Rejser til Istrien

Adriaterhavets største halvø, Istrien, har alt det du kan ønske sig af et rejsemål. Rundt langs kysten af denne halvøen i det nordvestlige hjørne af Kroatien venter der dig således en perlerække af gamle, idylliske fiskerbyer som Umag, Novigrad, Porec, Vrsar, Rovinj, Pula og Rabac, der emmer af historie og nyder godt af deres smukke beliggenhed ud til det krystalklare hav.

Middelalderbyer og idylliske strande

Bevæger du dig ind i det grønne bagland, finder du maleriske bakketopslandsbyer som Motovun og Groznjan, der ligger omgivet af uberørt natur, og hvor det næsten kan føles som om tiden har stået stille i århundreder. Vil du opleve det "ægte" Istrien, som er upåvirket af turisme, er det da også landsbyerne i halvøens indre, du skal søge imod.

Det er dog ikke uden grund, at de fleste, som rejser til Istrien, først og fremmest ønsker at opleve kystbyer som Rovinj og Pula. Den smukke beliggenhed ud til Adriaterhavets azurblå vand giver disse byer en helt speciel atmosfære om sommeren, når der er masser af liv langs havnepromenaderne og lystbådehavne. Rejser du til Istrien i sommerhalvåret, er der også gode chancer for at opleve koncerter og festivaler i disse enestående kulisser.

Det er ikke kun på grund af de stemningsfuld middelalderbyer, at Istriens kyststrækning tiltrækker flest besøgende. Når du ikke bruger tiden på at udforske unikke butikker, restauranter og seværdigheder i byernes smalle, snørklede gader, byder Istriens kyst således også på masser af muligheder for at slappe af ved eller i vandet.

Istrien er ganske vist ikke kendt for sandstrande, men til gengæld har du gode muligheder for at finde små, uforstyrrede badevige med skønne sten- og klippestrande. Her kan du og familien sagtens bruge timesvis på blot at nyde det solrige klima, bade og eventuelt udforske den forunderlige undervandsverden med snorkel.

Rejse med gastonomiske oplevelser

Istrien har gennem tiden haft et tæt forhold til Italien, hvilket blandt andet kommer tydeligt til udtryk i det lokale køkken. Har du tidligere rejst i nabolandet, vil du således hurtigt gengkende mange af retterne på menukortene, når du går ud for at spise. Glæd dig for eksempel til hjemmelavet pasta med trøfler og lokal olivenolie samt lækre fisk og lufttørret skinke. Gå heller ikke glip af vinene, der stammer fra de mange vingårde på halvøen.

Billig ferie i Istrien med Solfaktor

Den smukke kroatiske region Istrien ligger på grænsen til Italien, lige syd for Trieste. Og den italienske indflydelse kan mærkes i mange af Istriens byer, hvad enten det er i form af et gammelt romerske amfiteater eller en pastaret, der er toppet med trøfler.

Istriens kystlinje er fyldt med smukke bugter og hvide stenstrande, omgivet af massive skove og bjerge i baggrunden. Selv om området oplever en stigende popularitet, har det bevaret en uberørthed og autenticitet mange steder - især i de traditionelle landsbyer.

Der er dog masser af livlig kultur, gastronomi og natteliv i kystbyerne. Og den bedste del? Det er langt billigere end en ferie i Italien!

Feriesteder i Istrien

Rovinj

Istriens mest populære destination er middelalderbyen Rovinj. Ved første øjekast vil du kunne tro, at du var landet i Italien med alle de venetianske, pastelfarvede bygninger og brostensbelagte gader, men der er masser af kroatisk kultur under overfladen.

Den travle havnefront er denne havnebys hjerte - med masser af livlige caféer og restauranter. Området omkring byen rummer også stor skønhed, hvad enten det er Rovinj-skærgården, fyrreskovene eller de idylliske bugter, der ligger langs kysten.

>> Læs mere om rejser til Rovinj her

Pula

Pittoreske Pula er et must for alle, der er interesserede i historie og tager på ferie i Istrien. Byens stjerne-attraktion er dens gamle, romerske amfiteater, kaldet "Kroatiens svar på Colosseum". I sommermånederne huser det nu musikalske arrangementer og ikke gladiatorkampe. 

Pula har også en livlig, moderne side med butikker, barer og restauranter - hvis du trænger til lidt badeferie, er der strande ved Pula-bugten med smukke, småstenede bugter og strand-caféer.

Porec

Den populære badeby Porec ligger på en klippehalvø og bugner samtidig af historiske perler. Den UNESCO-anerkendte, byzantinske basilika med sine perleformede mosaikker er et højdepunkt på en tur rundt blandt byens seværdigheder, men hele den gamle bydel er fyldt med mindeværdig arkitektur.

Byen er også berømt for sit natteliv med et bredt udvalg af barer og klubber, der kan holde dig vågen det meste af natten, hvis du er til fest og farver i ferien. 

>> Læs mere om rejser til Porec her

Aktiviteter i Istrien

Besøg bakketop-byerne

Foruden de vigtigste kystbyer i området er Istriens gamle bakketop-byer et besøg værd. Beliggende i bakkerne bag Rovinj finder du tre perler - Buzet, Motovun og Hum (der officielt er den mindste by i verden).

Ikke alene kan du her forvente en smuk udsigt fra bakkerne, men også middelalderlig arkitektur, lokal kunsthåndværk og mange trøffelbutikker.

Ø-hop

Med over tusind øer er Kroatien som skabt til ø-hop-ferie, og Istrien er et fantastisk sted til netop det. Tag f.eks. fra Rovinj til Den røde Ø og nyd øens bugter og en fantastisk udsigt.

Hvis du tager ud fra Pula, har du let adgang til de 14 Brijuni-øer, hvor du finder alt fra idylliske strande til en spændende safaripark.

Og fra Porec kan du nå Skt. Nikolajs Ø, hvor du kan udforske det lokale naturreservat.

Hvis du har lyst til at nyde din ferie ved en af Istriens få sandstrande, bør du tage til en af de største øer i området, Krk, og slappe af på Baska-strandens bløde sand.

Plitvice Nationalpark

Fra Porec kan du nemt tage en dagstur til Plitvice Nationalpark - og det bør du. Med 16 blågrønne søer at køle af i er det især en forfriskende oplevelse om sommeren, når det er meget varmt.

Slap af mellem vandfaldene og det spektakulære bjerglandskab - eller tag på en vandre-, cykel- eller kanotur gennem det spektakulære landskab.

Tag familien til Istralandia

Hvis du er på ferie i Istrien med familien og børn, vil det enorme Istraland-vandland være et hit. Med over 20 forskellige vandrutsjebaner at vælge imellem er der noget for alle aldre (og niveauer).

Du finder også det største bølgebassin i Europa og masser af sjove legebassiner i vandlandet. En ferie i Istrien byder på noget for alle aldre.

Istriens strande

Istriens kyst er spækket med smukke strande. De fleste strande i de små bugter består af glatte, hvide småsten (fantastisk, hvis du hader at få sand overalt). Nogle er så stenede, at du skal springe i havet i stedet for at gå gradvist ud i det - og de fleste har flotte strandcafeer i nærheden.

Hvad der gør Istriens strande specielle, er den fantastiske natur, som omgiver dem - hvad enten det er bjergene, øerne eller de spektakulære solnedgange. Den klippefyldte kyst betyder, at vandet er krystalklart og perfekt til snorkling og dykning.

Mad og vin

Istriens mad er en lækker blanding af traditioner indenfor det italienske og kroatiske køkken. Området har nogle fantastiske middelhavsprodukter, såsom frisk fisk og skaldyr,  olivenolie og trøfler.

Af specialiteter kan nævnes risotto med sort blæksprutte, østers, vilde asparges, saltet kød og masser af fantastisk pasta. Hvis du har en sød tand, så prøv fritule (istriske donuts) og den lokale gelato (is). Nyd det hele sammen med de fremragende, lokale vine.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Rejsemål i Istrien

Populære hoteller i Istrien

Kroatien, Istrien, Porec
8,8
Meget godt
3616 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Istrien, Porec
8,5
Meget godt
1254 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 59 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Kroatien, Istrien, Porec
8,7
Meget godt
3334 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 58 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)