Rejser til Porec

Porec ligger på Istrien, der er en halvø i Adriaterhavet. Porec er en gammel by med en charmerende og velbevaret bymidte. Her finder man trange passager, torve og bygninger. Porec er en veludviklet og livlig turistby med mængder af butikker, restauranter, barer og fornøjelser. Det bedste badested er ved klipperne, men der går også badebåde ud til den lille ø, Sveti Nicola, hvor der er bedre strande. Fra Porec går der hurtigbåde hver dag til det smukke og romantiske Venedig.

Porec har et væld af små gyder, torve og smukke bygninger

Porec, der ligger på halvøen Istrien, er en veludviklet og livlig turistby, som allerede i 1800-tallet var et velkendt rejsemål for rige europæere. I dag er det et velbesøgt feriemål for nordeuropæere og byen har masser af butikker, restauranter og barer. Kort sagt i Porec finder man underholdning i rigt mål.

Området omkring byen har en lang og spændende historie, som startede omrking det andet århundrede. Middelalderbyen er rigtig godt bevaret og historiske bygninger som Euphrasius-basilikaen, der er på Unescos verdensarvsliste, er absolut et besøg værd.

Både i og udenfor landsbyen ligger der flere gode strande, alle med Europas blå flag. Et par kilometer syd fra centrum ligger “den blå lagune”, som er et lækkert strandområde. Man kan også tage turen ud til den lille ø Sveti Nicola som har flotte strande. Fra Porec går der speedbåde til smukke og romantiske Venedig i Italien.

Porec er en af de mest populære feriedestinationer på den istriske halvø i det nordlige Kroatien. Byen byder på noget for enhver smag, hvadenten du foretrækker at solbade og dase på de glatte stenstrande i og omkring byen, danse natten væk i områdets natklubber eller besøge gamle romerske ruiner, venetianske hjem og byens smukke basilika.

Når du rejser til Porec finder du et bredt udvalg af hoteller, der inkluderer fem-stjernede all inclusive-hoteller med swimmingpools, enestående udsigt, kurbade og smukt designede interiører; familiehoteller, der byder på en række børnevenlige aktiviteter og faciliteter; og, hvis du er på et strammere budget, masser af store, billige mellemklasse-hoteller, der normalt også tilbyder svømmebassiner og havudsigt.

Nogle hoteller har private strandområder, selv om der er masser af bugter at vælge imellem langs denne stenrige kystlinje. Et turist-tog afgår fra Porec og kører - gennem skov - til det nærliggende Zelena Laguna med stop ved to strande undervejs. Så pak din strandtaske og opdag hver dag en ny del af denne smukke kyst!

Information og fakta

Byen Porec er beliggende på en citronformet landmasse, der strækker sig fra Kroatiens fastland til Adriaterhavet, hvilket giver en spektakulær havudsigt fra hele byen. Med sin smukke beliggenhed på sin egen lille halvø ligner byen en tæt klynge af hvidmurede huse med terracotta-tage i traditionel kroatisk byggestil.

Men størrelse er ikke alt og på trods af sin lidenhed har Porec masser at byde på. Med sine maleriske gader flankeret af smukke blomsterbede og palmer og sin vidunderlige havn har byen i skønhed, hvad den mangler i størrelse.

Transport

En af fordelene ved Porecs størrelse er naturligvis, at det er ret nemt at finde rundt. Store turistområder, som f.eks. Plava Laguna og Zelena Laguna mod syd, er meget tilgængelige og kan nås til fods fra den gamle bydel. Og takket være det faktum, at de ligger på kysten, behøver du ikke lede længe efter en strand. 

Hvis du har brug for transport andetsteds, er der regelmæssigt busforbindelser til og fra de nærliggende hotelkomplekser - og der er også en taxicentral, hvis du har travlt. Det er dog værd at huske på, at tilgængeligheden til offentlig transport afhænger meget af den årstid, du vælger at holde ferien på. Det anbefales at besøge turistkontoret i den gamle bydel, hvor du kan modtage de seneste opdateringer. Se efter det blå logo.

Pula lufthavn er den mest benyttede indgangsport til Porec, selv om du måske kan finde billigere flyrejser til det nærliggende Trieste eller til Venedigs lufthavn, da begge disse lufthavne tilbyder et større udvalg af flyrejser og flyselskaber. Det kan være en fordel at flyve til en af disse to lufthavne og leje en bil ved ankomsten til lufthavnen og fortsætte til Porec i lejebilen.

Mad og drikke

På grund af Porecs popularitet kan det være dyrere at spise og drikke her end i resten af ??Kroatien. Men en tur ind i den gamle bydel vil føre dig væk fra det støjende turistkvarter og ind i de gader, der benyttes af lokalbefolkningen. Det er her, at du vil finde de bedste kroatiske og italienske retter, serveret sammen med rakija - en frugtbrændevin, der laves af alt fra druer og pærer til æbler og kirsebær. 

Oplevelser og aktiviteter

Først på din dagsorden bør være en tur til den gamle bydel, hvor de charmerende gader byder på smykker og andre lokalt producerede produkter i de omkringliggende butikker - du ved aldrig, hvad du måske finder i denne by. Isbarer og souvenirbutikker dominerer hovedgaden, men så snart du vover dig væk herfra, vil du føle, at Porec er en meget almindelig havneby.

En af byens største seværdigheder er den romanske basilika Euphrasius, som er Istriens største religiøse attraktion. Basilikaen betragtes som det mest værdifulde monument i Porec og den har en ekstraordinær historie og intakthed, som har fået Unesco til at tilføje den sin verdensarvsliste. Ulykker, brande og jordskælv har knap nok påvirket dens oprindelige form, som blev udtænkt og bygget i anden halvdel af det 4. århundrede. Særlige højdepunkter i kirken omfatter et smukt oratorium og en fredelig have, hvor du kan sidde og samle dine tanker.

Begivenheder

Der finder en række spændende årlige arrangementer sted i Porec. Her er tre af de bedste...

Street Art Festival: I begyndelsen af august fyldes Porec´ gader med liv og glade dage, når kunstnere og entertainere underholder masserne i løbet af den årlige Street Art Festival. Du behøver ikke at lede efter noget at se, bare følg folkemængden.

Porec Delfin: I begyndelsen af september afholdes en svømme-festival med deltagelse af delfiner. Der er også en jet-ski konkurrence og mere alternative begivenheder, såsom pilates udført på paddleboards!

Giostra: I september har du mulighed for at tage en tur tilbage i tiden med lokalbefolkningen, når barokperioden i tre dage genskabes ved hjælp af mere end 250 udklædte deltagere. En ridder-turnering er festivalens højdepunkt.

Natteliv

Hvis du har lyst til at gå i byen i Porec, eller bare nyde en drink eller to, finder du masser af steder, hvor du kan indtage drinks eller danse til musik i byen. Et besøg værd er St. Temple Bar, som er en vin- og cocktailbar beliggende på hjørnet af Marafor Plaza. Sørg for at prøve mojitoen, og hvis du har lyst til at finde ud af lidt mere om området, så spørg ejeren, om han vil dele lidt ud af sin visdom. 

Hvis du er på udkig efter klubber, hvor du kan danse natten lang, så besøg International Club, hvor turister fester til sent på natten. Club Colonia er også værd at tjekke ud med sin beliggenhed lige ved vandet, rimelige priser på drikkevarer og ingen entré.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Hoteller i Porec

Populære hoteller i Porec

Kroatien, Istrien, Porec
8,4
Meget godt
3813 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 60 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Istrien, Porec
9,0
Fabelagtigt
983 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 57 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Istrien, Porec
8,8
Meget godt
7511 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)