Rejser til Krakow

Den tidligere kongeby og hovedstad er ikke bare en af Europas billigste storbyer, men også en af de smukkeste, og byder samtidig på et væld af historiske og kulturelle seværdigheder i europæisk topklasse. Book en billig ferie i Krakow med Solfaktor i dag!

Krakow ligger i den sydlige del af Polen, og er landets anden største by efter hovedstaden Warszawa. Krakow har i de seneste år oplevet et stort opsving og en stigende interesse fra turister fra hele verden - og ikke mindst fra Skandinavien. Her er masser af opleve, og den gamle by, som er på UNESCOs verdensarvsliste, er superhyggelig. Endnu et plus ved Krakow: du får meget for pengene.

Krakow har en lang historie, og man har fundet frem til, at der har været bebyggelse i området siden stenalderen. Det vi i dag kalder for Krakow, blev grundlagt for omtrent 1200 år siden, men det fra sen middelalder (1400-tallet) at byen for alvor vokser og bliver til en vigtig by, og det er også her, mange af byens flotteste huse bliver rejst. Krakow fik ny opmærksomhed, da byens biskop Karol Wojtyla i 1978 blev udnævnt til ny pave – Johannes Paulus II, den første ikke-italienske pave i over 450 år. Johannes Paulus II døde i 2005, men er stadig noget man husker med stolthed i byen, og byens lufthavn er også opkaldt efter ham.

Et besøg i Krakow kan starte med at opdage den gamle bydel og den flotte gamle Markedsplads, en af Europas største pladser eller torve. Som i et mirakel, gik store dele af den gamle bydel fri fra at blive ødelagt i løbet af den anden verdenskrig, så de huse du ser er næsten alle de oprindelige. Ved pladsen finder du flere smukke kirker som f.eks kriken St. Adalbert. Det er også her, et af verdens største og flotteste julemarkeder finder sted i december.

En anden kendt seværdighed i Krakow er det fine slot Wavel, som ligger på et højdedrag med udsigt over byen og floden Wisla. Slottet har i mange århundreder været er kendt symbol for byen, og man tror også at det var her, at byen blev grundlagt.

Krakow byder også på mange gode restauranter, hyggelige caféer og en hel del shopping. Prisniveauet ligger i den behagelige ende.

Hvem vil kunne lide Krakow?

Med sin lange historie og flotte huse er Krakow perfekt for dig, som interesserer dig for netop europæisk historie, arkitektur og kultur. En perfekt by for en hyggelige weekendtur. Byen er forholdsvis kompakt, men små børn synes nok alligevel, at de bliver trætte i benene til sidst.

Hvornår skal man rejse til Krakow?

Krakow kan uden problemer besøges hele året. Vejret er nogenlunde som hjemme i Danmark, og der kan sagtens falde masser af sne om vinteren, hvilket giver byen en hyggelig og romantisk stemning, er der mange der synes. Fra maj til september er her oftest lunt, solrigt og godt vejr - med enkelte regnbyer, naturligvis.

En billig ferie i Krakow med Solfaktor

I Krakow kan du gå på opdagelse i blandt et væld af seværdigheder der på hver sin måde afspejler vigtige perioder i europæisk historie. Denne gamle storby, er præget af smukke bygningsværker og et velbevaret middelaldercentrum.

Krakow er i dag med ca. 767.000 indbyggere den næststørste by i Polen efter hovedstaden Warszawa. Frem til 1596 var det imidlertid i Krakow, der var landets hovedstad, da kongen havde sin residens her. Byens historie strækker sig dog endnu længere tilbage. På Wawel-højen, som ligger syd for Krakows gamle bydel, er der fundet spor af mennesker tilbage til stenalderen, og man ved med sikkerhed, at her var faste bosættelser i det 4. århundrede. Den lille landsby voksede sig med årene stor i både størrelse og betydning, for allerede i 900-tallet beskrives den som en vigtig handelsby af en spansk handelsmand.  Krakow var også en by, hvor kunst og kunsthåndværk blomstrede i mødet mellem øst- og vesteuropa. Byen huser desuden et af de ældste universiteter i Europa - universitet Jagiellonski fra 1364 - hvor blandt andre Nicolaus Kopernikus og Pave Johannes Paul 2. har haft deres gang. 

Seværdigheder

Listen over interessante kulturhistoriske seværdigheder i Krakow er lang. Dette er i sig selv bemærkelsesværdigt, da flere af de andre større byer i Polen næsten blev jævnet med jorden under 2. verdenskrig. Krakow blev derimod forskånet voldsomme ødelæggelser, da den tyske besættelsesmagt gjorde byen til hovedstad for generalguvernementet i Polen (navnet for myndighederne i de områder, der var besat af Tyskland, men ikke indlemmet i det tyske rige). Denne særlige status, som er den primære grund til, at det middelalderlige centrum er så velbevaret, betød dog ikke, at byens indbyggere blev helt forskånet. Den nazistiske generalguvernør Hans Frank, som slog sig ned i Wawel-slottet, stod for eksempel bag henrettelsen af akademikere fra universitetet og sendte omkring 55.000 af byens jødiske indbyggere til koncentrationslejren Auschwitz -Birkenau, hvilket lagde det jødiske kvarter Kazimierz øde.

Næsten uanset hvor du går hen i den gamle bydel, vil du tydeligt mærke historiens vingesus. Wawel-slottet, katedralen med kongernes sakrofager, Kazimierz, hvis snævre gader igen er fulde af liv, og den store middelalders-markedsplads hører til blandt de ting, som du absolut ikke må gå glip af på din rejse til Krakow. Hertil kommer de talrige spændende museer rundt om i byen, hvis udstillinger man nemt kan bruge mange timer på at fordybe sig i. 

Vil du have et godt overblik over byen og dens seværdigheder, kan du eventuelt gå en tur ad den såkaldte Kongevej. Det er den kroningsrute, som fører dig fra mindesmærket for Slaget ved Tannenberg nord for den gamle bydel forbi blandt andet byens kendte byport, markedspladsen Rynek Glowny, universitetsområdet og adskillige kirker før du ender på toppen af Wawel-højen. 

Book online og få den bedste pris

Vælg først om du vil rejse til Krakow fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Krakow, som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Gdansk her

Kulturelt og historisk er der næppe nogen byer i Polen, som kan måle sig med Krakow. Her kan du gå på opdagelse blandt et væld af seværdigheder, der afspejler vigtige epoker i europæisk historie. Denne gamle storby, som ligger tæt på grænsen til Tjekkiet og Slovakiet i den sydlige del af landet, har således næsten alt, hvad hjertet kan begære af smukke bygningsværker i det velbevarede middelaldercentrum, som blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 1978.

Kombineret med den tidligere kongebys meget tiltalende, afslappede atmosfære med et rigt café- og butiksliv, gør det Krakow til det perfekte mål for en kulturrejse eller "blot" en uforglemmelig storbyferie. Når du rejser til Krakow får du rigtig meget for pengene og gode oplevelser uden at støde ind i store mængder turister.

Hoteller i Krakow

Populære hoteller i Krakow

Polen, Krakow
9,0
Fabelagtigt
1921 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
9,3
Fabelagtigt
3254 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
9,1
Fabelagtigt
674 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Book en billig ferie i Krakow i dag

Hos Solfaktor er vi eksperter i rejser til storbyer i Europa, og vi har været danskernes foretrukne partner siden 1999 med det bedste udvalg af hoteller, ferieboliger og lejligheder i dette overdådige ferieland. Tag med os på en dejlig ferie i Krakow. Vælg selv om du blot vil booke indkvarteringen, eller om du vil booke en pakkerejse med fly inkluderet, fra København, Aalborg, Aarhus, Billund eller Hamburg.

Restauranter og butikker

Det er ikke kun på grund af det fantastiske middelaldercentrum, at rejser til Krakow i dag er blevet yderst populære. Især efter kommunismens sammenbrud er byen blomstret op og har i dag alt det, man kan ønske sig af et storbyrejsemål med et levende kulturliv samt et væld af gode restauranter, barer og shopping.

Traditionelt spiser man i Polen dagens største måltid om eftermiddagen, mens aftensmaden blot udgør et let måltid. I en storby som Krakow med mange internationale besøgende, kan du dog naturligvis både få frokost og aftensmad på mere "normale" tidspunkter. Ligeledes findes der snart sagt alle restauranttyper i byen. Så hvis du ikke er i humør til at vove dig ud i det lokale køkkens herligeheder, kan du få alt fra kinesisk til pizza. Er du lidt mere eventyrlysten, kan det dog varmt anbefales at prøve nogle af de lokale specialiteter.

Udflugter

Omkring 10 kilometer sydøst for Krakow kan du besøge en 700 år gammel saltmine i Wieliczka. Minen, der er fordelt på ni etager og rummer over 50 kilometer gange, er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. På guidede ture kan du komme ned i en facinerende underjordisk verden med kamre, kapeller, statuer og en komplet katedral skåret ud af saltstenen. Det anbefales at være iført gode vandresko og at medbringe en varm trøje, da temperaturen nede i minen ligger på omkring 14-16 grader.

Et andet sted der trods sin dystre fortid er et oplagt udflugtsmål fra Krakow, er Auschwitz-Birkenau. Denne koncentrationslejr, som var den største af de seks lejre nazisterne oprettede under 2. verdenskrig for at gennemføre "Endlösung", ligger omkring 60 kilometer vest for Krakow. Det er svært ikke at blive påvirket at omgivelserne her, hvor en million jøder mistede livet. En stor del af bygningerne står i dag præcis som de så ud, da lejren blev befriet i januar 1945. Auschwitz-Birkenau står som en vidnesbyrd over en af de mørkeste perioder i Europas historie og er næsten et must at opleve på egen hånd for enhver med historieinteresse. 

Transport

Den gamle bykerne i Krakow udforskes nemmest til fods. Du kan for eksempel følge Kongevejen, men også blot slentre lidt rundt på må og få. Der er masser at se inden for et forholdvist lille område. Der er dog også et godt netværk af busser og sporvogne i Krakow, hvis du vil hurtigt omkring eller trænger til at hvile fødderne. Det er bedst at købe billet, før du stiger på. De fås i kiosker og automater. 

Hvis du kun skal opholde dig inden for bygrænsen, giver det ikke meget mening at leje en bil. Det kan dog være en god mulighed, hvis du vil rejse videre fra Krakow eller tage på udflugter til seværdigheder i regionen. 

Krakow Lufthavn (John Paul II International Airport Kraków - Balice)  ligger i Balice omkring 12 kilometer vest for bymidten. Dette er den næststørste lufthavn i Polen, der betjenes af en stribe flyselskaber med ruter til store dele af Europa - heriblandt easyJet, Ryanair, Norwegian og SAS, som har en direkte rute fra København. Det tager ca. 1½ time at flyve til Krakow.

Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hvad siger gæsterne i Krakow?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 31 anmeldelser