Rejser til Dalmatien

Dalmatiens solrige kyst er en af Europas smukkeste og mest dramatiske. Adriaterhavets blågrønne vand er flankeret af forrevne bjerge, tætte skove og hvide stenstrande - og små øer ligger spredt ud over kystens bugter. I de historiske UNESCO-byer langs kysten i denne del af Kroatien kan du desuden finde mange historiske skatte under husenes karakteristiske terracotta-tage og kirkernes tårnhøje kirkespier.

Uanset om du er mest interesseret i historie eller natur, vandsport eller shopping, natteliv eller fredelige dagsaktiviteter, anbefales du at besøge dette uspolerede rejsemål i Kroatien, før andre gør det!

Oplev Dalmatien med Solfaktor, vi er specialister i rejser til Kroatien hvor du bor på nøje udvalgte hoteller og ferieboliger med de bedste anmledelser.

Inspiration og fakta

Smukke strande, store naturseværdigheder og gamle romerske ruiner venter dig på en rejse til Dalmatien. Regionen vrimler med gode steder for en strand- og badeferie, såsom Tucepi og Makarska, men området har også interessante kulturbyer, hvor du kan gå på opdagelse i regionens rige historie og kultur.

Hvis du trænger til nogle fysiske aktiviteter på rejsen, kan du tage på en tur op ad bjerget Biokovo eller besøge den berømte nationalpark Krka.

 • Sprog: Kroatisk.
 • Valuta: Den kroatiske Kuna (HRK), men euro accepteres også i de fleste områder.
 • Lokal tid: Dalmatian har samme tid som i Danmark.
 • Flyv til: Split Airport (SPU).
 • Flyvetid fra Danmark: ca. 2 timer.
 • Bedste tid at rejse: Fra april til oktober.

Strande

Den dalmatiske kyst har nogle af de mest naturskønne strande i Sydøsteuropa. De fleste består af små, hvide sten - ideelt, hvis du ikke vil have sand i tøjet - og har en smuk og dramatisk udsigt over bjerge og skove. Vandet er generelt roligt, hvilket gør dem velegnede til børnefamilier. 

Den 4 kilometer lange Tucepi-strand med sin smukke promenade og mange vandsportsaktiviteter kan anbefales.

Berulija Strand består af tre afsondrede bugter flankeret af skyggefulde fyrretræer. Du finder også nogle flotte strandcafeer og madboder her.

Eller hvad med Zivogosce Strand, der tilbyder en 6 km lang strækning med pittoreske bugter og krystalklart vand? 

Mad og drikke

At være så tæt på havet har mange fordele - og en af de største er den dalmatiske kysts mange lækre friske fisk- og skaldyrsretter. Prøv blandt andet den regionale specialitet, risotto med blæksprutte.

Kroatisk mad har gennem historien desuden været udsat for en del italiensk indflydelse. Forvent derfor, at du ofte kan møde typiske italienske retter såsom pasta, gnocchi og masser af saltet/lufttørret kød, samt gode oste. Paski Sir er en af de bedste lokale oste.

Du vil også finde nogle lækre desserter - f.eks. gelato (is) - i den italienske stil.

Rejsemål i Dalmatien

Split

Split er Kroatiens andenstørste by og byder på en livlig blanding af gammelt og nyt. Byen har en rig historie med en gammel bydel, der ligger inden for de gamle bymure, og rummer desuden det berømte romerske diocletianus-palads.

I den moderne del af Split finder du en livlig marina, gode bystrande med masser af vandsports-aktiviteter og et bredt udvalg af barer og klubber. 

Supetar

Supetar på øen Brac er en by fyldt med liv og historie. Historie-interesserede vil elske at besøge kirken fra det 18. århundrede, mens par vil nyde de romantiske aftener over et glas vin og solnedgangen ved havnen,

Og så er det Supetars lange strand, der egner sig perfekt til hele familien.

Brela

Byen Brela har en række fantastiske naturseværdigheder at friste med. Stranden Punta Rata, der har fået tildelt et blåt flag, har en spektakulær udsigt over klipperne, der falder ned i det rolige Adriaterhav. Små, ubeboede øer pryder bugten, og hele stedet har en rolig og afslappet atmosfære.

Tag f.eks. en bådtur til Vruja-bugten, hvis du vil opleve en afsondret strand med sine egne naturlige kilder. Eller besøg naturparken Biokovo bag byen, hvor du kan opleve ørne og ulve.

Makarska

Denne lille, men spændende kroatiske by har noget for enhver smag - solbadere kan tilbringe dagen lang med at slappe af på Makarska's småsten-strand, mens kulturinteresserede vil elske den kosmopolitiske havn med sine boutique-caféer og butikker.

For dem, der har brug for fysisk aktivitet, kan en tur op ad bjerget Biokovo anbefales.

Zadar

Den lille, men livlige havneby Zadar er et spændende sted med dens kosmopolitiske kultur, barer, restauranter og usædvanlige kunst-installationer. Zadar er også berømt for sine solnedgange - og manges foretrukne sted at betragte solnedgangen er byens Hav-organ, der ved første øjekast ligner et sæt trapper, der fører ud i havet, men som faktisk udnytter vindens kraft og bølgerne til at skabe nogle unikke lyde.

Tucepi

I den lille by Tucepi er det stranden, der er stjernen, med dens lange række af grønne træer, hvide småsten og klare, blå hav, samt en række vandsportsfacliteter. Der er endda en promenade, hvor du kan købe alt fra lokale måltider til souvenirs.

Lokal transport

Rejse med bus: Busserne er hurtige og afgår regelmæssigt, hvilket gør dem til en populær måde at komme rundt på i området.

Med færge: Den bedste måde, hvorpå du kan udforske de øer, der omgiver den dalmatiske kyst, er med færge - Jadrolinija er måske det mest kendte selskab i Kroatien, og du kan gå ombord på deres færger i alle de vigtigste havne.

Togrejser: Der er ikke mange toglinjer i Kroatien på grund af det stenrige landskab, men det er en fantastisk måde at komme rundt på imellem de store byer. Tog er normalt også lidt billigere end busser.

Derfor skal du rejse til Dalmatien i Kroatien

Der er mange årsager til hvorfor du skal rejse til Kroatien, og ikke mindst til et af de mange skønne rejsemål i Dalmatien i næste ferie.

Er du landskabs-interesserede: Følg den pittoreske kystlinje, fra dens smuke og idylliske badebyer til bjerget Biokovo.

Er du historie-interesserede: Udforsk Kroatiens berømte romerske ruiner, såsom det imponerende antikke, romerske palads.

Tip til strandløver: Den dalmatiske kyst har masser af klart blå vand og hvide stenstrande

Ja, og så er der maden, vejret og den lokale befolkning, og ikke at forglemme gode og nyrenoveret hoteller hvor du får meget valuta for pengene. Læg hertil den korte rejsetid fra Danmark til Kroatien, behøver du så flere argumenter.

Rejser til Kroatien

Læs mere om Kroatien og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Kroatien her

Rejsemål i Dalmatien

Populære hoteller i Dalmatien

Kroatien, Dalmatien, Split
9,5
Fabelagtigt
1435 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 23 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Makarska
9,5
Fabelagtigt
420 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 98 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
 • Internetadgang/Wi-Fi
Kroatien, Dalmatien, Dubrovnik
9,2
Fabelagtigt
1005 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 20 km
 • Afstand til centrum: ca. 800 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne i Dalmatien?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 33 anmeldelser