Rejser til Gdansk

Gdansk er en by ved Østersøens kyst i det nordlige Polen. Det er en energisk kystby med en fin havn, smukke sandstrande i nærheden (i Sopot, kun et kvarter fra centrum af Gdansk) og en unik gammel bymidte. Byen er bestemt et godt valg for et hyggeligt weekendophold, og ligger kun en kort flyvetur væk fra Danmark. Gdansk har også et fint julemarked og er et godt sted at komme i julehumør! Gdansk er et perfekt rejsemål for dig, der ønsker at kombinere historie, arkitektur og hyggelige dage i en storby, som dog ikke føles alt for stor or larmende. Byen fungerer som destination både for familier med børn, par, eller for en gruppe af venner. Book en billig rejse til Gdansk med Solfaktor!

Gdansk som rejsemål

Med sin smukke beliggenhed i det sydlige del af  den store bugt, som kysten laver her, kaldes Gdansk ofte for Polens kystperle. Foruden oplevelsen af selve byen, kan du her cykle og vandre på et fint netværk af stier lang kysten, tage på bådture på byens flod til forskellige steder og så ligger jo feriebyen Sopot meget tæt på Gdansks centrum.

Med lige under en halv million indbyggere er Gdansk landets fjerdestørste byområde, og Gdansk er den kulturelle, historiske og økonomiske hovedstad i det nordlige Polen

Attraktioner og seværdigheder i Gdansk

Når du går i byens ældste dele, er det svært at forstå, at alt dette blev ødelagt i løbet af Anden Verdenskrig, for at sten for sten blive genopbygget igen. I den gamle bydel ligger f.eks den gotiske Mariakirke med det høje tårn, hvorfra du kan nyde panoramaudsigten over byen. At slentre rundt i den hyggelige gamle bydel med de smalle gader og farverige huse og facader er en oplevelse i sig selv - det minder lidt om Gamla Stan i Stockholm og nogle af de ældste dele af København - bare større.

Der er mange historiske minder og monumenter i Gdansk. I byens livlige havn, som i sig selv er et besøg værd, ligger Westerplatte, det historiske sted, hvor Anden Verdenskrig begyndte, da den tyske marine angreb i starten af september 1939. I den gamle bydel er rådhuset den eneste større bygning, der overlevede krigen, og du kan også besøge flotte museer som Nationalmuseet med en stor samling af malerier og andre kunstværker. Rejser du med børn, kan du tage turen ud til byens zoo, eller hop ombord på et af de skibe, som sejler på floden Motlawa. Om sommeren kan du tage turen ud til stranden i Sopot, og undervejs ser man byen fra vandsiden. En god udflugt.  Den charmerende badeby Sopot ligger nemlig kun en halv time fra Gdansk og her kan du slappe af på den dejlige strand og nyde den rolige atmosfære.

Juleshopping i Gdansk

Juleshopping i Gdansk har længe været et populært valg for turister fra resten af Polen, Tyskland og Skandinavien. Julemarkedet finder sted i byens centrum og her kommer du med garanti i julehumør. Her kan du finde en række boder, der sælger traditionelle julevarer, mens funklende julelys skaber en  festlig atmosfære mellem de historiske bygninger og brostensbelagte gader. Gdansk har også flere moderne indkøbscentre med kendte mærker, hvis dine julegaver skal være lidt mere moderne.

Mad, drikke og natteliv i Gdansk

I Gdansk går du ikke sulten i seng. Her finder du alt fra polske delikatesser, pizza, sushi og pasta. Men vi synes nok, at du skal prøve lokale retter som pierogi (pirogger med forskelligt fyld) eller bigos (en gryderet med kød og kål), og nyd søde sager som sernik (klassisk polsk cheesecake, ofte med rosiner). Da Gdansk er en havneby, er her mange restauranter, der serverer frisk fisk og skaldyr. Området ved Dlugi Targ (det lange marked) er et godt sted, at starte dine gastronomiske eventyr i Gdansk.

Nattelivet i Gdansk er livligt. Her er mange barer og pubber, og hvis du er til øl, vil du blive overrasket over, hvor mange forskellige slags øl man laver i Polen. Den gamle bydel er centrum for nattelivet i byen, og her er mange natklubber og barer med DJ's. 

>> Læs mere om reiser til Polen her

>> Læs mere om din ferie i Krakow her

>> Læs mere om din rejse til Warszawa her

Hvornår skal man rejse til Gdansk?

Vejret og temperaturen i Gdansk ligner danske forhold. Vinteren er fugtig og kold, og sommeren kan byde på meget varme dage - eller lidt regn. Forår og efterår er populære perioder for weekendrejser hertil - eller tag til Gdansk fra midten af november og op til jul for at opleve det fine julemarked.

Fly til og hoteller i Gdansk

Du kan nemt og hurtigt rejse til Gdansk fra Danmark. Der er direkte fly både fra Aalborg, Billund og Kastrup, og der er afgang i princip hver dag. Fra Kastrup er tiden i luften kun 1 time. Gdansk Lech Walesa Airport ligger cirka 14 kilometer uden for Gdansk, og der er busforbindelse mellem Gdansk centrum og lufthavnen.

Byen tilbyder et godt udvalg af overnatningsmuligheder. Her finder du luksushoteller, hyggelige pensioner og flotte boutique-hoteller. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din rejse til Gdansk og Polen!

 Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hoteller i Gdansk

Populære hoteller i Gdansk

Polen, Gdansk
9,1
Fabelagtigt
6273 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Gdansk
9,4
Fabelagtigt
2228 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Gdansk
9,1
Fabelagtigt
2855 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.6 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Gdansk?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 73 anmeldelser