, så du kan rejse til Kroatien og bo på de mest populære hoteller til de bedste priser med ro i maven.

Information og fakta om Kroatien

Med sin beliggenhed ved det smukke Adriaterhav, en fantastisk gastronomi, et behageligt klima, rimelige priser (i europæisk sammenhæng) og en overflod af spændende, historiske byer, herunder Adriaterhavs-perlen Dubrovnik, byder en ferie i Kroatien på en bred vifte af aktiviteter, mange oplevelser og seværdigheder, som til sammen har gjort den til en af de hurtigst voksende og mest populære feriedestinationer i det sydøstlige Europa.

Landet er hjemsted for hele syv verdensarvs-seværdigheder, anerkendt af Unesco, der hver har sin egen historie at fortælle. Når du er blevet mæt af de mange kulturelle og historiske seværdigheder i landet, er kysten aldrig meget langt væk, hvor du kan nyde en eftermiddag med sol, strand og hav.

Om aftenen byder landets mange livlige og historiske byer, fra Zagreb over Dubrovnik til Porec, på et væld af førsteklasses restauranter, cafeer og hyggelige barer, der giver dig prøver på det rige kroatiske køkken.

Uanset om du er på jagt efter en spændende kulturferie, en aktiv ferie i naturen, en tilbagelænet strand- og badeferie - på steder som Mlini, Cavtat eller Pula - eller er på udkig efter en blanding af det hele, har en ferie i Kroatien også noget at byde på.

Vejret

Når man rejser til Kroatien bliver man ofte velsignet med et behageligt middelhavsklima, hvilket betyder, at somrene som regel er varme og tørre og vintrene milde.

Temperaturerne i sommermånederne strækker sig normalt fra omkring 20 grader til ca. 30 grader i august og bliver sjældent ubehagelige, da de fleste rejsemål i landet er kystnære og temperaturerne derfor mildnes af en forfriskende brise fra havet.

Seværdigheder

Dubrovnik var engang kendt som Venedigs eneste rival. Nu er den kroatiske juvel ét af de mest populære rejsemål for en by- og par-ferie i det sydøstlige Europa. Med sine smukke terracotta-tage, smalle, snoede gade, sin rige historie med en overflod af kulturelle og historiske seværdigheder og sin beliggenhed ved Adriaterhavet, samt med en af Europas smukkeste nationalparker inden for rækkevidde, er det ikke svært at forstå, at byen er et af de hurtigst voksende rejsemål i Sydøsteuropa for tiden.

Andre populære ferieområder i Kroatien omfatte Cavtat, Porec, Pula og Mlin langs den kroatiske Riviera med det klare vand. Hvis du søger fred og ro, på afstand af de mest populære feriemål, kan Tucepi og Rovinj begge anbefales, selv om også disse i øjeblikket oplever hastigt voksende interesse fra de europæiske feriegæster.

En ferie i Kroatien giver dig også en fantastisk mulighed for at tage på ø-hop blandt nogle af Adriaterhavets mange små øer med deres fremragende strande og naturlige skønhed. I den sydlige del af landet kan de vidunderlige øer Hvar og Brac nås fra storbyen Split og den nærliggende by Makarska i Tucepi. Tucepi er i øvrigt i besiddelse af en af de smukkeste og mest dramatiske kyster i Kroatien.

Lidt længere nordpå finder du øerne Krk og Cres, som bedst nås fra Rijeka. Sørg for at pakke dit svømmeudstyr, for her er rige muligheder for at svømme, snorkle og dykke!

Strande

Der er mange fremragende strande i Kroatien, både ved fastlandet og på de hundredvis af øer, som ligger i det smukke Adriaterhav.

Medulin, beliggende ved Istriens Riviera, har gode strand-faciliteter og en lang sandstrand, der ligger ned til et roligt hav. Dubovica strand, på Hvar Island, er en anden populær strand blandt kroatiske og udenlandske feriegæster. Den lange stenstrand er omgivet af caféer og restauranter, hvor du kan indtage forfriskninger, når solen bliver for meget.

Dubrovniks Riviera er blevet en populær destination i de sidste par år, ikke mindst fordi, at du kan kombinere din byferie med ture langs kysten til de populære badebyer Cavtat og Mlini.

Hvis du leder efter en kombination af eventyr, historie og strandferie, så tag på en dagstur til Kupari, der ligger syd for Dubrovnik. Kupari var engang tilflugtssted for den jugoslaviske hær og hotellerne i området blev beskadiget under krigen i begyndelsen af 90´erne, men på trods af, at hotellerne nu er tomme og ubrugte, står de der stadig. De forladte hoteller er en uhyggelig kulisse til den smukke strand kun få meter væk.

Strandene i Pula, Cavtat og Mlini ved den berømte dalmatiske kyst, Makarska Riviera i Tucepi, samt Rovinj i det nordlige Kroatien er andre populære strand-destinationer.

Mad og drikke

Kroatisk mad er stærkt påvirket af det italienske, tyrkiske og ungarske køkken, som har været med til at gøre Kroatiens gastronomiske traditioner så rige og mangfoldige.

Dubrovnik har mange gode og hyggelige restauranter langs brostensbelagte gader, som skaber en ideel kombination af en fantastisk gastronomi og en behagelig, historisk atmosfære, mens de kroatiske kyster i almindelighed og de kroatiske øer i særdeleshed byder på en overflod af gode fiske- og skaldyrsretter.

Her kan du f.eks. smage på retten skradinski rizot, der en slags kroatisk risotto. Retten smager forskelligt alt efter, hvor du indtager den; nogle tilsætter fisk og skaldyr, mens andre foretrækker ost. Uanset hvad der tilsættes, er den et lækkert, traditionelt måltid.

Selv om det stadig ikke er en kendsgerning, der er nået hele verden rundt, er Kroatien hurtigt ved at blive en førende producent af vin. Prøv f.eks. den velsmagende plavac mali eller malvazija

Aktiv ferie

Kroatien har over 1.000 øer, der befolker Adriaterhavet, hvoraf mange er tilgængelige fra kystområderne, herunder fra Dubrovnik og Split, så en oplagt mulighed, når du tager på en aktiv ferie i Kroatien, er at tage på ø-hop mellem nogle af disse mange smukke øer. 

Du kan også besøge en eller flere af landets otte nationalparker, hvoraf den mest seværdige af parkerne er Plitvice Lake National Park, der rummer 16 sammenkoblede søer.

Hvis du er til de lidt mere dristige aktiviteter, kan du prøve rafting i Cetina-floden, hvor det brølende strømfald vil tage dig med på et adrenalinfyldt eventyr. 

Kultur

Siden det 12. århundrede har Kroatien været under andre nationers herredømme. Dette er en af grundene til, at Kroatien har været så stærkt påvirket af andre kulturers traditioner og skikke, hvad enten det gælder mad, arkitektur eller kunst. 

I det nordlige Kroatien er den kulturelle påvirkning primært kommet fra østrigere og ungarere. Her finder du store parker, gågader og pladser i byerne, der afspejler de gamle bånd til en fortid præget af det habsburgske rige. 

I kontrast hertil vil du i den sydlige del af landet finde en middelhavsstil, som afspejler sig i alle dele af samfundet, lige fra fødevarer til byernes arkitektur. 

Infrastruktur

Kroatien spiller en nøglerolle i Sydøsteuropas kommunikationsnet. En stor del af trafikken fra Vesteuropa til Balkan og Mellemøsten passerer gennem landet. Der er blevet åbnet nye motorveje i de senere år, og hele motorvejsnettet forventes at være udbygget inden længe. De fleste turister kommer til landet med rutefly eller i egen bil til halvøen Istrien eller den dalmatiske kyst.

Søfarten har stor betydning for landet, der har 350 havne. Der er internationale lufthavne i Zagreb og flere andre byer og en række indenrigslufthavne. Det nationale luftfarsselskab, Croatia Airlines, flyver til ind- og udland, men har i de senere år fået konkurrence på udenrigsruterne af udenlandske lavprisselskaber.

Kroatien har mange turistattraktioner, frem for alt de mange øer og byer langs Adriaterhavskysten, og turismen er igen i fremgang efter nedturen under krigene i 1990'erne.

Middelalderbyen Dubrovnik er måske det mest kendte turistmål og er, sammen med flere andre kroatiske byer og nationalparker, sat på UNESCOs Verdensarvsliste.

Industri

Kroatien har store bauxitforekomster i Dalmatien og på Istrien-halvøen. Hertil kommer reserver af olie og naturgas. Olien udvindes først og fremmest i Slavonien og er sammen med vandkraft den vigtigste energikilde.

De mange solskinstimer, især ved den kroatiske kyst, giver gode muligheder for udnyttelse af solenergi, men den alternative energisektor er endnu i sin vorden. Der er dog projekter i gang for at udnytte vindkraften på øerne i Adriaterhavet, bl.a. i samarbejde med danske vindmølleproducenter.

Landbrug, fiskeri og industri

Landbruget har ikke længere den store betydning for samfundsøkonomien, som det havde frem til midten af 1990'erne. De vigtigste landbrugsområder ligger i Slavonien og på Istrien. Det meste af landbrugsjorden er på private hænder, og enhederne er små. I Dalmatien og på Istrien dyrkes der især vin og olien. I Slavonien er kornavl fremherskende. Fiskeriet og fiskeindustrien er stadig vigtig, og der kommer stigende indtægter fra fiskeopdræt i damme og fjorde.

Den traditionelt stærke industri blev hårdt ramt af krigen i 1990'erne, og en tredjedel af kapaciteten blev ødelagt. De vigtigste industrigrene er levnedsmiddel-, metal- og kemisk industri samt værftsindustrien. Sektoren som helhed har været i fremgang i de sidste par år.

Rejsemål når man rejser til Kroatien

Den dalmatiske kyst
Fantastiske strande, store natur-seværdigheder og gamle romerske ruiner - du kan forvente alt dette og mere på en ferie ved den dalmatiske kyst. Der er masser af steder for en strand- og badeferie langs kysten, såsom Tucepi og Makarska, men samtidig finder du mange små kulturbyer alngs Dalmatiens kyst med butikker, restauranter og caféer, hvor du indtage dine måltider, shoppe og hente forfriskninger.

Dubrovnik
Dubrovnik ligger smukt ved Adriaterhavet og gemmer på et stykke unikt historie bag hver eneste af byens sten. De fleste af byens hoteller ligger nær den gamle bydel, så du er inden for rækkevidde af de gamle bymure. Her finder man mange restauranter og historiske bygninger med verdens-kulturarv i den gamle by.

Øen Brac
Brac er måske mest kendt for den spektakulære hvide sandstrand Zlatni Ratz, men øen byder også på et imponerende landskab med turkisfarvet vand, stejle klipper og levende grøn vegetation. Du har her også muligheden for at opleve undersøiske skatte på en dykker-rejse.

Rovinj
Smukke stenstrande, historisk arkitektur og en blomstrende kunstscene gør Rovinj i Kroatien til et fantastisk rejsemål for både par, kulturinteresserede og familier. Som en af Middelhavets sidste ægte fiskerihavne vågner Rovinj op til lyden af fiskere, der trækker deres fangst ind i havnen.

Med over 1000 øer, utallige museer, gallerier og adskillige områder på UNESCOs verdensarvliste har en ferie i Kroatien meget at tilbyde og du kan finde mange flere informationer hos Kroatiens officielle turistbureau. Rejs til Kroatien hvis du vil holde ferie i et land med et lavt prisniveau, charmerende byer, smuk natur, et behageligt klima og en lang og spændende historie. Kroatien har alle ingredienserne til en god ferie med både afslappende dage ved poolen eller i krystalklart badevand ved kysten - og eventyr i større byer.

Hvad siger gæsterne i Kroatien?

8,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 44 anmeldelser