Rejser til Krakow

Krakow er Polens næststørste by og ligger i det sydlige del af landet ved floden Vistula. Krakow kaldes ofte for Polens kulturelle hovedstad og er da absolut en charmerende destination, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Her kan du opleve arkitektoniske skatte og historiske seværdigheder -  og en levende kulturscene. Book en billig rejse til Krakow med Solfaktor!

Krakow som rejsemål

Krakow ligger i den sydlige del af kæmpelandet Polen (ca. 8 gange Danmarks størrelse) og er landets næststørste by efter hovedstaden Warszawa. I de sidste 15-20 år har Krakow fået et kæmpe boost som turistdestination - både fordi her er meget at se og opleve, men også fordi mange føler, at man her får værdi for pengene. Krakow er en velbevaret og velplejet kulturskat, som er på UNESCO's verdensarvsliste. Kulturelt og historisk er der ingen byer i Polen, der kan matche Krakow.. Denne metropol, som ligger tæt på grænsen til Tjekkiet og Slovakiet, har næsten alt, hvad man kan ønske sig. Byen har generelt en afslappet atmosfære, her er masser af spisesteder og shopping, kultur og mange virkelig spændende hoteller. Byen er kort sagt perfekt for en forlænget weekendrejse. Når du rejser til Krakow, får du meget for pengene og store oplevelser.

Attraktioner og seværdigheder i Krakow

Dine oplevelser i Krakow begynder måske i den gamle del af byen med det store og flotte torv,  Rynek Glowny (Det Store Torv), som er en af Europas største åbne pladser. Som ved et mirakel overlevede det meste af Krakows gamle centrum Anden Verdenskrig, så det meste, du kan se i dag, er de originale bygninger. Der er flere smukke kirker rundt om pladsen, et eksempel er kirken St Wojchiek, som er byens ældste kirke - byggeriet begyndte allerede i 1000-tallet.

Krakows gamle bydel er yderst velbevaret og var en af de første byer at komme på UNESCO's verdensarvsliste. Parkanlægget Planty (ca 21 hektar stor i alt) omgiver den gamle bydel og er en smuk grøn oase i centrum af byen. Krakow har også en levende kulturscene med teatre, koncerter, festivaler og kunstudstillinger hele året. Bydelen Kazimierz er et levende område med gode restauranter, caféer og kunstgallerier, herunder Schindler's Factory Museum, som giver et indblik i byens historie under Anden Verdenskrig.

Det historiske rådhustårn på Rynek Glowny stammer fra det 14. århundrede og byder på en fantastisk udsigt over byen. Pladsen har også en renæssancebygning (Sukiennice) som i århundreder var stedet, hvor man handlede eksotiske varer fra østen, krydderier og guld. På anden sal i bygningen ligger Krakow-afdelingen af det polske Nationalmuseum med en udstilling af polske malerier fra det 19. århundrede.

Wawel-katedralen, formelt hedder den "ærkekatedralen Basilica of Saint Stanislaus and Saint Wenceslaus" er et af Krakows mest berømte turistmål. Dette er en katolsk katedral, der ligger på Wawel-højen i Krakow. Den er næsten 1000 år gammel og er en del af Wawel-slottet, som er en national helligdom, der har fungeret som kroningssted for polske monarker. Slottet er nu et museum med en imponerende samling af kunst og historie, og slottets gårdsplads er smuk - måske en af de smukkeste i Europa.

Cirka ti kilometer sydøst for Krakow kan du besøge en 700 år gammel saltmine i landsbyen Wieliczka. Saltminen har hele ni etager under jord og indeholder over 50 kilometer tunneler! Den er på UNESCO's verdensarvsliste. På guidede ture kan du komme ned i en fantastisk underjordisk verden med kamre, kapeller, statuer og en hel katedral hugget ud af saltstenene. Det anbefales at have gode sko på og medbringe en varm trøje, da temperaturen nede i minen kan være omkring 14-16 grader.

Et andet sted, der på trods af sin grumme fortid er et udflugtsmål fra Krakow, er Auschwitz-Birkenau. Denne koncentrationslejr var den største af de seks lejre, som nazisterne oprettede under Anden Verdenskrig for at gennemføre "den endelige løsning", og den ligger omkring 60 kilometer vest for Krakow. Hvis du har mod på det, kan du opleve stedet, hvor en million jøder og andre folk mistede livet. Mange af bygningerne står i dag præcis, som de gjorde, da lejren blev befriet i januar 1945. Et sted, du ikke glemmer.

>> Læs mere om din ferie i Polen her

>> Læs mere om din rejse til Warszawa her

>> Læs mere om din rejse til Gdansk her

Juleshopping i Krakow

Fra den 24. november 2023 til den 1. januar 2024 kan du opleve en helt særlig atmosfære af juleshopping i Krakow. Byens hovedtorv, Rynek Glówny, forvandles til et vinterlandskab med glitrende julelys og med et stort, imponerende juletræ. Hvis du vælger juleshopping i Krakow kan du vandre rundt i de charmerende gader, mens du oplever kor og orkestre synge julesange. På julemarkedet i byen finder du en bred vifte af boder, der sælger traditionel polsk mad, julepynt, kunsthåndværk, legetøj, keramik og lokale kunstværker.

Mad, drikke og natteliv i Krakow

Krakow byder på et stort udvalg af både traditionelle og internationale spisesteder. I den gamle bydel finder du mest restauranter, der serverer lokale specialiteter, og i den moderne del af Krakow finder du flere spisesteder med et internationale retter og smagsoplevelser fra hele verden.

Krakows natteliv er livligt og har noget for enhver smag. I den gamle bydel finder du mange natklubber og barer med god og energisk atmosfære. Hvis du vil have gang i tingene, skal du tage til gaden Szewska, som er kendt som en rigtig festgade med flere store natklubber, der holder gang i tingene hele natten.

Hvornår skal man rejse til Krakow?

Krakow kan sagtens besøges hele året, selv om vejret skifter en del. Om vinteren kan det være meget koldt og snefyldt. Mange synes dog, at byen er hyggelig og stemningsfuld at besøge i vintermånederne. Maj - september er de varmeste og mest solrige måneder, og det er her, de fleste turister kommer til Krakow.

Fly til og hoteller i Krakow

Du kan nemt komme til Krakow med direkte fly fra Danmark. Der er afgang hver dag fra f.eks Billund og Kastrup, og tiden i luften er omtrent 1,5 time. Krakow Lufthavn ligger i Balice, cirka tolv kilometer vest for byens centrum. Det er den næststørste lufthavn i Polen og betjenes af en række flyselskaber med ruter til mange dele af Europa.

Krakow tilbyder en bred vifte af overnatningsmuligheder for familier, der rejser med børn, par og grupper af venner. Du finder både luksus-hoteller med mange faciliteter og hyggelige boutiquehoteller. Uanset hvad du ønsker, kan Solfaktor hjælpe dig med at finde den bedste løsning til din rejse til Krakow og Polen!

 Hoteller i Krakow

Populære hoteller i Krakow

Polen, Krakow
9,5
Fabelagtigt
1506 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
9,2
Fabelagtigt
1009 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Polen, Krakow
9,3
Fabelagtigt
908 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi


Rejser til Polen

Læs mere om Polen og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Polen her

Hvad siger gæsterne i Krakow?

9,2
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 58 anmeldelser