Rejser til Polen

Polen har slet ikke fået den opmærksomhed som ferieland, som landet fortjener. Landet er et af Europas mest interessante og både historien, kulturen og naturen er her i en klasse for sig selv. Book din ferie i Polen hos Solfaktor i dag!

Polen ligger mellem Tyskland og Hviderusland, og har også grænse til Litauen, Kalinigrad, Tjekkiet og Slovakiet. Den korte rejsetid fra Danmark, har gjort at flere og flere danskere er begyndt at opdage dette store land, hvor man generelt også får meget for pengene. Her er strande, skove, kultur, spændende storbyer og masser af kultur at opdage.

Polens hovedstad og også landets største by hedder Warszawa. Den ligger nogenlunde midt i landet, og er også landets transportcentrum med toglinjer til hele landet. Du kan flyve hertil direkte fra Danmark, men der er også flyforbindelser til for eksempel Krakow, Wroclaw och Gdansk.

En stor del af Warszawa blev ødelagt under 2. verdenskrig, men man har imponerende fået restaureret store del af byen igen. En spadseretur i byens gamle bydel er et must, og du vil også med garanti komme forbi den gigantiske bygning Kulturpaladset, som med sine 234 meter ligger øst for centrum. En «gave» fra Sovjetunionen og opført fra 1952 til 1955.

Polens næst største by er Krakow. En superhyggelig by med det berømte slot Wavel, Europas største åbne plads og masser af shopping, restauranter og caféer. Byen klarede sig fint fra ødelæggelserne under krigen, og hele den gamle bydel er nu på UNESCOs verdensarvliste.

Ved Østersøkysten finder du Gdansk, en by med over 1.000 års historie at byde på. Her findes blandt andet en hyggelig havn, og en kort tur fra byen ligger feriebyen Sopot med lækre strande.

Sopot kaldes ofte for Polens St Tropez, og her møder du Polens rige og berømte om sommeren. I Sopot findes også mange spafaciliteter.

Andet du kan se og opleve i Polen er byen Wroclaw, en af Polens ældste byer. Byen ligger på flere øer ved floden Oder, og her findes blandt andet en smuk katedral. Selve navnet Wroclaw udtales nogenlunde som «Vrotswoaw».

En lidt ukendt polsk storby er Poznan. Her er ikke mange turister, byen føles meget polsk og byder på en fin katedral, et flot torv men også en hel del betonbyggeri fra Polens kommunistiske periode.

Hvem vil kunne lide Polen?

Polen er nok mest en destination for storbyferie. Her får du masser af historie, god shopping, spændende mad og drikke og gode hoteller til rimelige priser. Ved Østersøkysten kan du nyde af sol og strand, og Polen byder også på masser af fantastisk natur.

Hvornår skal man rejse til Polen?

Polen har nogenlunde samme slags vejr og klima som Danmark, Storbyerne kan besøges hele året, badesæsonen ved Østersøkysten varer fra maj til september.

En billig ferie i Polen med Solfaktor

Den nordlige del af Polen virker ikke særligt fremmed på os danskere. De smukke kyststrækninger ud mod Østersøen kan minde om det bedste, vi har herhjemme. Og så er her alligevel anderledes. På en ferie i Polen får man så meget mere for pengene!

Gdansk er en utrolig smuk by med en stolt historie. I dag en moderne metropol med over en million indbyggere, tidligere en selvstændig bystat. Byen blev nærmest jævnet med jorden under 2. verdenskrig. Ud af denne tragedie opstod en mulighed for at genskabe byen i nye materialer. Gdansk fremstår derfor i dag i utrolig god stand.

Hovedstrøget i Gdansk er Ulica Dluga. Herfra kan man komme hurtigt frem til de fleste af byens største seværdigheder - herunder kirken Bazylika Mariacka, verdens største murstenskirke. Er man politisk og historisk interesseret må man ikke gå glip af 'Pomnik Poleglych Stoczniowców 1970' verdens første mindesmærke for ofre for det kommunistiske regime, som hærgede Polen i mange år.

Warszawa - en hovedstad med det hele

Warszawa er på alle måder Polens hovedstad - officielt, økonomisk, kulturelt - og kan sagtens bære en hel ferie i Polen i sig selv. Byen er også - uden konkurrence - landets største med sine godt tre millioner indbyggere. De mange grønne områder og parker gør det til en fornøjelse at bevæge sig rundt i og opholde sig i Warszawa. Ikke mindre end 1/4 af byens areal er dækket af grønt! Også på anden vis kan du opleve natur midt i Polens hovedstad. Floden Wisla løber nemlig gennem byens centrale del. Et smukt syn.

Denne centralt beliggende by i Polen blev grundlagt i starten af det 14. århundrede. Byen har længe været et kulturelt og industrielt centrum, men Warszawa var også en af Centraleuropas smukkeste og mest avancerede byer indtil den vandt førsteprisen for den mest krigshærgede by under 2. verdenskrig. Floden Vistula deler Warszawa i to vidt forskellige dele. Den vestlige del omfatter bymidten samt den gamle bydel mod nord. Næsten alle af byens store attraktioner findes på denne side af floden.

Warszawa byder på et omfattende og hastigt voksende udbud af restauranter over hele den gamle bydel, som serverer traditionelle polske og internationale retter. Efter krigen blev den gamle by genopbygget helt fra bunden; et omfattende arbejde der varede fra 1949til 1963. Byens værdifulde renæssance fra det 17. og 18. århundrede blev succesfuldt genoprettet. Warzsawas vigtigste boulevard er Kongevejen, som forbinder det kongelige palads med Lazienki-paladset, som var den kongelige sommerresidens.

Den vigtigste seværdighed i Warszawa er hele den gamle bydel, der i 1982 blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv. I kontrast til de mange gamle bygninger her står Warszawas vel nok mest berømte vartegn, den socialistiske bygning Palac Kultury i Nauki. Overdådig, anmasende og imponerende på een gang.

Til og fra Warszawa

Som Polens hovedstad er Warszawa en travl endestation for flyvninger, tog og busser, både indenlandske og internationale. Der er transatlantiske fly og togforbindelser til byer over hele Europa.

Krakow

Krakow er Polens næststørste by - og levende og glad storby med en af verdens bedst bevarede bykerner. Den gamle bydel hedder Stare Miasto, og var det første sted i Polen som blev optaget på UNESCO's liste over verdensarv. En sand fornøjelse at opleve om foråret.

Også naturen omkring Krakow er i særklasse. Det sydlige og østlige Polen har noget af Europas mest uberørte og oprindelige natur. Ikke langt fra Krakow ligger den skønne nationalpark Ojcowski - og Tatra-bjergene er bestemt også et besøg værd. Et sandt paradis for naturelskere.

Tatras - på ferie i det alpine Polen

Tatras er navnet på Polens alpine område, det højeste i Karpaterne, bestående af tårnhøje bjergtinder og stejle klipper, som ender hundredvis af meter nede i de iskolde søer. Vintrene er lange og somrene korte, og er ikke varme nok til at smelte al sneen. De bedste tidspunkter at holde ferie i Polen er sen forår eller tidlig efterår.

Vandreruter 

Med sin skønne natur er Polen en udendørs oase med aktiviteter for enhver smag og præferencer. De mest populære vandreruter findes i Tatrabjergene, men alternative muligheder findes i Pieniny, Bieszczady eller Karkonosze. En ferie i Polen kan altså indeholde både storbyer, høje bjerge og smukke vandreruter.

Polens floder

Floderne Krutynia og Czarna Hancza findes begge i Masurien, og er de mest uspolerede steder samt de bedste steder at sejle i kajak. De Masuriske Søer er ideelle til sejlads og er ikke overraskende fyldt med hundredvis af både om sommeren. Det er muligt at leje en sejlbåd i Gizycko, Mikolajki eller andre feriebyer i Masurien.

Kopernikus

Små to timers kørsel syd for Gdansk, finder man fødestedet for Kopernikus; manden som ”standsede solen og flyttede jorden”. Torun er navnet på en smuk middelalder by fra det 13. århundrede, hvor Den Tyske Orden gik i gang med at omdanne byen til en af sine tidlige frontposter.

Turistinformation

På Polens officielle turistbureaus hjemmeside kan du ved hjælp af et interaktivt kort finde beskrivelser af de mange forskellige destinationer som man kan opleve på en ferie i Polen, og de oplevelser der venter dig der. Du finder også oplysninger om forskellige aktuelle begivenheder og nyheder i Polen, så du kan forberede dig til din ferie.

>> Læs også om rejser til Tjekkiet

Europæiske kulturbyer i topklasse; en natur, der både byder på uspolerede sandstrande i nord, høje bjerge mod syd og smukke søer i nordøst; et væld af verdensarv; og en fantastisk gastronomi: Polen har noget for enhver smag!

Rejs med Solfaktor til Polen, og bo på vores hoteller og ferielejligher på din ferie. Du kan rejse til Polen fra alle lufthavne i Danmark enten direkte eller med en enkelt mellemlanding, og vi tilbyder altid fuld valgfrihed, både når det gælder afrejsedage og antal dage du vil rejse. I sommermånederne juli og august er de mest besøgte rejsemål byerne langs landets kyster ved Østersøen, mens rejsemål som Gdansk, Krakow og Warszawa er yndet destinationer til en storbyferie og kan besøges året rundt. 

Pakkerejse eller kun hotel?

Hos Solfaktor kan du booke en pakkerejse eller kun hotelophold hvis du selv vil arrangere din rejse til Polen. Bestiller du din rejse til et af rejsemålene i Polen som en samlet pakke inkl. fly og hotel, er du automatisk dækket af pakkerejseloven og rejsegaranti. Til din pakkerejse kan du nemt tilføje en lejebil, der står klar til dig ved ankomsten til lufthavnen eller transport (transfer) tur/retur fra lufthavnen til dit hotel.

Bestil din rejse til Polen online og få den billigste pris!

Det skal være nemt, trygt og ikke mindst billigt at bestille din rejse til Polen online. Du finder altid aktuelle informationer om flyafgange i søgemaskinen, som også sammenligner priser fra alle flyselskaber og hoteller dagligt, så du altid er sikker på at få den billigste pris på din rejse. Hos Solfaktor samarbejder vi både med almindelige flyselskaber som f.eks. SAS, Norwegian og LOT, men også lavprisselskaber som f.eks. Ryanair og WizzAir der begge har et stort rutenet og mange daglige afgange til lufthavne i landet. Ønsker du ikke at booke din ferie online, eller vil du kombinere rejsen med andre rejsemål og destinationer på en rundrejse i Polen, er du altid velkommen til at kontakte os.

Derfor skal du holde ferie i Polen

Polen, der deler søgrænser med Danmark, og kun ligger omkring 1 time og 20 minutters flyvning fra Kastrup lufthavn, har i de senere år tilkæmpet sig en større og større plads i de danske rejsendes hjerter i takt med, at landets enorme kulturarv og rige natur, kombineret med et favorabelt prisniveau sammenlignet med større og traditionelt mere populære rejsemål, er blevet mere synlige for de danske feriegæster.

Kulturbyer på stribe

Mange vælger at tilbringe en forlænget weekend i én af landets kulturbyer, såsom Krakow, Gdansk eller hovedstaden Warszawa, mens andre tilbringer en hel sommerferie i landet med strandferie ved den baltiske kyst, der - overraskende for mange - byder på strande af topklasse eller en efterårsferie med ture rundt om de berømte masuriske søer i den nordøstlige del af landet (der er hele 3000 af dem!), mens andre igen foretrækker vandreture eller klatring i landets smukke bjerge mod syd.

Men for mange er det største trækplaster ved Polen dets helt unikke kulturarv. Polen har således det største antal steder, der er medtaget på UNESCOs verdensarvliste i den østlige del af Europa (hele 15 af slagsen, samt to på den såkaldte tentative liste), herunder det historiske centrum i Krakow, det historiske centrum i Warszawa, middelalderbyen Torún, slottet i Malbork (der er verdens største slot målt på areal) og den gamle del af byen Zamosc.

Blandt landets verdensarv er også de mange smukke trækirker, som særligt er udbredt i Podkarpacie-regionen eller Malopolska-regionen i den sydøstlige del af landet og hvoraf nogle er flere århundreder gamle. Den formentlig ældste af dem, som kan opleves i den lille landsby Haczów i Brzozów-sognet i kommunen Gmina Haczów, stammer helt tilbage fra 1400-tallet og er Europas største gotiske trækirke. Du kan også følge den såkaldte Træarkitektur-rute, hvis forskellige ruter tilsammen udgør mere end 1500 kilometer.

Oplev den smukke natur

Landet kan også prale af et imponerende antal nationalparker, herunder Europas største bevarede urskov i Bialowieza Nationalpark, der blandt andet rummer den største frie befolkning af europæiske bisoner og som i øvrigt også er blevet erklæret verdensarv af Unesco. Parken byder på en enestående artsrigsdom af dyr og planter, der overgår, hvad man finder i hele Danmark. Dertil kommer, at skovens kerneområde for en stor del udgøres af træer, der er over 150 år gamle - noget der ikke ses i ret mange skove længere.

En anden af Polens store naturseværdigheder er Tatrabjergene i den sydligste del af lande, der udgør en naturlig grænse til nabolandet Slovakiet. Området omkring Tatrabjergenes højeste tinder, der når helt op i to en halv kilometers højde i skikkelse af Polens højeste bjerg Rysy, udgør en nationalpark og er desuden beskyttet af Unesco. Udover de enestående naturoplevelser med vandrestier, grotter, vandfald og floder byder området også på en række hyggelige landsbyer og interessante seværdigheder.

Valuta for pengene og en imødekommende befolkning

Polens voksende popularitet blandt udenlandske turister afspejles også i undersøgelser af tilfredshed blandt landets turister: Hele 96 procent af de udspurgte turister har således svaret, at de var "tilfredse med besøget i Polen", mens 85 procent svarede, at de ville anbefale Polen til andre feriegæster og vende tilbage til landet i de kommende år.

Læg hertil en imødekommende og hjælpsom befolkning, der er kendt for dens venlighed overfor turister, landets moderate priser sammenlignet med andre, mere traditionelle rejsemål, og landets rige gastronomiske traditioner, herunder ikke mindst de gode polske øl, så bliver det svært at komme uden om Polen som en af dine næste ferie-destinationer.

Rigtig god ferie og velkommen til Polen med Solfaktor

Rejsemål i Polen

 • Gæstebedømmelser 9,2
  Krakow
  199 hoteller
  Krakow er Polens næststørste by. Den blev heldigvis ikke blev ødelagt under Anden Verdenskrig, og har derfor bevaret sine arkitektoniske skatte og giver et indblik i Europas historie. Krakow har månge gode restauranter og et livligt natteliv.
 • Gæstebedømmelser 9,2
  Gdansk
  72 hoteller
  Den gamle Hansastad, tidligere kongelige by og den største by i det nordlige Polen, frister med sit udvalg af historiske og kulturelle seværdigheder. Her ligger nogle af Polens fineste museer, og der er masser af muligheder for en aktiv ferie.
 • Warszawa
  61 hoteller
  Warszawa er en af Europas hurtigst voksende hovedstæder, som bogstavelig talt har rejst sig fra ruinerne af 2. verdenskrig og nu er blevet et økonomisk og kulturelt kundepunkt for hele Polen. Glæd dig til at gå på opdagelse i en fascinerende ... by fuld af kontraster med noget for enhver smag. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,7
  Sopot
  21 hoteller
  Sopot har siden Napoleonstiden været en populær kurby, men i dag er den lange, flotte sandstrand en mindst lige så stor attraktion som kurbadene. Byen er perfekt til en afslappet ferie langt fra hverdagens stress og jag. Samtidig har du den ... stemningsfulde hansestad Gdansk inden for kort rækkevidde. Læs mere

Populære hoteller i Polen

Polen, Gdansk
9,1
Fabelagtigt
1857 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 6.4 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
9,3
Fabelagtigt
908 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 19 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
9,4
Fabelagtigt
4395 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 13 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Polen?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 143 anmeldelser