Rejser til Gdansk

Gdansk blev grundlagt for næsten 1000 år siden, og var en af de vigtigste og mest velhavende byer blandt Hansastæderne. Gdansk er nu en moderne by ved kysten med en fin havn, flotte strande tæt på og ikke mindst en charmerende gammel bydel.

Den officielle valuta i Polen er jo zloty, og du får forholdsvis mange zloty for dine danske kroner. Priserne ligger i den behagelige ende, og det gør sig gældende både for mad, drikke, hotel og shopping. Gdansk er et udmærket alternativ, hvis du har lyst til en weekendtur, og så ligger jo ikke Gdansk så langt væk. du kan være her på lidt over en time fra Kastrup.

Selv om Gdansk blev ødelagt i løbet af den sidste verdenskrig, har man brugt mange penge på at genrejse og genopbygge byen i de sidste 70 år. De historiske huse funkler, der er kommet mange nye shoppingcentre og et væld af små butikker, caféer og restauranter. Tag gerne forbi markedet Long Market. Det var tidligere byens vigtigste handelsplads for alt man skulle bruge som borger i byen – nu er udvalget rettet mod turister, men her er også en del lokale gastronomiske specialiteter at botanisere blandt. I den gamle bydel var Rådhuset den eneste større bygning, der overlevede krigen, men det kan man ikke fornemme mere – her er mange smukke huse at kigge på.

Feriebyen Sopot ligger blot en hav time fra Gdansk med bil eller bus, og flere og flere skandinaviske turister finder vej til denne charmerende by ved havet. Flot strand og hyggelig stemning.

Da Gdansk ligger ved havet, vil du finde mange gode fisk- og skaldyrrestauranter, men også alt fra pizza til sushi, burgere og heldigvis også masser af lokale, polske retter og drikkevarer.

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca. 14 km udenfor Gdansk og du kan flyve hertil fra flere danske lufthavne – lidt afhængig af sæson.

Hvem vil kunne lide at rejse til Gdansk?

Gdansk fungerer fint som weekendrejsemål. Rejs hertil med din partner, familie eller med dine venner. Her er masser at opleve: historie, museer, kultur, arkitektur, shopping og forlystelser.

Hvornår skal man rejse til Gdansk?

Vejret er nogenlunde det samme som i Danmark, så bedste tidspunkt for at rejse hertil er fra april til måske oktober. Der er også et fint julemarked i Gdansk i december.

Med sin smukke beliggenhed i det sydlige hjørne af den baltiske bugt ved kysten af det baltiske hav bliver Gdansk ofte kaldt for "Polens kystperle". Og sandt er det, at byen imponerer med sin farvestrålende og historiske arkitektur og sin ideelle beliggenhed ved det baltiske hav, der giver gode muligheder for cykel- og gåture langs et sindrigt netværk af stier langs kysten, bådture på byens flod og strandture omkring byen som en afveksling fra byens mange store kulturelle og historiske seværdigheder.

Byen, der har lidt under en halv million indbyggere, hvilket gør den til Polens fjerdestørste byområde og det nordlige Polens største by, er hovedstad i provinsen Pomeranian Voivodeship og det kulturelle, historiske og økonomiske centrum i den historiske Kashubia-region.

Bestil rejsen inkl. fly og hotel

Sørg selv for transporten eller book dit hotel i Gdansk inklusiv flybillet med rutefly eller lavprisfly til Gdansk International Airport Lech Walesa. Hos Solfaktor finder du altid et stort udvalg af billige rejser til Gdansk. Bestiller du din rejse som en samlet pakkerejse med hotel og flytransport, er du automatisk sikret af rejsegaranti og pakkerejseloven.

Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hoteller i Gdansk

Populære hoteller i Gdansk

Polen, Gdansk
9,3
Fabelagtigt
3965 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.9 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Gdansk
9,1
Fabelagtigt
1888 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Gdansk
9,3
Fabelagtigt
3218 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.8 km
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Gdansk?

9,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 22 anmeldelser